Kadonnutta ruokahalua metsästämässä

Onnenpäivä

Pakkasimme eilen muutaman tunnin varoitusajalla kimpsut ja kampsut autoon ja suuntasimme keulan kohti Nevadaa ja Las Vegasia. Tuntuu hassulta, että vuosia sitten Vegas oli meille vielä harvinainen kaukomatkakohde ja nykyisin tänne autiomaan keskelle ajelee kotoa alle viiden tunnin. Niin se yllättäen tuli maailma lähemmäksi.

Mutta niin, siitä kadonneesta ruokahalustahan minun pitimäni sanailla. Minähän olen tyttö, jolle on aina maistunut ruoka. Yletöntä ruokahaluani hämmästeltiin jo lapsena ja sukulaistädit ihastelivat kilvan, kuinka Anne syö kaiken ja vieläkin enemmän ja ihan mitä vaan lautaselle keksitään laittaa. Ja olenhan minä aikuisiälläkin ollut ruoka-aikaan kotona, etenkin viime kuukausina. Mutta sitten tuli flunssa, sopivasti juuri ennen joulua ja syöminen kaiken kokkaamisen keskellä ei olisi juuri vähempää voinut kiinnostaa. Niinpä tänä jouluna ja uutena vuotena söin hillitymmin kuin koskaan aiemmin ja samalla teemalla mennään edelleen, sillä vaikka flunssa on jo helpottanut, ei ruokahaluni ole palautunut ennalleen.

Ehkä ruokahalu löytyy Vegasista?
 

Viimeiset viikot kaikki kotiruoka on siis enemmän tai vähemmän maistunut pakkopullalta ja olen joutunut syömään lähestulkoon puoliväkisin. Siitä olen ehkä eniten hämmästynyt, ettei edes ulkoruokinta ole kiinnostanut. Jopa kyltymätön pizzanhimoni on vaiennut eikä enää vesi herahda kielelle pelkästään sushipalleroa ajattelemalla. No, ehken kuitenkaan ole kuolemansairas, vaan kroppani on vielä flunssan jälkimainingeissa eikä kaipaa samalla tavalla energiaa, kun ei treeniäkään ole ollut ihan niin paljon kuin normaalisti. Tiedä häntä.

Tämä Las Vegasin reissu osui nyt sillä tavalla hyvään saumaan, että täällä jos jossain on hyvä herätellä uinuvaa ruokahalua, sillä paikka on täynnä erinomaisia ravintoloita. Pysähdyimme eilen ensitöiksemme mielestäni maailman parhaassa burgeri-paikassa, Bachi Burgerissa, jonka erikoisuuksia ovat itämaasävytteiset hampurilaiset ja sandwichit. Meikäläisen nyt ei tietenkään tehnyt mieli sitä hampurilaista, joten päädyin pekingin ankka -sliderseihin. Ja juu, kyllä ne makuhermot pikkuhiljaa alkoivat vastaanottaa ärsykkeitä vähän entiseen malliin, mutta tänään ei taas syöminen ole juuri kiinnostanut. Niinpä ryhdyin suunnittelemaan huomiselle ääliörunsasta superbuffet-illallista hotellimme alakerrassa siinä toivossa, että jokin muukin kuin jälkiruokapöytä alkaisi vähitellen houkutella minua luokseen.

Pekingin ankka -slidersit...
 

...ranskalaisilla.
 

Jos ei ruokahalu, niin ainakin juomahalu on herännyt.
Eli uudenvuodenlupauksen lunastaminen on aluillaan!

 

Jep jep. Todellinen ensimmäisen maailman ongelma. Mutta oikeasti, haluan ruokahaluni takaisin!

 

Kommentit

Positiivista

Samis! Mulla on ollut melkein 3vko ruokahalu kateissa. Nyt alkaa pikkuhiljaa palailemaan, onneks :D Tosi hämärää kun oon tosiaan mallia "aina nälkä" ja jos ei oikea ruoka niin vähintäänkin herkut maistuu aina. Nyt ei. Suunnittelin jo omia hautajaisia, mutta nälkä tuntuu palaavan joten ehkä en tosiaan kuolemaa tee ;)

Finski (Ei varmistettu)

Flunssa-talvi-joulunjalkeinen-blaah sulla vaan on menossa. Ma tykkaan itse suklaasta kuin hullu puurosta ja olen huomannut ettei sekaan maistu. Kahvikaan ei. Ja asiaa pahensi se kun maanantaina kokeilin Starbucksin uutta, ihmeellista Flat White kahvia. Hirveeta! Siis kun ei suklaa ja kahvi maistu meikalaiselle, aloin huolestua. Maalaisjarjen avulla olen kuitenkin paatellyt etta se johtuu tasta vuodenajasta ja joulun massailyn jalkeisesta tilasta. Ehka hyvin koottu mehu-paasto olisi ihan ideaa nyt? Keho puhdistuisi kuona-aineista ja eikohan paaston jalkeen maistu taas ihan tavallinen ruokakin. Ja se suklaa. Onnea omaan yritykseesi!!!

janette (Ei varmistettu)

Pitäisiköhän rouvan käydä pharmacyn kautta hakemassa raskaustesti?
nimimerkki: "flunssaa-tää-vaan-on"

A. Sinivaara
Onnenpäivä

... tää ei nyt sovi yhtään yhteen tän mun uuden viiniharrastuksen kanssa.

janette (Ei varmistettu)

haha, joo se osio tietty ei nyt oikein sovi yhtälöön.. :D

Kiitos muuten blogistasi! Olet saanut monet makeat naurut aikaan... :)

Anna T. (Ei varmistettu)

Tiedän tunteen! Lueskelen blogiasi tosi mielenkiinnolla, ja aina välillä on herännyt "hei niin mäkin!"-ajatus. Tätä ennen en ole juurikaan ole blogeihin kommentoinut, mutta mikäs sen parempi aihe viemään blogikommenttineitsyyden, kuin ruoka.

Olen suuri ruuan ystävä, mutta toisinaan - etenkin sairastelun yhteydessä ja jälkeen - tulee ainakin mulle niitä kausia, kun nälän iskiessä toivoisi sen vain tiehensä. Silloin itselleni paras tapa päästä noista kausista eroon on syödä kevyesti, mutta juuri sitä mikä yleensä maistuu. Mulle esim. salaatit, keitot ja leivät on tällaisia ruokia.

Toisaalta, muistelen Las Vegasia ajatellessani omaa ensimmäistä kosketustani world buffet -tarjoiluun (taisin samalla reissulla käydä sekä Palmsissa että Flamingossa, heh). Saahan niistäkin toki salaatteja ja keittoja, mutta, mutta... Kun ne jälkkäribuffatkin on niin hyviä!

Näin muuten sivuhuomautuksena, löysin blogisi suomalaisia matkablogeja etsiessäni viimeisimmän Kalifornian-reissuni jälkeen. Blogiasi puolisen vuotta luettuani kävi matkakuume taas niin kovaksi, että hommasin itselleni jälleen lennot Los Angelesiin - tällä kertaa viivyn pari kuukautta kesä-elokuussa. Että SoCalissa mahdollisesti törmäillään!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.