Helppo ja nopea niksi mielialan kohottamiseksi

Onnenpäivä

Joskus vaan kiukuttaa. Syypää saattaa löytyä peilistä tai työpaikalta, ehkä känkkäränkkä on pissinyt puolison aamukahviin, vessapaperi loppunut kesken tai muuten vaan ovat kuu ja tähdet taivaalla siinä asennossa, että hammasrivistön kiristymisen saattaa kuulla kylän toiselle laidalle. Ja että minä inhoan sitä, kun huonon käänteen saanut, alavireinen päivä ei ota millään kääntyäkseen nousuun. Mutta sitten keksin keinon, jolla sisäistä jöröjukkaa voi helposti höynäyttää.

Ja tämä sitten kuulostaa tosi hihhuli-touhulta ja sitä varmasti onkin, mutta se toimii, ainakin allekirjoittaneella.

Hakeudu hetkeksi omaan rauhaan (ihan vain, etteivät ihmiset pitäisi sinua täysin kajahtaneena), luikahda makuuhuoneeseen, telkeydy työpaikan vessaan tai vaikka siivouskomeroon, sulje silmät ja hymyile. Työpaikan vessassa hermoromahduksen partaalla loihdittu tekohymy saattaa äkkiseltään kuulostaa pähkähullulta, mutta se auttaa.

Aito tekohymy.

 

En ole sen enempää tehnyt tutkimusta siitä, miksi kiukkuisena hymyn loihtiminen kasvoille saa mielenkin kirkastumaan, mutta olen perustellut asiaa itselleni maalaisjärjellä. Uskon, että mieltä voi huijata. Ajatellaanpa tapahtumaketjua aidon hymyn takana. Ensin tulee positiivinen ajatus ja ilo, sen jälkeen kasvot kääntyvät hymyyn. Miksei se siis toimisi myös toisinpäin? Ensin taiotaan kasvoille tekohymy ja koska mieli on ohjelmoitu siten, että kasvolihasten ollessa hymyyn virittäytyneenä kuuluu mielenkin olla positiivinen, huomaat pian hymyileväsi ihan aidosti, vaikket edes tiedä miksi.

Eikö kuulostakin loogiselta?

 

Hymyä ja iloa viikonloppuun!

 

Kommentit

Hanna Satakieli

Erittäin loogista, miksei tää oo tullut omaan mieleen! Tätä kokeilen. Kiitos!

kata-riina (Ei varmistettu)

Mulla tää ei valitettavasti toimi. Jos yritän hymyillä kiukkuisena, tekohymystä tulee surullinen olo ja alkaa itkettää.

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Joo, jotenkin tulee syyllinen olo siitä, ettei ole oikeasti iloinen... Ehkä mulla menee vaan piuhat päässä ristiin.

AnnieK (Ei varmistettu)

Ilmiölle on selityksensä, James-Langen tunneteoria joka pätee esimerkiksi tässä hymynteeskentelyssä!

tiippa (Ei varmistettu)

Toimii! Tässä juuri ahdistuneena luin puoliajatuksissa blogeja, kunnes luin tämän. Väänsin naaman hymyyn ja tekstin lopussa nauroin ääneen :D Vieläkin hymyilyttää.

Mintun oma sivu

Sekin toimii, jos laittaa kynän poikittain hampaiden väliin. Silloin suupielet kääntyvät väkisin ylöspäin ja "hymyilee" vielä enemmän teennäisesti kuin tekohymyilleissä. Mutta aivot hämääntyvät ihan yhtälailla.

Välillä voi myös alkaa naurattaa, kun miettii, kuinka hölmöltä näyttää kynä suussa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Muistan oppineeni tämän koulun psykologian tunnilla, ja se todella toimii. Eri asia tietenkin on, haluaako aina tulla paremmalle tuulelle vai haluaako hetken kiukuta ;)

Tästä oli justiinsa Hyvät ja huonot uutiset- ohjelmassa juttua. Tosin siinä puhuttiin kävelyn vaikutuksesta mielialaan. Jos vituttaa niin pitäis kävellä iloisesti,silloin mielikin muuttuu :) 

Waude (Ei varmistettu) http://www.waudesign.fi

Huippua! :) Kiitti muistutuksesta, olen kuullut tästä jossain aiemmin, mutta nyt se tuli kyllä esiin oikeaan aikaan! Huippua viikonloppua.

Finski (Ei varmistettu)

Ma oli yhyy tana aamuna ja tulin tanne hakeen lohdutusta. Laitoinkin heti luettuani postauksesi silmat kiinni ja hymyilin....aurinko pilkahti lahes heti pilvien takaa!! Siis oikeesti! Seka taivaalla etta henkisesti. Taa pitaa muistaa seuraavan kerran kun tuntuu pahalta.Kiitos!!!

AudreyN (Ei varmistettu)

Ei toimi. Mulla tää johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että istuin kassan takana kahdeksan vuotta vääntäen joka työpäivä sitä tekovirnettä naamalle vaikkei yhtään ollut sellainen olo. Lisäksi aina kun kohdalle osui joku törppö, väänsin taas naamalleni kahta aurinkoisemman tekohymyn jottei törppö ainakaan saisi siitä tyydytystä että sai minut pahalle tuulelle.
Pari ekaa työvuotta tuo ihmisille aidosti hymyily antoi kyllä energiaa, eli suosittelen kyllä kokeilemaan :)

CougarWoman
CougarWoman

Jep, huomasin itsekin vähän aikaa sitten ihan saman :)

Off-topic: näin viikonloppuna semmoista unta, että pyöräiltiin yhdessä Helsingistä Raumalle (sinä ja minä siis). Tsemppasit vastentahtoista minua niin hyvin, että matka taittui kuin itsestään ja aikaakin meni vain 45 minuuttia - suht lujaa siis ollaan menty :D 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Aivan mahtava uni! Ootko varma ettei kuitenki oltu liikkeellä moottoripyörillä ku noin nopeesti meni? :D

Kommentoi