Epäseksikäs treenireportaasi

Onnenpäivä

Jos haluaisin tavoitella blogillani mediaseksikkyyttä, kertoisin nyt siitä, kuinka lauantai-illan päätteeksi kävin salilla. Kertoisin yksityiskohtaisesti tekemäni liikkeet sekä sarjojen toistomäärät ja nappaisin vielä pukuhuoneen peilin kautta muutaman puolialastoman pullistelukuvan itsestäni. Mutta koska maailma tarvitsee epäsuosittuja luusereita, aion nyt salijuttujen sijaan kertoa teille yksityiskohtaisesti kuinka kävin aikaisemmin päivällä epäseksikkäästi maantiepyöräilemässä.

Jokainen oikea treenipostaus alkaa kertomuksella siitä mitä ennen treenejä on syöty, joten kerrottakoon, että tankkasin syömällä jogurttia, mysliä ja mustikoita, join kolme kuppia kahvia kermavaahdolla höystettynä ja viimeistelin aamupalani rivillisellä Fazerin sinistä. Tämän jälkeen täytin juomarepun Poweradella, vedin epäseksikkäät pyöräilyhousut jalkaani ja valmistauduin sotkemaan munamankelillani vuorille, pois trendikkäiden ihmisten silmistä.

Epätrendikäs treeniympäristö ja luonnonvalo, joka ei pärjää lähimainkaan kuntosalin
verisuonet ja selluliitit paljastavalle tunnelmavalaistukselle.

 

Koska varmasti kiviäkin kiinnostaa treenijakoni, avaan sitä hieman. Viikko-ohjelmaani kuuluu tällä hetkellä kolme juoksuharjoitusta yhdistettynä kuntopyöräilyyn, pari aamucardiota salilla, yksi pidempi juoksulenkki, neljästä viiteen salitreeniä sekä kaksi maantiepyöräilyä. Ja koska elämme lauantaita, on suuri osa edellä mainituista treeneistä luonnollisesti jo takanapäin. Tämän vuoksi jalkani eivät ehkä olleet ihan viimeisen päälle virittäytyneet tämän päiväiseen pyöräilyyn, etenkään kun edellisestä jalkapuntista oli kulunut noin 18 tuntia. Näistä erinomaisista lähtökohdista lähdin tänään kohti viikon toista pyörälenkkiä.

Lenkin pituus: 40,5 km
Aika: 1 h 40 min
Matalin piste: 250 m
Korkein piste: 439 m
Fiilis: Molemmat ääripäät

Tämä vakiolenkkini alkaa salakavalalla ja loivalla nousulla kohti horisontissa häämöttäviä kukkuloita. Lenkki ei ole äärimmäisen haastava, mutta ei myöskään mitään huviajeluainesta. Tänään ensimmäiset kilometrit loivaa ylämäkeä taittuivat odotuksiini nähden loistavasti. Umpitukkoisista jaloista hävisi jäykkyys yllättävän nopeasti, tai sitten jalositani vaan katosi tunto. Alkulämmittelyn jälkeen, ylämäen jyrketessä kohti ensimmäistä kukkulaa, painelin ylämäkeen sinnikkäästi suuremmalla eturattaalla ja jopa ihan reipasta tahtia. Saavutettuani huipun ilman suurempia vaikeuksia, haistatin mielessäni pitkät välipäiville. Onhan tämä treenaaminen niin paljon hauskempaa kuin sohvalla makoilu.

En nyt laita tähän kuvaa epäseksikkäistä pakaroistani vaikka treenipostauksissa niin kuuluisikin tehdä,
mutta voinette kuvitella ne tuohon satulalle ihan itsekin.

 

Tuollaisen mäen päältä on alamäkikin pitkä. Laskettelin alamäkeen niin kovaa kuin pyörä kulki ja rullailin kevyesti mukana vaikkei se menoon juuri vaikuttanutkaan. Lopulta tie muuttui tasamaastoksi ja yritin sinnikkäästi pysyä muutaman edelläni polkevan ehkä-hieman-ammattimaisemman (ja aika kivareitisen) miespyöräilijän perässä. Siinä peesaillessani (ja katsellessani) minä unohdin jalkojeni väsymyksen, eilisen jalkapuntin, juoksulenkit, pyörälenkit ja sen, että edellinen välipäivä oli joskus heinäkuun alkupuolella. Ja niin painelin ohi siitä pisteestä, josta alunperin oli tarkoitukseni kääntyä takaisin palauttavalta lenkiltäni. Jos nyt vähän vielä...

Kymmenisen minuuttia myöhemmin minä sitten vihdoin tajusin kääntyä kohti kotia. Ensimmäinen polkaisu vastakkaiseen suuntaan ja reidet tuntuivat täyttyvän sementistä. No, onneksi oli vain 20 kilometriä matkaa kotiin ja siitä suuri osa ylämäkeä. Loivemmat ylämäkiosuudet sujuivat vielä ihan pyöräilyvauhtia, mutta reisien tunto oli palautunut ja tunsin vähän turhankin tarkasti jokaisen lihassyyn taistelun maitohappoja vastaan. Yritin keskittää polkemisen milloin etureidelle, milloin takareidelle ja milloin pohkeelle, mutta yksikään lihaksista ei tuntunut enää yhteistyöhaluiselta. Ei siis auttanut muu kuin polkea tahdonvoimalla. Ylämäen jyrketessä pudotin eturattaan suosiolla pienemmälle ja heitin silmään kevyimmän mahdollisen vaihteen. Olisin varmasti vaikka kävellyt nopeammin ylös kuin kykenin polkemaan. Ihmettelin ääneen kuinka ylipäätään pysyin pystyssä niin hitaassa vauhdissa. Sivusilmällä näin, kuinka myyrä juoksi pientareella ohitseni.

Epätrendikäs kuntoiluväline - ja vielä kippurasarvilla! Niin 80-lukua!
 

Onneksi jokaista ylämäkeä seuraa alamäki, ja niin tätäkin. Alkoi pitkä lasku kohti kotia ja reiteni saivat rauhassa levätä - ja jäykistyä lisää. Kun sitten käsillä oli enää ne viimeiset loivat ylämäet ennen kotipihaa, jalkani toimivat enää millä lie taikavoimilla, sillä lihaksissa ei ainakaan ollut ketään kotona. Suussa maistui veri ja kotipihaan päästyäni olin kirjaimellisesti oksentaa. Mutta silti, eihän maantiepyöräily ole yhtään niin raskasta, haastavaa, trendikästä ja vartaloa muovaavaa kuin salitreenaaminen. Siksi suuntasinkin vielä myöhemmin illalla salille tekemään selvää hauiksistani, jotta voisin hyvällä omallatunnolla pitää välipäivän huomenna. Tämä pyöräily nyt on vaan tällaista pilipalihommaa.

 

Kommentit

tiiti
ite puin

Mua kyllä kiinnostaisi, että missä yleinen mielipide on, että maantiepyöräily ei ole raskasta? Tai että se olisi jotenkin erityisen epätrendikästä? Aina sitä oppii uutta :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kamoon eihän tässä fitness-kisojen riivaamassa maailmassa ole enää muuta trendikästä kuin salitreeni ja crossfitti :D

tiiti
ite puin

Ei kysytä niiltä!  Ja täällä meillä on lisäksi sauvakävely :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja murtomaahiihto!

tiiti
ite puin

Ja curling.

(Näitä lajeja miettiessä olen kyllä aika tyytyväinen, että salitreeni on blogitrendikäs, eikä joku näistä. Ennemmin mää niitä perse- ja palkkarikuvia katselen kuin jotain harjanvarsiarvosteluja ja lakaisutekniikoita :D)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No mutta mieti miten suksivoiteet suorastaan tihkuu seksiä!

tiiti
ite puin

Ne on Anne ihan eri blogeja ne "suksi"voideblogit :D

Nata - White Trash Disease

Aateltiin lähtee frendin kaa polkee porvooseen viikom päästä mut en taida kirjottaa siitä reissusta mitään. Voisin kirjottaa sen sijaan crossfitista.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Nyt kyllä pysyt Nata lujana! Tuommoisen jutun myötä sun supersuosio vois muuttua superepäsuosioksi! Pitäisi kyllä ehkä itsekin yrittää keräillä taas itseni ja kirjoittaa vähän salijuttuja, jotta lukijat löytäisi tontilleni uudelleen :D

Olen muuten itsekin haaveillut Suomessa asuessani tuosta Porvooseen ajosta, mutta kun minulla silloin oli pelkkä maastopyörä niin se sitten jäi. Saaristorengas olisi myös kiva fillaroida vielä joskus :) minkälaista reittiä meinasitte ajella? Paljonko tulee matkaa?

sup (Ei varmistettu)

Ikävä tuottaa pettymys mutta ilmeisesti maantiepyöräily ON trendikästä täällä Suomessa, tai ainakin kaikenlainen pyörä-hifistely. Ite hommasin viime kesänä käytetyn maantiepyörän työmatkoja varten (18km suuntaansa) ja sain kuulla olevani suurinpiirtein trendipelle vaikka halusin vain pyöräillä ja lujaa! Mutta toisinaan kun saavuttaa sen mahtavan flown, tuntuu kuin fillari rullaisi muutaman millin tien pinnan yläpuolella :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ai. No oho, ei uskoisi! Onko maantiepyöräilijät sitten Suomessa parempaa kastia, niin kuin golffaajat, tenniksenpelaajat ja suomenruotsalaiset? :D

Missähän se mun flow oli muuten eilen? Tuntui lähinnä siltä kuin olisin yrittänyt ajaa suolla... Aurinko oli varmaan pehmentänyt asfaltin :D

Rahkamuija (Ei varmistettu) http://rahkamuija.blogspot.fi

Siis hei haloo!?! Mä en keksi juuri seksikkäämpää lajia, kun maantiepyöräilyä! Kivisiä reisiä, jättimäisiä pohkeita, tiukkoja pöksyjä (joiden alla ei kuulu pitää alushousuja), jäntevän yläruumiin muodot paljastavia pinkeitä paitoja, nopeasti vaihdettuja hymyjä vastaantulevien fillaristien kanssa, kiihkeitä juomataukoja. Ihan täyttä seksiä! Eikä unohdeta Bradley Wiggingsin pulisonkeja, ne on suorastaan jo pornoo!

Ele
Ele

Amen! Musta tämä oli kamalan seksikäs postaus. Uuh.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ooooh....ja aaah, sä olet niin oikeassa!

piude (Ei varmistettu)

Täällä Suomessa kaikenlainen fillarointi taitaa olla nousukiidossa :) Harrastajamäärät nousussa koko ajan. Mutta kun blogeja lukee ja katselee, niin onhan tuo salitreenaaminen niiiiiiin tän hetken The Juttu. Eikä siinä, itsekin salilla aikaani kulutan, mutta on hienoa huomata, että harrastetaan sitä muutakin :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Se ei siis olekaan enää niin, että ne ajaa pyörällä joilla ei ole varaa autoon? :D Mä siis olenkin ehkä trendikäs ja mediaseksikäs, jee!

poppis

Ajattelin juosta tänään Vantaan Ikeasta Helsingin keskustaan. Eikös siinä ole myös epäseksikkyyttä tarpeeksi? Ei, en aio etsiä pakokaasuvapaita reittejä. Juoksen määrätietoisesti kartan yläreunasta alareunaan suorinta mahdollista reittiä. 

FFFifi
Fitness Führer

Mä olen tosi pettynyt Ikean sijaintiin. Sain muistaakseni viime kesänä loistoidean pitkille lenkeille: ajan bussilla Ikeaan, käyn siellä vessassa (ja ehkä myös syömässä pehmiksen), ja sitten juoksen kotiin, varmaan joku 25 kilsaa! Ei ollut kuin 15 tienoilla, pettymys.

 

 

poppis

Mulle riittää tänään tuo suunilleen 16 kilometriä. Espoosta olisikin sitten matkaa 28 kilsaa. Siihen juoksuun taidan ottaa kaverin messiin. Mulla on tapana eksyä Espoossa. Aina.

FFFifi
Fitness Führer

Munkin pitää katsoa paljonko Vantaalta olisi, tuntuu vaan vaikeammalta mennä sinne :D (Ja kunhan nyt juoksisi edes sen 15 :P)

Espoo on kyllä erinomainen eksymistarkoituksiin. Ikeassa olen käynyt niin monesti, että luulisi osaavan sen reitin ulkoa, mutta eipä sitä tiedä...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No siis joo, toi juokseminen se vasta mummotouhua onkin :D ja vielä Ikeaan... Huh huh!

poppis

Keski-ikäisyys tuo sellaista tullessaan. Ei voi edes hellettä syyttää siitä, että pää sulaa moisiin suorituksiin. Pysy vaan visusti satulassa, ettei kukaan vaan luule sua ikäistäsi vanhemmaksi ;)

Kuvia matkan varrelta: 

http://pikkuliten.blogspot.fi/2013/07/kaupunkisuunnistusta.html

Corde

Mun yksi veljistä hurahti pari kesää sitten pyöräilyyn. Poika polkee 40-50km helposti päivässä. Pyörä maksaa enenmmän kun herran auto.
Toinen veli hurahti juoksemiseen.
Minä siellä salilka käyntiin.
Kukaan ei tajunnut että ollaan jotain trendi liikkujia, kuhan löydettii liikunta muoto joka tuntuu hyvältä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, no se nyt vielä puuttuisi, että joku oikeasti harrastaisi jotain vaan sen takia, että se nyt sattuu olemaan trendikästä sillä hetkellä ;) Vaikka kyllä kai niitäkin on...

Corde

Mun kavereiden mielestä rupesin käymään salilla sen takia et se on hienoa. Mä kun en ole ollut mikään liikunnallinen ihminen koskaan. Ei niille kenellekkään tullut mieleen että käyn siellä koska se tuntuu hyvältä.

Pari pikku neitiä käy meidän salilla, joiden suurin huolenaihe on se et onks vaatteet hyvin ja kun tää on niin raskasta. Samalla päivitellään sitä että rahka on niin pahaa, mut kotona voi sit päivittää tekemisensä.

:DDDD (Ei varmistettu)

Kiitos taas tästä postauksesta. Valkotakkisia odotella (nauroin niin kovaan ääneen että kyllä ne varmasti tänne vielä löytävät).

Itsehän olen hurahtanut taas (niinkuin joka ikinen kesä) marjastamiseen, se on kuulemma tosi hipster nykyään.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Se on se marjastaminen niin kova juttu, että tulevat Thaimaasta asti sitä harrastamaan Suomeen ;)

isseessi (Ei varmistettu)

Joo siis pyöräily on täälä pohjosempanaki kovaa kamaa. Trikoohemmoja maantiepyörillä tulee vähän väliä vastaan ja myös sellasia makuuasennossa polettavia mankeleita.
En tiiä mitä tässä pitäs alkaa harrastaa että ei olis kovin trendikäs. Oisko rullaluistelu jo out?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No vanha kunnon aerobic nyt on varmasti jo tosi out. Vetääköhän niitä tunteja enää edes kukaan? :D

Kommentoi