Keittokirjaviikko: Mango-kvinoa-salaatti fetalla ja mintulla
Tänään keittokirjahaasteessa vuorossa oli Jamie Oliverin arjen superruokaan keskittyvän kirjan ohje mangolla, maissilla, tomaatilla ja muulla ihanalla ryyditetystä lämpimästä kvinoa-salaatista. Tyylilleni uskollisena mun piti mennä tätäkin vähän muuntelemaan, mutta tosi maukasta tuli silti!
Oikea ohje löytyy täältä. Alla kirjan kuva annoksesta, eli miltä satsin olisi PITÄNYT näyttää:
Seuraavana kuva reippaasta apurista, joka päivänsäteenä teki kokkaamisesta entistä mukavampaa:
Aloitin koko homman laittamalla 2,5dl huuhdeltua kvinoaa keittymään vartiksi. Sillä aikaa kuorin ja paloittelin yhden (vähän liian raa-an) mangon ja avokadon. Pilkoin myös puoliksi n. 250g miniluumutomaatteja ja heitin koko setin suureen kulhoon, jonne puristin kaksi limeä ja lorottelin pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Päälle ripaus suolaa ja koko sotku sekaisin isolla lusikalla. Jätin ne maustumaan siksi aikaa, kun paistoin pannulla purkillisen maissia (en siis kokonaisia pötköjä), yhden kynnen valkosibulaa pienittynä ja lopuksi nakkasin sekaan lämpiämään myös valutetut, kypsät kvinoat.
Lopuksi sekoitin kaikki ainesosat yhteen, ja nostelin itselleni annoksen. Päälle ohje käski ripottelemaan minttua ja fetaa, ja tein työtä käskettyä. Oli muuten hyvää! <3 Ainoa miinus oli mangon semisti pilttimäinen, mieto maku valmiissa salaatissa, mutta muuten tykkäsin kovasti makean ja suolaisen yhdistelemisestä useamman maun kautta. Ainiin, lorautin vielä loppuviimenään vähän soijakastiketta salaatin sekaan, mutta jos et ole ihan yhtä sekaisin suolankäytön kanssa kuin meikä, niin sen voi helposti jättää pois.
Hyvä ohje, ja kivasti muunneltavissa. Itse jätin esim. chilin kokonaan pois, kun en tykkää tulisesta. Testatkaapa, ja tulkaa kertomaan miten maistui!
HUOM! Tänään tulossa vielä toinenkin postaus kuudelta, jossa kerrotaan vähän Kotkan uusista kirppistuulista! Stay tuned! <3