Hyvää yötä ja kauheita unia

Onnenpäivä

Pitkä päivä takana. On aika kömpiä vällyjen väliin, henkäistä syvään, napsauttaa yöpöydän valo pois päältä ja antaa mielen vaipua ensin horrokseen ja lopulta rentouttavaan, syvään uneen. No, unen näin. Viime aikaiset uneni ovat nimittäin olleet kaikkea muuta, kuin rentouttavia.

Olen kai sen verran hyperaktiivinen, etten juuri koskaan nuku niin sikeästi, ettenkö näkisi unia. Kun uneni normaalisti ovat melko harmittomia, on sisäinen viihdekeskukseni tarjoillut viime aikoina yön pimeille tunneille kauhuelokuvaa ja jännitysnäytelmää toisensa perään. Vaikka ei jännäreiden aiheet todellisesta elämästä kesken loppuisikaan, pyörivät painajaiseni muutaman saman teeman ympärillä, vuodesta toiseen.

Nukkumatti. Tuo torahampainen pikkuystävä.

 

Koulu

Että on täytynyt olla koulunkäynnin traumaattinen kokemus lapselle, kun vielä kolmekymppisenäkin näkee painajaisia myöhästymisestä, tekemättömistä läksyistä, oikean luokan löytämisestä ja pistokokeista. Tämä aihe on ehdottomasti yleisin kaikista näkemistäni painajaisista. Yllättävää kyllä, en oikeastaan koskaan näe painajaisia työstäni, mutta peruskoulusta sitten senkin edestä. Ehken koskaan työelämässä ole ollut niin stressaantunut, kuin kertotauluja päntätessäni?

Örkkien hyökkäys

Tämä painajainen etenee aina samalla tavalla. Olen syntymäkodissani, vanhassa kansakoulussa, johon milloin mitkäkin otukset pyrkivät sisälle. Vastuksina näissä unissa ovat olleet mm. zombit, ufomiehet, peltomiehet heinähankojen kanssa, murhamiehet, näkymättömät oliot, ihmissudet, vampyyrit, karhut... lista on pitkä. Ehkä huvittavin hyökkääjistä oli viime joulun alla hirmustuneiden enkelikellojen armeija. Kyllä, niiden kynttilöiden liekistä pyörivien joulukoristeiden armeija. Nämä unet päättyvät aina ilmiömäiseen pakoon talon ullakolta tai puukellarin luukusta. Mutta se unessa juokseminen, miten se voi olla niin vaikeaa?

Ex

Tuosta elämäni pahimmasta virheestä näen painajaisia onneksi enää melko harvakseltaan. Nämä painajaiset ovat äärettömän raskaita ja niiden käsittelyyn menee yleensä koko seuraava päivä. Vaikka unet ovatkin muuttaneet muotoaan vuosien varrella ja päättyvät aina siihen, kuinka jätän hänet uudelleen ja uudelleen ja onnistun lähtemään, jää niistä silti kurja olo pitkäksi aikaa. 

Parisuhdekriisi

Ah, unessa syttyvät perheriidat tuntuvat niin todellisilta! Vielä herätessäkin on usein sellainen olo, kuin oltaisiin oikeasti riidelty ja eroamassa. Toisinaan pitää oikein istua hetki sängyllä ja selvitellä päätään, että hei, se oli vain unta, ei minun tavaroita ole oikeasti kärrätty tien varteen. Kun toinen sitten unenpöpperössä ottaa kainaloon, on olo täysin absurdi.

Yllätysraskaus

Kyllä, yllätysraskaus sen todellisessa merkityksessä. Näen melko usein unia, joissa yht'äkkiä huomaan olevani viimeisilläni raskaana ja ihmettelen kovasti, kuinka en huomannut sitä aiemmin. Parhaiten mieleen on jäänyt uni, jossa olin käymässä Suomessa ja ihan yllättäen synnytin. Soitin miehelle rapakon taakse, että meillä on nyt muuten tällainen vauva ja käytkö ostamassa sängyn, jotain vaatteita, vaippoja ja turvakaukalon autoon, että voit sitten hakea meidät kentältä. Niin ja voinhan minä lentää parin päivän ikäisen vauvan kanssa kotiin, voinhan? Oli muuten ehkä stressaavin uni ikinä!

 

Tämän hetkisistä runsaista painajaisista ja muutoin stressaavista unista syytän kyllä allergialääkettä tai L-arginiinia. Muistan kyllä lukeneeni jostain, että arginiini aiheuttaisi eroottisia unia, mutta kyllä näistä unikuvista on seksi kaukana. Siis jopa noista yllätysraskaus-unista, joissa raskaus on niin yllättävä, ettei unessa ole ollut edes tilaan johtanutta seksiä.

Mistä te näette painajaisia? Pyöriikö sisäisessä kauhuelokuvateatterissa aina sama näytös vai vaihtelevatko aiheet?

 

 

 

Kommentit

Janey (Ei varmistettu) http://mapetitevieblog.blogspot.com

Mun painajaiset on aina lähes samankaltaisia tai ainakin niissä on toisiaan toistava teema, sillä niissä jotain kamalaa tapahtuu mun läheisille. Vanhemmat, siskoni, koiramme ja nyt viimeisimpänä avomieheni esiintyvät näissä ja painajaisissa heille tapahtuu jotain tosi väkivältaista. Ilmeisesti pelkään kuollakseni menettävän heidät.. Ikävintä tässä on se, että herään noihin painajaisiin lähes aina ja sen jälkeen onkin kiva käydä taas nukkumaan. :/

Näen usein sellaista painajaista, jossa pikkuveljeni jahtaa minua ja aikoo murhata tai pahoinpidellä. Useimmiten painajainen sijoittuu meidän lapsuudenkotiin. Yritän juosta karkuun (juokseminen on aina tosi vaikeaa, kompuroin) tai piiloutua johonkin kaappiin tms. Ne unet on tosi ahdistavia enkä tajua mistä ne johtuvat. Lapsuutemme kun oli ihan onnellinen ja olemme veljeni kanssa olleet aina, sekä lapsena että nykyään aikuisina, ihan hyvissä väleissä. :o

Kimmie (Ei varmistettu)

Jos juokseminen unissa on hankalaa niin paniikkipuhelun soittaminen se vasta vaikeaa onkin. En tiedä mistä johtuu mutta aina painajaisissa yritän soittaa apua mutta ei se hitto vie ikinä onnistu! Milloin näkö on heikentynyt, numero ei muistu mieleen, puhelimesta akku loppu, näppäinlukko ei aukea tai poika on vaihtanut suojakoodin. Se turhautumisen ja paniikin sekainen tunne on kamala.
Pahimmat painajaiseni näin joskus todella stressaantuneena ylioppilaskirjoitusten aikaan. Ne sisälsivät mm lasten hengiltä kiduttamista ja joukkosurmia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei kasitysta, en nae unia... koskaan. Nukun. Entapa jos olenkin Matrixissa, en siis oikeasti nukun, kuvittelen? Se olisi kauhiaa.

lone star (Ei varmistettu)

Näen joskus enemmän unia, joskus vähemmän. Hirveitä painjaisia ei juurikaan ole, vaan sellaisia ahdistusunia. Kerronpa yhden.
Olin syntymäkotonani pirtissä, ja huomasin että punainen lompakkoni oli hukassa. Iski hirveä paniikki, ja kysin isältä onko näkynyt. Hän vain jotakin murahti, että missä se nyt voi olla. Äiti siihen (hän on jo kuollut) ärähti, että miten tuollaisella pirttieläjällä voi lompakko kadot!. Yritin soittaa kännykällä miehelleni, mutta kännykkä käyttäyty todella oudosti, ihme örkkejä vain oli ja meni ihme tilaan josta en päässyt pois. Jotakin karttoja ja maisemia, vaan vilisi ym.. Paikallani oli ystävättäreni ja kysyin voinko käyttää hänen kännykkää. Hän lupasi, mutta sanoi että menee vähän aikaa ennen kuin saa yhteyden kun pitää kelata. Hän työnsi puhelimeen c-kasetin ja pani kelaamaan. Olin ihan paniikissa, ja mietin siinä että olin käynyt poikani kanssa kaupassa mutta ei ostettu mitään, hän vain sovitteli villapuseroita. Muuta en muista tästä unesta selkeästi. Kerroin unen miehelleni heti aamulla ja naureskelimme pirttieläjälle ja omituiselle puhelimelle.

Muutama päivä tästä unennäöstä huomasin että lompakkoni on hukassa. Se ei ollutkaan käsilaukussani kuten luulin. Menin ihan paniikkiin, koska siellä oli kaikki mahdolliset kortit ym. Kun tulin järkiini :), niin höpötin itselleni, että miten tällaisella pirttieläjällä voi lompakko hävitä. Mieheni kanssa puhelimessa koitimme järkeillä missä lompakko voi olla, mutta olin niin paniikissa että ei siitä tullut mitään. Soitin ystävättärelleni naapuriin, ja hänen kanssana puhelimessa aloimme järkeillä asiaa. Kelaamisen ja järkeilyn tuloksena kävelin vierashuoneseen, jota käytän pukeutumishuoneena. Työnsin jalkani sängyn alle, ja jalkani osui lompakon päälle. Helmalakana esti sitä näkymästä vaikka etsin jo siitä huoneesta monta kertaa.

Yleensä näen sellaista ahdistusunta, että kännykkä ei toimi enkä saa yhteyttä mieheeni tai keneenkään, ja minulla on kova hätä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tuo kännykän käyttö on muuten yllättävän haastavaa unissa! Se soittaminen ei kyllä ikinä onnistu! Mistäköhän sekin johtuu...

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Tämä on mielenkiintoinen aihe, koska jopa terapeuttini kysyi aikoinaan melkein ensimmäiseksi, onko sinulla unia joita näet toistuvasti? Onhan minulla. :) Yksi hyvä ja kaksi painajaista.

Hyvä uni on se, että näen unta nuoreena kuolleesta tädistäni, joka oli minulle todella rakas. Unissa meillä on aina aivan älyttömän hauskaa ja ne unet on niitä, että niistä ei haluaisi edes herätä. Aamulla on aina sellainen lämmin olo, kun herää.

Painajainen nro 1. Olen sodassa. Piilottelen metsikössä. Sydän hakkaa ja sotilaita kulkee ohi ja yritän pysytellä mahdollisimman hiljaa. Olen monesti herännyt siihen, kun itken. Tämä uni on myös sellainen, että vaikka kävisi välillä vessassa, suljet silmäsi, niin uni vaan jatkuu. ARGH. Yöllä on sydän hakannut sitä rataa, että aamulla on ihan väsynyt olo.

Painajainen nro. 2. Käärmeet. Ihan missä muodossa vaan, kuinka paljon niitä inhoan. Käärmeuniin liittyy usein myös ruumiit, joita kanniskellaan arkuissa. Minua inhottaa sekä ruumiit ja käärmeet, mutta silti niitä on pakko koskettaa. Aamulla unesta herätessä on maha ihan kipeä, kun huomaan olevani niin jännittynyt yön jäljiltä. Tämä uni jatkuu, vaikka yrittäisin herättää tästä itseni välistä.

Tapaasi näen myös exästä unia, mutta niissä ei ole mitään pahaa. :)

Vattu

Kaikki liian nuorena nähdyt leffat järkyttävät vieläkin unimaailmassa, Cujo, Uinu Uinu Lemmikkini, Jurassic Park.. Kauheaa kun omat lemmikit zombeina repivät itseä kappaleiksi tai tyrannosaurus jahtaa pakenevia lapsosia. 

Olen monesti unissa ulkopuolisena tarkkailijana, katsomassa kun itseä raiskataan, tapetaan, ryöstetään, tapahtuu onnettomuus tai itseasiassa mitä tahansa pahaa tapahtuu. Aina en kuitenkaan ole ulkopuolinen tarkkailija, mikä on ehkä kauheampaa.

Parisuhdekriisipainajaiset ovat järkyttäviä, mutta useiten näen unia exästä. Hän teki elämästäni totaalista helvettiä yli kahden vuoden ajan, ja vieläkin välillä herään aivan kauhuissani luullen, että herään hänen vierestään. Yleensä inhottava ahdistus jatkuu koko päivän.

Pahin toistuva painajainen on kuitenkin varsin tavallinen: Olen julkisella paikalla ja ympärilläni joko on ihmisjoukko, tai missään ei ole ketään. Päässäni alkaa pyöriä, suu kuivaa, hengitys vaikeutuu, ahdistaa niin paljon, että haluaa vain kadota pois, paniikki yltyy, mutten pysty liikkumaan. Saan unessa paniikkikohtauksen ja yleensä herään siihen, että alan oikeasti hyperventiloimaan. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä nään ihan älyttömät määrät unia, lähes joka yö, mutta painajaisia en oo nähny sitten lapsuuteni. Unet on usein täysin absurdeja, ja on tosi hassua, miten niissä seikkailee sellaisetkin ihmiset, joihin en oo ollu yhteydessä/joita en oon nähny tosi pitkään aikaan. Muistan harvoin yksityiskohtia unista enää päivällä, vaikka ne aamulla muistaisinkin. Illalla nukkumaan mennessäni muistan aina fiiliksen mikä unessa oli, ja toivon että uni jatkuu.
Muistan vieläkin yksityiskohaisesti pari painajaista, jotka näin pienenä, Inhosin ja pelkäsin nukkumaan menoa, koska kaava oli aina sama kun suljin silmäni: ensin näky samanlaista mössöä kun silloin kun painaa sormilla silmiä, sitten punaiset hirviöt alko rymistä kohti... Siitä lähdettiinkin sitten mitä mielenkiintoisimpiin seikkailuihin.
On tosi mielenkiintosta ettiä sieltä unen sekamelskasta yhtymäkohtia että jaahas, toi tuli siitä ja siitä tapahtumasta, jonka luulin jo unohtaneeni! Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos -jutuistakin jää aina jotain välille.

Ilana (Ei varmistettu)

Hmm, mä oon kuullut, että olisi mahdotonta näppäillä puhelinnumero oikein unessa. Itse en ainakaan ole ikinä onnistunut :) Olisi mielenkiintoista tietää, pitääkö tämä paikkansa. Onko kukaan onnistunut soittamaan unissaan? Siis niin, että painelee numeron itse?

Mirja_ (Ei varmistettu) http://tavoite79.blogspot.fi/

En yleensä muista uniani, mutta juuri pari yötä sitten näin unen, jossa Roseanne Barr harrasti seksiä televisiomiehensä John Goodmanin kanssa. Muistan ajatelleeni, että "Jopas tässä sarjassa nyt näytetään kaikki!" Eli ilmeisesti katselin tätä kohtausta television välityksellä. Jotenkin unen täytyy liittyä edellisenä iltana katselemaani Amerikkalaisen tv-sarjan tarina -dokumenttisarjaan, jossa Roseanne-sarjaa kehuttiin estotta. Oli kyllä sellainen unikokemus, että jäi hyvin mieleen!

Matkaaja (Ei varmistettu)

Minä näin exästä todella paljon painajaisia niihin aikoihin kun erottiin. Se oli todella traumaattinen suhde (vähän kuin sinulla) enkä ihmettele noita pahoja unia yhtään. Nykyään exä ei ole unissa kuin hyvin harvoin ja silloinkaan niihin uniin ei liity mitään suuria tunteita puoleen tai toiseen. Olen myös elämäni aikana opiskellut niin paljon, että ahdistavia tentti tai muita opiskeluihin tai töihin liittyviä unia näen yleensä vain kun olen stressaantunut. Aika yleisesti nykyään ikävät uneni liittyvät parisuhdekriiseihin nykyisen mieheni kanssa. Näen unta, että hänellä on joku toinen tai että riidellään. Vaikka nämä unet ovat ikäviä niin en kuitenkaan aamulla ajattele, että ne olisivat todellisia. Kuitenkin vähän hailu olo niistä tulee. Mutta sitten mies vain naureskelee kun kerron unistani, että onneksi tuo oli vain unta ja halaa. Yhteen aikaan näin hirveän väkivaltaisia unia joka yö. Se oli todella ahdistavaa. Väkivalta ei suoraan kohdistunut minuun, mutta olin todistamassa sitä.
Minulla on yleensäkin vilkas unielämä ja olen aika hyvin oppinut tulkitsemaan mitä uneni haluavat kertoa. Harmi kun usein ne unohtaa niin nopeasti aamulla. Hyvin harvoin unen tunnelma jää elävästi koko päivään. Joskus tosin niinkin, mutta pääsääntöisesti minusta on mukava nähdä paljon unia ja ne ovat sellaista ajatusten ja kokemusten käsittelyä mihin ei ehkä valveilla pysty. Unissaan sitä on itselleen rehellinen.

Ehkä vaikuttavin uni, jonka olen ikinä nähnyt oli se kun kuolin. Äitini ampui minua ja tunsin leijailevani ensin jossain ja mietin, että hitto taisin kuolla. Sitten tuli sellainen musta aukko ja juuri ennen kuin heräsin näin sellaisen pienen valon välähdyksen. Tuon unen jälkeen oli kyllä hetken aikaa todella sekava olo, että olenko elossa vai kuollut. Ystäväni ovat kertoneet, että ovat nähneet minun kuolevan unissaan. Joskus ystäväni soitti minulle aivan tohkeissaan kun oli nähnyt unta, että olimme ajamassa autolla ja suistuimme ojaan. Hän näki kun minut raahattiin ruumispussissa ojasta. Hän soitti minulle herättyään ja sanoi halunneensa varmistaa, että olen kunnossa. Unet on joskus tosi hurjia ja unet liioittelee hurjasti asioita ja dramatisoi, ehkä sen takia että kiinnittäisimme huomiota johonkin mitä uni haluaa kertoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ahdistavien ja painajaisunien top 3, jotka toistuvat kohtalaisen usein:
1) Isot eläimet jahtaavat minua ja_tiedän_, että ne tappavat, jos saavat kiinni.
2) Seurustelen exäni kanssa ja mietin, että en halua seurustella tämän ihmisen kanssa, mutten voi tehdä asialle mitään. Yleensä uni päättyy siihen, kun tajuan että hei, eihän tuo olekaan exä vaan nykyinen poikaystäväni, joten kaikki onkin hyvin.
3) Huomaan olevani kymmenen vuoden jälkeen uudelleen au-pairina entisessä au-pair perheessäni. Olin aikoinani huono au-pair mielestäni, ja se edelleen ahdistaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Äskeisestä unohtui mainita, että unessa karkuun juokseminen on hyvin vaikeaa peräti mahdotonta. Jalat eivät kertakaikkiaan tahdo liikkua vaan laahaavat perässä.

MaryBerry

Minulla on lähiaikoina toistunut monesti samankaltainen uni:

Aina on tarkoitus päästä jonnekkin, esim. ulkomaille, juhliin, ystäville. Kohde on aina jotain suuremmoista ja mitä on aina halunnut, tai on vaan todella kivaa tiedossa jos pääsee perille.

Unessa aina epäonnistun pääsemään perille saakka. Lento on peruttu, unohdan vahingossa koko reissun tai juhlat, olen unohtanut jotain tärkeää, kuten passin tai vaatteet juhliin, joten en voi osallistua. Koen siitä sitten suurta pettymystä, ja yleensä käy vielä niin, että kaikki muut ovat pystyneet osallistumaan ja ihmettelevät missä minä olen.

Luulen tämän liittyvän vahvasti arkielämääni, tylsistyn nopeasti ja kaipaan aina jotain extraa arkeen, ja auta armias jos ei olekkaan mitään mieleistä tekemistä. Ärsyynnyn myös siitä, että kaikki muut pitävät hauskaa paitsi minä. 

Ennen näin paljon unia, joissa olin vahingossa alasti julkisella paikalla. Luulen tämänkin liittyvän jotenkin siihen, ettei halua tulla nolatuksi tai nöyryytetyksi muiden ihmisten nähden. 

Ja loput unet onkin sitten sellaisia, ettei niissä ole mitään punaista lankaa. :D

jatkuvasti unia, harvoin ahdistavia (Ei varmistettu)

Mä näen noita vauvaunia kanssa. Niitä on tullut ehkä parin vuoden ajan ja ne toistuvat erilaisina versioina. Mutta kaikissa sama juttu, en ole mitenkään valmistautunut vauvan tuloon enkä tiedä sen hoidosta mitään. Se on todella ahdistavaa siinä unessa.

Sitten näen myös noita yllämainittuja matkallelähtö-unia. Milloin ollaan oltu menossa festareille, milloin ulkomaille ja aina jotain tapahtuu. En saa kamoja pakattua, laukut häviää, passi katoaa. Ja sen kaiken säädön järjestäminen on sitten yhtä hankalaa kuin unissa juokseminen.

Lukioaikoina näin paljon tosi väkivaltaisia unia, ne ovat nyt helpottaneet. Hakkasin ihmisä tuusan nuuskaksi verimössöksi. Kerran oli sissisota veljen kanssa jollakin saarella. Siinä keihästettiin ihmisiä.

Corde

Mä näen paljon unia AINA.

Painajaisia tosin harvemmin mutta jostain syystä niitä on nykyään ilmaantunut. Toissa yönä koitin tehdä netistä vitamiini tilausta fitnesstukun sivuilla, ainut vaan etten saanut yhtään tuotetta sinne ostoskoriin! Painoin ja painoin osta-nappia, mutta ei. Lisäksi ne maksoivat niin järkyttävän paljon!

Myönnän ennen nukkumaan menoa selanneeni kyseisiä asioita netistä, joten tiedän mistä se uni tuli. Mutta kuinka vaikeaa voi olla yhden pienen asian tekeminen unessa?

Tänään päikkäreitä nukkuessani näin jälleen painajaisia. Tällä kertaa olin hukannut jäsenkorttini ja selitin sitä elixian aulassa. Pääsin kuitenkin sisään vaikka paikalle kutsuttiin jopa järkkäri.

Pukkariin mentäessä olin niin vihainen että joka ikinen jonka ohi kuljin sai töyttäysyn reeni kassista ja kiroamisen päälle ettei kukaan helvetti edes väistä. Unessa jopa Tauskin ex-vaimo Henna kirosi mun rynnimistäni ja hän sai yhtälailla kassista.

Eipä siinä, meni kaksi tuntia saada ne vaatteet päälle. Tai jos olisin edes saanut ne päälle. Treeni kassissa oli mukana kaikki treeni vaatteet ja vähän päälle. Mukana oli myös säkkituoli ja muutama lasten leikki auto. Kirosin sitä mitenkä pukukaapit oli aseteltu ja kuinka pieniä ne oli, se säkkituolikin piti heittää omaan kaappiin! Sain vaatteita päälleni, mutta koko ajan niin että yläosa oli normi pitkähijainen ja alaosa oli treeni legginsit ja lenkkarit, tai toisin päin. Vaatteet myös vaihtuivat joka vaihdolla erilaiseksi. Lopulta heittelin vaatteita kaappien yli ja hermostuin kun en pääse treenaamaan ollenkaan. Päätin kuitenkin lähteä kaivelemaan kaappien alta niitä heittelemiäni vaatteita ja matkaan tarttui kymmenkunta matkapuhelinta ja treeni hanskat, sekä sun muuta tukan vääntö vehjettä ja taskulaskinta jne..

Uni oli järjettömän turhauttava, kiukuttelin kaikille ja vaatteiden päälle saaminen oli kaaoottista. Treeni hanskojen löytyminen oli mukamas onni, enkä niitä suostunut palauttamaan respaan. Ihan oikeassa elämässä kun tarvitsen hanskat.

 

Mulla on se onni tai huono-onni että muistan yleensä 80% tarkkuudella omat uneni pikkutarkasti. Ja mä näen unia paljon. Nyt se että miksi näen nyt toistuvasti pahoja unia?

Nämä tosin eivät ole mitään uniin joita näin raskaana. Joka ikisessä raskaudessa olen nähnyt väkivaltaisia unia. Unissa mm. näen kuinka joku ammutaan. Näen kuinka luoti lentää kohti päätä ja porautuu aivoihin ja kuinka pää räjähtää. Sellaisesta unesta ei ole kovin hauskaa kerätä.

 

Toivottavasti mun unet nyt kuitenkin pysyy mukavina ja aisoissa. Samaa toivon sinnekkin! 

Nyt taidan lähteä katsomaan uusia unia!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tuli mieleen, että joskus on herätessä naurattanut, kun uni on päättynyt lopputeksteihin. Unissani on myös joskus ollut tekstitykset ja kerran puhuin unessa norjaa, vaikka en oikeasti puhu sitä sanaakaan...

Vierailija (Ei varmistettu)

Norjaa? =D

Olen nähnyt unissani mitä uskomattomampia rakennuksia, lasisia toimistorakennuksia (jotkut todella upeita), vanhoja kartanoita suljettuine huoneineen ja muita taloja joissa on isoja kellarisokkeloita, joissa on ihmisten luita. Pakenen aina.

Olen nähnyt myös unia, joissa kaverit kertovat, että "muistithan, että tänään on se ja se tentti", ja luen unissani ihan paniikissa jotain tuhatsivuista opusta.

Näen paljon unia. Tai no, kaikki näkevät, mutta nukun usein niin kevyesti, että muistan niistä paljon. Välillä unissa on voimakkaat värit, yleensä ei. Joskus herään, jos uni on todella ahdistava, välillä kohtaus alkaa uudelleen ja muuttuu, etten esimerkiksi tipukaan jyrkänteeltä vaan saan jostain kiinni. Joskus olen uinut vaeltavan ihmishyljelauman kanssa meressä päiväkausia ja joskus lentänyt ilmassa.

Ihanin uni oli sellainen, jota en edes muista. Heräsin hymyillen ja onnellisena ja menin kouluun (perjantai, lukio) ja olin koko päivän iloinen ja onnellinen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.