Minusta ei tullut vielä rouva Mwanakayayaa…

Hääpuku – checked

Sormus – checked

Morsiusneitojen puvut – checked

Korut – checked

Pöytävaraus – checked

Valokuvaus – checked..

 Sitten koitti avioliiton esteiden selvityspäivä maistraatissa. Olin valvonut koko edellisen yön työpaikallani  yövuorossa. Ja siinä kohtaa kun kello oli yhdeksän aamulla ja olin ollut 24 tuntia hereillä, minua alkoi hirveästi naurattamaan..  Siinä virallisessa kaavakkeesa luki ”puoliso A” ja ”puoliso B”, ja aloin tietenkin heittämään vitsiä siitä.. Sekä vihkikaavan kohdasta, jossa mainitaan että puolisot ovat yhdenvertaiset, sekä siitä kohdasta missä mainitaan että ”avioliiton tarkoitus on perheen perustaminen”. Kysyin vedet silmissä siltä Maistraatin virkailijalta, että ihanko tosissanne te vihitte avioliittoon tällä sanalla vihkikaavalla, vaikka kyseessä olisi 60-vuotias pariskunta, joka ei ole enää lisääntymisiässä. Virkailija piteli pokkaansa selittäessän, että perhe siinä pienimmässä mittakaavassa tarkoittaa itse pariskuntaa.

   Pitihän mun siten vielä heittää läppää siitäkin, kuinka monta avioliittoa miehelläni on takana, että nyt oli aika sitten kertoa totuus… Loppujen lopuksi nauru vain kupli minusta, siihen ei tarvittu enää mitään syytäkään, joka ikinen asia alkoi naurattamaan.. Ja repesin sitten ihan totaalisesti  siinä asiakaspalvelupisteessä, virkailijan lasin takana kuumeisesti miettiessä, että oltiinko me ihan tosissaan avioon astumassa. Miestäni tilanne nolotti. Onneksi tajusin sentään selittää, että tulin juuri yövuorosta. En tiedä kyllä auttoiko se selitys siinä vaiheessa enää mitään.

  No vihkiminen ei kuitenkaan kaatunut väsymykseen tai naurunrämäkkääni vaan vihkilakiin(?) jonka mukaan esteiden selvityksen ja vihkimisen välissä tulee olla vähintään 7 arkipäivää. Sen jälkeen on 4 kuukautta aikaa mennä naimisiin ilman uutta esteiden selvitystä. Kummassakin tilaisuudessa pitää muuten olla virallinen, voimassaoleva henkilöllisyystodistus mukana ja lisäksi ulkomaalaisen puolison siviilisääty tulee olla merkittynä väestötietojärjestelmään.

   Siinä että hääpäivä meni uusiksi on kuitenkin hyviäkin puolia. Ehdin saada tilaamani valkoiset saappaat ja valkoisen turkis takin postissa, ehdin saada uuden palkan joten rahat riittävät paremmin hääpäivän jälkeiseen hotelli yöhön ja pystyn maksamaan lastenvahdin, vanhempani saavat enemmän aikaa valmistautua, veljeni saattaa päästä paikalle, voimme satsata enemmän rahaa hiustenlaittoon ja valokuviin yms.

   Meillä on siis tiedossa pienimuotoinen maistraattivihkiminen, jonka jälkeen menemme porukalla syömään, otamme valokuvia valokuvaajan kanssa ja lopuksi jäämme kahdestaan yöksi hotelliin. Jos rahkeet riittää niin kesällä isommat bileet?!

   On kai pakko myöntää, että veljeni 11.11 tapahtuva vihkiminen maistraatissa sai vauhtia omiinkin hääsuunnitelmiimme. Uusi vihkipäivä ei ole vielä tiedossa.

   Olemme päättäneet että koko perheen yhteiseksi nimeksi tulee Mwanakayaya. Miehestäni ei tule virallisesti lasteni huoltajaa, mutta siitä huolimatta en ole enää oikeutettu mm. lapsilisän yksinhuoltajakorotukseen. Tämä tuntuu hieman absurdilta. Miehelläni ei ole myöskään elatusvelvollisuutta suhteessa lapsiini, mutta siitä huolimatta hänen tulonsa vaikuttaisivat, mikäli hakisimme esimerkiksi toimeentulotukea tai lapselle iltapäiväkerhopaikkaa. What a weird world. 

 Onko sinulle sattunut jotain hassuja sattumuksia hääsuunnittelun tai häiden yhteydessä? Haluatko kertoa siitä, niin nauretaan yhdessä!?

   Hankin tänään uuden kaulahuivin ja päähineen, sekä kuopukselle kettu-pipon. Tältä näytimme vieraillessamme mummolla tänään. Σ

smart

´

smart

Terveisin, One *hopefully soon married* Woman

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *