WHO AM I?

IMG_3037.jpg

Itselleen sitä vain on sellainen kuin on, ehkä sellainen kuin on aina ollut. Perhe tietää -joskus itseäkin paremmin- minkälainen olet, miten reagoit asioihin, mistä pidät, mitä pelkäät, mistä unelmoit. Hengität, reagoit, olet, elät. Mutta mitä olet sillä hetkellä, kun se pitää selittää jollekin uudelle tuntemattomalle henkilölle tai taholle? Minkä tiivistät ja mitä jätät pois? Kuka minä lopulta olen?

Ihmisellä on hassu taito tiedostaa ja olla tiedostamatta itsestään asioita. Minäkuva saattaa muuttua ja luultavasti muuttuukin ajan mukana sekä riippuen siitä missä olet, mitä teet ja minkälaisessa asemassa reagoit ympäristöön. Ilman minkäänlaista esittämistä ja toisenlaisen minän yrittämistä sitä vaan on erilainen eri tilanteissa. En todellakaan puhu kotona samalla tavalla kuin töissä ohjatessani perheitä laulaen. En komenna koiraa ja keskustele työhaastattelijan kanssa samalla tavalla. Puhun eri asioista ollessani koulussa tai kotona. Niinhän sen pitääkin olla? 

”Kerro itsestäsi” No hmmm. Kuka mä oikein olen ja mistä tulen? Mähän tiedän sen ja silti en todellakaan. Miten se puretaan kuuntelijalle järkevässä muodossa, ilman romaanimaista pituutta ja kiinnostavasti? Vastaaminen vähättelemättä, liioittelematta tai totuutta yhtään muuttamatta ja silti erottumalla joukosta on yllättävän vaikeaa. 

 

Tiedätkö sä, kuka sä olet? 

Kommentit (1)
  1. kuinka osuva!! mun mielestä oot ihana, mut oonko jäävi antamaan suosituksen 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *