Hyväksi todettu itseruskettava (ja varoituksen sana teinityttöjen vanhemmille)

Onnenpäivä

Kuten jo aikaisemminkin mainitsinkin, ei tuo edellisen juttuni pullistelu-kuvissa hehkunut rusketus ollut Kalifornian auringon aikaansaannosta, vaan ihan ehtaa purkkitavaraa. Olen tässä vuosien varrella kokeillut jos jonkinlaisia itseruskettavia, milloin messukeikkoja ja milloin kuvauksia varten. Hyvän, tasaisesti levittyvän, luonnollisen värisen ja kertavoitelulla merkittävästi ihonväriä muuttavan voiteen löytäminen on kuitenkin ollut yllättävän vaikeaa. Ja kaikkihan me tiedämme, miltä purkkirusketus voi pahimmillaan näyttää.

Nettishoppailun puoliammattilaisena käännyin tietenkin Amazonin puoleen hyvää itseruskettavaa etsiessäni. Banana Boatin Summer Color self-tanning lotion kiinnitti huomioni paitsi hyvien arvostelujen, myös kohtuullisen hintansa vuoksi (3 tuubia yhteensä $18,50). Voide osoittautuikin varsin hyväksi ostokseksi.

Jos nyt itseruskettava voi ikinä tuoksua hyvältä, niin sanotaanko vaikka, että tämä voide tuoksui hieman vähemmän pahalta kuin toiset voiteet. Voide levittyy helposti ja on itsessään ruskeaa, joten rasvatessa näkee heti mihin kohtaan voidetta on jo levitetty. Voide myös imeytyy melko nopeasti, joten voitelun jälkeen ei tarvitse hihhuloida ympäriinsä kovinkaan kauan alastomana. Erityisen positiivinen yllätys oli niin värin tasaisuus kuin rusketuksen kestokin. Ihmisenä, joka hikoilee kaksi kertaa päivässä treeneissä ja käy kahdesti suihkussa, olen melkoinen haaste itseruskettaville voiteille. Mutta parin voitelukerran jälkeen rusketus tuntui pysyvän mukavasti iholla aina kolmisen päivää, ennen kuin väri alkoi haalistua enemmän.

Yhdestä purkista riitti n. 8-9 käyttökertaan ja jo yksi voitelukerta riitti antamaan iholle selvästi päivettyneen ja luonnollisen sävyn. Tuota eilistä kuvausta varten levittelin rasvaa kahtena päivänä yhteensä kolme kertaa. Purnukassa sanotaan, että voide sopii kaiken väriselle iholle. No, tuosta en tiedä, mutta omalle ihonvärilleni se sopi ainakin ja lopputulos oli luonnollisen värinen.

A. Sinivaara suosittelee!

*****

Sitten pieni varoituksen sana teinityttöjen vanhemmille! 

Kuulin tuossa sisäpiirilähteestä (eli teiniltä itseltään), että ainakin pääkaupunkiseudulla on yläasteikäisten tyttöjen keskuudessa uusi villitys nimeltä solarium. Eli hyvät vanhemmat, jos tyttärenne on sitkeän rusketuksen peitossa ympäri vuoden, vaikkei aurinkoa ole näkynyt kuukausiin, saattaa kyse olla muustakin kuin itseruskettavista voiteista. Jos prinsessanne on porkkananvärinen, niin ei hätää - rusketus on taatusti lähtöisin purkista. Mutta jos rusketus näyttää niin aidolta, että epäilette jo lapsenne vaihtuneen synnytyslaitoksella eksoottisempaan tuontihedelmään, kannattaa ryhtyä tiedustelemaan mihin tyttären viikkorahat oikeasti hupenevat.

Ainakin pääkaupunkiseudulla on itsepalvelu-solarium-"hoitoloita", joissa ei ole paikalla lainkaan henkilökuntaa. Toisin sanoen, vaikka Suomessa solariumin käyttöikäraja onkin 18 vuotta, ei asiakaskuntaa todellisuudessa valvo kukaan.

Vaikka solariumin puolesta puhutaankin paljon, en voi suositella solariumin käyttöä kenellekään, vaikka sitä voisikin periaatteessa käyttää turvallisesti kymmenen kertaa vuodessa. Itse aikoinaan solariumissa käyneenä voin kertoa, että käyntini loppuivat tasan sillä hetkellä, kun laitteesta noustessani ja pukuhuoneen peiliin vilkaistuani, löysin kasvoistani uuden, kirkkaanpunaisen luomen. Ei kiitos. Läträän mieluummin voiteiden kanssa, kuin kasvatan tietoisesti riskiä saada melanooma.

Jos nyt seuraavaa solarium-kertaa suunnitteleva teini satut tätä lukemaan, niin tee keski-ikäiselle minällesi palvelus ja jätä se solarium välistä. Jos aloitat ihosi tuhoamisen jo nyt, voit vain kuvitella miltä näytät kolmekymppisenä, saati sitten nelikymppisenä. Vaikka nyt tuntuukin, ettei elämää enää kolmenkympin jälkeen ole, niin voin kertoa, että on sitä sen verran, ettet oikeasti halua vanhentaa naamavärkkiäsi suotta vuosia liian aikaisin.

Solariumista voit lukea lisää mm. täältä ja täältä.

 

 

 

Kommentit

nansk

Sekin vielä, että ilmeisesti solariumissa käyminen on huomattavasti vaarallisempaa ihon kannalta, kuin ihan Oikeassa Auringossa oleilu - eikä kenelläkään käy varmaan pienessä mielessäkään rasvata solkkuun. Itse olen pari kolme kertaa käynyt, mutta koska ihoni on muutenkin palavaa ja luomia saavaa laatua, niin ehkä olisi parempi löytää hyvä itseruskettava tai yrittää kantaa tämä (pakkasessa punalaikukas :D) kalpeus kunnialla.

Hitsin hyvän värin olet purkista saanut, myydäänköhän tuota tököttiä täällä suomenmaalla... (:

Tiinuska (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi/

Täysin naulankantaan erityisesti tektin loppuosa! Voi kun olisin lukenut sen vajaat 10 vuotta sitten, kun grillasin itseäni noin vuoden ajan solariumissa kuin mitäkin kaslerkyljystä. Varmasti näkyy ihossa nyt ja tulevaisuudessa sekä ryppyinä että potentiaalisesti melanoomana, jota myös äitini on sairastanut (ja onneksi parantunut). Nooh, menneitä ei kuitenkaan kannata vatvoa liikaa, vaan kulkea hyvin mielin eteenpäin - come what may. Olet muuten todella upea - lähes epätodellinen "hahmo" lihaksinesi, vaikken itse paljon fitness-maailmasta ymmärräkään :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Hihi, oli muuten paras kuvaus minusta pitkään aikaan tuo "epätodellinen hahmo" :D ihana! Pakko ehkä teettää käyntikortit tuolla tittelillä ;) kiitos <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.