Yhtä kukkaa koko päivä

Otsikko kuulostaa ihan siltä, että oon imeskellyt jointteja koko päivän, mutta siitä ei siis ole ollenkaan kysymys. Tän päivän teema vaan tuntuu olevan kukat eri muodoissa ja paikoissa.

Aloitin työharjoittelun kukkakauppa Vivahteessa, jonka omistaja on auringonkukka ihmisen muodossa. Niin iloinen ja piristävä ihminen, että harvoin sellaisia näkee. Pääsin pitkästä aikaa käsiksi sellaiseen määrään leikkokukkia, että tottumattomampi pyörtyisi onnesta. Fiilistelin pulleita hortensioita, tumman violetteja eustomia, pieniä neilikoita, vanhan roosan värisiä ruusuja, valtavia gladioluksia, sööttejä morsiustähtiä ja ylväitä kalloja. Nam. 

Iltapäivällä laahustin peloissani hammaslääkäriin vain todetakseni, että jos Turun hammaslääkäreistä tehtäisiin kukkakimppu, tänään minua hoitanut olisi se kaikkein ihanin jalosyreeni. Se ei kiduttanut mua yhtään enempää kuin oli tarpeellista, ja huolehti koko ajan, ettei mulla ollut huono olo. Sillä oli aikaa mun kaikille hölmöille puolitärkeille kysymyksille, ja se jaksoi hymyillä koko ajan, vaikka edustaa yhtä pelätyimmistä ammateista ( heti sarjamurhaajan ja verottajan jälkeen). Sillä oli myös johonkin kukkaseen viittaava sukunimi, mutta tietysti unohdin sen, jotta kuulostaisi siltä, että kunhan nyt tässä keksin.

Myöhemmin lähdin siskon ja sen hoitolapsen kanssa älyttömän pitkälle lenkille, jonka aikana kuulin älyttömän monta kertaa sanan kukka. Suunnilleen yhtä monta kertaa, kuin parissa tunnissa voi kulkea ulkona kukan ohi. Jokaisen kohdalla se pieni ihminen ilahtui yhtä paljon, oli kyseessä sitten ohdake tai voikukka tai ruusu. Samaten jokaisen vastaantulevan koiran kohdalla piti murista ja jokaisen mopon kohdalla hurista.

Sulolla oli menoa, joten munkin piti keksiä sellaista. Lähdin Turun ehkä ihanimpaan puistoon (Petreliuksen Tähkäpuisto) kuvaamaan kasveja, koska mulle tuli tänään harjoittelussa sen tyyppinen olo, että oon unohtanut lähes kaiken, mitä oon kasveista ja niitten tunnistamisesta ikinä oppinut. Otin parisataa kuvaa, mutta koska olen täysi käsi kaikessa mikä liittyy tietokoneisiin, saatte tyytyä tähän vanhempaan kuvaan, joka muuten on ehkä paras kukka-aiheinen otos, mihin oon koskaan yltänyt:

44193_444522349348_28120_n.jpg

Menkää hei ulos, vielä kun on kesä: Siellä kukkii

Kommentit (9)
  1. niimpä, jokirantaan vähän rosvoamaan:P

  2. vonpaldanius
    15.8.2012, 09:30

    PS. oon ehkä joskus miettinyt, että jos hyvät kukkakimput on sen mielestä liian kalliita niiden käyttötarkoituksen suhteen, repis edes Turun kaupungin kukkaistutuksista salaa yöllä jonku kimpun 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *