Keittokirjaviikon aloitus!
Uhosin edellisessä postauksessani testaavani viikon ajan uusien keittokirjojeni reseptejä, ja että aloitan haasteeni tänään maanantaina. Sen verran meni reisille aloitus, että tämän päivän ateriaa ei löytynyt kirjoista, vaan se on oma kehitelmäni pho-keitosta. Pho:n juju on mausteinen ja kirkas liemi, jota pitää keitellä useita tunteja, ja jota en jaksanut lähteä vääntämään. Oikaisin käyttämällä n. 10 desilitraan vettä yhden Knorrin Fond ”Du Chef” kanaliemihyytelön ja yhden kasvisliemihyytelön. Lisäksi heitin mukaan yhden rikki painetun valkosipulinkynnen ja kaksi sormenpään kokoista palaa tuoretta inkivääriä. Maun mukaan voi lorauttaa vielä soijakastiketta, mutta liemihyytelöistä tulee aika reilusti suolaisuutta.
Laitoin liemen kiehumaan kattilaan, ja päälle höyrytykseen kuorimaveitsellä suikaloitua porkkanaa ja kaksi pilkottua kevätsipulia. Käytin kahteen annokseen yhden porkkanan. Höyrytin niitä siis kevyesti, mutta kuitenkin niin, että kumpaankin jäi suutuntumaa.
Kulhojen pohjalle laitoin yhdet annokset kuivaa riisivermiselliä, jonka päälle kasasin höyrytetyt porkkanat ja kevätsipulit, säilykeherkkusieniä ja puolikkaan avokadon viipaloituna. Pilkoin yhden limen neljään osaan ja keitin kaksi kananmunaa annoksen päälle aseteltavaksi.
Tämän annoksen syö helpoiten puikoilla, ja lopuksi on ihanaa ryystää maukasta lientä kupin pohjalta kun keiton sälä muuttuu liian pieneksi puikoilla noukittavaksi. Keitto on kevyttä, herkullista ja nopeaa ja helppoa tehdä. Seuraavalla kerralla haudutan vermisellit kypsäksi ennen lautaselle laittoa, sillä näillä pakkasilla sisälläkin on niin kylmä, että liemi kerkeää jäähtyä, ennenkuin se ehtii kypsentää ja pehmentää nuudelit.
Suosittelen kokeilemaan ehdottomasti! Huomenna meinasin tehdä Jamie Oliverin keittokirjasta lohimedaljonkeja ja juuressosetta! Jos kokeilette tätä ohjetta, niin kertokaa tykkäsittekö, ja jos muuntelette sitä niin olisi mielenkiintoista kokeilla erilaisia versioita! Kommenttia kehiin siis! <3