Syksyn must – Vaustin viinimessut!

Viime vuonna sain kutsun tulla tutustumaan 22.4.16 Vaustin legendaarisiin viinimessuihin! Olin toki kuullut niistä jo aiemminkin, mutta koska minulla sattui olemaan kyseisenä päivänä sopivasti aamuvuoro töissä, pääsin vihdoin myös kokemaan ne ihan livenä. Vausti on normipäivänäkin tunnelmallinen, ja siksi messujen myötä kauniisti valaistu, ihmisiä täynnä oleva aula-alue huokui kotoisaa ja tanniinista tunnelmaa. Esittelijöinä olivat Arvid Nordquist Finland, Amka, Tampereen Viinitukku, Vinetum, Cisa Drinks, Malmgårdin Panimo, Takatalo & Tompuri Brewery sekä viiniseura Kotkan Munskänkarna ja keittiötarvikeliike Purnukka.

IMG_9541vp.jpg

Maahantuojien ständeillä oli esillä Alkon normi- ja tilausvalikoimaa joka makuun. Itse en tykkää punaviinistä, ja jotten ihan ”työtehtävien” aikana sytkähtäisi, pysyttelin vakaasti kameran takana ja erossa myös houkuttelevista valkkareista.

Ensimmäisenä minun aikataulussani oli luento viinien makujen ja tuoksujen määrittelystä. 

IMG_9480vp.jpg

IMG_9481vp.jpg

Pääsimme porukalla tuoksuttelemaan Aromabarin tippoja, jotka olivat siis erinnäisiä, puhtaita tuoksuja kuten kahvi, aprikoosi, tupakka, rusina jne. Saimme haistaa pieneen muovipurkkiin laitettua vanulappua, jolle oli tiputettu muutama tippa Aromabar-pulloista, ja arvata usein viineissäkin käytettyjä vivahteita. Luento oli supermielenkiintoinen, kun saatoit olla ihan saletti, että haistelet hubbabubba-purukumia ja oikea vastaus onkin kirsikka. 

IMG_9486vp.jpg

IMG_9495vp.jpg

Ravintojajohtaja Antti Pettinen luennoimassa

IMG_9498vp.jpg

IMG_9505vp.jpg

IMG_9520vp.jpg

IMG_9533vp.jpg

Välissä palasin pyörimään messualueelle, jossa jengi vaan lisääntyi ja menokin tiivistyi maisteluiden myötä. Olin häärinyt kaviaaripisteen ympärillä ahkerasti, ja samalla vilkuillut epäluuloisen kiinnostuneena Finlandia Caviarin ostereita. En ollut koskaan maistanut ostereita ylipäänsä, ja rehellisesti sanottuna ajatuskin vähän ällötti (ja se on paljon se, koska olen varmaan maailman ennakkoluulottomin syöjä..), mutta koska elän vahvasti ”kaikkea pitää kokeilla kerran”-ajatuksen mukaan, päätin sinä iltana rohkaista itseni.

IMG_9536vp.jpg

IMG_9537vp.jpg

IMG_9538vp.jpg

IMG_9540vp.jpg

Tarjolla oli luonnollisesti muutakin herkullista!

IMG_9544vp.jpg

IMG_9545vp.jpg

IMG_9549vp.jpg

Viinien lisäksi tarjolla oli olutmaistiaisia!

IMG_9552vp.jpg

IMG_9557vp.jpg

IMG_9561vp.jpg

Ennen osterihommia osallistuin kuitenkin toiselle luennolle, jolla esiteltiin samppanjatalo A. Bergèren tuotteita. Vaustin viime kesän kesäsamppanja oli kyseiseltä talolta, ja sain maistaa sitä vain todetakseni, että se oli herkullista. Minähän en siis pidä kuohuviinistä tai samppanjasta. Olen pari kertaa vetäissyt niistä vähän vahingossa niin tuomiopäivän känneröisen/krapulan, että välttelen niitä kuolemaani saakka mikäli mahdollista. Yhden lasillisen voin juoda jos juhlistetaan jotain erityistä, mutta that’s it. Olen enemmän valkoviini/G&T-naisia. 

IMG_9585vp.jpg

IMG_9595vp.jpg

IMG_9613vp.jpg

IMG_9614vp.jpg

Samppanjaesittelyn jälkeen palasin takaisin saliin, jossa vihdoin rohkaisin mieleni ja maistoin sitä perhanan osteria. Sain ohjeeksi hulauttaa sen suhuuni, puraista kaksi kertaa, nielaista ja sitten hengittää suun kautta sisään, jotta merellinen maku pääsisi oikeuksiinsa. Sain valita lisukkeista sitruunan ja viinietikka-salottisipulikastikkeen välillä, ja ensikertalaisena nössönä valitsin jälkimmäisen. Tein työtä käskettyä, hulautin, pureskelin (ja totesin, ettei rakenne olekaan niin ällö kuin kuvittelin), nielaisin ja hengitin sisään ja ohhoh, olipa herkkua! Maku oli jotain mädin ja graavikalan välimaastoa, ja sipulinen etikkasetti sopi sen kanssa kuin nenä päähän! En kehdannut pyytää toista jo ihan pelkästään sen takia, että yksi osteri maksoi varmasti kahdeksansataakaksikymmentä euroa (ei kuulemma kuitenkaan…), mutta osittain myös siksi, että luvassa oli muutakin herkkua…

IMG_9622vp.jpg

IMG_9625vp.jpg

IMG_9627vp.jpg

IMG_9628vp.jpg

IMG_9639vp.jpg

IMG_9672vp.jpg

IMG_9681vp.jpg

IMG_9689vp.jpg

IMG_9691vp.jpg

IMG_9694vp.jpg

IMG_9699vp.jpg

IMG_9701vp.jpg

Samalla ständillä sain nimittäin maistella myös kaviaaria! Sitä ihan oikeaa kaviaaria! Rakastan mätiä smetanan ja sibulan kanssa, joten olin ääri-innoissani tämän legendaarisen luksusherkun testaamisesta. Ensin sitä sipaistiin mun kämmensyrjälle ihan sellaisenaan, josta sen sitten huitaisin haaviin. NAM! 

IMG_9702vp.jpg

IMG_9704vp.jpg

IMG_9706vp.jpg

IMG_9708vp.jpg

IMG_9709vp.jpg

IMG_9714vp.jpg

Toisen satsin sain tryffelivoilla voidellun suolakeksin päälle, ja se oli kyllä vielä miljoona kertaa parempaa. So boujee! Mainitsinko muuten jo, että tapahtumaan oli maksuton pääsy, mutta maistiaisia pystyi ostamaan lipukkeilla (4€/kpl)? Näin korttia tai käteistä ei jatkuvasti tarvinut kaivaa taskusta jos halusi testata vaikkapa hyvältä kuulostavaa uutta punkkua tai esimerkiksi osteria.

IMG_9724vp.jpg

IMG_9745vp.jpg

Saatoin itsekin napsia tuollaisen Polven juustolan juustolautasen. Olikohan se Polven juustolan? Sovitaan, että oli! 

IMG_9748vp.jpg

Mulla oli niin kivaa ”työtehtävissäkin”, että olen sytkytellyt lähipiiriä koko vuoden lähtemään mun kanssa uusiksi ihan muuten vaan! Mulla jäi vielä muutama lipuke viime vuodelta, ja olisihan se sääli jos ne menisivät hukkaan ;) Suosittelen ihan täpöllä Vaustin viinimessuja kaikille täysi-ikäisyyden saavuttaneille, siellä oli jokaiselle jotakin! <3 Tänä vuonna viinimessut järjestetään 13.-14.10, joten ehdottomasti messiin!

 

Toim. Huom! Elin tosiaan siinä luulossa että olen osallistunut syksyn messuille. Todellisuudessa olin mukana keväällä. Huoh näitä äitiaivoja! Pari korjausta mukana olleisiin yrityksiin ja päivämääriin tehty.

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma