Matkailun kannalta hyviä syitä asua Kaliforniassa

Onnenpäivä

Jet lagiset terveiset täältä kotisohvalta. Parin viikon mittainen maailmanympärysmatka kahdella kaupunkilomakohteella on nyt onnistuneesti ja turvallisesti takana. Tunteja ja taas tunteja lentokoneessa istuttuani oli aikaa ajatella reissuja ja kotia, sitä kuinka erilaista matkailu nykypäivänä on verrattuna aikaan, jolloin asuimme vielä Suomessa. Oivalsin, että Kaliforniassa asumisessa on myös matkailun kannalta muutama erinomaisen hyvä puoli.
 

Lomalla ei ole pakko ottaa aurinkoa.
Kun ennen muinoin Suomesta käsin matkaillessa ei kehdannut palata kotiin ellei reissussa ollut edes vähän tarttunut väriä pintaan, ei tätä nykyä aurinkoisemmassakaan lomakohteessa tarvitse kuluttaa arvokasta matka-aikaa hotellin uima-altaalla. Sen sijaan, että matkan päätarkoitus olisi rusketuksen työstäminen, voi huoletta keskittyä tutustumaan uusiin maisemiin, kierrellä kaupungilla ja viettää valoisan ajan vaikka sisätiloissa jos siltä sattuu tuntumaan. Sitä aurinkoa kun ehtii ottamaan sitten kotonakin, omalla uima-altaalla tai rannalla, melkeinpä ympäri vuoden.

Dubaissa käväisin hotellin uima-altaalla kahdesti, enemmän mojitot kuin auringonotto mielessä.
 

Lomalla ei tarvitse shoppailla
Ennen sitä tuli aika pitkälti lähdettyä reissuun tyhjällä matkalaukulla, se kun oli melkein se ja sama mihin päin maailmaa matkusti, niin kaikki oli halvempaa kuin Suomessa. Lomasta kului helposti useampi päivä kaupoissa pyörimiseen ja vaatekaapin täydentämiseen, koska pakko ostaa kun halvalla saa. Dubaissa ja Singaporessa hintoja tutkiessani tajusin, että minun ei enää kannata ostaa juuri mitään muualta kuin kotoa, sillä täältä saa lähes kaiken halvemmalla eikä valikoimissakaan ole valittamista.

Dubaissa voi ostoskeskuksissa shoppailun sijaan vaikka luistella...
 

... ja laskea persmäkeä tai lasketella.

 

Matkaan ei tarvitse lähteä talvitamineissa
Sinänsä pikku juttu, mutta helpottaa kuitenkin matkantekoa talviaikaan, kun ei lämpöiseen maahan lähtiessä tarvitse ottaa talvitamineita mukaan vain siksi, ettei kotimaan siirtymillä taksia odotellessa jäätyisi pystyyn.

Ei ole pakko matkustaa ulkomaille
Yhdysvallat on niin valtavan suuri maa, ettei eksoottisemmallekaan lomalle lähtiessä tarvitse välttämättä poistua maasta. On tropiikkia, autiomaata, vehreyttä, vuoristoa, lunta keskellä kesää, merenrantaa ja ihan mitä vain ilman, että tarvitsee jonotella maahantulotarkastuksessa.

Ei harmita tulla kotiin
Viime vuosina olen jokaisen loman päättyessä ollut varsin hyvillä mielin, sillä ei ole lainkaan hullumpaa palata kotiin Kaliforniaan. Suomesta lomalle lähtiessäni muistan aina sen Helsinki-Vantaan harmauden (lähinnä syksyisin ja talvisin), joka iski märän rätin lailla päin näköä kotiin palatessani. Vaikka täällä Kaliforniassakin on arki lopulta ihan samanlaista kuin missä tahansa muuallakin, tekee ilmasto-olosuhteet kotiin palaamisesta huomattavasti helpompaa. Lisäksi vielä lähes viiden vuoden jälkeenkin on Kaliforniassa reilusti jäljellä uutuudenviehätystä ja joskus tuntuu, kuin olisin loputtomalla lomamatkalla.

Kymmenen päivän sääennuste kotipuolessa.

 

Suomi on lomakohde
Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, edellisestä kohdasta huolimatta, Helsinki-Vantaalle laskeutuminen saa lähes itkemään ilosta, satoi tai paistoi. Kun Suomessa käy lomalla, ei vaihtelevista sääolosuhteista, korkeasta hintatasosta tai muista turhanpäiväisistä asioista tule murehdittua juuri lainkaan, sillä tärkeintä on, että saa viettää aikaa tutuissa ympyröissä, rakkaiden ihmisten kanssa.

 

Pakko vielä riemuita vähän loppuun: enää vajaat kaksi kuukautta ja edessä on seuraava kaukomatka - Littoisiin! Nivalaan! Äänekoskelle! Ja ties mihin muualle! Jee!

Kommentit

hanne_tasteofhoney

Agree, agree, agree aaand agree! Mietin ihan samoja asioita nyt, kun pääsin Suomeen lomalle. Arizonassakaan ei auringosta ole varsinaisesti puutetta, joten eipähän tarvitse ottaa Suomen kesästä mitään paineita, satoi tai paistoi. Shoppailua en edes harkitse, ellen satu löytämään jotain kivaa Suomi-designia. Outlethinnat ovat ainakin Phoenixissa aika lyömättömät! 

Btw, näytät tossa yläkuvassa ihan Blake Livelylta!

ninoh

Samat fiilikset tätä nykyä on ihanan eksoottista saapua Suomeen kesäksi.pikku kylmyyskään ei haittaa ihana lenkkeillä saunoa ja poltella takkaa.meksikossa ei tuu koskaan reissuilta palatessa arkimasennusta,sillä sanaa arki ei löydy edes kielestä:) oman maan sisällä pelkkä tunti ulos kaupungista niin kulttuuri ilmasto vaihtuu..

Maikki tempaisee (Ei varmistettu)

Muistan joskus lukeneeni pariskunnasta, joka oli niin onnellinen ja tyytyväinen omaan kotiinsa, ettei heidän tarvinnut matkustaa lomalla mihinkään ja voin hyvinkin onnellisena totea nykyään ihan samaa ja aika huikeaa, sillä onnin tuntuu olevan juuri siinä omien jalkojen alla.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mun äiti asuu siellä tätänykyä :) Tehdään vaan tällit jos olet tontilla! Mie oon siellä päin joskus elokuussa. Sen tarkemmin en vielä osaa sanoa...

JnH (Ei varmistettu)

Miksi Suomeen on ihana palata lomalta:
1. Heti lentoasemalta poistuessa näkee bensan hinnan ja muistaa, että täällä kaikki on aivan helvtin kallista. Voi tuntea itsensä rikkaaksi länsimaalaiseksi kun pystyy elämään täällä.
2. Ei tule ihosyöpä kun 5/6 vuodesta on synkkää ja sateista.
3. Ei naama rypisty hymyilemisestä kun kukaan naapuri ei kuitenkaan tervehtisi takaisin.
4. Ei tarvitse käydä töissä jos ei huvita. (Sosiaalidemokratian takia maa on pian konkurssissa, mutta mitäpä tuosta.)

Okei, muutaman oikeasti hyvän puolen keksin: ruisleipä, Oltermanni, karkit ja Fazerin sininen. Mutta hulluja me ollaan kun asutaan täällä... :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.