Chocolate chip cookies

DSC_0701.jpg

Aina välillä tekee mieli rehellisiä suklaakeksejä. Sellaisia, jotka saavat murheet unohtumaan, ja joihin voi turvautua huonon päivän jälkeen. Täydelliset suklaakeksit ovat sisältä pehmeitä, mutta aavistuksen sitkeitä. Ja niissä on suklaata. Paljon.

Tällä helpolla respetillä syntyy kolme pellillistä suklaakeksejä, joita kehuvat kaikki, jotka niitä maistavat. Reseptistä tulee reilu 20 isoa keksiä tai reilu 30 pienempää keksiä.

Tarvitset:

150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 1/4 dl fariinisokeria
vanilijasokeria
1 muna
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
puolitoista levyä Fazerin sinistä suklaata paloiteltuna (300 grammaa)

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit, ja lisää vaahtoon kananmuna. Lisää kuivat aineet ja sekoita, ja lisää lopuksi joukkoon paloiteltu suklaa. Suklaan saa jättää aika isoiksi paloiksi.

Saatat tässä kohden miettiä, tarvitaanko suklaata todella puolitoista levyä, ja eikö tähän voisi käyttää tummaa suklaata/leivontasuklaata/jotain muuta suklaata. Olen testannut reseptiä yhdellä levyllä ja kahdella levyllä, ja ensimmäisessä vaihtoehdossa suklaata on liian vähän, jotta keksit olisivat täydellisen tyydyttäviä makuelämyksiä. Jälkimmäinen vaihtoehto tekee kekseistä suklaapaloja, joissa on seassa hieman keksitaikinaa. Puolitoista levyä on juuri sopiva kompromissi – ja lisäksi puolikas levy jää sinulle kaappiin syötäväksi. 😉 Voit varmasti käyttää myös jotain muuta suklaata kuin Fazerin Sinistä. Minusta Sininen on kaikkein parasta, siksi käytän sitä.

DSC_0673.jpg

 

DSC_0675.jpg

Pyörittele taikinasta käsissäsi suunnilleen golfpallon kokoisia palloja – ilman sen suurempia seremonioita. Keksit paistuvat kyllä kauniinmuotoisiksi uunissa, vaikka taikinapallero olisikin vähän epämuodostunut.  Jos haluat oikeasti isoja keksejä, tee taikinapalloista suurempia, mutta muista jättää riittävä väli leivinpaperille.

Suklaakeksit

Paista keksejä 200-asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia. Keksit pitää ottaa pois silloin, kun ne ovat vähän rusehtavia reunoista, jotta niistä ei tule jäähdyttyään liian rapeita vaan sopivan sitkeitä. Keksit myös jatkavat kypsymistä kun ne otetaan pois uunista, eli ota ne uunista mieluummin vähän liian raakana kuin liian myöhään. Laita keksit jäähtymään kylmälle pinnalle, älä siis jätä niitä kuumalle pellille. Älä myöskään jätä taikinapalloja odottamaan uuniinmenoa kuumalle pellille.

Vinkki: Jos fariinisokeri on kovettunut kaapissa kivikovaksi, laita pussiin teelusikallinen vettä ja sulje pussi tiiviisti. Seuraavana päivänä fariinisokeri on taas pehmeää.

Kommentit (3)
  1. Siis nämä keksit on vieny koko meidän perheen sydämen! Paras resepti ikinä. Helppo, nopea, edullinen ja ennen kaikkea niiiiin hyvää. Näitä tulee tehtyä vähän liiankin usein. Kiitos tästä reseptistä! 😍

  2. Nam, oi nam! Olen tehnyt keksejä itse vain kahdesti koko elämäni aikana. Molemmilla kerroilla lopputulos oli herkullista, mutta jostain syystä ne jäävät aina unholaan. Kiitos siis muistutuksesta – ensi viikolla täytyy ryhdistäytyä 😉 🙂

    Ja Tervetuloa Lilyyn!

    1. Kiitos paljon! 🙂 Vanhat kunnon keksit jäävät kyllä ihan syyttä usein kaikenlaisten uusien leivonnaisten jalkoihin, vaikka ovat niin hyviä ja helppojakin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *