Joulun jälkeen

Onnenpäivä

Joka vuosi joulutunnelma lässähtää yhtä nopeasti ja yllättäen. Kaikki se kiire, tokikin iloluontoinen sellainen, lahjojen paketoiminen, jouluruokien laitto, kodin juhlakuntoon valmistelu, kuusenkoristelu ja joululaulujen hyräily loppuu kuin seinään. Joulutunnelmaa riittää juuri ja juuri tapaninpäivään saakka, mutta sen jälkeen joulun taika ja sen tuoma ilmiömäinen ruoansulatuskyky ovat tipotiessään.

Joulukuusen oksat ovat alkaneet painua pikkuhiljaa alaspäin, neulaset varista eikä sen alla ole enää ensimmäistäkään lahjaa jota hipelöidä, ravistella ja nuuskia. Yhdisteltyäni päiväkausia perunalaatikkoa eri ruokien kanssa, se loppui vihdoinkin tänään ja samaan hengenvetoon päästin vihoviimeisen suklaapukinkin tuskistaan. Joululaulujen nuotit ovat siirtyneet pianon päältä takaisin kirjahyllyyn, punaiset kynttilät ovat palaneet loppuun, brandy alkanut maistua paremmalta raakana kuin munatotiin lantrattuna ja perinteinen jouluflunssakin on jo melkein laantunut. Eiköhän tämä homma ole melkolailla taputeltu.

Dude, it's over.
 

Olkoonkin, että loppiainen on vasta tulossa, mutta meikäläisen osalta joulu on nyt ohi ja seuraavaksi alkaa yhdentoista kuukauden mittainen palautuminen, jotta jaksaa aloittaa saman rumban uudelleen.

Hyvää joulun jälkeistä elämää kullekin säädylle!

 

 

Kommentit

Finski (Ei varmistettu)

Taallakin lasahti joulutunnelma about eilen. Ma sanoin mun joulukuusellekkin etta et saa enaa yhtaan vetta, en vaan jaksa. Otan koristeet pois tanaan ja mies saa vieda sen koko komeuden kaatopaikalle huomenna.Pesin joululiinat ja muut mutta en ahakutti edes silita niita.Ensi vuonna sitten jos jaksan taas saman rumban niin onnessani niita silittelen taas. Ainoo mika mua harmittaa on se etta Starbucksista ei enaa saa Pumpkin Spice Lattea. Pitanee siirtya takaisin Tall Skinny Cinnamon Dolce Latteen....elama Amerikassa on niin vaikeeta. Hih.

Kommentoi