Nopsa lohisalde

Meille siunautui molemmille maanantaivapaa töistä, joten päätettiin vetää reipas aamusali ja tehdä lounasta. Aamusalista tulikin iltapäiväsali kun molemmilla taisi olla hieman univelkaa viikonlopun jäljiltä. Salin jälkeen kello olikin jo paljon, ja molemmilla oli niin karsea nälkä, hyvä ettei mäkkärin pihaan kaahattu. Päätimme kuitenkin tehdä jotain terveellistä, täyttävää ja nopeaa. Ratkaisu oli yksimielinen äänin kaksi-nolla lohisalaatille. 

Heitimme munat kattilaan, pilkoimme vihannekset ja kalan, ja wa-la! Ei kuitenkaan koskaan ongelmitta, nimittäin vesikatko toi pientä lisähaastetta kokkailuun. Vihannesten pesuvesi ja munien keitinvesi kaivettin salilaukun juomapulloista. Mitäs me pienistä, ja niin edelleen.

Salaattin tuli:

– 300 grammaa lämminsavulohta

– puolikas kurkku, mieluiten avomaan

– rasia kotimaisia pikkutomaatteja

– pari punasipulia tuoreesta nipusta, maku on paljon pehmeämpi kuin normi punasipulin

– yksi punainen paprikaa

– kaksi avocadoa

– pippuri, suola, oliiviöljy mausteena

– basilika koristeena 

Saldeterkuin, 

Omskis

 

10414574_10152287294394545_6784378554156230474_n.jpg

10337717_10152287294034545_831862418942768574_n.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Kujan ”ihan ookoo” brunssi

Brunssitiimimme valitsi tällä kertaa Hakaniemessä sijaitsevan Kujan. Kuja oli meille ennestään tuntematon paikka, törmäsimme siihen lenkillä ja ilahduimme, kun näimme että Kujalla tarjotaan brunssia.

Teimme pöytävarauksen etukäteen ja saavuttuani (klo 12.30) huomasin, että kaikki pöydät oli varattuja.  Joten vinkkinä siis, että pöytävaraus kannattaa tehdä! 🙂

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Salaattipöydässä oli tarjolla tomaatti-sipulisalaattia, eräänlaista perunasalaattia, coleslow:ta, merikorallisalaattia, bulgursalaattia ja Kujan waldorfin salaattia.  

image.jpg

Lämpimien ruokien puolelta löytyi ribsejä, makkaroita, simpukoita, munakasta ja parsarisottoa. Lisäksi oli tarjolla mehua, croisantteja, leipää, leivänpäällisiä.

image.jpg

 

Jälkiruuaksi oli tarjolla mustikkapiirakkaa, suklaakakkua ja vohveleita, joita jokainen sai itse paistaa (!!!). Mustikkapiirakka oli perushyvää, mutta suklaakakun koostumuksesta tuli mieleen lähinnä taulusieni. Vohvelit oli hauska ja piristävä idea, mutta aiheutti ruuhkaa jo muutenkin ahtaaseen ”jälkiruokavälikköön”.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Kaikenkaikkiaan brunssista jäi fiilis, että se oli ”ihan ok”. Raaka-aineet vaikuttivat tuoreilta, ruokalista oli kiinnostava ja palvelukin ihan hyvää. Erityiskiitosta seurueeltamme sai raikas hedelmämehu jääpaloineen sekä köykäinen 17e brunssihinta. Brunssin heikkoutena oli ehdottomasti jälkiruokapöydän mauttomuus ja tylsyys. Lisäksi seurueemme ei ihastunut tarjolla olevista simpukoista eikä perunasalaatista. 

Kujaterkuin,

Omskis

Kuja

Hakaniemenkatu 7, 00530 Helsinki

http://www.kujabarbistro.fi/

Koti Ruoka ja juoma