Lähde ajelulle

Onnenpäivä

Sunnuntai, eikä mitään tekemistä. Sen sijaan, että täyttäisit tyhjäksi jääneen kalenteripäivän rästiin jääneillä kotitöillä tai suuntaisit epätoivoissasi kymmenennen kerran salille, voit tehdä kuten minä - lähteä ajelulle. Tämä perinteinen joutopäivän ohjelma teki tästäkin sunnuntaista paremman. Pikainen vilkaisu Google mapsiin, moottoripyörät alle ja keulat kohti vuoria ja uusia maisemia. Niin paljon olisi tänäänkin jäänyt näkemättä ja kokematta, jos olisin seitsemän tuntisen mopoajelun sijaan jäänyt makaamaan sohvalle.

Tunnin ajomatkan päästä kotoa löytyi ihan uusia, komeita maisemia.

 

Nyt varmasti ajattelette, että hyvähän se on Kaliforniasta huudella, että lähdepä nyt sitten huviajelulle Tyrnävällä. Vaikka täällä Kaliforniassa maisemat ovatkin erilaisia kuin Suomineidon lanteilla, niin kyllä Suomestakin löytyy käymisen arvoisia paikkoja, joskus ihan naapurikylältä, toisinaan vähän pidemmän ajon päästä. Jos et ole käynyt, et voi tietää.

Mihin sitä sitten ajaisi? No, milloin olet viimeksi käynyt naapurikaupungissa? Tai naapurikaupungin naapurikaupungissa? Et ehkä koskaan, kun ei ole ollut mitään asiaa. Mitä jos menisit ihan muuten vain? Kun vielä asuin pääkaupunkiseudulla, kävimme usein ajelulla Fiskarsissa, jonka kauneus yllätti minut kerta toisensa jälkeen tai Porvoossa, jonka pienien ja viehättävien katujen rauhaa olen usein rikkonut moottoripyörineni. Turussa oleskellessa tulimme joskus puolivahingossa kiertäneeksi Saaristorenkaan vain, koska halusin ensimmäistä kertaa elämässäni matkustaa lossilla ja toisinaan olen käynyt Kirkkonummen Linlossa ihan vain haistelemassa merta.

Jos pelkät maisemat, miljööt ja nähtävyydet eivät kiinnosta, on olemassa eräs aina ajankohtainen ja hyvä syy pienelle ajelulle, syöminen (joku saattaa vielä muistaakin, kuinka itse ajelin viime kesänä Vantaalta Tampereelle ihan vain mennäkseni tyttöjen kanssa lounasburgereille). Jos tiedät, että sadan kilometrin päästä Oulun Anttilan kahviosta saa maailman parhaat piispanmunkit, aja sinne tai vaikka Ruotsin puolelle Haaparantaan pizzalle. Jos muistat nähneesi naapurikylällä hauskan näköisen kahvilan, niin nyt on hyvä aika käydä tutustumassa sen tarjontaan. Silmät muuten kannattaa pitää auki myös maaseudulla pikkuteitä ajellessa. Keskeltä peltoja tai metsiä voi löytyä yllättävänkin hyviä kahviloita, leipomoita tai ravintoloita, kuten Keppana Kellari, jonne itse olen joskus vahingossa päätynyt.

Kalorikiintiön täyttämiseen perustuvia kohteita etsiessäni turvaudun itse mieluiten Googlen apuun. Mieleinen kohde löytyy usein taikasanoilla suklaa ja kahvila, jolloin kartalle ilmestyy käsintehtyjä suklaita tarjoavia kahviloita. Ei huono syy ajelulle! Suomessa kannattaa ajella käymään ainakin Kultasuklaan ja Brunbergin tehtaanmyymälöissä (muita tehtaanmyymälöitä makeanhimoisille ympäri Suomen löytyy täältä). Lähimatkailukin avartaa ja... no, täyttää päivän ravintotarpeet.

 

Milloin sinä olet viimeksi ajellut käymään jossain ihan muuten vaan? Missäs poikkesit?

 

 

Kommentit

essi_isse (Ei varmistettu)

No eilen kävin, ku ei ollu mitään tekemistä ja aurinko paisto. Kohteena oli Virpiniemi ja Haukipudas, matkaa tuli semmoset 40 km. Pidemmälläki ois voinu käydä, mutta ku tuo minun munamankeli kulkee aamupuuron voimalla ja olen aika hyvä eksymään, niin en ottanu riskejä. Ei oo kiva väsyneenä ja nälkäsenä yrittää löytää kotiin keskellä korpea. :)

e.e (Ei varmistettu)

hahahah, tuo oli hyvä tuo Tyrnävä !! :D Tyrtsillä on niin komiat pottupeltomaisemat että niitä vain sitte kahteleen:D noei vainen, oulussa on paljon kivoja paikkoja :)

Itse harrastan kaverini kanssa melkeinpä viikottain tuollaista reissailua. Valitaan vain suunta, seurataan kylttejä mitkä kuulostavat kivalta ja annetaan vain mennä :) Pisin "mennään johonkin" -reissu on ollut Porin Yyteriin tai Vaasaan katsomaan merta, matkaa noin 100 ja 150 kilometriä. Se tunne, kun lähtee johonkin ilman mitään suunnitelmaa!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Oi kyllä, reissaaminen ilman tietoa päämäärästä on ihan parasta! Hauskinta on, jos on vaikka viikonloppu aikaa, ajella vain johonkin, yöpyä sopivasti matkalle sattuneessa majatalossa ja jatkaa seuraavana päivänä matkaa.

Aurinkopiirakka

Juuri eilen itseasiassa ajattelin ottaa kesän tavoitteeksi kiertää Helsingin. Sitä aina päätyy kulkemaan niitä samoja reittejä yliopistolle, töihin, kaverille. Harvoin tulee mentyä vaan kiertelemään. Tavoitteena on ainakin mennä Aurinkolahteen, Pihlajasaareen ja Lammassaareen. Olisi hauska kiertää myös Vanhakaupunginlahti ympäri ja mennä kahville Linnunlauluun. Talven aikana olen koittanut levittää reviiriäni pohjoisemmaksi ja tutustua ihan niihin naapurilähiöihin. Eihän tässä olekaan asuttu kuin neljä vuotta.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itsehän olen joskus istunut päivän raitiovaunussa kierrellen eri reittejä :D Viime kesänä Suomessa käydessä otin päivän teemaksi käydä moottoripyörällä läpi kaikki paikat, joissa pk-seudulla olen asunut. Niitä on aika monta ja ovat sopivasti ihan eri puolilla Helsinkiä ja Espoota.

Phoenix (Ei varmistettu)

Ratikka-ajelut ovat yksi parhaita tapoja katsella maisemia ja ihmisiä. Kaikki ulkopaikkakuntalaiset kaverini ovat tykänneet, kun ohjelmanumerona on ollut ratikka-ajalu tai pari.

Sinulle olisi muuten haaste blogissani:
http://saltforphoenix.blogspot.fi/2013/05/haaste-viikon-menu.html

Liv
Päiväuniaika

Köh köh, itsehän ajelen fillarilla, mut kyllähän seki lasketaan?! 

Me ajettiin tyttären kanssa viimeksi Kirkkonummen Hilan metikköihin ja löydettiin kiva kallio eväspaikaksi. Oli oikeesti tosi kaunista. 

Joku huono biisi sanoo jotakuinkin näin: "ei kauneimpiin paikkoihin katuvalot yllä" ja se on kyllä NIIIIIN totta (vaik hei, kaupungit on ihania). 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No aina vaan parempi jos polkupyörällä liikkuu! Sitä paitsi sillä ajellessa on vauhtikin yleensä hitaampi, niin ehtii kunnolla fiilistellä maisemia ja bongailla noita eväspaikkoja :)

MePa (Ei varmistettu)

No kun nyt kysyit, niin juuri eilen itse asiassa tuli moottoripyöräiltyä itsekin! Tai siis minä istun söpösti kyydissä, mies ajaa. Jäätelötötterö oli määränpäämme ja se löytyi naapurikylän naapurikylästä. Toki sen nyt lähempääkin löytää, mutta ei nyt ekaan paikkaan sovi pysähtyä. Maalla tuoksui vahvasti lanta, mutta ei sekään haitannut, sieltähän se ruoka tulee. Pellosta.

Kiva prätkätakki sulla!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Jäätelö on maailman paras syy pitkienkin matkojen ajamiseen. Kävin muuten itsekin eilen jäätelöllä ajon päätteeksi...mmm...Cold Stone... nam.

lukija (Ei varmistettu)

Hei, mä tälleen nöyrästi pyytäisin, että laittaisit ton blogiesittelyn oikealle reunalle, kun tätä sun palstaa ei nyt oikein voi lukea puhelimella... Kaikki tossa vasemmalla reunalla olevat jutut tulee ensin. Ja täähän on oikeasti tietty Lilyn ongelma eikä sun, mutta kun mää en saa luettua sun loistopalstaa!! :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kiitti tiedosta! Asia korjattu :) Vaihdan tuon sivupalkin varmaan toiseen laitaan sitten, kun Lilyn koodipedot saavat ratkaistua ongelman :P

Sama lukija (Ei varmistettu)

Kiitos! :)

annemi

Ihan liian harvoin tulee käytyä naapurikaupungissa saati naapurikaupungin naapurissa.. meidän perheellä on Fiskarsissa mökki, sinne pitää kyllä tänä kesänä ehtiä piipahtamaan :) joskus ne paikat jotka ovat lähellä, ovat haasteellisimpia saavuttaa... etenkin kun itse lähtee aina lomallakin Suomen ulkopuolelle jos se vaan mahdollista on. Tänä kesänä, jos sää suosii, pysytellään loma-aika Suomessa. 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Tämä on vähän sama juttu, kuin että kukaan ei koskaan ole käynyt oman kaupungin nähtävyyksissä, kotieläinpuistoissa tai kotiseutumuseoissa ;) Tai sitten niissä käydään vasta, kun joku tulee kylään ja haluaa mennä niissä käymään ja lähdet seuraksi :) Liian lähellä olevat paikat on vain usein... no, liian lähellä, että ne näkisi.

Amanda - Kullan Koto (Ei varmistettu)

=D Täällä ulkotyrtsiläinen Espoosta. Viime viikolla kävin pariin otteeseen nauttimassa maisemista(ihan autolla) Inkoossa. Vanha Kantatie, ihanat maisemat ja ihana kiemurteleva tie. Välillä pomppii ihan mahanpohjassa asti. ;) Ehkä tänä kesänä tulis pyörähdettyä siellä ihan pyöräpiknikillä. Kuka tietää..?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, taitaa olla ihan sama minkä paikkakunnan heitän juttuihini, niin joku on sieltä aina kotoisin ;) Inkoo on komeaa seutua, siellä on tullut pyörittyä itsekin. Joskus haaveilin pyöräretkestä Espoosta Porvooseen tai Inkoon suuntaan, mutta se sitten jäi... ehkä pitää joskus toteuttaa joku pyöräretki täällä rapakon takana.

tiiti
ite puin

Ranskalaiset Fudge-kärryt oli muuten taas Tampereella ja irstas kauppiassetä myös, tulit välittömästi mieleen :D

(En ole tosin ole yhtään varma, onko niitä kärry+setä -yhdistelmiä useampia kuin se yksi ja ainoa, mutta en anna sen nyt tässä haitata :D)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Oh, tuo ainutlaatuinen mahdollisuuteni päästä torikauppiaan jalkavaimoksi! Ehkäpä menemme ensi kesänä torille uudemman kerran vokottelemaan torikauppiaita? :D

tiiti
ite puin

Kyllä! Eikä tarvitse tyytyä siihen fudge-mieheen. Voi olla myös sipsimiehen, suklaamansikkamiehen (vaikka tää kuulostaa vähän tuhoontuomitulta sekä vähän rivolta) tai bratwurst-ja-perunasalaatti-miehen vaimo!

PrätkäBlondi (Ei varmistettu)

Oih! Ompas nätti pyörä sulla. Joka kevät sydän pyörähtelee kun ensimmäiset äänet kuulee <3

Kommentoi