*Lapsellista viikonloppua!* – Mega postaus: viikonloppuni kuvin ja sanoin.

Niin kuin useimmat äidit ja yksinhuoltajat, en minäkään saa kovin usein lapsivapaata. Niimpä viikonloppu hurahti taas lasten kanssa. Lapsilla on lomaperhe Pelastakaa lapset ry.n kautta, mutta lomaperheessä saa olla maksimissaan 21 vuorokautta vuodessa, josta meillä on muistaakseni vain 5 vuorokautta käyttämättä. Laskennallinen vuosi loppuu kesän loppuun.

 Kirjoitan tässä blogipostauksessa viikonlopun kulusta. Emme tehneet mitään erikoista, ja silti meillä oli ihan hieno viikonloppu. Vietin kahdenkeskistä aikaa molempien kotona asuvien lasten ja mieheni kanssa. Monesti yhdessäolo ihan tavallisten asioiden äärellä onkin parhautta!

 Koska minulla on niin harvoin lapsivapaata, olen tottunut viettämään viikonloput lasten kanssa. Oma aika esim. miehen kanssa kahdestaan on sitten jotain aivan spesiaalia noin pari kertaa vuodessa. (Jos ei nyt lasketa sitä paria tuntia ”vapaata” illassa lasten nukkumaanmenon jälkeen.) Silloin nautin täysillä.

  Kuten olen aiemmin kirjoittanut, toinen biologinen vanhempi ei vietä ollenkaan aikaa lasten kanssa eikä lapsilla ole toiseen biologiseen vanhempaan minkäänlaista suhdetta. Ei ole ollut vuosikausiin ainakaan. Tuskin edes muistavat häntä. (Tämän vuoksi loukkaannun herkästi biologisen vanhemmuuden korostamisesta koska meille isä/etävanhempi on vain sana muiden joukossa.) Olen myös 24/7 juridisesti vastuussa lapsistani, vaikka mieheni olisi paikalla.

 Perjantaina ja lauantaina meillä on nykyään saunavuorot klo 21 ja klo 19. Silloin mennään saunaan jos ei ole jotakin muuta spesiaalia tekemistä. Perjantaina vietin joitakin tunteja kaupungilla shoppaillen mm. vaatteita lapsilleni. Isompi sai Uffista coolit farkut viidellä eurolla sekä kimaltavan paidan. Pienempi sai samantyylisen mustankimaltavan paidan. Nyt kun meillä kolmella on samantyylinen paita niin me ollaan ihan samiksia! 😜

   Tykkään shoppailla Uffissa sen vuoksi että siellä on halvempaa kuin vaatekaupassa mutta myös siksi, että kierrätys on mielestäni tärkeä arvo ja säästää ympäristöä! Shoppaillessa saan myös hetken omaa aikaa ja voin nollata ajatukset silloin kun olemme etukäteen sopineet että mieheni hakee lapset koulusta.

  Lauantaina nukuin tarkoituksella pitkään. Pitkään nukkuminen vähentää stressiä. Kun heräsin lapset olivat olleet hereillä jo pari tuntia ja syöneet aamupalan itsenäisesti. Isomman kaveri soitti ovikelloa ja tuli hakemaan häntä ulos. Söimme pikaisen lounaan mikrossa lämmitettynä ja lähdimme ulos luistelemaan. Aprikoin että pakkaskelit ja luistelusäät eivät kestäisi pitkään, joten suuntasimme luistelukentälle sitäkin suuremmalla syyllä. Lainasimme pieneksi jääneitä luistimia isomman kaverille. Hänen puolisiskonsa oli matkassa mukana.

äidillä oli tähänkin ässä hihassa. Poltin luistinten nauhojen päitä tulitikuilla.

 Luistelukenttä sijaitsee takapihan puistossa, joten sinne ei ollut pitkä matka. Sitten huomasimme, että isomman luistinten nauhat olivat rispaantuneet, eikä niitä saanut enää pujotettua luistinten reijistä. Mutta äidillä oli tähänkin ässä hihassa. Poltin luistinten nauhojen päitä tulitikuilla ja muotoilin nauhojen päät käsin niin että ne oli helppo pujottaa reijistä.

Luistimen nauhan pää.

Koska jäähalleissa on niin vähän yleisöluisteluvuoroja ja jäähallit sijaitsevat kaukana olisi tärkeää että ulkojäät pidettäisiin kunnossa

Lapset luistelee.

Kuopus.

   Jonkun aikaa luisteltuamme isomman kavereiden jalat kipeytyivät ja he lähtivät kotiin. Koska luistelu aina vähän takkuaa ensimmäisellä luistelukerralla, päätin hakea varastosta potkukelkat. Meillä on yksi lasten ja yksi aikuisten potkukelkka. Potkukelkkojen hakemisen jälkeen luistelu pääsi vasta todella vauhtiin. Meillä oli todella hauskaa kun kaahasimme potkukelkoilla ympäri luistelukenttää. Siinä hommassa alkoi olla jo urheiluhenkeä meikäläisen osaltakin. Annalanpuiston luistelukenttä oli jätetty tasoittamatta ja jää oli niin muhkurainen, että kokemattomampi luistelija sai toden teolla pelätä kaatumista. Jäätyneistä renkaanjäljistä ja parvekkeelta tehtyjen näköhavaintojen perusteella säiliöauto oli ajettu luistelujäälle jäädytyksen yhteydessä, mikä on todella huono juttu tuloksen kannalta. Ne renkaanjäljet jäätyvät siihen luistelujäähän ihan minuuteissa ja vaikeuttavat jäällä luistelemista. Koska jäähalleissa on niin vähän yleisöluisteluvuoroja ja jäähallit sijaitsevat kaukana olisi tärkeää että ulkojäät pidettäisiin kunnossa, jotta tällaisen aloittelijan ei tarvitsisi koko ajan pelätä kaatumista! Jos ulkojäät jätetään hoitamatta niin se vaikuttaa suoraan siihen miten paljon tai vähän ihmiset ylipäätään luistelevat, ja miten paljon lapset ja nuoret liikkuvat vapaa-ajallaan.

Lapset pitivät kelkkakisoja ja kuvasivat ympäri luistelukenttää.

   Lauantai-iltapäivä sujui rauhallisesti kun mieheni lähti käymään omassa kodissaan Vilppulassa tarkistamassa että paikat on kunnossa ja hakemassa postit, isompi lapsi lähti kaverille viereiseen taloon ja minä keskityin antamaan laatuaikaa kuopukselle. Väritimme yhdessä värityskirjaa, pelasimme Hello kitty-peliä, lintu-muistipeliä ja ehdimme lukea Linnut äänessä- lintukirjasta neljää lintua koskevat tekstit ja kuunnella niiden ääniä ennen saunaa. Saunan jälkeen lapset leikkivät keskenään nukkumaanmenoaikaan asti, jonka jälkeen katselin mieheni kanssa tv.stä elokuvaa ja pelasimme Blokusta.

Isompi lapsista sanoi, että haluaisi jäädä siihen ikuisuudeksi. ❤️

   Sunnuntaina meillä ei ollut myöskään kiire ylös sängystä. Kun heräsin, molemmat lapset tulivat hetkeksi loikoilemaan kainaloon. Se tuntui todella hyvältä. Isompi lapsista sanoi, että haluaisi jäädä siihen ikuisuudeksi. ❤️

   Sen jälkeen isommalle tuli jo kiire lähteä hakemaan kaveria. Pienempikin olisi halunnut lähteä ulos, mutta en anna 6-vuotiaan vielä ulkoilla yksin edes kotipihassa. Saatan olla hieman ylisuojeleva, mutta ajattelin, että pienempi pääsisi sitten myöhemmin ulos luistelemaan meidän kanssa lähipuistoon.

  Luistelimmekin itsemme aivan poikki,niin ei jää sitten harmittamaan jos luiselukelit eivät enää jatku. Tänään oli lämpötila jo selkeästi plussan puolella ja luistelukenttä osittain sulanut. Potkukelkan turvin pysyimme kuitenkin vielä hyvin pystyssä. Pienempi lähti edeltä kotiin ja isomman kanssa jäimme pidemmäksi aikaa luistelemaan ja testaamaan selfietikkua, jonka sain esikoiseltani Espanjan tulijaisina. Otimme selfietikulla muutaman kuvan ja yhden videon. Video on nähtävissä täällä.

”Luisteluselfie”.
Minä ja keskimmäinen lapseni.

   Illalla askartelin isomman lapsen kanssa hamahelmistä mm. merenneidon kuvaa. Isompi lapseni oli kaivannut yhteistä tekemistä, ja hamahelmipakkaus oli yllätys hänelle. Aion järjestää kahdenkeskistä aikaa kaikkien lasteni kanssa jatkossakin! 😊

Hamahelmiaskartelu. Tähän keskittyminen oli lapselleni haastavaa, mutta toisaalta keskittymistä on hyvä harjoitella!

   Sunnuntait vietämme yleensä leppoisasti, sängyssä makoillen, kukin vähän omissa oloissaan. Luen kirjaa tai kirjoitan blogia. Mieheni katsoo tv.stä urheilua. Lapset leikkivät tai katselevat älypuhelimestaan lastenohjelmia.  Isompi lapsi tekee läksyt jos viikonlopuksi on annettu koulusta läksyjä. Minä viikkaan sunnuntaisin yleensä vaatteita ja järjestelen vaatekaappeja, sekä katson maanantain vaatteet valmiiksi. Tehdään pieni kävelylenkki tai ollaan vähän aikaa ulkona. Tällä tavalla valmistaudumme alkavaan viikkoon.

   Ne viikonloput kun tyttöjen isosisko on meillä ovat jonkun verran toiminnallisempia, mutta olen huomannut että jos koko viikonlopun buukkaa täyteen ohjelmaa niin maanantaina haluaisi viettää vielä toisen viikonlopun siihen perään. Koska arki on kuitenkin hektistä on tärkeää varata riittävästi aikaa myös levolle.

Minkälainen sinun viikonloppusi oli?

Mitä yhteisiä harrastuksia sinulla on lasten kanssa?! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *