Tuntematon Kimi Räikkönen – Kari Hotakainen (2018)

kimi-raikkonen-tuntematon.png

Nuorempana maikkarin Formula-sunnuntait ja Matti Kyllösen ääni olivat tuttu ja turvallinen tapa ottaa päiväunet. Sen jälkeen kun formulat siirtyivät maksukanaville en ole niitä juuri katsonut.

Kimi Räikkösen uraa ja esiintymisiä on toki tullut seurattua urheilu-uutisten ja muun median kautta. Räikkösen asenne on aina tuntunut mieleiseltä. Jos on tarpeeksi hyvä siinä mitä tekee, ei hirveän paljon tarvitse välittää mitä muut ajattelevat. 

Asenne ei ole kuitenkaan samalla tavalla ilkeä tai koppava, kuin monilla ulkomaan urheiludiivoilla. Kimi Räikkösen urheilijaimago on selvää jatkua Seppo Rädyn tyyliin. Pieni pilke silmäkulmassa lauotaan toimittajien tyhmiin kysymyksiin tyhmiä vastauksia. Keskitytään autolla ajamiseen tai keihään heittämiseen. Urheilun ulkopuolella eletään ihan tavallista elämää perheen ja kavereiden kanssa.

Räikkösen tyyliä on opittu vuosien varrella ymmärtämään ja jopa arvostamaan. Aina ei kuitenkaan ole ollut näin. Jotain median arvostuksesta kertoo se, että   vuoden urheilijaksi valittiin vuonna 2007 keihäänheittäjä Tero Pitkämäki. Siis samana vuonna, jolloin Räikkönen voitti maailman seuratuimman moottoriurheilulajin maailmanmestaruuden.

Kari Hotakaisen kirja Kimi Räikkösestä lupailee valoittavansa salaisuuksien verhoa ja kertovansa Kimistä aiempaa enemmän. Loppujen lopuksi kirjan anti on kuitenkin aika ohutta. Pääpiirteittään tarina on varmasti tuttu kaikille vähänkin urheilua seuranneille, köyhistä oloista noustaan maailman tähdeksi ja sankariksi. Välillä meinaa tulla ongelmia koska harrastetaan nuorten miesten paheita. Mitään hirvittävän erikoisia juttuja ei paljasteta. Ehkä itselleni uutena asiana tuli Kimin isään liittyvät asiat.

Hotakaisen kirjoitustyyli sopii erittäin hyvin Räikkösen elämänkerran kertojaksi. Se on sopivan samankuuloinen kuin se rooli, jonka media on jäämiehelle luonut. Tarinat vetävät hyvin ja kertojankin äänessä on suureen maailmaan joutuneen maalaisveijarin ilkikurisuutta. 

Valitettavasti kirja tuntuu vain kovin hätäisesti tehdyltä. Jo taitossa huomaa, että lähes jokaiselle sivulle on laitettu suurennettu viittaus jostakin tekstin kohdasta. Kesken matkaa sekaan ilmestyy satunnaisia kännitoilailuja ja ihan lopusta löytyy vielä listaus kaikista Kimin ajamista osakilpailuista. Tulee vähän semmoinen tunne, että opettaja on laittanut kirjoitustehtävään minimisivumäärän ja palautuksen lähestyessä ei ole riittänyt pelkkä marginaalien suurentaminen. Yksi kirjan sivu vaikuttaa myös siltä, että se on unohdettu kokonaan oikolukea.

Mutta eiköhän tästä kaikesta huolimatta tule kirja joka rikkoo myyntiennätyksiä Suomessa ja maailmalla. Ostin kirjan itse Prismasta samalla kuin hain viikonloppuevästä ja sellaisena tämä onkin oikein mainio.

Tuntematon Kimi Räikkönen lyhyesti

2/5 Parhaimmillaan loistava, mutta valitettavan repaleinen tarina Kimi Räikkösestä.

Hyvää

  • Hotakainen ja Räikkönen sopivat hyvin yhteen
  • Nykyhetkeen sijoittuvat osat kirjasta
  • Juoni vetää hyvin

Huonoa

  • Vaikuttaa vähän kiireessä julkaistulta
  • Välillä poukkoillaan vähän liian hätäisesti

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *