Laskiaspullaa

Laskiaiseen kuuluu ehdottomasti laskiaispullat. Mitä isompia ja vaikeampia syödä siististi, sitä parempia ne ovat. Pullan täytteenä tulee olla kermavaahtoa ja mansikkahilloa tai pakasteesta sulatettua mansikkaa. Mantelimassasta en ole koskaan tykännyt.
Tänä vuonna halusin kokeilla raesokerin sijaan kristallipullista tuttua sokerihuntua. Oikein kauniita laskiaispullia tuolla sokeroinnilla tulikin, mutta ehkä vähän liian sokerisia. Jopa minulle. Kaikki tarjolla olleet maistuivat hyvin ja lautaselle jäi vain kasa sokeria.

76ED8E9B-7F33-480E-85A8-C3E10D4F7F8C.jpeg

 Tällä ohjeella tein laskiaispullat

5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa (tuore)
ripaus suolaa
2 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
200 g  leivontamargariinia
15 dl vehnäjauhoja

Sekoitin hiivan kädenlämpöiseen maitoon. Lisäsin suolan, sokerin ja kardemumman.
Lisäsin jauhoja vähitellen, aluksi vispilällä vatkaten. Lisäsin sulatettu margariinin alustamisen loppuvaiheessa.
Annoin taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Paistoin pullia 225 asteessa 12 minuttia.
Huom! En voidellut pullia kananmunalla ennen paistoa.

Pullien jäähdyttyä voitelin pullat voisulalla ja pöyräytin sokerissa.
Väliin mansikkahilloa ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa.

 

5753F0D6-8E74-4147-89B1-435BE04F4FBA.jpeg

840CEE47-2647-4378-86E8-838713E8F389.jpeg

Sokerista laskiaista!
-M-

Koti Ruoka ja juoma DIY