Ensimmäinen Suomi-viikko kuvina

Onnenpäivä

On vaikeaa uskoa, että ensimmäinen viikkoni Suomessa on jo historiaa. Mutta niin vain aika lensi kuin siivillä ensin kadonneita matkalaukkuja odotellessa ja aikaerosta toipuessa ja lopulta, sekä Nukkumatin että matkalaukkujen löytäessä oikealle pallonpuoliskolle, Suomi-tunnelmista nautiskellen. Kovin suuria ja mullistavia tapauksia ei ensimmäinen viikko vielä tarjonnut, mutta pieniä muistamisen arvoisia asioita sitten senkin edestä. Eli palataanpa vielä hetkeksi ensimmäiseen, lähinnä Littoisten lähimaastossa vietettyyn Suomi-viikkooni kännykkään tallentuneiden kuvien muodossa.
 

Mummola Littoisissa toimi tukikohtanani ensimmäisen viikon ajan.

 

Matkatavaroita odotellessa pyöräilin ensimmäisenä päivänä Raadelmaan. Olipa nättiä, karmeasta nimestään huolimatta.

 

Kesähelteellä oli liikkeellä muitakin. Pieniä nämä suomalaiset kyyt verrattuna Kalifornian kalkkarokäärmeisiin.

 

On kylttejä, joita on pakko seurata. Kannattaa muuten käväistä tällä Littoisissa sijaitsevalla karkkitehtaalla. Tarjolla on nimittäin runsaasti maistiaisia ja puoli-ilmaisia II-luokan karkkeja.

 

31-vuotiasta vähän lapsetti, kun löysi lähikoulun pihalta kivan kiipeilytelineen. Aikuistun sitten joskus myöhemmin.

 

Matkatavaroita odotellessa ehti pyöräillä myös Lietoon...

 

...ja Littoisten järven ympäri. Kahdesti.

 

Myös Kaarinan kirpputorit ehtivät tulla tutuiksi. Onneksi ei ollut laukkuja, joita ostaa täyteen tavaraa.

 

Ilo oli ylimmillään, kun neljän päivän odottelun jälkeen matkatavarat vihdoin saapuivat ja sain farkkushortsit jalkaan - juuri sopivasti vesisateiden alkaessa.

 

Jee, pääsin salillekin! Testissä Littoisten Monitoimitalon kuntosali. Tykkäsin!

 

Jotta jaksaa treenata, pitää syödä hyvin. Poikkesin siis ystäväni kanssa illallisella Salon Rikalassa. Koska en osannut päättää haluanko lihaa, kalaa, hampurilaista vai juustoja, päätin tilata vähän kaikkea.

 

Sitä todellista luomua, eli juuri taivaalta ammuttu kyyhky. Pahoittelen mahdollista kuvan aiheuttamaa mielipahaa, mutta en sentään liittänyt tähän videopätkää itse kynimisestä. Oma osuuteni kyyhkysjahdista oli lähinnä tapahtumien taltiointi ja saaliista nauttiminen.

 

Ja vielä yksi viikon ruokaympyrän kohokohdista, raakakypsytettyä peuraa ruisleivällä! Nam...!
Nyt Littoinen on jo jäänyt taakse ja olen saapunut Pohjois-Pohjanmaan päättymättömille lakeuksille, metsien ja peltojen keskelle, uljaille synnyinseuduilleni, Nivalaan. Kovin suuria suunnitelmia ei ole tällekään viikolle, mitä nyt kanttarellien poimimista, kylän ainoaa tietä edestakaisin juoksemista, sateen pitämistä, uutuusjäätelö-testien jatkamista ja sääskien tappamista. Ja jos oikein villiinnyn, saatan myös käväistä Halpa-Hallissa. Mahdatteko malttaa odottaa seuraavaa, kutkuttavan jännittävää lomaraporttiani?

Näihin kuviin ja tunnelmiin, kivaa alkanutta viikkoa kaikille!


 

Kommentit

Mahdoton Nainen

Ihanan näköinen mummola!

Vietin muuten viimeviikon ihan samoilla huudeilla :) Varmaan tuli samaiset kirpputoritkin käytyä. Ihan parhaita! Itse oon siis myös samoilta huudeilta kotoisin. Mietinkin kun noita sun nuoruuskuvia katselin, että onpa sussa jotain tuttua. :) Voisin aika vahvasti veikata että oon sut niihin aikoihin jossakin ainakin nähnyt. 

Kanelibasilika

Niin kaunis mummola! Ja täällä yksi kasvis- ja satunnainen kalansyöjä nostaa hattua tuolle kynitylle kyyhkylle - luomua ja lähiruokaa eikä varmasti tehotuotettua ylijäämää! :)

The finer things

Hassua miten heti tulee sellanen olo että tuntisin sut kun siirryt lähemmäs kotipaikkakuntaa :D Varsinkin kun tunnen yhden (1) nivalalaisen! Mehän ollaan siis melkein sukua :D 

iidami
Bambino

Kertakaikkisen upea mummola!

annemi

Vau mikä mummola! ja isot peukut täältä kyyhkyille ja peuroille, harvinaista herkkua itselle mutta NIIIIIN hyvää :) 

 

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Mummola on kuin satulinna! Ihana!

vierailijaMaikki (Ei varmistettu)

Mun tuli "paha mieli" siitä, kun aloin ajatteleen et jollain tulis paha mieli tosta kyyhkykuvasta. Siis miten jengi voi vieraantua niin paljon luonnosta... Ehkä joku sit voi, eikä tajua, että jauheliha ei tuu paketista vaan lehmästä :)

Peurasta kade! :)

possu (Ei varmistettu)

Jos/kun juoksentelet siellä kotiseudulla, etsipä liikennemerkki: 40 km/h lisäkilvellä : älä uraudu. Erään iltapäivälehden mukaan Nivalsta tällainen löytyy.

Tyyne
Sukat makkaralla

Hihii, Halpa-Halliin tottakai! Myös minun "vakkari mesta" Pohjanmaan lakeuksilla ;)

Ja ihana tuo mummolasi!

Nina Enroth

Kyllä mua se postaus Halpa-Hallista kiinnostais. 

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Aivan ihana talo tuo sinun mummola!

Luontaistuottaja (Ei varmistettu) http://luontaistuotehaku.com

Ihania kuvia! :3

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mä en ole tiennyt tuollaisen karkkitehtaan olemassaolosta ja asun Turussa, nyt on pakko mennä tutustumaan! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.