Tulevaisuudensuunnitelmia

Olen selvästi toipumassa flunssasta, koska alan innostua taas asioista. Nyt keksin piirtää käsitekartan Bullet Journal -kalenterini tyhjälle aukeamalle, johon kirjoitin ylös kaikki vaihtoehtoiset tulevaisuudensuunnitelmat ja urapolut, mistä olen tässä matkan varrella haaveillut. (Bullet Journal on pistesivuista koostuva muistikirja, johon on helppo rakentaa oman näköinen kalenteri. Pisteet auttavat mm. viivojen piirtämisessä.) Mielestäni tulevaisuutta ja mm. siihen liittyvää rahankäyttöä kannattaa suunnitella melko yksityiskohtaisesti, jotta ei tule pettymyksiä. Jos tulevaisuutta ei suunnittele, elämä menee omalla painollaan. Suunnittelu ja valmistelu on paras tapa orientautua niin, että omat unelmat voivat myös toteutua.

Jos innostut ajatuksesta, sinä voit laatia myös oman käsitekartan. Omaan käsitekarttaani kirjoitin ensin otsikon: Tulevaisuuden suunnitelmia. Käsitekartassani lukee otsikon jälkeen ”vaihtoehtoisia polkuja”, koska erilaiset asiat johtavat erilaiseen urakehitykseen, mutta kaikki asiat eivät kuitenkaan voi toteutua rinnakkain. Joskus elämä sulkee ovia, ja avaa toisia ovia.

Sen jälkeen mietin, mitä pidän elämässä tärkeänä, ja minkä pohjalta suunnittelen tulevaisuuttani. Tälläisiä asioita voi olla esim. rakkaus, matkustaminen, vaikuttaminen. Sitten mietin keinoja, joilla em.asiat voi saavuttaa, esim. raha. Sen jälkeen mietin miten sadaan rahaa jne. Näin käsitekartta laajenee.

Raha on.. kaiken alkuunpaneva voima

Kohtaan ”Ideat” listasin yksityiskohtaisia asioita, joita haluaisin tehdä elämässä, ja jotka inspiroivat minua. Raha on tässäkin tärkeässä roolissa ja oikeastaan kaiken alkuunpaneva voima, koska se mahdollistaa monien minulle tärkeiden asioiden toteutumisen. Ilman rahan tavoittelua monet yritysideat taas jäisivät toteutumatta.

Elämä on kuin Domino, jossa yksi asia johtaa toiseen. 

Silloin kun elämä tuo eteen jonkun asian, joka kuuluu ”vaihtoehtoisiin polkuihin”, silloin siihen kannattaa tarttua. Usein asiat johtavat toiseen. Ei kannata jättää käyttämättä esim. tilaisuutta tutustua uusiin ihmisiin, koska uudet ihmiset laajentavat elämänpiiriä, mikä taas tuo lisää muita mahdollisuuksia. Elämä on kuin Domino, jossa yksi asia johtaa toiseen. Jotta dominopalikat pysyisivät järjestyksessä eivätkä sotkeentuisi toisiinsa, olen kokenut tärkeäksi rukoilla Jumalan johdatusta elämääni. Jumala kuulee, kun yhteys ylöspäin on auki.

blogiyhteistyöt olisivat tervetulleita

Minulla on hirveästi sellaisia asioita, joita haluaisin tehdä ja kokea. Raakasuunnitelmat kannattaa tehdä ainakin vuodeksi eteenpäin, ja merkata kalenteriin. Meillä on vuoden sisään mm. sellaisia suunnitelmia että kesällä pidämme kavereille toiset, vapaamuotoisemmat häät. Toisissa häissä pääpaino on ihmissuhteiden ylläpitämisessä ja hauskanpidossa. Häihin pitäisi pudjettia löytyä, joten olen visioinut erilaisia ansaitsemismuotoja vakityön oheen. Tämän blogin kehittäminen on yksi niistä. Etenkin sellaiset blogiyhteistyöt, joista maksetaan rahaa, olisivat hyvin tervetulleita.

Syksyllä on tarkoitus tehdä Norjaan ainakin kymmenen päivän mittainen road trip.  Kesällä yksi tai kaksi pitkää viikonloppua/arkivapaata riittäisi patikointireissuun kahdessa eri kansallispuistossa tai muussa luontokohteessa.

Vuoden aikana aion lisäksi panostaa ruokavalioon ja urheiluun niin, että suunnittelen treenit aina etukäteen kalenteriin. Viime kesänä opettelin juoksemaan, joten lajeina on ainakin hölkkä/juoksu ja pyöräily. Uimahallissa uiminen ei tunnu tällä hetkellä hyvältä treenimuodolta koronatilanteesta johtuen. Haluaisin löytää lisää yhteisiä lajeja myös puolison kanssa.

Lasten kanssa olemme tehneet yhteisiä suunnitelmia jo aiemmin, mihin kuuluu mm. säännöllinen yhteinen aika äidin kanssa molemmille pikkusiskoille erikseen. Esikoinenkin saa kahdenkeskistä aikaa silloin tällöin. 13 -vuotiaan kanssa on helppo tehdä ”isojen tyttöjen juttuja”. Olemme käyneet yhdessä mm. elokuvissa ja Flow Parkissa.

Suunnitteletko sinä tulevaisuutta, ja jos suunnittelet, kirjaatko suunnitelmat jonnekkin ylös?

Terveisin, One woman

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *