Dubai – osa 3

Tässä viimeinen osa viime joulukuussa tehdystä Dubain matkasta. Meinasin kirjoittaa tämän jo aikaisemmin, mutta eipä se niin vain onnistunutkaan reissussa ollessa. Siispä nyt ensin tämä ja pian jotain Thaimaan reissulta.

Jo etukäteen olimme siskoni kanssa päättäneet käydä kävelyllä rantakadulla. Lenkkivaatteet päällä suuntasimme taksilla Kite beachille. Iltapäivällä  ranta oli jo hiljentynyt kummasti vaikka aurinko vielä paistoi. Aurinkotuolit  ja ravintolat olivat melko tyhjiä. Meksikolaisen lounaan jälkeen lähdimme kohti Burj al-arab hotellia. Rantakadulla oli varsin miellyttävä kävellä, juosta ja kelata pyörätuolilla. Se oli tasainen ja tuntui kuin olisi ollut juoksuradalla.
Jossain vaiheessa rantakatu päättyi, mutta jatkoimme matkaa. Olimme päättäneet kävellä Dubai Marinaan asti. Kartasta katsoimme ettei matka nyt niin pitkä ole. Isomman autotien vieressä meni koko matkan kävelytie. Tuota pitkää suoraa kulkiessamme näimme kauniin auringonlaskun. Sataman pilvenpiirtäjät eivät tuntuneet lähenevän millään ja vesikin loppui kesken. Tien toisella puolella kulki juna ja asemia oli tasaisin välimatkoin, mutta me jatkoimme urheasti matkaa.

Ensimmäisten pilvenpiirtäjien luokse päästyämme oli pakko mennä ostamaan vettä ja vaihtamaan kuiva paita päälle. Kartasta katsoimme onko satamaan vielä pitkästi ja päädyimme menemään loppumatkan junalla. Noin 11-12 kilometriä oli takana ja muutama lisää olisi pitänyt vielä jaksaa. Sellainen kevyt iltapäivästä iltaa venähtänyt kävely- ja juoksulenkki.

Dubai Marina oli pimeällä kaunis. Mutta meille aivan liian vilkas paikka. Ravintoloiden edessä oli sisäänheittäjiä ja niiltä ei saanut olla rauhassa vaikka sanoi ”Kiitos ei.”. Melko pikainen käynti siellä olikin. Syötiin ja lähdettiin taksilla hotellille suihkuun ja nukkumaan.

Viimeisenä iltana olisimme halunneet nähdä paikallisen basaarin elämään. Taksikuski ei suostunut viemään meitä sellaiseen, koska siellä ei olisi hänen kertoman mukaan pystynyt kunnolla liikkumaan pyörätuolilla. Ehkä vähän epäilimme, että pitääkö paikkaansa. Meitä ei olisi muutama rappunen tai korkeampi katukivetys estänyt. Ehkä vähän hidastanut, mutta olisimme ihan varmasti pärjänneet. Taksikuski ehdotti meille La Mer ranta-aluetta, jossa on paljon kauppoja ja ravintoloita. Suostuimme ehdotukseen ja se kyllä kannatti.Alue oli melko uusi. Siisti, rauhallinen ja todellakin paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Talojen seinillä oli maalauksia ja illan hämärtyessä kauniit valot tekivät paikasta vielä kivemman.

Rannalla kiemurteli  muutaman kilometrin pituinen rantakatu. Ihmisiä oli paljon, mutta ei liikaa. Ihmeteltävää riitti vaikka ei basaariin päästykään.
Auringonlaskuissa on jotain hyvin rauhoittavaa ja rakastan niitä. Tuona iltana se oli jälleen todella kaunis.

-M-

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *