Heippa siellä! Ajatuksianne kaivataan!

Onnenpäivä

Näin ystävänpäivän lähestyessä olen uhrannut muutaman lämpimän ajatuksen myös teille lukijoille. Tässä reilun kahden vuoden aikana (ja reilun 500 kirjoituksen jälkeen) ollaan tultu sen verran tutuiksi, että tunnistan teistä osan jo ihan nimeltäkin, kun samat nimet ja kasvot vilahtelevat niin täällä Lilyssä, Facebookissa, Instagramissa kuin nyt myös Heiaheiassakin. Uusia kanssamatkaajiakin on liittynyt seuraan sen verran, että haluan taas tehdä pientä välitiedustelua Onnenpäivän potkimiseksi oikeaan suuntaan ja kysäistä teiltä lukijoilta mistä haluaisitte täällä blogissa lukea, onko jokin kysymys vailla vastausta, tuleeko mieleenne jotain lennokkaita ideoita tai pitäisikö teidän mielestänne jokin asia tehdä toisella tavalla? Kivat ja omalta tuntuvat ideat ja kehitysehdotukset otetaan ilolla vastaan!

Pakko tähän väliin muuten hehkuttaa tuoretta Team Onnenpäivän Heiaheia-ryhmää, sillä siihen on muutamassa päivässä liittynyt jo 62 innokasta treenaajaa. Heistä osa on myös avannut keskusteluosiossa liikunnallisia taustojaan, joita on ollut inspiroivaa lueskella omien treenien ohessa. Kannustuksia ja tsemppiä on siis ilmassa melkoinen määrä ja lisää kaivataan! Liity mukaan porukkaan täällä!

Tiedän jo valmiiksi, että osa teistä haluaisi lukea jatkossa vieläkin enemmän treenijuttuja (ja osaa ne ei taas kiinnosta pätkän vertaa...), mutta kuten aikaisemminkin olen sanonut, kirjoittelen niitä aina silloin kun tuntuu, että on oikeasti jotain kerrottavaa tai mullistavaa tapahtunut sillä saralla. Se painojen ja toistojen määrä ei vaan vieläkään tule luontevasti ulos näppäimistöstä tänne blogin puolelle, mutta yritän kyllä parhaani mukaan naputella hieman yksityiskohtaisempaa tietoa treenistä Heiaheiaan. Dieetin etenemisestä ja ruokavaliosta tulen sen sijaan kirjoittamaan säännöllisesti tänne blogiin viime vuoden malliin, kunhan tässä ensin päästään alkua pidemmälle.

Sen verran olen jo tulevaisuutta miettinyt, että ensi kesänä olisi mahdollista toteuttaa vaikkapa yhteislenkki jossain päin Suomea. Olisi niin mukava tavata teitä lukijoita ja kanssabloggaajia, kun täällä rapakon takana teihin harvemmin törmää (mutta tätäkin on tapahtunut, uskokaa tai älkää!).

 

Mutta nyt, sana on taas vapaa ja kysyä saa! 
(ja juu, muitakin terkkuja voi lähettää)

 

 

Kommentit

sinisiipi
Seikkailu Aasiassa

Oli munkin pakko liittyä Heiaheian tiimiin, oli niin kiva idea ja omia aktiivisesti treenaavia kavereita on niin vähän :) Tällaisena treeni-ihmisenä pidän eniten treeniin liittyvistä jutuista. Yhtä asiaa olen tässä viime aikoina miettinyt, vaikken olekaan nyt ihan varma oletko tästä joskus kirjoittanut: Kuinka saat kroppasi kestämään suuret treenimäärät? Itselleni nimittäin iskee lihasjumit etenkin jalkoihin aina, kun treenaan vähänkin ahkerammin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hmm. Olen varmaan aihetta joskus sivunnut mutta...

Sanotaanko näin, että mua sattuu ihan joka päivä, eli joku lihas on aina enemmän tai vähemmän jumissa. Siihen kuitenkin tottuu. Jalat ovat tietysti ne hankalimmat, kun niillä pitäisi jalkapuntin lisäksi juosta ja tehdä aamucardioita. Olen koittanut aikatauluttaa jalkojen treenit niin, että ne ehtivät vähän palautua ennen seuraavaa treenikertaa - lauantaina jalkapuntti, sunnuntaina lepo, maanantaina aamucardio, tiistaina perstreeni muttei aerobista, keskiviikkona juoksulenkki, torstaina jaloilla lepo ja perjantaina aamucardio.

En voi mitenkään kehuskella venyttelyn määrällä, mutta venyttelen jalat kyllä aina juoksemisen ja jalkapuntin jälkeen ja mikä itselleni tärkeintä, rullailen foam rollerilla etenkin sääriä (koska penikat). Muita kropan osia venyttelen lähinnä lyhyesti treenin aikana, sarjojen välissä. Ja joo, tiedän, tässä olisi parantamisen varaa... argh.

Vedän aina päivän pääpuntin jälkeen 20 g protskua ja 20 g hitskua, nestemäisenä. Sekoitan myös treenijuoman sekaan BCAA:ta, joten ehkä sekin jeesaa. Ja tällä hetkellähän syön muutenkin reippaasti hiilaria päivän mittaan (200 g) ja se kyllä auttaa palautumiseen huimasti. Eli kun syö hyvin, niin pystyy :)

sinisiipi
Seikkailu Aasiassa

Kiitos näistä! Sainpas lisää hyviä syitä syödä hyvin ;) ja kai ne jalatkin pikkuhiljaa alkaisi tottumaan, jos oma treeni vaan pysyisi riittävän säännöllisenä. Ja itse olen vielä huonompi venyttelemään, mutta yritän parantaa tapojani :)

FFFifi
Fitness Führer

Hei järkätään joku isompi souvinki kuin vain yhteislenkki?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Yhteislenkki ja sen jälkeen pussikaljaa puistossa? :P

annakarin
Anna Karin

No tietysti voisit kirjoittaa vaikka kolme postausta päivässä, mieluiten niitä sinun oivaltavia ja teräviä mielipidekirjoituksia. Mä voisin lukea niitä (ja painaa sydäntä ja huudahtaa ääneen "niinpä!") ihan joka päivä. No ei vaan - samaan malliin, blogi on ihan huippu näin!

Uusi Aamu

Olen kanssa viime aikoina pohtinut tätä blogimaailmaa ja kuinka olisi kiva saada nimille kasvot. Tuollaiset yhteislenkit ym. olisi siihen oivia...jos ollaan Suomen kamaralla yhtäaikaa ja kaikki tähdet muutenkin kohdillaan niin olen mukana!

Jatkathan samaan malliin, aina sitä ääneen ihailen kuinka toiset saavat aikaiseksi ja samalla se potkii minuakin aktiivisemmaksi.

TMT (Ei varmistettu)

Lajikokeiluja! Sow me yours i'll show you mine -idealla vaihtareita, kokemuksia ja tuntemuksia niistä? Olisko mitään? :) Itse voisin esim. haastaa porukan kokeilemaan tankoa tai muita ilma-akrobatialajeja. Ja jos intoa ja halua löytyy, vaikka järjestää Onnenpäivän oman tunnin jos aika ja paikka natsaa.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mun on tosi vaikea tehdä nyt lajikokeiluja, kun on tietty rutiini dieetin ajan näissä treeneissä. Olen kyllä miettinyt, että josko barren saisi ujutettua jossain vaiheessa ohjelmaan... se olisi jotain, mikä on hyvin kaukana kaikesta mitä olen ikinä tehnyt :D Toi Onnenpäivän oma tunti muuten kuulostaisi aika vinkeältä! Hmm. Pitääkö tässä alkaa järjestämään pitkin Suomea erilaisia liikuntatapahtumia? :D Mä kuitenkin reissaan paljon pitkin poikin :)

TMT (Ei varmistettu)

Näitähän ehtii tuumailla ja testailla hieman myöhemminkin, ei tarvi välittömästi sännätä kohti suurta tuntematonta. Jos innostusta löytyy niin omilla hoodeillani saisin varmasti järkättyä Onnenpäivälle onnentunnin jos idea ottaa tuulta purjeisiin! Ei muuta kuin evenemangi poikineen mietintämyssyyn muhimaan!

TMT (Ei varmistettu)

Näitähän ehtii tuumailla ja testailla hieman myöhemminkin, ei tarvi välittömästi sännätä kohti suurta tuntematonta. Jos innostusta löytyy niin omilla hoodeillani saisin varmasti järkättyä Onnenpäivälle onnentunnin jos idea ottaa tuulta purjeisiin! Ei muuta kuin evenemangi poikineen mietintämyssyyn muhimaan!

Mindeka
Ma-material Girl

Tapaaminen: MUKANA!!

 

Positiivista

Hei minäkin lähden yhteislenkille jos sellainen järkätään! :D Kunhan vaan eka treenaan itseni siihen Helsinki City Run-kondikseen... Onhan tässä vielä ruhtinaalliset 3kk aikaa nousta lähes nollatasolta puolimaratonille :D Ajattelinkohan nyt tätä ihan täysin läpi kuitenkaan...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mmm. Pitää sitten varmaan itekki ryhtyä treenaamaan tuota juoksemista :D Ja mitenköhän pitkän lenkin joutuu juoksemaan, että ehtii vaihtaa sanasen jokaisen kanssa? Sen puolimaratonin? Jessus, mitä mä oikeen ajattelin taas...

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Joo, ehkä saattaisin jopa uskaltautua yhteisreeneeihin mukaan.

Olen kyllä tykännyt kaikista jutuistasi, joten en nyt osaa sanoa jotain yksittäistä aihetta, mistä haluaisin sun kirjoittavan. Mutta laita jatkossakin noita ihania kuvia, ne on kivan värikkäitä ja niistä tulee aina hyvä mieli. Ehkä vahän kaukokaipuukin...

Pimmiainen (Ei varmistettu)

Haluaisin lukea enemmän amerikkalaisesta kulttuurista tai paremminkin tavoista ja ihan olemisesta: miten sisustetaan, käyttäydytään ja ihan vaan ollaan jne. Miten ihmiset siellä eroavat suomalaisista? Mistä ei niin vakavista asioista siellä keskustellaan?
Vakavammat jutut ja pohdinnat kiinnostavat myös.
Kaikkia edellämainittuja taitaa blogissasi olla ollut jo ja olen nauttinut niistä eniten.
Täytyy vielä mainita, että on hassua löytää sattumalta blogi jossa Jenkkeihin muuttanut suomalainen kertoo elämästään ja sitten huomattu että ollaan pyöritty samoilla kulmilla samoihin aikoihin (Turku/Varissuo, Lieto jne)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Eiköhän näitä kulttuuri-, käyttäytymis- ja muita eroavaisuuksia käsitellä tässä tulevaisuudessakin :) Kovin syvällisesti mä en kyllä välttämättä osaa jenkin ajatusmaailmasta kirjoittaa, koska loppujen lopuksi ne jenkit joiden kanssa olen riittävän tietomäärän saamisen verran tekemisissä, ovat jenkkeinä hyvin poikkeuksellisia. Lisäksi tämä Orange County ja oikeastaan koko Kalifornia luo jenkeistä vähän vääristyneenkin mielikuvan. Mutta kyllä näitä juttuja syntyy varmasti aina, kun tulee jokin hyvä ja omalta tuntuva aihe vastaan!

Inka / alternatiiviurheilija.net (Ei varmistettu) http://alternatiiviurheilija.net

Yhteislenkki kuulostaa loistavalta idikseltä, haluan! Mua kiinnostaa treenijuttujen lisäksi kaikki hauskat tai miksei vähän vakavammatkin jutut kulttuurieroista.

SatuKoo (Ei varmistettu)

Hei, jokos olet ehtinyt tehdä arvostelua omien kokemusten perusteella urheiluliiveistä? Muistaakseni olit joskus viime vuonna uusia ostamassa ja tarkoituksena vähän arvioida ostoksia. Onko mulla mennyt ihan totaalisesti moinen arviointi ohi?
En osaa erityisiä toiveita blogin suhteen esittää. Tykkään nykyisestä eli puolestani jatka vaan samoilla linjoilla :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Heippahei! Täällä ainakin oli juttua sporttiliiveistä!

Matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Minä tykkään lukea blogistasi kaikkia juttuja, mutta mielenkiintoisimpia ovat jenkkeihin liittyvät hassut postaukset. Kuntoilujututkin kiinnostavat, vaikka oma kuntoliikunta on ihan toisella tasolla kuin sinun ;)
Osaat myös kivasti kirjoittaa, joten kaikkia juttuja on kiva lukea!

ps. Kommentoisin enemmänkin, mutta en pidä tuosta Lilyn pohjasta -on ärsyttävää joka kerta kirjoittaa nimi, meiliosoite ja bloginosoite tarkkaan jos haluaa kommentoida!

ElfHill

Juttusi jenkkien ja suomalaisten välisistä eroista ovat olleet aivan huippuhauskoja! Myös treenijutut kiinnostavat. Tai no oikeastaan kaikki juttusi ovat olleet mielenkiintoisia, siksi täällä blogissasi viihdynkin :) 

Älä siis tee suuren suuria muutoksia, nykyinen tyyli on hyvä! :)

Nāiádes
Naiádes

Joooo mäkin haluan ehdottomasti mukaan yhteislenkille! Voin tulla vaikka pyörällä, sillä mä ehkä saattaisin päästä yhtä pitkälle ja samaa vauhtia muiden kanssa : D

lone star (Ei varmistettu)

Ei ole varsinaisesti näin lukijana mitään toivomuksia esittää, mutta kirjoitat hyvin, ja sinulla on usein ajatuksia ja keskusteluja herättäviä pointteja jutuissasi. Ylipäätään kirjoituksiasi on mukava lukea, mutta treenijutut ohitan. Tämä ei tarkoita sitä etteikö liikunta kiinnostaisi.

Pidän myös sisustuskuvistasi, ja hajukyntteliköistäkin, mutta onneksi ne ei tuoksu tänne asti :). Olen tykännyt myös juksulenkkikuvistasi eli maisemakuvista, sillä rakastan Kalifornian luontoa. Rakastan hikingiä, vaikka siihen ei itsellä ole kovin aktiivista mahdollisuutta suorittaa.

Muuta en osaa äkkiä sanoa.

Maria87 (Ei varmistettu)

Minusta olisi kiva lukea muutama ruokapostaus; parhaat dieettiruokareseptit tms. Niistä saisi varmasti hyviä vinkkejä omaankin arkeen, välillä kun tuntuu että luovuus loppuu kesken kuinka monella eri tavalla dieettiruokaa voi valmistaa! :D

mmiiee (Ei varmistettu)

Mua kans kiinnostais kuulla juurinki lisää noista kultturieroista ja muistakin eroavaisuuksista (samanlaisuuksistakin jos sellaisia löytyy), sit Suomesta Jenkkeihin muuttamisesta jotain mitä ikinä keksitkään.
Haaveilen edelleen sinne asumaan pääsemisestä, mutta töitä käsin täältä Suomesta saaminen on lähes mahdotonta.
Luen myös Marikan blogia ja sieltä saanut lukea samoista asioista, mutta ainahan ehkä hieman eri näkökulma on kiva :)
Sit jotain että millaisia (mainitsemisen arvoisia) tapahtumia siellä on, millaisissa paikoissa itse tykkäät käydä jne.

-Miia

Pinkkiss (Ei varmistettu) http://www.pinkkiksenreissut.blogspot.fi

Edellistä komppaillen, muakin kiinnostaa kulttuurierot. Kovasti olen tykännyt myös sinun kirjoittamista matkusteluista, erityisesti noista luonnonpuistoihin tehdyistä aktiivilomasista, kun sellaiset on itelläkin kesällä edessä. Eka reissu Jenkkeihin, kuukauden roadtrip ympäri Kaliforniaa ja vähän muuallakin, tarkoituksena olis koluta läpi ainakin isoimpia luonnonpuistoja kuten Yosemite ja Yellowstone...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.