Tahmean pehmeä suklaakakku

Tämän kakun ohje löytyy Siskot kokkaa -blogista Suklaabrownie-nimellä. Itse halusin tehdä kuitenkin kyseisellä ohjeella kakun enkä levymaista brownieta. Kukusta tuli ihanan tahmeaa, mutakakkumaista ja samalla todella täyteläistä. Erityisen merkittävää on, että kakussa käytetään oikeaa voita ja laadukasta vähintään 70% suklaata.

image.jpg

Tahmean pehmeä suklaakakku

(25cm kakkupohjavuoka)

3 dl sokeria
250 g voita
250 g 70% tummaa suklaata
3 munaa
1 keltuainen
1,5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata puolet suklaasta mikrossa varovasti tai vesihauteessa ja murskaa toinen puoli suklaasta karkeaksi murskeeksi. Riko munat erilliseen kulhoon ja vatkaa ne haarukalla kevyesti rikki. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Sekoita sitten jatkuvasti hitaasti vatkaten munaseos voi-sokerivaahtoon vähän kerrallaan.

Kun seos on tasaista, kääntele sulanut suklaa lastalla taikinan joukkoon. Siivilöi mukaan jauhoseos ja lisää lopuksi suklaarouhe. Taikinasta tulee melko paksua, joten ei kannata säikähtää jauhojen suurta määrää. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan.

Paista kakkua uunissa n. 30 minuuttia ja kokeile haarukalla kakun keskeltä. Jos kakku on tahmaista, mutta ihan raakaa taikinaa ei tartu haarukkaan, kakku on valmis. Kannattaa jättää kakku mielummin vähän liian löysäksi kuin paistaa liian kypsäksi, sillä se jähmettyy hieman jäähtyessään.

Tarjoile tuoreiden marjojen ja jäätelön kanssa! NAMSKIS!

image.jpg

Suklaaterkuin,

Omskis

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.