Lihaksikas nainen ei ole kaunis

Onnenpäivä

Lihaksikas nainen on ruma ja näyttää ihan mieheltä. Tämä yleensä miehen suusta kuultu mantra on varmasti jokaiselle vähänkään paremmassa lihassa olevalle naiselle tuttu. Varoittelua katoavasta naisellisuudesta, tiedustelua mahdollisesta parrankasvusta ja estotonta huomauttelua pelottavasta ulkomuodosta ja pullottavista verisuonista. Hyi helvetti, huutavat miehet yhteen ääneen.

Kun kyse on lihaksista, on ihan hyväksyttävää, että niiden vastenmielisyydestä kerrotaan kantajalleen päin näköä.Viimeisen vuoden aikana olen minäkin saanut osani toisinaan melko suorasanaisestakin huomauttelusta. En yleensä ota kohtuutonta stressiä ihmisten puheista, mutta pitkän ja työlään dieetin päätteeksi saadut ikävät huomautukset ja sivulauseet taisivat silti vähän kirpaista. Vaikka olenkin niitä ihmisiä, joille huumorin piikkiin menee toisinaan turhankin paljon, ei edes minua naurattanut enää kymmenennen kerran jälkeen, kun joku kutsui minua Markuksi.

Vaikka yleisesti ottaen ihmisten ulkonäön mollaamista pidetäänkin moukkamaisena, on naisten lihaksiin liittyvä huomauttelu syystä tai toisesta ihan hyväksyttyä. Kun viime vuonna lihoin, ei kukaan tuttavistani sanonut minulle, että tekisit itsellesi jotain, oletpa ällöttävän pullea ja nimitellyt perään pullamössöksi. Eipä tietenkään. Kuka nyt ylipainoista tuttavaansa päin näköä haukkuisi, sehän on tosi junttia. Kun sitten laihtuessani rasvan alta paljastuivat lihakset ja verisuonet, olin jälleen vapaata riistaa arvosteltavaksi.

Älkääkä nyt ammattimaiset loukkaantujat käsittäkö väärin. En minä sitä sano, etteikö enemmän tai vähemmän lihaksikkaita naisia saisi pitää vastenmielisinä. Tottakai saa, jokaisella on oikeus mielipiteeseen. On hienoa, että suurin osa miehistä pitää edelleen kauneimpana sitä perinteistä naisvartalomallia ja uskokaa tai älkää, niin minäkin pidän. Haluaisin silti muistuttaa pienestä kultaisesta säännöstä ennen kuin seuraavan kerran avaatte sanallisen arkkunne: jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, älä sano mitään. Mielipide on mielipide vaikkei sitä sanoisikaan ääneen.

Mikä kumma saa sitten miehisen itsesensuurin pettämään niin pahasti lihaksikkaan naisen nähdessään, että on pakko käydä tönäisemässä tätä ilkeästi sanansäilällä? Ärsyttääkö verkkokalvoille ilmestyvä hauis näköhermoja niin paljon, että se sokaisee järjenkin? Enhän minäkään katso asiakseni nälviä jokaista epäurheilullista ja vatsakasta miestä, osoittaa sormella ja kertoa, kuinka he mielestäni näyttävät raskaana olevilta naisilta tai vanhoilta mummoilta riippuvine rintoineen.

 Tiedänhän minä sen itsekin, etten ole treenatessani tai pullistelukuvissani erityisen naisellinen ja joskus peiliin vilkaistessa pelotan vähän itseänikin. Mutta lopulta en varmastikaan ole yhtään keskivertoa yleisurheilijaa lihaksikkaampi ja ilman turhaa pullistelua näytänkin vielä ihan tavalliselta kaduntallaajalta.

No hyvä on, ehken minä enää halattaessa tunnu niin naismaisen pehmeältä kuin ennen, mutta ei se silti tee minusta niin kovaa, että kestäisin kaikki törkykommentit säröilemättä.

 

Kuvat: Tyree Phillips

Kommentit

Nanski (Ei varmistettu) http://tuplaongelma.blogspot.fi/

Itse en ole juuri koskaan pitänyt kamalasti lihaksikkaista miehistä - enkä naisista. Kummasti vaan tää oma treeni into on kasvanut ja mielipiteet muuttunut. Lihaskimppumiehistä en pidä edelleenkään, mutta treenatuista naisista pidän. Kivaa että nykyään treenattu kroppa alkaa syrjäyttää naisten ihannetta laihasta catwalkmalli vartalosta. Timmi lihaksikas kroppa voittaa ehdottomasti laihan mallivartalon ainakin mun kauneusihanteissa nykyään :)

micke-1969 (Ei varmistettu)

samoin

tiippa (Ei varmistettu)

Vitsi sä oot niin kaunis, etten tajuu kuka vois sulle (tai kellekkään sen takia että on lihaksikas) huudella tommosia töykeyksiä. Ovatko huutelijat rapakuntoisia ja lihaksittomia miehiä, jotka ois vaan kateellisia? tai niiden huutelojoiden ego ei kestä jos jollain naisella on isompi haba :D No ei tää ihan menetetty peli oo, yks miespuolinen opiskelijakaveri sano, että lihaksikkaat naiset on seksikkäitä, kylla vaan!

phocahispida

Mun mies on vähän tuollainen, että se sanoo minun kuullen joskus, että tietyssä määrin lihaksikkaat naiset eivät ole hänen mielestään enää puoleensavetäviä.
Olen sanonut, että jokaisella saa olla mielipide, kunhan miettii tarkkaan, tarvitseeko sitä huudella turuilla ja toreille (mitä ei tietääkseni ole tapahtunutkaan).

Kyllä olen joskus itsekin tuonut ilmi, että pidän itse ns. X-vartaloisia naisia seksikkäimpinä, mutta kauniita ja viehättäviä naisia on niin treenatuissa, todella laihoissa kuin rehevämmissäkin naisissa. 

Toisten mielestä hörökorvat ovat suloiset ja toisia ne oksettavat. Tarvitseeko silti ulova joka paikassa, että hörökorvanaiset näyttävät kummituselämiltä. No ei!

Soissen itsesensyyyyrin paikka.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ymmärrän kyllä, että kaikki ei tykkää samasta ja makuja on monia ja whatever the fuck. Mutta sitä oon itekki miettiny, että missä vaiheessa siitä asiasta tulee semmonen, että sitä pitää huudella ympäriinsä ja pahimmassa tapauksessa ihan päin naamaa voi tulla sanomaan. Näin ihan, off the top of my head, heitän semmosen arvauksen, että tässä tapauksessa se johtuu siitä, että miehillä leviää kasetti, jos nainen on tikissä. Siis huonosta itsetunnosta yhistettynä siihen ettei ite oo niin hyvässä kunnossa ku haluais olla. Ite oon tehny vielä semmosen pienen huomion, että ne miehet, jotka kokee pakottavaa tarvetta esittää tämä oma mielipide julkisesti on yleensä itse aika huonossa kunnossa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Se on kyllä jännä, että kuka tahansa voi huomauttaa siitä että on laiha (jotkut kun luonnostaan on), lihaksikas, vähärasvainen... Mutta lihava! Herra varjelkoon että joku SEN ääneen sanoo, ja vielä massan keränneelle suoraan. Ymmärrän kyllä että anoreksiaepäily on hyvä syy huolestua ja avata keskustelu, mutta eikö yhtälailla sekin, jos kehon rasvaprosentti huitelee lähellä viittäkymmentä? Siinä kohtaa ollaan yhtäkkiä niin hienotunteisia että. Kummallinen ajatusmaailma, terveeltä ja treenatulta näyttävälle voi perseillä suoraan päin naamaa, mutta selvälle sydäninfarktiriskille ei kyllä vahingossakaan vihjata että mitäs jos jättäisit sen neljännen pullan ottamatta..? Happamia, sanoi kettu... ;)

J

Varmaan johtuu pitkälti siitä että perinteinen sukupuolijaottelu ja ihanteet vaikuttavat edelleen voimakkaasti. Ihan käsittämätöntä, että eletään joissain asioissa edelleenkin ihan 50-luvulla. Naisen kuuluu olla heikko, hauras ja sellainen pelastettava ja hoivattava. Lihaksikkuus ei esim. sovi tähän muottiin. Tai mikään muukaan ilmentymä ulkoisessa olemuksessa, mikä on perinteisesti käsitetty "miesten jutuksi". Yksi ystäväni sanoi uusista hiuksistani (sivut ajeltu siiliksi, päällä tukkaa) että "no ei se haittaa, kun sä kumminkin pukeudut aika naisellisesti". Eh. Joo. 

Corde

Totta, jos olet saanut hieman pyöreyttä itseesi lihoamalla, ei kukaan tule sanomaan ulkonäöstä mitään. Jos saat painosi alas niin heti voidaan kritisoida tapaa miten syöt ja liikut. Itsekkin siihen törmäsin viimeisen vuoden aikana. Ja edelleen. Jos en lähde shoppailemaan koska menen mielummin salille saa mulle sanoa että eikö tuo mene jo vähän yli? Luulisin että itse osaisin arvioida koska mun treenaaminen menee yli.

Vaikka mä en halua itse treenata mihinkään kisoihin, en silti lue niitä lehtiä koneissa vaan etsin sen hien ja poltteen. Mä olen itse varmaan vielä niin normaalin näköinen että katson suakin ja mietin että mistä sä olisit liian lihaksikas :) Sä näytät ihmiseltä josta paistaa hyvä olo. 

miz
miz

Juuri tuossa taanoin poisitn yhden auskuvan ilkeän kommentin takia ja kommentoikin sille vierailijalle vielä aika samankaltaisesti: eikö äitisi ole koskaan opettanut, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa älä sano sanaakaan, jääköön ilkeät komentit omaan sinne oman mielen sopukoihin. Miksi niitä pitää mennä huutelee vieraille ihmisille.

Oot niin super kaunis ja sulla on ihan mieletön kroppa!!

Tiedän kyllä niin täysin mistä kirjoitat. Ja kuten joskus oon tästä itsekin kirjoittanut, on ihan käsittämätöntä kuinka itselleen lihaksia hankkivia naisia saa arvostella päin näköä, mutta auta armias jos joku avautuisi päin näköä "läskin hankkimisesta".. ;D

Nimetön (Ei varmistettu)

Jos ihmisellä ei ole kykyä tai halua sensuroida loukkaavia mielipiteitään, tämä kertoo mielestäni kaiken kyseisestä ihmistyypistä -- olipa kyseessä sitten mies tai nainen, ja olipa kyseessä mihin tahansa asiaan liittyvä loukkaava kommentointi.....nämä ihmiset ovat a) tyytymättömiä omaan elämäänsä/itseensä ja/tai b) sosiaaliset taidot ja älykkyysosamäärä eivät ylety sille tasolle, että ymmärtäisivät mitä hyvät käytöstavat tarkoittavat.

Tosi ikävää, että näitä tällaisiakin tyyppejä löytyy, mutta kannattaa yrittää vain ohittaa moiset tilanteet olankohautuksella ja valloittavalla hymyllä :)

P.S. you rock !

Tero Sivula (Ei varmistettu) http://www.rodeo.fi

Anne, et sinä niin iso ole, just sopivan naisellisen naitleettinen, jos otetaan atleettisesta miehestä naisellinen vastakohta. Uskomattoman kaunista ja kuvat onnistunut todella hyvin. Otahan koodia sitten kun olet suomessa seuraavan kerran, otetaan kuvia sitten, vaikka huvikseen, voisi tehdä sellaista vaihdikasta matskua..

Vierailija (Ei varmistettu)

tätä samaa saan itsekin kuulla silloin tällöin :P mutta vaikka myös itse sitä joskus ihan aavistuksen "pelästyy" kun peilistä tuijottaakin takaisin vähän paremmassa lihassa oleva nainen, niin silti olen jollain sairaalla (?) tavalla siitä ihan pikkuisen ylpeä. siis siitä, että hartiat ovat leveät kuin miehellä ja habanympärys on sama kuin puolisolla, ja siitä että kaveri katsoo valokuvaa ja tuumaa että jos tuosta leikkais pään pois nii luulis että tuossa on mies. ehkä se juontaa juurensa siihen, että olen aina ollut poikatyttö ja kiinnostunut enemmän poika/miesmäisistä jutuista ja sitä naisellisuutta löytyy aika paljon vähemmän kuin keskivertoneidistä, mutta kun on kuitenkin ollut aina pikkuinen (157cm/50kg) ja jäänyt jalkoihin poikien leikeissä niin ehkä se on jättänyt jälkensä.

sitten justiinsa tämä, että saat sanoa kuinka ruma tatuointi/liian lihaksikas/näytät mieheltä /liian laiha mutta ristus jos kehtaat mainita jollekin ylipainosta niin haastetaan oikeuteen kunnianloukkauksesta...

blogeja seuraan todella paljon, ja jos tekee mieli kehua jotakuta komeista lihaksista tai mistä ikinä, teen sen. mutta jos ajatukset menevät sinne negatiiviselle puolelle, en mä ala niitä huutelemaan. silloin ei tarvitse lukea jos ärsyttää? pitääkö niitä kovasti töitä tekeviä treenaajiakaan sitten katsella ja selailla jos ei tykkää ja pitää vain päästä sanomaan että ootpa ruma?

Jutta G kirjoitti juuri aiheesta blogiinsa http://www.gojuttago.com/?p=1441 ja erittäin hyvä teksti olikin! lukekaahan kaikki!

Tiina Katariina (Ei varmistettu) http://gracefulfit.blogspot.fi/

ai musta tuli sitten nimetön vierailija :) se olin MINÄ! terv. Pikkuisen ylpeä 157/50

MaryLina (Ei varmistettu)

Olen itse aika pyöreässä kunnossa oleva nainen, enkä kuuna päivänä alkaisi huutelemaan jollekin siitä että se toinen sattuu olemaan lihaksikas ja hyvässä kunnossa.

Miehille tuo tuntuu vaan olevan huikea ongelma, jos nainen sattuu olemaan lihaksikas. Ehkä ne pelkää oman miehisyyden puolesta?

To be honest, tuo "if you don't have anything nice to say, don't say nothing at all" on aika hyvä ohjenuora.

häkkilintu

Lihaksikas nainen on 2010-luvulla valitettavasti sama kuin naisjohtajat olivat 1980-luvulla: jotain kauhistuttavan epänaisellista, sillä se loukkaa "sukupuolten erilaisuuden pyhyyttä". Kuten moni on täällä sanonut, lihaksikas nainen uhkaa joidenkin miesten itsetuntoa ja käsitystä omasta miehisyydestä. Harvat näistä miehistä ovat ajatelleet, että ovat itse se pahin uhka omalle "kliseiselle" miehisyydelleen. Pahimmat huutelijat kun yleensä ovat heitä, jotka eivät omassa kroppaprojektissaan ole päässeet tavoitteisiinsa.

Eniten minua ihmetyttää ylipäätään tämä naisihanne. Miksei treenaava nainen olisi naisellinen? Kaikilla ihmisillä on lihakset sitä varten, että niitä käytetään. Istuva nainen ei ole istuvaa miestä seksikkäämpi, vaikka edustaisikin tässä asennossa sitä feminiiniin liitettyä ihana passiivisuutta. On muuten jännä, että itsensä kiduttaminen hoikkuuden nimissä on ok, mutta auta armias, jos syö hyvin ja nostaa painoja. Silloin muuttuu automaattisesti epänaiselliseksi hormoonihulkiksi, joka vihreää limaa roiskuen tuhoaa 10 metrin säteellä kaikki testosteronihormonit. Ou jee. Lähtisin itsekin salille, ellei pitäisi työskennellä huomisen deadlinea silmällä pitäen.

"Enhän minäkään katso asiakseni nälviä jokaista epäurheilullista ja vatsakasta miestä, osoittaa sormella ja kertoa, kuinka he mielestäni näyttävät raskaana olevilta naisilta tai vanhoilta mummoilta riippuvine rintoineen."

Ehdoton suosikkikohtani tekstissä <3

FFFifi
Fitness Führer

Hämmentävää lukea, että saat tuollaisia kommentteja. Ensinnäkin siksi, että en minäkään ole ikinä ymmärtänyt sitä, miksi sanoa mitään, jos ei ole positiivista/neutraalia sanottavaa. Siis en kerta kaikkiaan ymmärrä.

Toiseksi ihmettelen, koska en ole ikinä, en kertaakaan kuullut vastaavaa mieheltä. En kyllä oikeassa elämässä naiseltakaan, mutta keskustelupalstoillahan näihin törmää. Ja hupsuinta näissä kommenteissa on se, että monet sanovat "lihaksikas nainen ei ole seksikäs" tai vaikka "laiha nainen ei ole seksikäs". Ikäänkuin ihmisessä voisi olla yksi ominaisuus, joka torppaisi automaattisesti jokaisen kohdalla sen seksikkyyden pois. No okei, tuollainen typeryys on sellainen...

En nyt olekaan niin näyttävässä kunnossa kuin sinä, mutta itse olen saanut vain positiivista kommenttia lihaksistani, joten ehkä olet vain osunut johonkin urpokasautumaan :)

Jultsu (Ei varmistettu)

Juuri näin se menee, itsekin olen kommenteista saanut osani ja vaikka ne suurimmaksi osaksi jaksavatkin huvittaa, välillä tekisi mieli lohkaista takaisin. Ehkä kaikkien aikojen "parhaan" kommentin kuulin tultuani toista kertaa äidiksi, kun eräs miespuolinen tuttava tajusi että treenit jatkuu samaan malliin. "Eikö sinunkin jo kannattaisi luovuttaa ja alkaa entiseksi sporttitytöksi." Jep jep. Ähäkutti, enpä luovuttanut, sinä entinen sporttipoika :D

kanelipulla (Ei varmistettu)

Oon ite siunaantunut erittäin mukavan naisellisella x-muodolla, ja vaikka suhun verrattuna oon varmaan ihan kukkakeppi, niin 10 vuoden yleisurheilu- ja sählyharrastuksien jäljiltä ja nykyisenä juoksijana ihan mukavatlihakset on tallella. Oon niin samaa mieltä kanssasi ja voit varmaan kuvitella miten pahalta tuntui kun 12-vuotiaalle tytölle sanottiin että sulla on varmaan joku ylimäärä testosteronia kehossa kun tommoset pohkeet. Niin .. onhan se mahdollista myös että se 4 kertaa viikossa juokseminen jotenkin niihin vaikuttaa. Onneksi kun pingoin 400 metrillä tyttöjen voittajaksi vuosi vuoden jälkee niin kentällä lihaksia ei kauhisteltu. Tuollaisten kommenttien takia teininä inhosin monta vuotta reisiäni, jotka saattoivat hyvin olla kaverieni reisiä kolme kertaa leveämmät ( vaikka en nyt tiedä miten tervettä se heidänkään jalkojen leveys oli) ja pohkeitani, mutta nyt tämän uuden strong is the new skinny-innostuksen levitessä olen alkanut saada ihasteluja takapuolesta jossa on muutakin kuin luuta ja "runner's calveseista". Oon mielestäni ihan parhaimmillaan näin - jotenkin hassusti samaan aikaan treenattu, mutta kurvieni takia äärimmäisen naisellinen. Mun mielestä kyllä ne, jotka naisten lihaksikkuutta kommentoi sais katsoa pitkään ja hartaasti peiliin että millaisessa kunnossa se oma kroppa on. Kunhan niillä jaloilla eteenpäin pääsee niin lieneekö niin hirveästi väliä millaiset ne on.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tulee väkisinkin fiilis, että nää lihaksikkaita naisia haukkuvat miehet tuntee olonsa jotenkin uhatuksi tai itsensä "voimattomaksi" osapuoleksi. Mun mielestä jokainen joka hyväksyy itsensä ja arvostaa itseään ansaitsee muidenkin arvostuksen. Ne, jotka jatkuvasti löytää toisista ihmisistä jotain huomautettavaa, on vain yksinkertaisesti moukkamaisia.
Näytät upealta näissä kuvissa :)

mies (Ei varmistettu)

minusta lihaksikas nainen on erittäin seksikäs. ja tiedän millaisen vaivan joutuu näkemään että saat mitään eres näkymään. ja löysin uuden inhokki sanan: ''naisellisen pehmeä''

Terve vaan (Ei varmistettu)

Luulen että tuollaiset lihaksikkaita naisia ääneen arvostelevat miehet ovat itse niitä nyhveröitä jotka eivät omaa sen vertaa itsekuria että saisivat itsestään treenattua lihaksikasta. Pitää sitten arvostella lihaksikkaita naisia jotka uhmaavat heidän miehekkyyttään tms.

Ja olen aina ollut sitä mieltä, että asiaton kommentointi kertoo aina kommentoijasta itsestään enemmän kuin kommentin kohteena olijasta. Tuntuu tämä naisena elo olevan hankalaa kun aina joku löytää jotain kritisointia, on minkä näköinen hyvänsä. Aina on liian lyhyt, liian pitkä, liian pieni/isorintainen, liian litteä takapuoli, liian iso takapuoli, liian ruma, liian kaunis, vääränväriset hiukset, liian treenattu, laihaläski jne. Koskaan ei ole hyvä mutta tärkeintä onkin että kelpaa itselleen!

lone star (Ei varmistettu)

Nainen ei ole koskaan sopivan näköinen tai muutenkaan sopiva. On aina liian vähän tai liian paljon. Vaikka kuinka yritetään samaan muottiin puristaa, niin ei siitä tule mitään. Miehet pääsevät vähemmällä, ovathan he miehiä, ja näin ollen saavat olla enimmäkseen sellaisia kun luonto on heidät tehnyt. Usein riittää, että mies on hyvä työssään, ulkonäöllä ei ole niin väliä. Mutta naisen pitää aina pyrkiä muuttumaan johonkin suuntaan, että olisi vihdoinkin se oikea nainen ja oikean näköinen. Kun pääsisi siihen tilanteeseen, että kukaan ei arvostelisi, että vain kehuja satelisi. Silloin on onnistunut olemaan se täydellinen NAINEN.

Hem Buggah

Oon pistänyt merkille, että ne kaikki tavat, jolla voi erottautua "perinteisestä naisesta" ja tehdä sen vielä tarkoituksella, ovat usein avoimesti paheksuttuja. Kauhisteluja on tullut niin lävistyksistä ja tatuoinneista kuin hiusten leikkaamisestakin. Monet (miehet) ovat olleet kovaäänisen kauhistuneita, että haluan rumentaa itseäni ihan tahallaan, koska "vain puhdas iho on kaunista" ja "hiukset ovat naisen kruunu". Tulkitsen tämän niin, että minulla (tai kellään muullakaan naisella) ei oikeastaan ole oikeutta tavoitella omia kauneusihanteitaan, mikäli ne ovat ristiriidassa valtavirran (miehisen) ihanteen kanssa. "Olet periaatteessa niin nätti tyttö; miksi haluat tehdä itsellesi jotain tuollaista??!" Eli siis sama se mitä itse pidän kauniina tai tyyliini sopivana:  jos se ei muita miellytä, he ovat ilmeisesti mielestään oikeutettuja arvostella valintojani. Luulen, että lihaksikkuus menee tähän samaan settiin. Muiden esiin tuoma kateus on epäilemättä toinen motivaattori päänaukomiselle. 

Käytöstavat ovat osalta unohtuneet pitkä aika sitten. Olen sitä mieltä, että ulkopuolisten on muutenkaan turha esittää toisten ulkonäöstä kovin syvällisiksi verhottuja analyysejä. Vielä pöljempää on ilmoittaa, että tietynlainen nainen tai mies ei voi olla jotain. Lihaksikas/lihava/ laiha on vain yksi ominaisuus ihmisessä, mikään niistä ei tee hänestä seksikästä tai seksitöntä. Sitä paitsi meitä on onneksi täällä niin monta, että yhden mielestä epäviehättävä on toiselle unelmien täyttymys. Joissain nettikeskusteluissa ohjeistetaan  millaiset karvat naisella/miehellä kuuluu olla (ja nämä keskustelut voivat alkaa hyvin kummallisesti). Mistä ihmisille tulee tarve tuomaroida tai opastaa toisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

itse saan aina kommentteja siitä, kun olen niin laiha. ärsyttävää, että ihmiset kokevat, että heillä on oikeus tulla vieraalle ihmiselle huomauttelemaan hänen pienestä painosta. en minäkään kenellekään mene sanomaan, että oletpa lihava. ja samalla lailla minun painottomuus voi olla ongelma minulle kun jollekin ylipainoiselle hänen ylimääräiset kilot. en ole itse geenejäni valinnut ja vaikka syönkin kuin hevonen, niin silti ei kilot tartu..

mutta niin se kai on, että jos on laiha, kaunis tai lihaksikas niin aivan kaikilla on oikeus kommentoida. mutta läskiksi ja rumaksi ei saa sanoa. ehkä ne nämä viimeeksi mainitut mielletään niin negatiivisiksi asioiksi, että niistä pitäisi pitää suut supussa.

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Ehkä markuiksi-nimittäjät ovat ajatelleet, että olet lihaksinesi niin upea, että tiedät sen itsekin. Ehkä verhonneet ihalunsa vähän tökeröön muotoon. Joidenkin kun on vain niin vaikea antaa vilpitöntä positiivista palautetta. Muista huomautelijoista sitten kannattaa välittää niin vähän kuin mahdollista, sen ymmärsit varmasti itsekin. Haba esiin vaan ja kylille ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

En kestä, oot niin hyvännäkönen! Go, girl, oot mun idoli.

Juurikin näin.! :)

Ite mietin raskaana olessani kanssa näitä ihmisten kommentteja. En voinu millään tajuta, miksi jonkun mielestä on ihan ok alkaa kertomaan omia mielipiteitään raskaana olevan naisen kropasta ja miltä se kenenkin mielestä näyttää. Enhän mäkään mene kenellekään sanomaan mitä mieltä mä oon jonkun tissien koosta, niin miksi se olis okei mennä sanomaan niin raskaana olevallekaan? Tai mahan muoto tai onko turvotusta tai läskiä. Sama jatkui kyllä raskauden jälkeenkin, sitten arvioitiin kuinka on raskauskilot tippuneet.

Sensei
Puuhevonen

Mietin tätä "vaikeneminen olisi todellakin kultaa"-asiaa kerran kun eräs pieni ja hoikka ystättäreni kertoi, että hänelle oli baarissa tultu sanomaan että "sua en kyllä huolis, sehän olis ku poikaa panis". Minusta ystäväni on hoikka, muttei mikään sairaalloisen laiha ollenkaan.

Mutta joo, kännissä ja netissä huuteluhan vapauttaa ihmisen kaikesta vastuusta. Not.

Miesperäinen (Ei varmistettu)

Minulla on vieläkin traumat siitä, kun (ex) paras ystäväni täräytti tosissaan, että "sulla on miehen perse". Vaatekaupoilla hän aina tarkasti takamukseni sovitettavassa koltussa ja arvioi, näyttääkö liian miehekkäältä vai ei. Monesti oli itku silmässä.

Itse en koskaan huomauttanut hänelle mitään hänen suuresta ylipainostaan.

Tee (Ei varmistettu)

Jännä että vieläkin kaiken lähtökohta ylipäänsä on että pitää näyttää mahdollisimman kauniilta / seksikkäältä. Olisihan se varmaan monelle tajunnanräjäyttävää tajuta ettei KAIKEN tekemisen tarkoituksena ole näyttää seksikkäältä ja kauniilta. Elämässä on muutakin, onhan?

Nainen (Ei varmistettu)

Siis aivan uskomaton vartalo sulla! Olen niin kateellinen kun omat lihakset ei tule ollenkaan noin hyvin esille. Minusta tuo on älyttömän paljon kauniimpaa kuin sellainen langanlaiha mallivartalo, ja sun kannattaa todellakin näyttää sitä ja olla ylpeä.

Eilisen lupaukset

Köh. En ehkä tarvitse noin isoja lihaksia kuin sulla, mutta ottaisin ne mielelläni. En pidä isoista lihaksista, mutta mun mielestä sun lihakset on kauniit. Ja ennen kuin ajattelet että vähättelen sun lihaksia, niin on helpompi sanoa ettei tykkää bodarityypistä kuin että "joo, okei tykkää tiettyyn rajaan asti", mutta että missä se raja tulee vastaan, niin on vaikea sanoa. Kaurapuurolihakset ei usein kehity arnoldschwarzeneggerilaisiksi.

Kaipa tässä on se vanha tuttu tilanne, että jos nainen on miestä vahvempi, naisesta tulee pelottava ja joidenkin mielestä vähemmän naisellinen, koska nainen ei olekaan se heikompi osapuoli joka tarvitsee suojelua.

Taisit joskus kirjoittaa siitä, miten ihmisten kohteliaisuus ja hyvät tavat karisevat netissä. Ei tarvitse seistä naamallaan omien sanojensa takana (köh köh köh, omantunnon pistos, myönnetään... mutta yritän ainakin olla olematta ääliö nimimerkillä).

 

 

 

Ananas
Ananas ja Kookos

Linkkasin omalle palstalleni tämän jutun, kun kirjoitin saman tyyppisestä aiheesta.

Oot kertakaikkiaan UPEA! Mun lihasidoli. :D

Jemina
No Sex and the City

Tästä muistui mieleeni taannoin käsittelemäni Iltalehden karsea asenteellisuus kehonrakentajanaista ja tämän kroppaa kohtaan. Ihan hirveää settiä, ja siis vieläpä suuressa lehdessä. Huh huh.

Mutta näinhän se tosiaan näyttää yhä olevan, että naisen vartalo on ikäänkuin julkista omaisuutta, ja muka kaikille vapaa kommentoida. Ja aina jossakin on jotakin liikaa tai liian vähän, hyvä ei ole ikinä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienosti kirjoitettu juttu. Sinä olet todella upea nainen :)

piina (Ei varmistettu)

Ne kukkakepit on vaan kateellisia ! Näytät upealta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kylla, keskimaarin Markuksi, shemaleksi, mieheksi ym "kehuneet" ovat itse enemmin sita pyoreeta kaljalla turvotettua mahakasta mallia, joilla liikunta keskittyy paaosin kaljankittaamiseen ja snagariruokaan. Tais joku olla jonkinlainen viulunsoittaja tms. Kuten myos ne naispuoleiset, joiden mielesta "alkaa olla kylla jo nyt vahan liikaa", ovat niita vahan pyoreamman olomuodon omaavia. Mutta mielipiteitahan on laidasta laitaan

vierailija (Ei varmistettu)

Onpas hassua, mulla on aivan päinvastainen kuva tosta treenattuihin vartailoihin kohdistuvasta huomiosta. Minusta kun tuntuu nykyisin siltä että juuri halutaan olla treenattuja, lihaksikkaita ja mahdollisimman kiinteitä, ei niinkään laihoja. Koulussani on eräs erittäinkin treenattu ja lihaksikas naisopettaja (harrastaa crossfittiä) ja aivan sama keltä pojista kysyy, tämä opettaja on parhaimman näköinen, tai, kuten he sen sanovat: milf. Vähän kieroa..

Mutta siis olen huomannut aivan saman että lihaville ei mainita ulkonäöstä, mutta laihoille tai hoikille siitä natkuttaminen vaikuttaa olevan ok. Miksi? Ehkä meidän hoikkien luullaan ottavan kaikki kohteliaisuuksina. Eeeei pidä paikkaansa.

Latukka (Ei varmistettu)

Lihaksikkaissa naisissa on sitä jotain mikä mulla ainakin nostaa respectipisteitä kattoon. :) Itsekkin pullamössö sohva-ankkana olen alkanut innostumaan bodypumpista ja kuntoilusta yleensäkin. Pikkuhiljaa ruokavaliota korjaillen toivon saavani myös vähän lihasta... kaunista! Niin kaunista!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Onpas herännyt taas keskustelua. Täällä, Facebookissa ja todennäköisesti jossain muuallakin, jonne en vielä ole löytänyt.

Toisaalla keskustelu oli lähtenyt hieman sivuraiteillekin ja ihmeteltiin, etteikö ihmisillä saisi olla mielipiteitä. Kaikki eivät ehkä jaksaneet lukea tekstiäni, ainakaan ajatuksella, mutta kysehän oli nimenomaan siitä, ettei ole väliä mikä on kenenkin mielestä kaunista, kaikilla on ja pitääkin olla tästä oma mielipide. Kyse oli siitä, ettei kaikkea negatiivista tarvitse aina sanoa ääneen. Mielipiteen voi pitää omana tietonaan ellei se aiheuta ympäristössä muuta kuin mielipahaa.

En myöskään ole sitä mieltä, että ylipainoisia saisi pilkata, koska lihaksikkaitakin arvostellaan häikäilemättömästi. Suosisin mieluummin suun pitämistä supussa, olipa se omia verkkokalvoja ylettömästi ärsyttävä henkilö lihava, laiha, lihaksikas tai ihonväriltään poikkeava. Miksi ketään pitäisi tietoisesti loukata?

Varmasti myös ylipainoiset kohtaavat paljon arvostelua, en epäile sitä yhtään. Mutta yleinen ajattelumalli tuntuu silti olevan, että ylipainosta huomauttelu on hyvän maun vastaista, kun taas lihaksikkaita pidetään jokseenkin vapaana riistana arvosteltavaksi. Uskoisin, että lihaksikkaat kohtaavat ääneen arvostelua paljon sen takia, että osa harrastajista myös kilpailee lajissa. Kroppa on tuolloin kisaväline, se joka arvostellaan ja jonka perusteella pystit jaetaan. Ehkä tästä syystä usein ajatellaan, että lihaksikkaaseen kehoon kohdistuva arvostelu on ihan ok, vaikkei kyseinen henkilö edes kilpailisi.

Joku kirjoitti jossain, että tekstini on melko raakaa yleistämistä. Lisättäköön tähän, että olen 100 % varma siitä, että myös monen naisen mielestä kroppani ei ole naisellinen ja olen liian lihaksikas. Ero tuleekin siinä, ettei yksikään nainen ole tätä minulle tullut sanomaan päin naamaa. Ne, jotka ovat avanneet sanallisen arkkunsa, ovat kaikki olleet miehiä. Toki on sanottava, että varmasti moni mies on osannut pitää suunsa myös kiinni. Nimetöntä huutelua en muuten ole saanut osakseni, edes täällä blogissa. Jokainen arvostelija on ollut minulle tuttu.

 

 

Sanni U (Ei varmistettu) http://sunnysanni.blogspot.fi

Mun mielestä on jotenkin surullista, että nää arvostelijat eivät arvosteluiltaan nää itsensä sisälle, josta tää kaikki paha mieli, kateus ja raivo kimpoaa. Pieni itsetutkiskelu olisi kohdallaan. Ilkeän kommentin takana saattaa olla hauras ja heikon itsetunnon omaava ihminen, joka toista arvostelemalla yrittää epätoivoisesti nostaa itseään ylemmäksi toisten silmissä. Mun tekis mieli herätelä ja ravistella kaikkia arvostelijoita oikeen kunnolla ja takoa sitä tervettä itsevarmuutta niiden päähän.

''Strong people don't put others down, they lift them up''

Hanna K
Sunday Blondie

En ollut ennen erityisen kiinnostunut urheilusta joogaa ja lenkkeilyä lukuunottamatta. Tänä keväänä altistuin lähipiirini myötä kuitenkin niin paljon kuntosali-innostukselle, että pikku hiljaa kuntoilusiemen alkoi itää omassa mielessänikin.

Olen koko kevään käynyt salilla, välillä enemmän, välillä vähemmän, ja ensimmäisiä kertoja elämässäni todella nautin kuntoilusta. Minullahan on lihaksetkin! On ihanaa tehdä töitä oman kehonsa eteen ja huomata tuloksia.

En ollut myöskään erityisen kiinnostunut lihaksikkaista miehistä ennen kuntosalilla käymistä. Ympäristön ilmapiiri kuitenkin tarttuu, ja nykyään arvostan lihaksikasta vartaloa, niin naisella kuin miehellä. Treenattu vartalo on kaunis! Lopulta on tietysti tärkeintä, että jokainen tuntee olonsa hyväksi vartalossaan ja on sinut itsensä kanssa. :)

Kuvasi ovat todella inspiroivia, kiitos tästä kirjoituksesta!

Leopolda (Ei varmistettu)

Uskomatonta luettavaa! En ole koskaan ajatellut, että lihaksikkaita naisia mollattaisiin. Itse olen kuullut ainoastaan ihastelevia kommentteja (toisaalta lausujana on ollut oma isäni) ja pidän näkyviä lihaksia todella kauniina. Olen viime aikoina alkanut oikein iloita siitä, että vaivalla hankitut muskelini näkyvät ilman jännittämistäkin. Muuten en ole itseeni mitenkään erityisen ihastunut, enkä useiden naisten tapaan ole tyytyväinen ulkonäkööni, mutta lihaksistani olen ylpeä. Olen Facebookissa Jutta Gustafsbergin fani, ja olen ihmeissäni lueskellut juurikin tästä aiheesta, kun mahtavan näköisten fitness-naisten ulkonäköä ruoditaan erittäin suorin sanoin. En väitä että he kaikki olisivat kauhean kauniita, mutta eihän sitä työmäärää voi olla arvostamatta, joka siihen dieettiin ja treenaamiseen vaaditaan. Aivan käsittämätöntä käytöstä kyllä.

Bear (Ei varmistettu)

Totuus on mielestäni näin. Miehet, jotka päästävät kyseisiä sanoja suusta, kuuluisi olla huolissaan ja käydä nopeasti hankkimassa itselleen salikortin, koska haistan joka kerta pientä pienen miehen syndroomaa. Naiset, jotka omistavat lihaksia, ovat epäilemättä maailman seksikkäimpiä ja "kovapäisimpiä" urheilijoita.

ps. olet älyttömän upea.

Vierailija/Katri (Ei varmistettu)

Vautsi miten hyvässä kunnossa oot! Toivottavasti huomaat tämän viestin, sulle varmasti satelee niitä todella paljon.. mutta haluaisin kysyä, että kun olen aina pienestä asti hävenny isoja reisiäni. Nyt kun olen pian kaksi vuotta treenannut salilla, välillä enemmän täysillä ja välillä vähän löysemmin. Tämä vuosi on mennyt kyllä aikalailla täysillä, ja huomaan paljon muutoksia kehossani. Haluaisin kuitenkin, vieläkin tiukemmat reidet ja kaiken "ylimääräisen" rasvan jotenkin pois, ilman että kuitenkaan lihaksia katoaisi, koska tällä hetkellä jaloissani on todellakin lihaksia. Toivon, että antaisit tälle iso reidelle jotain vinkkejä!..

Vierailija (Ei varmistettu)

Musta tuntuu, että tässä on osittain jotain samaa kuin siinä, että on jotenkin enemmän ok sanoa isoja rintoja rumiksi kuin pieniä - mitä enemmän jotain ihannoidaan, sitä enemmän sitä "saa" myös haukkua. Eri tuo on siinä mielessä, että hyvin lihaksikasta naista ei ehkä toki samalla tavalla yleisesti perinteisesti ole ihannoitu kuin nyt vaikka sitä isotissistä. Silti kyllä kuitenkin nään siinä jotain samaa sikäli, että nykyään timmiä vartaloa ja lihaksikkuuttakin naisella arvostetaan yleensä enemmän kuin löysää kroppaa. Jos sanot, että onpa rumat lihakset, se on ok, koska jotenkin ajatellaan että se ihanteita lähempänä oleva kyllä kestää ja jollain oudolla tavalla ansaitseekin arvostelun. Jos taas sanot että jopa on löysää läskiä, se ei ole ok, koska silloin ikään kuin lyöt lyötyä. Samalla tavalla jos sanot, että isot rinnat on rumat, oot jotenkin oikeamielinen naissukupuolen ulkonäköpaineilta pelastaja, kun taas jos sanot että pienet tissit on rumat, oot ilkeä juntti joka ei tajua että niin päin ei kuulu sanoa. Tällä samalla logiikalla laihoja saa haukkua julkisemmin kuin lihavia. Näin oon tän homman päätellyt, nimim. isotissinen blondi. :D

Jone (Ei varmistettu)

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.