Vauvatesti – Graeme Simsion (2015)

vauvatesti-simsion.png

Kehuin aiemmin tässä blogissa Graeme Simsionin Vaimotesti-kirjaa. Se on täydellinen romanttinen komedia kirjan muodossa.

Vauvatesti on suora jatko-osa Vaimotestille. Tällä kertaa klassisesta käsikirjoituksesta on hieman poikettu ja otettu luovia vapauksia. Valitettavasti se ei toimi niin hyvin kuin ensimmäinen osa. Vauvatestissä Don ja Rosie ovat naimisissa ja Rosie päättää jättää syömättä ehkäisypillerinsä. Tämän seurauksena hän tietenkin tulee raskaaksi ja Don on jälleen aivan uuden maailman edessä. Mitä raskaana olevan naisen kanssa tulee ottaa huomioon? miten vauvan tuloon tulee varautua jne? Don tietysti omaan loogiseen tyyliinsä rupeaa tutustumaan aihetta käsittelevään kirjallisuuteen, menee lastentarhaan kuvaamaan leikkiviä lapsia videolle ja muuttaa rokkitähden henkilökohtaiseen oluthuoneeseen. 

Komedian lisäksi tällä kertaa kirjassa on piinaava taustavärinä. Rosie ei usko, että Donista on isäksi ja hän pohtii kaiken jättämistä. Donin paras ystävä Gene on eronnut vaimostaan ja joutunut muuttamaan pois perheensä luota. Vanhojen hahmojen lisäksi Don saa uusia ystäviä yläkerran rokkikukosta sekä Baseball-fanista, jonka nimeä en edes muista, koska hän jää tarinassa täysin mitättömäksi hahmoksi.

Vaimotestissä oli selkeitä ongelmia, joita Donin piti ratkoa päästäkseen naimisiin. Kirjassa oli selkeä tarina, Donin tarkoituksena oli kasvaa ihmisenä ja löytää sopiva kumppani. Vauvatesti-kirjan suurin ongelma on se, että heti kirjan alussa kerrotaan jo, että Rosie on raskaana. Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa, että noin yhdeksän kuukauden kuluttua syntyy vauva. Don ei voi siis juuri omilla tekemisillään vaikuttaa kirjan tarinan lopputulokseen. Tämän vuoksi käsikirjoitus onkin yhtä liukua kohti varmaa lopputulosta.  Simsion on pyrkinyt luomaan jännitystä Rosien ja Donin välisillä parisuhdehuolilla. Nämä parisuhdeasiat käytiin kuitenkin pitkälti läpi jo edellisessä kirjassa. Nyt omalla päätöksellään ehkäisyn keskeyttäneestä Rosiesta, joka yllättäen tajuaakin, että hänen miehellään on Asperger, tulee aika ikävä kuva.

 

Vauvatesti lyhyesti

2/5 Romanttisen komedian jatko-osa, joka ei yllä edeltäjänsä tasolle

Hyvää

  • Don on hauska hahmo
  • Kepeä kirja
  • Uudet hahmot ovat ihan ok

Huonoa

  • Rosiesta on tullut aika ikävä hahmo
  • Vaimotesti oli parempi
  • Täysin ennalta-arvattava
kulttuuri kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *