tutustu postcrossingiin

Kaveri on tyrkyttänyt jo kuukausia mulle harrastustaan, ja vasta nyt olen ottanut onkeeni. En ymmärrä miksi mulla kesti näin kauan, koska homma tuntui samantien huipulta. Ehkä mussa asuu pieni skeptikko, en hemmetti usko parhaita ystäviäni.

Mutta se harrastus. Postcrossing. Huippuhomma! Etsit kaupungilta postikortteja mahdollisimman halvalla (samalla mahdollisimman kivoja! ..eikä edes ole mikään mahdoton yhtälö), pistät rumemman puoliskosi ostamaan postimerkkejä koska sillä on kuitenkin enemmän rahaa, pyydät samantien postitädiltä parisataa priority-tarraa (koska olet jo koukussa), ja istut pyllyllesi tietokoneen ääreen. Näppäilet kädet täristen postcrossing.com, ja olet myynyt sielusi postikorteille.

Postcrossing-sivuston mukaan koko homman perusidea on se, että kun lähettää itse kortin, saa paluupostissa itselleen vähintään yhden, joltain satunnaiselta postcrossaajalta jostakin päin maailmaa. 

Omalla profiilisivulla kerrotaan hiukan itsestä (vaihtoehtona toki koko elämäntarinan esittely kanssacrossaajille), ja esitetään toivomuksia siitä, millaisia kortteja olisi mukava vastaanottaa (on myös niitä, jotka lähtevät liikkeelle siitä, mitä Eivät Halua; ”I don´t want to receive ad cards, cards with animals, kids,art or nature…”). Minä kirjoitin että esimerkiksi vanhanajantyyliset, lapsi- ja merihevosaiheiset (?), taidekortit ja sellaiset kortit, jotka lähettäjän mielestä voi saada mut hyvälle tuulelle, ovat erityisen tervetulleita.

Monet ilmoittavat profiilissaan myös, mitä toivovat kortteihin kirjoitettavan. Tästä on usein aika paljon hyötyä, koska voi tuntua hölmöltä vääntää tikusta asiaa postikortillisen verran. Mullakin oli vaikeuksia aluksi, vaikka tavallisesti oon tyhjästänyhjäisemisen Euroopanmestari.

Homma lähtee vähän hitaasti käyntiin, mutta vilkastuu pikkuhiljaa. Ne perustajatylsimykset kun on asettaneet kiintiöitä sille, paljonko sun kortteja saa samalla kertaa olla liikenteessä. Varmasti asialle on jokin hyvä selitys, joten en ala kiukutella julkisesti enempää.

Tutustupa ihmeessä osoitteeseen http://www.postcrossing.com/ ! Innostus voi lähteä yhdestä kortista. Ja sen lisäksi, että saat tästä lähtien (hyvällä tuurilla) upeita kortteja, joista on vaikka sisustuselementeiksi, tunnet itsesi jollakin hassulla tavalla hirvittävän kansainväliseksi tyypiksi.

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Onneksi aika vaaraton koukuttaja kumminkin:P Kiitos kommentistaja anteeksi, että aiheutin kiusauksen:]

  2. Apua, tää on just niitä juttuja joihin jään koukkuun 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *