Taiteiden yöstä vaikkei vielä ole edes yö

Oon täynnä taidetta. Monta päivää sitten sovittiin kaveriporukalla että lähdetään tänä iltana tsiigaamaan Turun Taiteiden Yötä ja kaikenlaisia tekotaiteilijoita ja hippejä, jotka ryömii koloistaan esiin kerran vuodessa. Anteeksi nyt nämä sanavalinnat, olen vähän rajoittunut.

Ensimmäinen taide-elämys oli Wiklundin kenkäosasto. Siitä jatkettiin sujuvasti saman katon alla sijaitsevaan Spice Iceen, jossa mä nautin taiteellisimman elintarvikeannoksen pitkään aikaan: samassa purkissa toffeejätskipallo, vaniljamansikkapehmistä, suolapähkinöitä ja Geishan palasia. Mässäämisen jälkeen ylitettiin tori ja löydettiin itsemme hetken päästä koruliikkeestä, jossa oli edelleen ale. Miinus seitkyt prosenttia!! Mun uusien korvakorujen ripustus oli myös taidetta parhaimmillaan. Ei olleet muuten mitkään perus nappikorvikset.

Salsamor-tanssikoulussa oli avoimet ovet Taiteiden Yön kunniaksi, ja mentiin kokeilemaan salsaa tai rumbaa tai jotakin, jossa tuli hiki. Tanssinopettajakin oli vähintään yhtä kuuma kuin pieni sali, johon oli ahtautunut parikymmentä eri ikäistä naista (todennäköisesti lähinnä opettajan timmin pepun houkuttelemina). Herkullisista näköaloista huolimatta jätettiin homma sikseen arviolta kymmenen minuutin kuluttua, koska hävetti niin paljon nähdä kompuroiva itsensä peilistä. 

Monen minuutin lanteen keikutuksen jälkeen porukka oli nälkäistä, ja päädyttiin ravintolaan, jonka nimeä en kerro hienotunteisuussyistä. Kyseisestä saluunasta löyhähti ensi askeleilla nenään aika kamala tuoksu. Muita valittamisen aiheita olivat lukitut vessat, kalliit hinnat, ja raa’at pihvit. Mutta ainakin allekirjoittanut oli niin väsynyt, että kaikki vaan nauratti. Ja nauratti, ja nauratti.

 Ravintola edessä poltettiin tupakit ja lähdettiin kotiin. Sen pituinen se. 

Ja loppuun vielä muutama valituksen sana. Taiteiden Yötä ei ollut mainostettu missään kovin näkyvästi, ja ihmettelen, miten väki löysi keskustaan tänä iltana niin suurin joukoin. Minä löysin sinne kavereitten vanavedessä. Ja mistäkö ne tiesi asiasta? En ymmärrä.

Jo kaupungilla oleva löysi taidetapahtumat ihan tuurilla, koska ihmisiä ei ohjattu mihinkään. Ehdotan ensi vuodeksi vähintään flyereiden jakajia pörräämään kauppatorille. Sekin harmitti, ettei museoihin, noihin taiteen luvattuihin laitoksiin, ollut ilmaista sisäänpääsyä edes tänään. 

Köyhän ja medioista vieraantuneen valittajan kitinäähän tämä kaikki on, mutta saa silti ketuttaa. Hyvää yötä, toivottavasti näen kunnon taideunen, enkä mitään mafiosoräiskintää, niinkuin viime yönä.

  PS. Jos voisin lisätä tähän allekirjoituksen, tekisin sen, koska käytin tekstissä itsestäni nimeä Allekirjoittanut. Pahoittelen harhaanjohtavaa ilmausta.

Kommentit (3)
  1. Kituo, kiitos vinkistä!:) Taiteiden Yö saa anteeksi, jos on olemassa museopäivä:)

    iity- niimpä! Eilen jouduin kulkemaan just Dynamon ohi ja jo alkuillasta oli niin kammottavaa omituista otusta liikkeellä, että pelotti:/ Niillä seiso silmät päässä ja joku naureskeli itekseen..creepy!!

  2. Hahaa 😀 Ne tekotaiteilijat, kaiken maailman hipit ja hipsterit ryömii aika useesti myös Dynamoon. Pelottavan näköstä porukkaa välillä iltasin siinä edessä tupruttelemassa tupakkia tai jotain ihan muuta.. Veikkaan jälkimmästä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *