Vielä kerran, Riika

Ollaan näin

Reilu viikko on vierähtänyt siitä, kun palasimme kotiin pikkujoulumatkaltamme. Riika yllätti minut positiivisesti mm. rauhallisuudellaan ja siisteydellään. Odotin hieman vilkkaampia katuja ja samanlaista tunnelmaa kuin Tallinnassa. Mutta Riika on mielestäni aivan jotain muuta. Joulumarkkinakojuillakin sai ihan rauhassa katsella ja vertailla hintoja. Taskuvarkaista varoiteltiin netissä joka sivustolla, mutta kertaakaan ei tullu tunnetta että, jotain häviäisi.
Vaikka keli olikin harmaa ja välillä satoi vettä, kävelimme Riikan katuja melkein 30 kilometriä. Paljon oli mukulakivikatuja ja pöyrätuolilla liikkuminen ilman avustajaa olisi ollut haastavaa. Myöskin useimpiin ravintoloihin ja kauppoihin oli iso kynnys tai useampi rappunen. Siskoni ei suosittelekaan pyörätuolissa olevalle Riikaan matkustamista ilman avustajaa. 

Itse aion ehdottomasti matkustaa Riikaan joskus uudelleen. Ajankohdaksi valitsen tuolloin loppukevään tai kesän. Kaupungissa on muutama isompi puisto, jotka ovat kesäaikaan varmasti ihania paikkoja istahtaa penkille juomaan päiväkahvia ja seuraamaan ohikulkevia ihmisiä. Me taisimme olla nyt kaikista kurjimpaan aikaan reissussa; ei paistanut aurinko, eikä ollut luntakaan tuomaan valoisuutta. Mutta se ei haitannut.
Lento Helsinki-Vantaalta Riikaan kesti tunnin. Taksimatka lentokentältä hotellille maksoi 14€ meidän koko porukalta. Linja-autollakin olisi päässyt, mutta siinä olisimme säästäneet vain muutaman euron. Joten ovelta ovelle -kyyti vei voiton. Kolme yötä oli hyvä pituus reissulle. Jos tykkää kierrellä museoita ja kirkkoja, kannattaa varata pari enemmän.

En yllättäen meinannut osata päättää mitä kuvia laitan tänne, mutta tässä teille muutama.

-M-Kuvat: Petri Mikkonen

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.