Halloweenin irstaimmat asut

Onnenpäivä

Se on taas se aika vuodesta, kun amerikkalaiskotien edustalle ilmestyvät kurpitsat, luurangot ja hautakivet, puihin kieputetaan hämähäkinseittejä, kaupasta haetaan säkeittäin karkkia ovelta ovelle kiertäville lapsille jaettavaksi ja koko perhe puetaan aina koirasta ja lemmikkimarsusta lähtien söpöihin Halloween-asuihin.

Näin viattoman kuuloisesta lasten juhlasta kuvittelin Halloweenissa olevan kyse, kun vielä asuin Suomessa. Kun sitten Yhdysvaltoihin muuton jälkeen tupsahti postiluukusta se ensimmäinen asukuvasto, heräsi vahva epäilys siitä, että taitaa Halloween olla sittenkin myös aikuisten keskuudessa hauskanpidon aikaa. Epäilykseni osoittautui oikeaksi, kun nelisen vuotta sitten vietin miniloman Santa Monicassa Halloweenin aikaan. Siellä kävelykadun hämärässä minä nielaisin pari kertaa tyhjää ja räpyttelin epäuskoisena silmiäni. Onko täällä jotkin fetissi-bileet vai mistä nämä kaikki puolialastomat naiset oikein tulevat?

Tuli pienoisena yllätyksenä, että tämän kovasti konservatiivisen kansakunnan naisväestö, joka ei uskalla muiden nähden edes vaihtaa vaatteita kuntosalin pukuhuoneessa, unohtaa täysin estonsa kerran vuodessa. Halloween onkin mitä loistavin tekosyy kiskaista ylleen verkkosukat sekä lyhyt nahkahame ja tuntea itsensä seksin ylijumalatareksi, joskin myyntipakkauksessa asulle on ilmoitettu hienostuneemmaksi nimeksi Soturiprinsessa. Olitpa sitten Tuhkimo, poliisi tai koalakarhu, on täysin hyväksyttyä kuljeskella ympäri kaupunkia takapuoli vilkkuen tai kaula-aukko haaroväliin asti avoinna.

Halloween-asuja myyvät tahot ovatkin oivaltaneet puolialastoman naisen mentävän markkinaraon asusteita suunnitellessaan. Itsensä esittelystä innostuville naisille on kuvastoissa tarjolla toinen toistaan rohkeampia ja paljastavampia asusteita, jollaisia on yleensä totuttu näkemään lähinnä erotiikkavälineistöä tarjoavien liikkeiden valikoimissa. Kuvastot, jotka kaikkina muina vuodenaikoina saapuvat koteihin huomiota herättämättömissä, umpinaisissa kuorissa piilossa lasten katseilta, tulvivat nyt postiluukuista avoimesti koko perheen selattavaksi kaikkine lääkärileikki- ja kumiasuineen.

"Siis mä oon NIIN syyllinen. Haluisitsä pistää mut rautoihin ja esitellä sun asetta?"

"Kas hei, Kapteeni Koukku. Mulla ois pari ideaa mihin me voitas kokeilla tota sun koukkuas. Ja hei, se ei sitten liity taulujen ripustamiseen."

"Graauuh, mä oon naarasleijona. Yritä kesyttää mut, mutta varo, mä saatan raapia syviä naarmuja sun selkään."

"Moi, mä oon nörtti. Oon aina ollu tosi hyvä biologiassa. Erityisesti ihmisbiologiassa. Niinku lisääntymisessä."

"Siis virallisestihan mä oon viemässä näitä pikkuleipiä ja maitokannua mun isoäidille. Mut kyllä näistä kannuista riittää varmasti sullekin."

"Mä en koskaan tajunnu alkuperäistä Robin Hoodia, ku se anto vaan köyhille. Mä annan kyllä kaikille."

"Hei, olen urologiselle osastolle palkattu uusi hoitajatar, että ota vaan ihan reippaasti ne housut pois. Onko teillä ollut minkälaisia oireita? Paineentunnetta? Puristusta?"

"Puhtaus on erikoisalaani. Olisiko herra pikaisen imuroinnin tarpeessa?"

 

Mutta onneksi tässäkin irstaudenlajissa vallitsee tasa-arvo. On niitä fantasia-asuja nimittäin suunniteltu miehillekin. Kyllä tällaisissa tamineissa kulkevissa miehissä vaativimmankin naisen silmä lepää:

 

Tasan ei käy onnenlahjat ei.

 

Kuvat: www.partycity.com

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

HAH HAH ei jumalauta näitä!

Ihan paras toi Robin Hoodin kuvateksti :P

MariWLZ
The Good Vibes

Mun kaverilla oli joskus Halloween bileissä päällä sellanen puhallettava kikkeliasu :D Siinä oli ihan hullunkokoset pallit ja kaikki :D

Just näin. Naiset edes yrittää näyttää jotenkin hyviltä, joskin aika yliampuvasti. Miehet pistää vaan läskiks. Huoh.

Toi jenkkikulttuuri on kyllä hauska kaikessa kaksinaismoralismissaan.

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Omana vaihto-oppilasvuotena Halloween-bileissä lähes kaikki tytöt oli pukeutuneet jossain määrin paljastavasti. Oli french maid-pukuja, punahilkkoja, sairaanhoitajia ym. Kuitenkin miesten puvut oli sitten oikeasti parhaat, oli mm. Slash ja Axl Rose, Maverick (Top Gunista) ja ehkä paras ja mietityin asu ikinä, joku oli pukeutunut Hellraiseriksi, piikit ja kaikki. Onko naiset sitten vaan mielikuvituksettomia, vai miksi seksikäs on halloweenina päivän sana kaikkien naisten osalta?

Nella
Nellancholia

Otanpa nyt osaa keskusteluun. Vaikka ymmärrän hyvin sun pointin ja olen tavallaan asiasta samaa mieltä (esim. SlutWalkilla on ehdottomasti syynsä ja paikkansa), musta on kuitenkin todella masentavaa, että naisten asut eivät ole hauskoja samalla tavalla kuin miesten. Naisten ei kuulu olla hauskoja, koska huumori on miesten hommia, ja naisten tulee vain poseerata hiljaa isäntänsä käsipuolessa huulet aistikkaasti mutrulla. Seksikkyyshän nähdään usein ainoana naiselle tavoiteltavan arvoisena ominaisuutena. Näistä asioista on kuitenkin hirvittävän vaikea keskustella tyhjentävästi tutkailematta universaalisti vuosituhansia jatkunutta huora-neitsyt-dikotomiaa, seksuaalisuuden ilmaisuun liittyvää kaksinaismoralismia jne. Loppupeleissä nainen ei voi koskaan valita oikein, teki mitä hyvänsä.

Toisaalta, mun näkökulmani on varmasti joka tapauksessa erilainen, koska olen asunut Briteissä kuusi vuotta ja nähnyt millaisissa releissä täällä hummataan Halloween-bileissä. Tai ylipäätään missään bileissä. Tai ylipäätään käyttäydytään. Olen myös osa sitä kansaa, joka ei ole koskaan ymmärtänyt miksi itsensä (patriarkaalisen ihanteen mukainen) hyperseksuaalistaminen olisi erityisen voimaannuttavaa. Tuollaiset asut kun vahvistavat käsitystä vain erittäin rajatun ja kapeakatseisen seksuaalisuuden ilmaisusta ja vain tietynlaisesta seksikkyydestä. 

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Osasitpas ilmaista asian hyvin. Juurin tuota yritin sanoa, naisille ei ole hauskoja tai hienoja asuja (tai eivät pukeudu niihin).

FFFifi
Fitness Führer

Mun mielestä naiset (ja miehet) saa pukeutua paljastavasti vaikka joka päivä, enkä kyllä onnistu kuulemaan mitään arvostelua noissa kuvateksteissäkään. Mun mielestä nämä oli oikein näppäriä sutkautuksia, eritoten toi annan kaikille. Juuri sellainen, mitä varmana itse laukoisin jos pukeutuisin tuohon asuun.

Luin myös koko tekstin uudelleen, enkä löytänyt siitäkään mitään viitettä siitä, että Anne arvostelisi näihin asuihin pukeutuvia ihmisiä.

Ja sitten tähän asiaan liittymättömästi: jos nuo on tarkoitettu miesten iloksi, niin miksi kaljatuoppi-puku on miehen päällä?!

FFFifi
Fitness Führer

Mun mielestä ei ole. Tulkintasi vaatii ennakko-oletuksen siitä, että takapuolen vilkkuminen tai avonainen kaula-aukko olisi tuomittava asia.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Älä suotta hämmenny. Näen kyllä, että kehittelit tästä jo hyvin vahvan mielikuvan siitä, että tuomitsen noita asuja käyttävät ihmiset. Selitetään nyt kuitenkin vähän, koska minä, jutun kirjoittajana, näen asian hieman eri kantilta.

Enemmän kuin tuomitsemisesta tai paheksunnasta, tässä oli kyse huvittuneisuudesta ja ihmettelystä. Jos ei ole viettänyt tässä maassa pitkiä aikoja, niin kaikki se hysteerinen itsensä peittely pukuhuoneissa ja suihkutiloissa ja kauhistelu kuinka Suomessa mennään kavereiden kesken alasti saunaan, ei välttämättä ole tuttua. Tuon tietämyksen valossa noiden asujen käyttö keskikaupungilla on jokseenkin, no, huvittavaa, ei tuomittavaa tai väärin. Jos sama tapahtuu Suomessa, en ole hämmentynyt lainkaan. Pääasiassa minulle on siis yksi ja sama mitä kukin laittaa päälleen enkä varmasti itsekään ole sieltä säädyllisimmästä päästä. Nimim. Minut on maskattu kerran ruumiiksi ja asusteeseeni kuului pelkät alushousut. Ja siitä muuten otettiin kuva ja teetettiin t-paita. Että tota, puhukaa vaan minulle tuomitsevasta asenteestani näissä jutuissa.

Toinen seikka, jota kuvaisin ihmettelyn tapaisin tuntemuksin, liittyy siihen, ettei asusteita myyvien katalogeissa ole kovinkaan paljon peittävämpiä asusteita, paitsi miehille ja lapsille ja näyttääpä teinien asuissakin olevan hameenhelma hitusen alempana. Periaatteessa kun omasta mielestäni usein parhaimpia asuja ovat ne, joissa huomio kiinnittyy joko asun hauskuuteen tai aitoon ulkonäköön. Ei niinkään hameen lyhyyteen.

Sitten noihin kuviin ja niiden kuvateksteihin. En oikeasti ajatellut, että minun tarvitsisi niitä lähteä selittelemään mutta... Nehän oli tarkoitettu hauskaksi ja viittasi enemmän aikaisemmin maitsemaani aikuisviihteelliseen asustemaailmaan kuin todellisten henkilöiden todellisessa tilanteessa (Halloweenina) kuvittelemiini lausahduksiin. Mutta tämä siis sarjassamme kaksimielinen huumori, jonka joko ymmärtää tai sitten ei. Vitsit nyt ei ainakaan parane selitellessä, joten nauttikoon niistä ne, jotka ymmärsivät kertalukemalla. Ne hienostuneemman huumorintajun omaavat, joille tarvii selitellä, eivät asiassa näe varmasti mitään hauskaa vaikka perustelisin asiaa parikin tuntia, joten se siitä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Älä ota sitä vannetta pois. Millainen paikka tämä maailma olisi jos kaikkien ajatuksenjuoksu olisi yhtä kierossa kuin omani...

FFFifi
Fitness Führer

Enää tässä mietin, että mistä noita paitoja saa??

Jos on erä loppu, niin teetä uusi blogin fanipaidaksi, sama kuva ja Onnenpäivä-teksti, olisi varmaan kivasti synkassa :P

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Näyttää olevan vielä myynnissä täällä, joskin poistossa, miksihän :D

Hei miettikää, musta on tehty t-paita :D Joku kulkee tuolla tälläkin hetkellä mun kalmankalpea naama (ja vähän muutakin) paidan etumuksessa.

FFFifi
Fitness Führer

Must-have!!! Halpakin vielä!

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Itse kyllä ihmettelisin halloweenin aikaan Suomessakin. Lähinnä siksi, että miettisin koko ajan, että eikö niitä palele. On meinaan aika kylmä täällä kyseiseen vuodenaikaan.

Kattelin bussin ikkunasta yhtä teinityttöä tuossa yhtenä päivänä. Päällä leggarit, sellanen lyhyt takki (auki) ja NAPAPAITA! Hirvee tuuli ja ehkä 3 astetta lämmintä. No oli sillä pipo. Itse kääriydyin yhä enemmän takin sisään ja vedin pipoa syvemmälle päähän.

Tyyne
Sukat makkaralla

Lemppari Jenkki aamuohjelmassani Today's shown Kathie Lee & Hoda sanoivat, että Miley Cyruksen jokin eläinhahmo asu olisi nyt just tämän Halloweenin kuumin juttu, hih, ei taida vaan vielä kuvastoista löytyä :)

Omppuli (Ei varmistettu)

Ihan sama juttu oli, kun koitti etsiä penkkareihin asua. Naisille oli seksikästä poliisia, rosvoa, prinsessaa ja vaikka mitä. Itse valitsin vaatteet sitten miesten puolelta. Olisi muuten tullut kylmä.

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Sori, hekottelen täällä ihan kippurassa. Noi sun asukuvakommentit, ihan parasta! XD

Mintun oma sivu

Mua ei niinkään ärsytä noi asut, mutta mua ärsyttää toisen ja kolmannen kuvan mallien ilmeet. Ne ovat vähän liikaa miestenlehtiosastoa. Eli mä en paheksu naisia, jotka noita asuja haluavat käyttää vaan markkinoijia: mitä ihmettä he noilla mainoskuvilla haluavat viestiä? Olisihan tuo Robinna Hoodinkin asun fiilis ihan erilainen, jos malli keikistelyn sijaan vaikka tähtäisi jouskarilla. Silloin mulle ainakin tulisi enemmän sellainen "annan Sherwoodin seriffille dunkkuun jopa korkkareissa" -fiilis kuin tuo Sinivaarallekin tullut "annan kaikille" -assosiaatio. Ja silloin se puolialasti julkisilla paikoilla kekkulointi voi olla juuri sitä vapauttavaa fiilistä kuin Emmi Nuorgam tuossa edellä spekutti.

Kristaliina
Puutalobaby

Hei mä oon ihmetellyt tätä samaa ihan täällä koto-Suomessakin Halloween-bileissä! Miksi kaikki (no okei iso osa) haluaa pukeutua vaan horoiksi. Noita-horoiksi, velho-horoiksi jne. MUTTA sillä erotuksella, että aika mieskin täällä pukeutuu horoksi. Eli "mies pukeutuu seksikkääksi horonoitanaiseksi" - heko heko vakivitsi. Sitten niillä tekotisseillä keekoillaan kolmen promillen humalassa, eääääh miten mieikuvituksentonta...

Mun tutun-tuttu (en ollut itse ko. bileissä paikalla) mies oli kuulemma kerran pukeutunut Edvard Munchin "Huudoksi". Sillä oli kehykset ympärillä ja koko illan perusilmeenä suu ammollaan ja kädet poskilla. Mua jotenkin se ihan älyttömästi naurattaa, vaikka en kyseistä pukua ole edes nähnyt.

Aika paljon mielikuvituksellisempaa kuin tekotissit ja lateksiminit.

FFFifi
Fitness Führer

Jos en olisi naimisissa niin haluaisin tuon Huuto-miehen yhteystiedot saman tien. Ihana!!!

FFFifi
Fitness Führer

Tai mitä tässä kursaillaan, hanki mulle sen numero :D

Kristaliina
Puutalobaby

:D :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja mä haluan sitten tietää ensimmäisenä, että saitko sen numeron. Ja mikä sen reaktio oli kun soitit. Siis lähinnä, että huusiko se.

FFFifi
Fitness Führer

Oletan, että huutaa. Ilosta.

Hyppytikki

Ihmiset on mielikuvitusettomia. Ja kerran vuodessa kolmen promillen kännissä iloisia mielikuvituksettomissa asuissaan. Suotakoon se meille junteille, oma onni menee kuitenkin mielikuvituksellisten kanssaeliöiden edelle.

 

(Mielikuvituksettomuudellaankaanköhän. Pää ja kieli meni sekaisin jo kolmesta mielikuvituksesta)

Kristaliina
Puutalobaby

Hih mäkin kirjoitin sen mielikuvituksett... äh: no sen sanan tuossa mun kommentissa väärin :)

GoodieFoodie (Ei varmistettu) http://opendoors.homeip.net/thegoodtastediary/

Eri porukoissa vissiin eri kuviot? Itse en muista yhtään horoa nähneeni, mutta kaveriporukan naamiaisissa on ollut kaikenlaisia miehiä ja naisia variksenpelättimestä muumioon ja kuolleeseen Marilyniin.

Toi Huuto-mies. Sehän on jo performanssi, ei naamiasasu! Kun joskus pystyisi samaan :) Mietin vaan, miten se on keskustellut muiden kanssa tai syönyt ja juonut, koko ajan kauhuissaan. Muiden voi olla vaikea pitää pokkaa :D

Pauge (Ei varmistettu) http://thisispauge.blogspot.fi/

"Mä en koskaan tajunnu alkuperäistä Robin Hoodia, ku se anto vaan köyhille. Mä annan kyllä kaikille"
Putosin just tuolilta :DDD

Oma haave on päästä viettämään halloween edes kerran jenkkilään! Suomen halloweeninä tunnen itseni aina ylipukeutuneeksi suomijuntteihin verrattuna. "me tytöt käytii hakee nää kissan korvat tiimarista ja saadaan luvan kans vetää kunnon sotamaalaukset silmiin ja huuliin."

Reettuli (Ei varmistettu)

Hih, aivan loistavat kuvatekstit. Muhun kyllä uppos! Ja ymmärsin tekstin hauskan pointin.
Itsekin vuoden Kaliforniassa asuneena tiedän kuinka asiat ovat joskus ristiriidassa toisiinsa nähden, esim just vaatteiden vaihto toisten nähden vs. paljastavissa asuissa kulkeminen.

possu (Ei varmistettu)

Lause: en tajua Robin Hoodia kun se antaa vaan köyhille jne...laittoi kyllä koko Robin Hood- tarinan aivan uuteen valoon...oikeasti. Se leffa tai sarja ei oo enää entisensä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:DD

Matkaaja (Ei varmistettu)

hah hah, samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Robin hood sai juuri aivan uuden merkityksen. Jotenkin siinä kuva, mallin ilme, kuvateksti ja koko jutun humoristisuus kohtasi niin täydellisesti että meinasin kanssa tippua nauraen tuolilta. Aivan loistava! Ja kerran vuodessa ehkä amerikkalaisetkin nauravat omalle kaksinaamaisuudelleen. Enpä tiennyt tätä puolta Halloweenin vietosta, koska en Suomessa ole Halloweenia oikein koskaan mitenkään noteerannut enkä ole ollut bileissä. Olen mieltänyt, että täällä on pikkujoulut "se" juhla, jossa sekoillaan liian kännissä liian pienissä vaatteissa. Eli Halloween on ehkä sitten amerikkalaisten pikkujoulu. Enkä kyllä Sinivaaran tekstiä tulkinnut mitenkään aliarvioivaksi vaan nimenomaan huumoria. By the way se Sinivaarasta tehty t-paita oli aika karu. :D

Munchin suurena fanina täytyy todeta, että olisin kyllä halunnut nähdä tuon Huuto-miehen. Mahtoi olla leuka kovilla, jos se ilme oli tosiaan naamalla koko illan... :O

Vierailija (Ei varmistettu)

Suomestakin löytyy kaikista lumikeista, poliiseista, nunnista ja muista klassikoista horoversiot. Onneksi on myös niitä unisex-asuja (tai miehillehän ne on kai suunnattu) ja voi pukeutua vaikka kaljapulloksi tai banaaniksi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.