Matkaan!

Onnenpäivä

Olen tänä vuonna matkustanut ennätyksellisen paljon. Olen matkannut Costa Ricaan, Dubaihin ja Singaporeen, reissannut USA:n sisälläkin sinne, tänne ja takaisin. Näinkin hienoista paikoista huolimatta, on vuoden odotetuin matka kuitenkin vasta edessä. Kunhan lennosta selviän, tulen viettämään seuraavat kuusi viikkoa Suomessa.

Matkatavarat ovat nyt kasassa, kaikki välttämätön yhteen isoon ja yhteen pienempään matkalaukkuun sullottuna. Näillä varusteilla sitä pitäisi taas selvitä niin helteestä, vesisateesta, viimasta ja tuulesta, olinpa sitten moottoripyörän, polkupyörän, lenkkareiden tai korkkareiden päällä. Voin kertoa, ettei mihinkään muuhun kohteeseen matkatessa ole pakkaaminen yhtä hankalaa.

Tosin eipä taida olla tunnepuolellakaan samanlaista myllerrystä mihinkään muualle matkatessa. Olo on yhtä aikaa iloinen ja onnellinen ja toisaalta taas haikea ja surullinenkin, kun mies jää vielä hetkeksi tänne rapakon taakse. Joka kerta Suomeen matkatessa minua kutittaa sillä tavalla oudosti vatsanpohjasta, jännittää miltä sitten perillä tuntuu. Jotenkin sitä pelkää, että asiat ovat muuttuneet, että se tunne, että tänne minä kuulun, katoaa. Vaikka asun täällä kaukana, onnellisestikin, en silti halua napanuoran kotimaahan katkeavan. Sen jälkeen en tuntisi enää kuuluvani oikein mihinkään.


Mutta tuskinpa se tunne on ainakaan vielä kadonnut. Minä nimittäin voin jo melkein haistaa ukkosmyräkät siellä, kostean maan ja metsän sateen jälkeen, tuntea kosteuden ja kesätuulen iholla ja kuulla, kuinka vesi putoaa räystäästä ja pikkulinnut aloittavat konserttinsa tummien pilvien hälvettyä. Toivottavasti vaistoni eivät mene pahasti vikaan.

Nyt on edessä enää se vajaan vuorokauden mittainen matka. Ja hitsinpimpulat, että hermostuttaa. Niin paljon kuin tässä on jo matkusteltu, niin silti yksin lentäminen aina vaan jännittää, lentokentät pelottaa ja matkustajien karjamainen kohtelu ahdistaa. Mutta ei auta.

Los Angeles - Kajaani, matka alkaa nyt!

 

Kommentit

mh (Ei varmistettu)

Kajaani! Tuutko sä tänne?! Tervetuloa! Ootko sä täältä kotoisin vai mistä moinen?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, lennän vaan sinne ja jatkan kotikonnuille Nivalaan :)

Finski (Ei varmistettu)

Onnea matkaan, Anne. Itse palasin juuri Suomen matkalta joka mullekkin taa reissu on jokavuotinen juttu. 11 paivaa meni ihanasti, kuusi ensimmaista oli vesisade ja 13 C ja sen jalkeen kamalan kuuma ja arskaa. Tyypillinen loma Suomessa jota varten ei osaa pakata! Eka paiva kaupungilla kesahepeneissa ja piti poiketa alennusmyynteihin ostamaan villapusero ja siihen sopiva huivi Marimekosta....voi mua parkaa kun heti piti shoppailla, hahah. Yolla kun herasin ikkunat auki ja oli ihan valoisaa ja linnut lauloi pihapuussa, tunsin itseni onnelliseksi. Mutta joka kerta vahvistuu se tunne etta en kuulu tanne enaa ja kotiin USAan on kiva tulla. Se Suomi on mulle sellainen henkireika mutta jos sinne muuttaisin pysyvasti,varmaan tukehtuisin.

Matkaaja (Ei varmistettu)

Los Angeles - Kajaani, ehkä eksoottisin lento ikinä. :D Enpä edes tiennyt LA:sta lennettävän sinne suoraan. Hyvin kuvailit noita tuoksuja, todellakin ukkonen ja sateen jälkeen kostea maa ja toisaalta kaste aikaisin aamulla, toisaalta helteellä kuiva kesäinen mäntymetsä ja järvi on kanssa niin ihania Suomen kesän tuoksuja. Hyvää matkaa ja tervetuloa tänne Suomeen!

ailat (Ei varmistettu)

Tervetuloa Suomeen ja jäätelöapajille, maista nyt ainakin magnumin samppanjajäätelöä : )))

Kristalyn (Ei varmistettu)

Moi! Luen blogiasi ahkeraan, koska haaveilen myös joskus muuttavani Jenkkeihin :) Jos matkailet nyt Kainuussa niin tervetuloa Sotkamossa sijaitsevaan vaateliikkeeseeni Kristalyniin :) Hauskoja Suomi päiviä sinulle!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.