UV

Joulu on aina ollut mulle se paras juhla vuodesta, juhannus siinä sitten seuraavana. Mutta uudenvuoden vietto, se se on tuskaa joka hemmetin vuosi!

Jos voisin toivoa nyt yhden toiveen, jonka joku ihana glitterinen haltijakeiju toteuttaisi, se oli uusivuosi lapissa, lumen ympäröimänä suuressa mökissä, jossa olisi kaikki ne ihanat ihmiset, jotka tunnen. Sekä tietysti paljon ruokaa, iloa ja tähtisädetikkuja. Kenellekään ei olisi ongelmaa ajan tai rahan suhteen, kaikki olisivat ystäviä keskenään ja olisi vaan helppoa. Mutta koska epäilen haltijakeijun ilmaantumista, pakko miettiä plan B.

-Meidän perhe ei tänä vuonna nauti huumaavan pitkistä lomista, vaan poikaystävä pääsee torstaina töistä samaan aikaan kuin muutenkin. Ei siis voi matkustaa kauas. Vaikka kuinka suunnittelisi ja yrittäisi ehtiä, matka etelästä lumille kestää liian kauan. Lappi suunnitelmat siis pyyhkiytyvät listalta.

-Vietimme joulun vanhoilla kotikulmilla ja siitä huolimatta emme juuri kavereita nähnyt. Matka siis heidän luokse? Ajatuksen tasolla tosi kiva, mutta taas jälleen kerran se yli 7h autossa edestakaisiin matkoihin viikonlopun aikana, pakkaaminen, jatkuva kylässä oleminen, en nauttisi kyllä siitäkään. Ja siellä ei kaikki meidän kaverit ole keskenään kavereita, joten valintaa joutuisi silti tekemään. Yli siis listalta tämäkin vaihtoehto.

-Katselin äkkilähtöjä, mutta hinnat ovat älyttömät! Ajatuksena lyhyt loma, johonkin lähelle olisi taivaallinen, mutta en kyllä ikinä maksaisi matkasta nelinkertaista hintaa, ei tämä juhla nyt niin ihmeellinen ole. Pysytään siis Suomessa.

-Ja sitten on tietysti se ”aikuisten vaihtoehto”: baariin. Se kuulostaa hirveimmältä rangaistukselta tällä hetkellä, johon joutuisin. Makaan mielummin kotona sohvalla tuijottaen ärsyttäviä kokkiohjelmia, kun menen täpötäysiin baareihin, jossa en kuule mitään, en näe mitään, ei tapahdu mitään. Ei kiitos.

-Näin olen päätynyt siihen, että vaihtoehtoja on kaksi: joko hotelliin tai pysyä kotona. Huomasin kyllä, että hotellitkin ovat keksineet rahastaa tulevista päivistä aika paljon, mutta eivät sentään lentoyhtiöiden ryöstölukuihin saakka… Ehkä siis edes aamiaisbrunssi jossakin… Onkohan mikään kiva paikka silloin edes auki? 

Ahdistun koko ajan enemmän kun tajuan, että vuosi vaihtuu ihan juuri. Ei sinänsä, etten haluaisi uuden vuoden 2016 alkavan, vaan siksi että odotukset siitä juhlasta on jotenkin aina ihan liian isot. Ihanan ystäväni mummu oli kuitenkin sanonut lohduttavasti: ”Vaihtuu se vuosi ilmankin, että valvon puoleenyöhön asti”. Ehkä siinä on se totuuden siemen <3

IMG_4824_Fotor.jpg

Ehkä otankin kunnon alennusmyyntiöverit, palaan kasseineni ja pusseineni illalla kotiin ja elän materialismionnellisuuskuplassa yli koko juhlan 😀

 

-Jannita

Kommentit (3)
  1. Moikka olisikohan noi valkoiset kumpparisi mahdollisesti myytävänä meille Marikan polttareihin pliis 🙂

  2. Pöhköräinen, tuu jo! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *