Kuusessa

Onnenpäivä

Monessa kodissa joulukuusi koristellaan perinteisesti vasta huomenna. Me olemme kuitenkin USA:han muuton myötä pikkuhiljaa aikaistaneet ja aikaistaneet kuusen koristelua ja tänä vuonna kuusi tuotiin tupaan jo melkein viikko sitten. Kun taloudessa ei ole pieniä lapsia, joiden jouluaattoon pitäisi järjestää ajankulua ennen lahjojen avaamista, niin miksipä en koristelisi kuusta hyvissä ajoin? Kaiken lisäksi amerikkalainen, muotoilultaan täydellisyyttä hipova kuusi on kaikkine koristeineen ja alla olevine lahjoineen niin kaunis ja tuoksuu hyvältä, että mielelläni nautin siitä vähän pidempäänkin.

Jokunen vuosi sitten vierailin amerikkalaisperheessä, joiden joulukuusen jokaisella koristeella oli oma tarinansa. Ajatus oli niin kaunis, että ryhdyin itsekin metsästämään aina matkustaessani joulukuusenkoristeita sieltä missä niitä on ollut tarjolla. Piparkakkumies on tarttunut mukaan Las Vegasista, hirvi Kanadasta, pienet muumimukit Suomesta, Joulupukki rekineen Mammoth Lakesilta ja karhunpennut Yosemitesta. Tänä vuonna mies halusi hankkia kuuseen pienen oravan, minulla ja oravalla kun on molemmilla kuulemma samanlaiset hampaat.

Näihin kuviin ja tunnelmiin, oikein ihanaa, rauhallista, tuoksuvaa ja maistuvaa Joulua kaikille lukijoille!

 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Hahaa, luin nyt vasta tän ja toivotus lähti liikkeelle ihan samalla tavalla kuin mitä äsken kirjoitin itse :D

Tuomiokirkon matkamuistomyymälässä amerikkalaiset ostaa innoissaan joulukoristeita, ilmeisesti se on teillä päin yleinen tapa, että niitä ostetaan matkoilta ym.?

Mulla on myös osa matkoilta, Tallinnasta antiikkiliikkeestä, Tukholmasta NK:lta ja Roomasta keräsin käpyjä (!) :P Lisäksi osa on lapsuudenkodista, tosi iso osa kirppiksiltä (että on tarpeeksi vanhan näköisiä) ja sitten miehen veljen ja kälyn häistä on sellaisia kelloja, joita soitettiin riisin heittelyn sijaan. Ja pipareita pitää aina ripustaa tuoksun takia!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

On se ihan oikea <3

Finski (Ei varmistettu)

Hyvaa Joulua kaikille!
Jenkki koneessani ei ole ole aan pilkkuja joten sori! Meillakin kuusi on tullut taloon jo paljon aikaisemmin kuin Suomessa ennen, mutta en ma sentaan Halloweenin jalkeen heti laita kuten yksi kaverini. Johan siihen kyllastyy ja kaikki neulaset on lattialla eika kuusessa Jouluun mennessa. Mun koristeilla on myos tarinat lahes kaikilla, niita matkoja ja ihmisia ja juttuja on aina kiva muistella kun koristelee joulukuusen. Ajankulunkin huomaa....yksi lasinen ornamentti ystavaltani Jillilta sanoo: From Our Home to Yours 1984, sehan oli kuin eilen vasta mutta on siita lahes 30 vuotta. Mutta pitemmitta puheitta ihanaa Joulua ja ma lahden karjalanpiirakoita paistamaan.Serkkuni Joensuussa on hekuttanut omistaan koko viikon ja tuli ihan pakkomielle.Jenkkien ruisjauhot on vahan liian hienoksi jauhettuja mutta kylla niista piirakat saa! Ho-ho-ho!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ja meilläkin leivottiin karjalanpiirakoita eilen! Hyvää joulua myös sinne!

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Hauskaa joulua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.