Pikku-My ja sushia Kymiläiseen tapaan…

Päätin eilen ihan yllättäen väsätä sushia iltapalaksi. Kävin koulun jälkeen kaupassa hakemassa tarvikkeet ja tein kotona riisin valmiiksi jäähtymään iltaa varten. Tässä postauksessa siis näytän miten itse valmistan sushia. Tekniikoista tai makuasioista on turha lähteä kiistelemään, joten pidätän oikeuden tehdä virheitä oman ruokani kustannuksella 😀

Yleensä käytän puuroriisiä, mutta nyt ostin ihan virallista sushiriisiä. Pakkaus sisältää 500g, ja tein sen kokonaan. Ei välttämättä olisi tarvinut, kahteen pekkaan syödessä puoletkin olisi riittänyt.  

IMG_1859sushi.JPG

IMG_1860sushi.JPG

Normaalisti teen myös riisin kastikkeen itse, mutta nyt nappasin hyllystä mukaan valmista riisiviinietikkaa. Virhe. Mun tekemä kastike on parempaa.

Huuhtelin riisit huolellisesti kylmässä vedessä, ja lykkäsin ne kattilaan. Perään n. 5dl kylmää vettä. Niiden annetaan seisoa kylmällä levyllä vartti.

IMG_1861sushi.JPG

IMG_1863sushi.JPG

IMG_1864sushi.JPG

Pahoitteluni hellan törkyisyydestä. Tuon tuskaisan viidentoista minuutin odottelun aikana voi katsella vaikkapa Zoellan YT-videoita. Ne kestää sopivasti yleensä sen vartin.

IMG_1867sushi.JPG

IMG_1868sushi.JPG

Kun vartti on kulunut, levy laitetaan kuumimmalle ja odotetaan että riisi kiehahtaa. Tällöin levy käännetään pienimmälle höngälle ja annetaan muhia 10min. Sillä aikaa voi pelata vaikka Candy Crushia.

IMG_1869sushi.JPG

… ja valmistaa sen riisin sekaan tulevan kastikkeen. Normaalisti kiehautan ja jäähdytän 7 rkl riisietikkaa, 1/2 rkl suolaa ja 4 rkl sokeria kattilassa, ja kaadan ne valmiin riisin joukkoon.

Nyt käytin siis valmista kamaa, jonka sekaan lisätään 3rkl sokeria ja en muista paljonko suolaa (jota meillä ei ollut.. I mean.. kellä ei oo suolaa kotona?).

IMG_1870sushi.JPG

Kun riisi on muhinut pienimmällä teholla sen kymmenen minuuttia, se otetaan pois levyltä ja annetaan seistä vielä toiset kymmenen minsaa, jonka jälkeen se mätetään kulhoon jossa se saa jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ja siihen lisätään sitten se kastike. 

IMG_1871sushi.JPG

IMG_1872sushi.JPG

IMG_1873sushi.JPG

Tässä kohtaa me jätettiin riisi jäähtymään ja lähdettiin käväisemään Lenin luona nunnuttamassa kummityttöä <3

IMG_1895sushi.JPG

Kiinnostaa sikana.

IMG_1901sushi.JPG

Maailman kaunein vauva <3

IMG_1925sushi.JPG

IMG_1920sushi.JPG

My oli kärttyinen ja selkeästi torkkujen tarpeessa, joten kummitäti lauloi sille 1D:tä (Over again, Little things ja More than this) kunnes uni tuli.

Me lähdettiin sushihommiin. Avasin ton leväpaketin ja meinasin oksentaa kun se haisi niin vahvalle. Haju paheni vaan kun käärön rullasi. Urheasti kuitenkin jatkoin hommia. 

IMG_1928sushi.JPG

Täytteet. Itse en tykkää katkaravuista, joten keskityin ahmimaan noita lohimakeja.

IMG_1929sushi.JPG

IMG_1932sushi.JPG

Tärkein osuus rullailua on vesikuppi, johon sormet kastetaan riisin levittämisen helpottamiseksi. 

IMG_1934sushi.JPG

IMG_1935sushi.JPG

IMG_1936sushi.JPG

 

IMG_1945sushi.JPG

Käärimiseen ei tarvita bambumattoa, mutta kyllä se vähän helpotti tiukan rullan tekoa. 

IMG_1950sushi.JPG

IMG_1952sushi.JPG

Pikku vinkki: Kun leikkaat rullaa paloiksi, huuhdo veitsi riisimoskasta välillä. Riisin tahmaisuus vaikeuttaa rullan leikkaamista, ja palat saattavat hajota jos rulla on vähänkään löysällä. 

IMG_1953sushi.JPG

Voilá! 

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.