Hyvästit kesänrippeille

Onnenpäivä

Nyt kun sisätiloissa on jouluvalmistelut jo täydessä vauhdissa, oli aika laittaa kesä pakettiin myös takapihan kesähuoneessa, eli amerikkalaisittain gazebossa. Takapihan talviteloille laittoa vauhditti myös tieto päällemme saapuvista myrskytuulista ja rankkasateista, joiden iskiessä ei kesähuoneen verhoista ja taivasalle jääneistä ruukkukukista jäisi paljon jäljelle.

Tuuli yltyy.
 

Todellisuudessa emme juuri ole takapihalla aikaamme viettäneet enää syyskuun jälkeen. Vaikka vielä tälläkin viikolla aurinko lämmitti yli kolmenkymmenen asteen edestä muutamana päivänä, olen mentaalisesti viettänyt syksyä ja talven ensipäiviä jo hyvän tovin.

Pihan siistiminen jääkööt tauolle talvikuukausiksi.


Ehkä sitä näin suomalaisena on niin tottunut vuodenaikoihin, että pitkän kuuman kesän ja kuivuuden jälkeen sitä alkaa jo vähän etukäteenkin fiilistellä syksyä, odottaa vesisateita, viileitä aamuja ja sitä, että voi heittää hyvästit takapihan kesäkunnossapidolle ja ruukkukukkien nyppimiselle.

Pihavehkeet talviteloilla.


Tätä kirjoittaessani ulkona alkoi ripotella vettä, kolmannen kerran sitten huhtikuun. Yltynyt tuuli riuhtoo avocadopuun oksia ja kasvuaan hidastaneita sitruunanalkuja. Kesähuoneen verhot pyörivät jo pesukoneessa, ruukkukukat ovat katoksen alla turvassa ja gazebon kiinnityspultit on kiristelty myrskytuulten varalta.

Turvassa sateelta.
 

Nyt pitäisi vielä tilkitä yläkerran vuotava ikkunanpoka sekä tiivistää välipihan ja autotallin ovenalukset, joista vielä viime talvena virtasi sadevesi sujuvasti sisälle taloon. Sitten tässä alkaakin olla kaikki valmiina Kalifornian talvimyrskyihin.

Vuoden viimeinen tomaatti.

 

Kesä on nyt lopullisesti ohi. Nähdään taas toukokuussa!

 

Kommentit

Sanna I Siveltimellä (Ei varmistettu) http://siveltimella.blogspot.com/

Uskottava se on, että Kaliforniassakin tulee talvi ;) Täälläkin alkoi sadella juuri, joten tosiaan aika sopiva aika ilmeisesti vaihtaa pienen mutkan kautta sijaintimme Aasiaan ;) Ihanaa Joulun odotusta teille <3

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Sitten kun tulette tänne taas, on jo kevät <3

Sanna I Siveltimellä (Ei varmistettu) http://siveltimella.blogspot.fi/

Juurikin näin, ihanaaaaa! Sitä odotellessa &lt;3

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Terveisiä Kalifornian syksyyn/ talveen. Niin epäuskottavalta kuin se täältä käsin tuntuukin ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:D No niinpä. Muistatko yhtään elokuvaa, jossa Kaliforniassa olisi satanut tai ollut kylmä? :D

Millapauliina
Gone Fishing

Ja täällä taasen vietettiin eilen kesän ensimmäistä päivää pikkujouluissa 35-asteen helteessä. Kesäterveiset Australiasta!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tää on niin hassua :D Ja ootte vuorokauden edelläkin :P

hanne_tasteofhoney

Mä en voinut uskoa miten hienot ilmat siellä Calissa on vielä tähän aikaan vuodesta! Phoenixissa voi pukeutua päivisin lähes mihin tahansa shortseista Uggeihin, mutta aamut ja illat ovat todella kylmiä. Pakkasin siis meidän viikontakaiselle San Diegon minilomalle vaan pitkät housut ja paksun jerseymekon, ja yllätyin kyllä siitä 30 lämmöstä joka helli jo aamuyhdeksältä. Minihame ja toppi ois ollu kova sana, varsinkin kun käppäiltiin aika paljon ympäriinsä ja oltiin liikkeessä. Uutenavuonna mennään San Diegoon uudestaan pidemmäksi aikaa, yritetään tehdä päiväreissu myös L.A:iin. Can´t wait!!!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jep, tää keli täällä on tosi riskialtis lomailun kannalta tähän aikaan vuodesta. Sitä voi joko olla 30 lämmintä tai 11 kylmää. Voi paistaa aurinko täysillä tai sataa vettä. Nyt itse asiassa toivotaan, että sataisi vaan mahdollisimman paljon, jotta saataisiin kuivuneet vesivarannot täytettyä :) Kummasti sitä oppii vesisadettakin arvostamaan, kun aletaan säännöstellä veden käyttämistä.

Oooo, meinaatteko mennä turistihömpötyksiin Losiin? Tehän ajatte tästä ihan meidän ohi matkalla Diegosta Isolle Kirkolle. Vilkuta Mission Viejon kohdalla ;)

hanne_tasteofhoney

Toivotaan siis et joulun välipäivinä olis kelit kohdillaan! Joo, mä oon ollu Losissa vuosia sitten koluamassa just pakolliset Venice beachit ja Rodeo Drivet, nyt olis kiva käydä jossain muualla. Onko sulla jotain suosituksia? Meillä on kunnon karavaani mukana, tällä kertaa kaksi vilkasta taaperoa ja kolme teiniä.

Ja mehän vilkutellaan! Lähde messiin kylille jos uskallat! ;) vai oliko sulla tarkoitus lähteä Suomeen uudeksi vuodeksi?

Ansku BCN (Ei varmistettu) http://barcelonankoti.blogspot.com.es

Kaipaan vuodenaikojen vaihtelua! Täällä alkoi viime viikolla satelemaan ja melko kylmäkin on. Pitäisi kai nostella parvekekukat sisälle, yöllä on varmaan jo melko viileää. Mekään emme enää syyskuun jälkeen käyneet rannalla, vaikka sään puolesta olisi voinutkin. Sisäinen kello sanoi, että on syksy ja nyt on taas teen ja villasukkien aika (vaikka ulkona saattoi ollakin paljon päälle parinkymmenen asteen :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jotenkin sitä on pitänyt hyväksyä se, että täällä on vuodenajat, mutta ne on vaan ihan erilaiset. Itse asiassa mä jakaisin vuoden viiteen osaan. Ensin on talvi, eli vähän koleampaa ja toisinaan jopa sateista maaliskuun loppuun, sitten alkaa kevät ja ilmat lämmetä. Kesä alkaa toukokuun lopulla ja muuttuu superkesäksi elokuussa, eli superkuumaksi. Lokakuussa alkaa syksy ja marraskuun lopulta sitten taas talvi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.