Herätkää!

Maailma muuttuu. Mun fabo-addiktio on vaihtunut Lily-addiktioon. Mun makeanhimo on vaihtunut suolan ja rasvan himoon. Sulo on muuttunut terveestä allergiseksi, mä oon muuttunut maanisesta yliväsyneeksi. Meidän koti on muuttunut perussiististä kaatopaikaksi. Ei kaikki ollenkaan hyviä muutoksia, mutta karavaani kulkee.

Meillä kävi tänään jumalan lähettiläitä. Sulolla on niin kova yskä, ettei se saanut sanottua väliin mitään, kun jehovat julisti sanaa. Ulko-ovi oli niin kauan auki että tämä minun puoliso taisi saada allergiayskän lisäksi flunssayskän. Ainakin se on surkeammassa kunnossa kuin aamulla. Mutta saatiin sentään ilmaiseksi Suomen ehkä arvostetuimmat ja halutuimmat kirjalliset julkaisut: Vartiotorni ja Herätkää!-lehti.

Yleensä meidän pakanallisessa taloudessa mainitut lehdet ovat jatkaneet matkaa lehtikeräykseen, mutta tänään selasin molemmat läpi. Vartiotorni ei ole edelleenkään minun juttu, mutta ihailen jehovan todistajien vahvaa uskoa jumalaansa. Uskon minäkin johonkin suurempaan, mutta aika eri tavalla.

Herätkää! teki kuitenkin vaikutuksen. Alkuosassa käsiteltiin uusperheiden arkea, ja lapsen asemaa tässä perhemallissa. Minua koskettava aihe. Seuraava juttu kertoi sujuvasti tasmanialaisista eläimistä kuten pussiahma (en minäkään ollut tiennyt miltä se näyttää) ja karhuvompatti. Sen jälkeen oli vuorossa tarina Titanicista ja vielä keskiajan tähtitieteilijöistä. Yllätyin lehden maanläheisyydestä. Toki mukaan mahtui kolmen sivun perusteltu vastaus kysymykseen ”Miksi käydä seurakunnan kokouksissa?”, mutta lehden loppusivuilta sain lukea vielä faktaa norsun kärsästä ja uhanalaisesta ruskokiivistä ja kiittämisen merkityksestä.

Hauska lehtinen kaiken kaikkiaan. Syvällistä tarinaa ja mielenkiinnon herättävää faktaa. Uskallan melkein suositella.

 

Kommentit (2)
  1. kiva että ilahdutti:] mun pitäis varmaan saada jehovan todistajilta joku palkinto eiksni!

  2. 😀 no kyllä yllätti minutkin tämä kirjoitus! kikattelin tuolle alulle enkä olisi arvannut loppupäätelmää :O täytyy myöntää että jos olen noihin julkaisuihin törmännyt, niin en kyllä ole niitä lukenut. ensi kerralla vissiin pitää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *