Ystävänpäivän (Keto-) Kinuski-Pähkinäkakku

Ystävänpäivän keto-kinuski-pähkinäkakku.

Edellisessä postauksessa lupasin kakun ohjeen, ja tässä se tulee. On kyllä sanottava että kakusta tuli yllättävän hyvää, ja se maistuu ihan tavalliselta kinuskikakulta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun leivoin tämän kakun, muttei taatusti viimeinen. 😀 Ainoa haastava kohta kakussa on kerman karamelisoiminen. Jos se ei tuota ongelmaa, niin kakku on helppo tehdä. Jos taas et ole ennen tehnyt kinuskia niin ei hätää, kerron miten se tapahtuu. Youtubesta löytyy myös paljon ohjevideoita aiheesta.

Kakkupohjaan tarvitset

5 kananmunaa

2 dl mantelijauhoja

1-1,5 dl maapähkinärouhetta (helppo tehdä esim. tehosekoittimessa)

1 rkl psylliumia

1/2 tl ksantaania

2 rkl karppisokeria

2 tl leivinjauhetta

100g voita

leivinpaparia

Tee näin

Esilämmitä uuni 200 asteeseen, käytä kiertoilmaa jos mahdollista. Ruskista voita pannulla sen verran, että se alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Vatkaa munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää sitten lusikalla sekoittaen voisulan. Lisää lopuksi munavaahto. Levitä seos leivinpaperin päälle niin että koko uunivuoka peittyy. Paista 200 asteessa 15-20min kunnes pohja on keskiruskea. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta haluamasi määrä kakkupohjia.

Keto-toffee

Kaada 4 dl kermaan mielellään alumiiniseen kattilaan. Lisää kattilaan 1 rkl voita, 1 rkl kookosöljyä, ripaus himalajan ruususuolaa tai puhdistamatonta vuorisuolaa ja maun mukaan kappisokeria tai steviaa. Keitä täydellä teholla koko ajan sekoittaen noin 30 min. Toffee on valmista kun kerma on karamelisoitunut (muuttunut koostumukseltaan paksumaksi, tummemmaksi ja alkaa tuoksua toffeelta). Älä keitä ihan tummaksi asti, ettei toffee pala. Maista välillä, mutta muista että seos on tulikuumaa! Hyvä toffee maistuu hieman suolaiselta. Toffeen koostumusta voi testata esim. levittämällä sitä pienen leivinpaperin alan päälle ja jättämällä jääkaappiin, jolloin voi seurata miten ja missä ajassa toffee kovettuu.  Kaada puolikas toffee kulhoon ja keitä toista puolikasta vielä kattilassa muutama minuutti sen jälkeen kun olet lisännyt noin 1/2 dl kermaa. Tästä seoksesta tulee toffeekastike kakun kerrosten päälle, joten sen kuuluu olla edellistä juoksevampaa. Toinen puolikas toffeeta tulee valmiin kakun päälle, jätä se pöydälle kulhoon siihen asti että saat muun kakun valmiiksi. Tarkempia ohjeita toffeen valmistuksesta kannattaa etsiä you2besta.

Kakun täytteet

Itse käytin kakun täytteenä mango-Pilttiä, maapähkinärouhetta, keto-toffeekastiketta ja kermavaatoa, joka oli makeutettu karppisokerilla, mutta sinä voit tehdä oman kakkusi oman tyylisi mukaan. Kinuskikakkuun sopii täytteeksi mm.tyrnimarjat tai vadelma. Beesinväristä kermavaahtoa tein sekoittamalla kermavaahtoon mango-Pilttiä ja punaista elintarvikeväriä. Kakun voi koristella helposti esimerkiksi elintarvikeväreillä pensselillä  maalaamalla. Punaisesta, keltaisesta ja sinisestä elintarvikeväristä saa sekoitettua muut värit. Näiden lisäksi ahkera kakkuleipuri tarvitsee kaappiinsa ainakin mustan elintarvikevärin, ja valkoisestakin voi olla hyötyä.

Karppisokeri ei erytrioli on imeytymätöntä sokeria, eli kakku ei nosta huomattavasti verensokeria, sopii diabeetikoille ja esimerkiksi laihduttajille!

Aiheeseen liittyvä postaus täällä.

Terveisin, One Woman

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.