Huippumalli pilvessä ja viemärissä

Onnenpäivä

Oikeasti oli tarkoitus kirjoittaa tänään jostain ihan muusta. Juttu lähti kuitenkin täysin hakoteille siinä vaiheessa, kun uteliaisuuttani tartuin kampaamon pöydällä lojuneeseen Vogueen. Lehden sisällön osalta olin juuri niin epäluuloinen, kuin täysin muotitiedottomalta ihmiseltä vain sopii odottaa. Kävi kuitenkin niin, että viihdyin lehden parissa koko puolitoistatuntisen kampaamokäyntini ajan silmiäni epäuskosta pyöritellen.

Suonette anteeksi moukkamaisuuteni. Tiedän, että monet suhtautuvat tähän julkaisuun suurella hartaudella ja arvostuksella, mutta kyllähän niistä lehdessä olleista kuvista suurin osa oli räpsitty ja stailattu jonkin hallusinogeenisen sienen vaikutuksen alaisena. Katsokaa nyt vaikka itse:Tätä asiaa olen pohtinut jo pitkään. Minkä takia niin usein muotikuvissa mallit näyttävät olevan pilvessä, kaatokännissä, krapulassa tai muutoin vain nuppi sekaisin? On jokseenkin kornia, että Kate Moss haukuttiin maanrakoon tämän päädyttyä julkisuuteen nenänpää valkoisena ja kuitenkin samaan aikaan lehdet pursuavat enemmän tai vähemmän lavastettuja kuvia sekoilevista malleista.Tämä komea kuva jatkaa edellisen kuvan teemaa. Ei enää riitä, että näyttää nälkäkuoleman rajamailla riutuvalta. Sen lisäksi kun tulee näyttää vielä narkomaaniltakin. Kyllä heti tekee mieli hankkia tuollainen laukku, joka on kauniisti aseteltu ulostetahrojen päälle. Ja kenen tuo kuvassa oleva kolmas jalka on?Vaan kyllä ne vaatesuunnittelijatkin varmasti juovat jostain miestä väkevämmästä inspiraation lähteestä. Noihin kenkiin on taatusti kätketty pienet suihkumoottorit ja sen vuoksi tyttö on sujauttanut jalkaansa kuumuudelta suojaavat palonestosukat.Toivottavasti malli-raasu sai kuvauksista limaisen työn lisää. Haluan muuten ehdottomasti tuollaisen niskatuen sitten kun loukkaan itseni seuraavan kerran maastopyöräretkellä.Voin vain kuvitella kuinka tämä monen tonnin kimono on myynyt kuin häkä Voguen ilmestymisen jälkeen. Kukapa ei haluaisi näyttää yhtä hehkeältä vaikkapa ystävätären kesähäissä.Tämä tilannehan on monelle kotirouvalle tuttu. Pieni epäonnistuminen leivontapuuhissa johtaa kodin palamiseen maan tasalle. Mutta eipä hätää, pääasia, että lego-palikan näköinen käsilaukku pelastui liekeistä. Hupsis!Olen varma, että ensi yönä painajaisissani liihottaa tämä irvokkaasti hymyilevä kuoleman lähettiläs suoraan helvetin esikartanosta. Olisi mielenkiintoista tietää millaisin sanankääntein kuvaaja on mallia ohjannut ja kenet tyttöpolo on suututtanut, että juuri tämä kuva päätyi julkaistavaksi?Mitä mieltä olette, onko tuo mallin päässä oleva häkkärä hyttyskarkotin vai katiska? Koska tämä muotiteollisuuden riemuvoitto on mielestäni kohtuuttoman kallis, ajattelin askarrella itselleni vastaavanlaisen kesähatun kananverkosta.Tätä kuvaa piti vilkaista kerran jos toisenkin ennen kuin olin varma siitä, ettei tyttö kyyhötä vessanpöntössä. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin viemäriputki. Liekö Turtleseilla ollut kotibileet, kun tyttö kömpii viemäristä ulos ykköset päällä?Oli siellä lehden kätköissä onneksi ihan kivalla tavallakin hymyilyttäviä kuvia, kuten tämä tässä.Koko lehden suosikkikuvakseni nousi kuitenkin tämä. Kohtuullisen näpsäkkä ajoitus ja pysäytys kuvaajalta eikä mallinkaan ilmeestä pysty päättelemään, että parin sekunnin kuluttua tekee taatusti kipeää. 

Kommentit

ninoh

haha ihan paras postaus sulta koskaan..Ja oikeesti miksi joka kuvan pitää olla niin tekotaiteellinen ja niin jumalattoman erikoista..Ja jollain tasolla olin luullu ,että muoti menee eteenpäin,mutta ihan samanlaista huuli mutrulla juon vettä lounaaks hommaa se on aina vaan :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkään en lue muotilehtiä, mutta ehkä pitäisi, kuvathan saa ihan uusia merkityksiä kun katsoo niitä vähän eri silmällä :) Loistava postaus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei helvetti tuota kärpäskauluria...

Vierailija (Ei varmistettu)

Voguen tehtävä ei ole myydä todellisuutta vaan fantasiaa. Siksi editoriaalit on stailattu överiksi, niitä ei ole tarkoituskaan suoraan toteuttaa oikeassa elämässä. Ja se tekee Voguesta mielestäni hienon, toki sieltä löytyy sitten niitä tavallisempia näin puet trendin -osioita, mutta rajojen rikkominen ja taiteellinen näkemys on tuon lehden juttu. Jos haluaa tavallisempaa meininkiä naistenlehdeltä, niin kannattanee pitäytyä MeNaisissa.

Pineapplehead

Usein samoissa tunnelmissa muotilehtiä katsellessa. Huhhuh... ;D

Kaikki noista kuvista on vahvasti Photo Shopattu, tuo skeittilauta saattaa olla lisätty jälkikäteen. Tuo mallien narkkistyyli ja laihuus on ollut takavuosina muotitrendinä. Aika sairas trendi. Suurin osa noista asuista ovat uniikkikappaleita, joita ei nähdä sarjatuotanossa. Ne antavat vain suunnan muotoilulle sarjatuotanossa. Lisäksi nämä Versacet ym. ovat tavallaan muotoilun taidetta joita ei ole tarkoituskaan käyttää.

Tiinuska (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi/

Aivan hykerryttävä postaus :D Minä en ole koskaan tainnut edes Vogueta pidellä käsissäni, mutta tämän postauksen jälkeen mielenkiinto kyllä heräsi! Vaatteet (ja osa kuvien "skenaarioistakin") tuovat mieleen salvadordalimaisen absurdin maiseman, jossa todellisuuden rajat on täysin hämärretty. Sinulla on muuten ihan huippublogi - kiitos siitä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa, kiitos nauruherätyksestä! Kuoleman lähettiläs helvetin esikartanosta oli loistavan kimaran huippuhetki. Seuraaviin uniin asti on onneksi aikaa unohtaa mitä tuli nähtyä.

Kristaliina
Puutalobaby

Mahtavaa kuva-analyysia! :D

J.t (Ei varmistettu)

Kylläpä oli piristävä postaus! Sain kunnon naurut lukiessani viiltävää muotianalyysiä :D Keep up the good work!

peeäs. löysin blogisi ihan muutama päivä sitten ja luin kaikki juttusi melkein yhdeltä istumalta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos, nauroin itseni tärviölle. <3

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Niin, olisihan tähän voinut heittää jotain tekotaiteellista analyysia samalla, kun siemailee rutikuivaa chardonnayta pikkusormi toiseen ulottuvuuteen sojottaen, mutta kyllä elämä moukan silmin on paljon hauskempaa ;) 

Jos en olisi dieetillä, ottaisin tuopin olutta, mustan tussin ja ryhtyisin askartelemaan malleille viiksiä.

Nāiádes
Naiádes

Ton vikan kuvan malli taitaa kylläkin maata vain selällään lattialla : ) Noi kaikki leijumiset ja vedessä lillumiset ja lentämiset kun yleensä kuvataan niin, että malli vaan makaa lattialla. Tylsää! : D

Nella
Nellancholia

Tää oli kyllä kaikkien aikojen paras yhteenveto. En muista, koska viimeksi olisin yksin kotona kajauttanut ilmoille näin järjettömän huutonaurut. :D

Sooppo (Ei varmistettu)

Seuraan blogiasi Bloglovin' sivun kautta ja juuri ennen tätä postausta eräs muodista innostunut bloggari kehui suursuunnittelijoiden asuja ja muotikuvastailauksia maasta taivaaseen. Ajattelin postausta selatessani, että hoh hoijaa... Ja sitten klikkasin kohtaa 'Newer' ja siirryi tähän sun postaukseen :D

Löysin muuten blogisi vasta pari viikkoa sitten ja jäin koukkuun. Aloin lukea kirjoituksiasi alusta saakka, onneksi niitä on vielä paljon jäljellä!

NoraP (Ei varmistettu)

Kylläpä tuli hyvät naurut noista kuvakommenteista! =D

NMN (Ei varmistettu)

Muoti ei ole ainoastaan vaatteita ja käytännöllisyyttä vaan se on myös taidetta. Noita mainos- ja editorialkuvia kuuluu tarkastella samalla tavalla kuin taidenäyttelyä.

Kimononainen (Ei varmistettu)

Toi naamaltaan valkoiseksi maalattu kimononainen kaiketi vain jäljittelee perinteistä japanilaista geishatyyliä, johon siis kuuluivat tollaiset nykysilmin totaaliöverit ehostukset, joten se ei sentään ole Voguen keksintöä :) Itse kuulun siihen Voguensa hartaudella lukevaan koulukuntaan, mutta ihan piristävää lukea tällaisiakin näkökulmia välillä, hauska postaus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Aamen! Vaikka olenkin ihan muoti- ja vaatehöppänä niin silti mua ihmetyttää miksi melkeinpä kaikissa muotijulkaisuissa noi ilmeet malleilla on kuin "missä olet kun ripuli iskee". En sano että se pitäs aina olla hymyä ja naurua, mutta jotain vähän herättelevämpää, erikoista ja uutta. Uuden etsiminen kai se muodin tarkoitus onkin..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.