Pumpkin

Alkuun rehellinen tunnustus: en tiedä kurpitsoista MITÄÄN. 

Kävin pikaostoksilla ruokakaupassa, kun näin pikku-kurpitsan, jolle oli liimattu tarroista silmät ja suu. Se oli niin hauskan näköinen, että nappasin sen siitä vaan kainaloon ja jatkoin matkaa. Kotona sitten avasin googlen ja aloin etsimään tietoa, mitä sille kaverille voisi tehdä. Ja tässä tulos:

DSC07113_Fotor.jpg

Iloinen kurpitsa suorastaan huusi minulle kaupassa ”Ota minut mukaan!”

DSC07122_Fotor.jpg

Aluksi pesin kurpitsan juuresharjalla, jotta suurimmat liat lähtisivät irti. Kaikki tarvittavat välineet löytyivät helposti kotoa. Isolla puukolla pohja pois, pienellä silmät ja suu, lusikalla sisälmykset ulos ja kynällä merkit mistä viillellään.

DSC07124_Fotor.jpg

Luin netistä, että voi itse valita leikkaako pohjan, hatun vai sivun. Valitsin pohjan, ettei näy niin pahasti jos mokaan! Jos haluaa laittaa kynttilän sisälle, niin sitten pitää leikata ylhäältä, ettei kynttilä tukahdu tai polta koko taideteosta.

DSC07125_Fotor.jpg

Kun pääsin pohjasta läpi, siemeniä alkoi löytyä….

DSC07126_Fotor.jpg

…ja niitä sitten löytyikin aika iso kasa! Ne olisi kuulemma voinut paistaa pellillä ja syödä naposteluna, mutta jätin sen kiireiden takia ensi kertaan.

DSC07129_Fotor.jpg

Vaihdoin kynän heti tavalliseen kuulakärki kynään ja piirsin vähän jotain sinnepäin. Lopullinen muoto tuli piirroksen pohjalta, mutta niin että kaikki täsmäsi vähän paremmin…

DSC07132_Fotor.jpg

Kaivertaminen oli tosi hauskaa, mutta sotkua siitä kyllä sai aikaiseksi!! Leikkasin lopulta niin kauan, että sain kuulakärkikynän jäljet pois.

DSC07135_Fotor.jpg

Jossain lähteessä oli, että leikatut pinnat eivät mustu niin helposti jos laittaa vaseliinia. Meillä ei ollut, joten vedin tavallista huulirasvaa, eikä vielä ainakaan ole tummunut! Lisäksi taideteos kannattaa pitää viileässä, mutta ei pakkasessa, joten tällä hetkellä ”lemmikkini” asustaa jääkaapissa!

Tässä hän nyt toivottaa teille hurjan pelottavana oikein hauskaa halloweenia!!!

 

-Jannita

Kommentit (2)
  1. Meiän vanhempi tytär halusi kanssa kurpitsan. Vielä sille ei ole tehty mitään, menee kivana koristeena sellaisenaan tarroineenkin. 🙂

    1. Se oli kyllä tosi kiva, kun niissä oli tarrat valmiina! Kaivertaessani tuota mietin juuri, että aika varovainen saa olla jos lasten kanssa aikoo kurpitsoja askarrella! Hauskaa halloweenia koko teidän perheelle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *