Kun vakiosali ovensa sulki, eli testissä uudet kuntosalit

Onnenpäivä

Niin sitten sekoitettiin pakkaa treenien osalta oikein kunnolla viime viikolla. Vakiosalimme henkilökunta kun ilmoitti armeliaasti parin päivän varoitusajalla, että salimme olisi suljettuna kokonaisen viikon remontin vuoksi. Voi änkeröinen! No, sohvalle tässä ei kuitenkaan ole tarvinut hakeutua, sillä lähes jokaiselle paikalliselle kuntosalille pääsee testaamaan palveluita ilmaiseksi 3-7 päivän ajaksi, joten nyt jos koskaan on ollut täydellinen aika käyttää systeemiä hyväkseen ja leikkiä potentiaalista uutta asiakasta. Ja mistä sitä tietää, vaikka paremman löytyessä vaihtaisimmekin kuntosalia. Kaikkensa saavat kilpailevat salit kuitenkin yrittää, sillä kävelymatkan päässä olevaa, 8 taalaa kuussa maksavaa vakiosaliamme on vaikea päihittää.

Mutta mennäänpä niihin saleihin, joilla olen viimeisen viikon aikana lusinut. Ensimmäinen ilmaisjakso käytettiin ketjussa nimeltä LA Fitness. Valitsimme salin, koska se on omasta salistamme heti seuraavaksi lähin ja minulla olisi pientä kiinnostusta sen tarjoamia ryhmäliikuntatunteja (lähinnä joogaa) kohtaan. LA Fitneksen imago on trendikäs, nuorekas, kiiltävä ja seksikäs. Jo pelkästään rakennus on mahtipontinen. Kun oma salimme on pieni luukku lähiöostarin yhdessä liiketilassa, on LA Fitness oma, iso rakennuksensa, joka kätkee sisäänsä valtavan kuntosalin, squash-kenttiä, koripallokentän, uima-altaan, ryhmäliikuntasalin, parvellisen cardiolaitteita, pukuhuoneet, suihkut ja saunat (kolme viimeistä ovat oikeasti mainitsemisen arvoisia, omalla salillamme ei nimittäin näitä ole). Voitte siis kuvitella, että oloni oli hivenen orpo salin ovista sisään astuttuani. Mihin mä meen, mitä mä teen, niin paljon kaikkea, ihan liikaa kaikkea, apua!

Mahtipontinen LA Fitness.
 

Ensimmäisenä päivänä pysyttelin tiukasti salin siinä kulmauksessa, jossa vapaat painot sijaitsivat. Laitoin merkille, että maineensa mukaisesti valtaosa asiakkaista oli itseäni nuorempia. Ahdistuin hivenen lisää. Seuraavana päivänä olin jo tottunut siihen, että uutta tulokasta tuijotettiin ja uskaltauduin vihdoin pois nurkastani seikkailemaan pitkin hallia ja kokeilemaan erilaisia vempaimia. Osa oli hyviä, osa kerrassaan loistavia ja osa täyttä häränkakkaa. 

Pieni siivu valtavasta salista. Kuva otettu parvelta, jossa on varmasti se sata cardiolaitetta.LA Fitness, Lake Forest, plussat ja miinukset:
+ vuoroaan ei tarvinut odotella, sillä sali oli ISO ja vempaimia PALJON
+ samasta syystä mahdollisuus muutella treeniä lähes rajattomasti
+ hintaan sisältyvät ryhmäliikuntatunnit, koriskenttä, squash-kentät ja uima-allasosasto
+ puhdas
+ jostain syystä tällä salilla painot löysivät paremmin tiensä takaisin säilytystelineisiin
+ ne soitti Darudea!!
+ auki aina yhteentoista asti illalla

- kotoisa-fiilis jäi uupumaan
- tutustuuko täällä keneenkään, kun välimatkatkin on niin pitkiä?
- vaikka kaikki muu oli uutuudenkarheaa, jostain syystä cardiolaitteet olivat vanhoja ja huonoja
- ryhmäliikuntasali ahdistavasti lasiseinän takana. Ei varsinaisesti houkuta mennä rautakankena joogaan, kun kompurointiani voi tuijottaa estoitta salin puolelta
- henkilökunnan nuoriso oli nuivaa
- hinta, kolminkertainen vakiosaliin verrattuna

****

Kun kolmen päivän kokeilupassi meni umpeen, oli aika etsiä seuraava sali. Olimme alunperin aikeissa testata 24h Fitneksen, mutta päädyimme paikalliselle YMCA:lle, jonne pääsi ilmaiseksi kokonaiseksi viikoksi. YMCA on profiloitunut koko perheen kunto-klubiksi, jossa on perinteisten aikuisten aktiviteettien lisäksi valtava määrä harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille. Vaikka tuo lapsiperhe-imago ei nyt juuri itseeni iskenyt, niin koin paikan kiinnostavana sen laajan ryhmäliikuntatuntitarjonnan ja ulkoallas-osaston vuoksi. Joten ei muuta kuin kokeiluun!

Ennen tositoimiin pääsemistä jouduimme pakolliselle tutustumiskierrokselle. Kyllästytti ja ärsytti, päässäni soi taukoamatta Village Peoplen YMCA, mutta tajusin nopeasti kierroksen olevan aiheellinen. Klubi oli käsittämättömän sokkeloinen vanha rakennus, johon olisi helposti ilman opasta eksynyt. Ahdistus. YMCA oli LA Fitneksen täydellinen vastakohta sokkeloineen ja pienine huoneineen. Kuntosali oli jaettu kolmeen ikkunattomaan huoneeseen, cardiolaitteet kahteen. Ryhmäliikuntasaleista toinen oli mukavasti suojassa katseilta, kun taas barre-sali on avoimesti töllisteltävä akvaario. Jo tutustumiskierroksella kävi selväksi, että tämä ei ole meidän paikkamme, sillä salin varustelutaso oli aktiiviharrastamiseen aivan liian suppea ja koko paikan ilmapiiri alakuloinen, pimeä ja luolamainen. Asiakaskunta koostui pääasiassa vanhemmista ihmisistä sekä lapsiperheistä ja oikeasti, kyllä minä vähän kaipaan juttuseuraksi sitä kaltaistani keskivertoa pakkomielteisempää saliaktiivi-porukkaa.

Jos ei aerobisen tekeminen salilla ole muutenkaan herkkua, niin tämä ympäristö tekee touhusta vieläkin kitkerämpää.
 

Ehdin rikkoa sääntöä jos toistakin heti ensimmäisellä käynnillä.
 

On niin hyvä meininki täällä YMCA:lla! Not.
 

YMCA, Mission Viejo, plussat ja miinukset:
+ hintaan sisältyy lähes kaikki ryhmäliikuntatunnit, joita on todella paljon
+ lisämaksua vastaan mahdollisuus osallistua maraton- tai triathlonvalmennukseen
+ uudenkarheat cardiolaitteet (joissa on omat töllöt ja internet)
+ aulassa ilmaista kahvia (haha, ilmainen kahvi on aina plussaa!)
+ henkilökunta ystävällistä

- miksi sen barresalin pitää olla akvaario? Oi miksi miksi?
- se itselleni tärkein, kuntosali, on huono, sanalla sanoen
- pimeä ja kolkko luola, ikkunat olisi kivat
- ...missä musiikki?!
- ehdin jo innostua saunasta, kunnes katsoin sinne sisälle; pieni koppi, jossa oli tummentuneet ja kulahtaneet lauteet
- ei nyt vaan oikein sovi lapsettomalle pariskunnalle
- sulkeutuu jo yhdeksältä arkisin, viikonloppuisin vielä aikaisemmin
- hinta, huomattavasti kalliimpi kuin oma sali tai LA Fitness

****

Vertailun vuoksi vielä vakiosalimme, Fitness 19, Mission Viejo, plussat ja miinukset:
+ riittävästi välineistöä
+ cardiolaitteet nykyaikaisia
+ viihtyisä ja kotoisa
+ kävelymatkan päässä
+ halpa
+ ystävällinen henkilökunta
+ asiakaskuntaa laidasta laitaan

- vuoroaan joutuu toisinaan odottelemaan
- painot jätetään lähes poikkeuksetta tankoihin ja hujanhajan
- ei kovin siisti
- ei suihkuja, pukuhuoneita tai saunoja
- ei ryhmäliikuntatunteja

****

Näiden kokemusten perusteella ei nyt ainakaan tältä istumalta ole innostusta lähteä salia vaihtamaan. Periaatteessa ehdin kolmen päivän aikana jo hitusen lämmentä LA Fitnekselle, mutta sen hinta on omaan halpissaliimme nähden kolminkertainen enkä ole täysin vakuuttunut siitä, että sali olisi myös kolme kertaa parempi, varsinkaan nyt, kun vakiosalillamme on tehty remontti ja välineistöä uusittu. Remontista puheenollen, vakiosalimme ovien olisi pitänyt avautua eilen, mutta remontti jatkuukin kuulemma vielä ainakin tiistaihin saakka. Toisin sanoen, joudumme siihen saakka lymyilemään YMCA:n luotaantyöntävässä luolastossa, joka jo ajatustasollakin latistaa treenifiilistä melkoisesti. Nyt on ainakin todistettu se, että salin ilmapiirillä on oikeasti vaikutusta treenimotivaatioon. On nimittäin pirun vaikeaa tehdä hyvä treeni jos jo pelkkä salille meno tuntuu vastenmieliseltä.

Minkäslaisella salilla te muut käytte ja millaisia toivomuksia teillä kuntosalin suhteen on? Mikä on tärkeää ja mikä ei?

 

Kommentit

hannael (Ei varmistettu) http://kotirouvailuajakulttuurishokkeja.blogspot.com/

Täällä taas minä juuri San Josehen muuttanut hei! :) Itse liityin juuri 24 Hour Fittness -salille. Itselleni ainoa tärkeä asia oli se, että salilta löytyy hyvin ryhmäliikuntatunteja ja nimenomaan LesMillsin tunteja. Kuntosalipuolen suhteen en ole niin tarkka, koska olen enemmän ryhmäliikuntatyyppi. Tuo 24 Hour sali on törkeän massiivinen, ja sieltä löytyy kyllä asiakaskunnasta kaikenlaisia sukankuluttajia laidasta laitaan. Kk-maksu on noin 40 dollaria eli ilmeisesti edullisimmasta päästä (salille, jossa myös ryhmätunteja), mikä näkyy toki myös asiakkaissa...:D Täytyy sanoa, että näin suomalaiseen salikulttuuriin tottuneena aikamoinen shokki pamahtaa tuonne keskelle. Luin sun "Jenkki käy salilla" -jutun ja huomiot pitää aikalailla paikkaansa täälläkin! Kummallisia vaatteita ja kaikki painot ja kamat hujan hajan yms... Yritä siinä sitten heiveröisenä nostella niitä kymmenien kilojen painoja pois härveleistä. En ole vielä salin puolelle edes uskaltanut...

-hannael

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Yyyyh, tämän illan jälkeen haluan vielä lisätä YMCA:n miinuslistalle selluliittivalot. Tiedättehän, ne sellaiset, jotka ei anna piiruakaan armoa jos on yhtään muhkuraa missään kohti :S 

Vierailija (Ei varmistettu)

Asun pienellä paikkakunnalla mutta reilu vuosi sitten tänne tuli yksityisen henkilön pitämä sali, enkä kyllä vaihtaisi sitä enää ikinä liikuntahallin saliin. Tunnelma on ihan ykkönen, meikäläisen tarpeisiin laitteita ja vapaita painoja oikeinkin hyvin. Tällä pienellä salilla kyykkypaikkoja on kolme. Siistiä ja henkilökunta ehdottoman ystävällistä ja palvelualtista. Pelkkä sali, ryhmäliikunta tunteja en kaipaa. Vielä kun saadaan sinne infrapunasauna, niin kaikki olis täydellistä. Hinta on tietysti aika kova mutta sali on todella sen väärti. Laitteita vähän raakkaisin.

Mpouta
Poutapilviä

Mulle on tärkeää runsaat ryhmäliikuntatunnit, jotka pyörii koko ajan. Jos ei ehdikään haluamalleen tunnille niin, sen kun tulee seuraavalle tai sitä seuraavalle. Lisäksi pitäis olla vapaata treenitilaa, en kaipaa laitteita. Käyn Helsingissä Elixialla, ja jäsenyyteen kuuluu kaikki maan keskukset. Nää kaksi vaatimusta valitettavasti ei yhdisty kummassakaan keskuksessa, jossa käyn :D Ja joo, ei mitään akvaarioarkkitehtuuria. Se on varmin tapa, etten ikinä koskaan milloinkaan kokeile mitään uutta.

Lisäksi on jee, jos talvella pukkarissa ei ole hlvetin kylmä.... Siellä ei taida olla ongelmaa ;) Miten muuten muut jäsenet siel teijän vakkarisalilla vaihtaa kamat? Arvelen et te varmaan meette ja tuutte salikamoissa, kun asuttekin lähellä.

Eilen kävin pilateksessa ja lämmittelin crosstreinerillä 20 min. Salilla on varmaan seitsemän crosstraineria, joista neljässä oli jotain vikaa, vastuksen säätö epäkunnossa tai jotain muuta. On ollut jo pidemmän aikaa, pitää laittaa palautetta että jos niitä sais kuntoon. Kyllä siellä tilaa on, mutta ruuhkaisempana aikana on vähän ikävä jos toimivia laitteita on liian vähän käyttäjiin nähden. Saunan lattia on likainen mikä on todella ällöttävää, ja pukuhuoneessa on hirveän pölyinen muovikasvi. Yöh. Niistä olen laittanut palautetta mutta mitään ei ole tapahtunut. Muuten tykkään salista todella paljon.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Kun oiskin varaa valita! Mun salikriteerit: sali on olemassa. Se on pieni, ahdas, hankalan mallinen, vapaille painoille ei mahdu kuin maks. 2 kerrallaan jos eivät tee samaa liikettä, laitteistoa on vaan ihan perusperusjutut (paitsi ei oo kunnon jalkaprässiä vaan joku pöljä istumisversio) ja kaikkea tasan yksi kappale eli jos tuut salille ja juoksumatolla juoksee joku, niin joko sovellat tai odotat parhaimmillaan 20min (maton maksimikäyttöaika jos on muita käyttäjiä). Sisään pääsee onneksi kortilla klo 6-23 joka päivä.

Niin ja ryhmäliikunnoista ja saunoista on turha haaveillakaan! Lähin kilpailijasali on 150km päässä. Korvessa asumisen ilot, osa 9383829101.

Pauge (Ei varmistettu)

Olipa kiva tämmönen esittely ja vertailupostaus! Jotenki aivan uskomattomia nuo jenkkilän salit verrattuna tänne suomeen! :D

Hymyileoletupea

Hah - hyvä tuo selluliittivalojuttu :) En muuten ole koskaan ymmärtänyt, että miksi noita valoja suositaan myös joidenkin vaateliikkeiden sovituskopeissa. Ei kovin hyvä myyntitaktiikka.

Se on hauskaa, miten sinne "omalle" salille kotiutuu ja sitten ne miinuspuoletkaan ei enää niin paljoa haittaa. Itse muutin väliaikaisesti pikkukylään ja aloin käymään paikallisen urheilutalon kuntosalilla, joka on lievästi sanottuna askeettinen. Aluksi nyrpistelin nenääni säälittävälle laitevalikoimalle. Sitten löysin alakerran postimerkin kokoisen punttikörmyjen luolan. Pari päivää keräilin rohkeutta mennä äijien sekaan, kunnes uskaltaudun astumaan ovesta sisään. Nyt olen jo niin kotiutunut körmyjen joukkoon, että vuodenvaihteessa edessä oleva muutto pois pikkukylästä ahdistaa. En varmaan mistään löydä samanlaista tunnelmaa, kuin tältä nykyiseltä kotisaliltani :( 

Chardonnay (Ei varmistettu)

Hahaa, toi La Fitness olis niin mun paikka! Itse käyn Lady Linen naistensalilla, jonka vetovoima perustuu siihen, että se on lähin, halvin ja ainoa sali, jonne ei tarvitse ennakkoilmoittautua tunneille, sen kun menee vaan. Tärkeää on myös se, että talossa on HOT-sali pilatesta ja venyttelyä varten. Välillä raivostuttaa se, että koska naistensali, on vapaille painoille aivan liian vähän tilaa. Mielestäni sieltä joutaisi heivata muutaman pölyä keräävän laitteen mäkeen, jotta mahtuisi kyykkäämään silloinkin, kun ei ole salilla yksin :D . En pysty ymmärtämään esim. jalkaprässiä tai glute-nimistä laitetta. Miksi, kun kyykky ja maastaveto ovat saletisti tehokkaampia?

ailat (Ei varmistettu)

Minä treenaan sellaisella salilla, jolla käyvät sulassa sovussa sekä aktiivisesti kilpailevat voimanostajat, eläkeläiset, urhelulukiolaiset että enemmän tai vähemmän tavoitteellisesti treenaavat kaikki muut : ) ja kivaa on, tunnelma on rento, kukaan ei katso kieroon, jos on huipputrendikäs tai huipputrenditön..vapailla painoilla enimmäkseen treenaan ja niitä sekä suorituspaikkoja on ihan hyvin, noiden voimanostajien ansiosta : ) Laitteita on ne perusjutut, ja erityisen hyvä on se, että salilla on painonnostohäkki, leuanvetotankoja sekä glute-ham-raise. Ja koska kunta on jotenkin mukana myös, sali on ilmainen : D

Anis
Aniksenmakuinen

Voi miten vaikeaa salin vaihtaminen on! En ole ikävöinyt tämän lähes 2 vuoden Dubaissa asumisen aikana varmasti mitään niin paljon, kuin Töölö Gymiä! Se treenaamisen meininkin on vain niin eri; täällä testatut paikat eivät vain sytytä tai vie mukanaan, salilla on lähinnä kevyesti treenaavia miehiä ja naisen näkeminen tangon alla täysin vierasta.

Valitsen mielelläni salin, missä sali itse on ensisijainen (ryhmäliikunta toissijainen) juttu. Vapaita painoja saisi olla reilusti, samoin myös erilaisia cardio-laitteita (näin käsi kipsissä olen todennut, että vaihtoehtoiset laitteet ovat aika tärkeitä...) sekä tilaa tehdä kaikenlaista, kuten askelkyykkykävelyä jne. Asun tällä hetkellä rakennuksessa, jossa on yläkerrassa oma sali - NIIN luksusta! Sijainti on siis iso vaikuttava tekijä.

Palveluilla ei ole merkitystä, ei myöskään hienoilla logoilla tai uutukaisella teknologialla. En myöskään tarvitse sataa tauluteeveetä, jos tila on kuitenkin vähän ilmava ja valoisa, enkä miljoonaa kanssatreenaajaakaan. Kompakti ja eläväinen pikkusali on siis enemmän mun juttu.

Pääasiassa on siis se, että hommat saa tehtyä, ja ettei tunne sataa silmäparia selässään kun tarttuu painoihin.

HennaM (Ei varmistettu)

Minä käyn pienehköllä yksityisellä salilla. Normaali kuukausihinta on 39 dollarin paikkeilla ja jos samasta perheestä toinenkin harrastaa, on toinen jäsenyys $29. Hintaan kuuluu salin lisäksi myös kaikki ohjaustunnit (erilaisia joogatunteja, zumbaa, corea, erilaisia jumppia, tai chi'tä, venyttelyä). Arkisin salille pääsee 5am-10pm, la 8am-8pm ja su 8am-5pm.
Porukkaa on laidasta laitaan, ja vähän päivästä ja kellonajasta riippuen pääsee treenaamaan joko vanhusten, työssäkäyvien tavisten tai "vakavampien" harrastajien kanssa. Ennen aamukuutta ja keskipäivällä on parhaiten tilaa.
Cardiohärpäkkeitä on ihan mukavasti: jotain kymmenisen pyörää, juoksumattoja, crosstrainereita, elliptical/porras/ym. -härpäkkeitä. Ja soutulaite! Onko rakkaus soutulaitetta kohtaan muuten joku suomalainen juttu? Minäkin olin niin onnessani, kun sen löysin. :D
Vapaita painoja löytyy, mutta mielestäni myös aika hyvin laitteita. Plussaa on erillinen venyttelyhuone sekä salin oma kahvila, josta saa halutessaan ostaa mukaansa erilaisia proteiinismoothieita. Miinuspuolena voisin mainita sen, että ryhmäliikuntasali on aika pieni, joten esim. joogatunneilla tunnelma on tiivis ja toisia potkitaan päähän tämän tästä. Ja kuulemma voimanostajalle ei ole kunnon vehkeitä, me muut pärjäämme oikein hyvin. :)
Mutta henk.koht. tykkään tällaisesta pienestä salista paaaljon enemmän kuin noista mammuttiketjuista. Onko se sitten se "personal touch" vaiko se, että niitä samoja naamoja on mukava nähdä viikosta toiseen, en tiedä. Fiilis on vaan jotenkin kotoisampi. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.