Mies, osta lahjaksi rintaliivit

Onnenpäivä

Kun palasimme Costa Ricasta, suuntasi mies samantien kohti Brittejä ja Saksaa ja jäin kärsimään kotiin paluu -ahdistuksesta ihan itsekseni. Miehen reissuissa on kuitenkin yksi hyvä puoli, joka saa oman kotiin jäämiseni tuntumaan hitusen siedettävemmältä. Nimittäin ne tuliaiset. Vaikka kärsinkin aina ajoittain paska vaimo -syndroomasta, olen ilmeisesti onnistunut tekemään jotain myös oikein, sillä tälläkin kertaa mies oli uhrannut matkalaukustaan puolet rintaliiveille.

Perheessämme on vuosien saatossa ja työmatkailun myötä vakiintunut jo jonkinlaiseksi perinteeksi, että saan usein niin tuliaiset kuin muutkin lahjukset uusien alusvaatteiden muodossa. Tiedän, että 190 senttiä raamikasta kaljupäätä on naisten alusvaatekaupoilla itselleen melko vieraalla maaperällä, mutta silti hänellä on ilmiömäinen kyky onnistua hankinnoissaan pääsääntöisesti hyvin. Joskus jokin malli ei ehkä ole istunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta onnistumisprosentti on silti selvästi plussan puolella.

 

Meillä naisilla, tai ainakin itselläni, on usein se vika, ettei rintaliivien värityksen suhteen juuri revitellä. Vaikka väriskaalaa olisi laajemminkin tarjolla, sijoitetaan yleensä niihin valkoisiin tai vaaleisiin liiveihin, jotta ne eivät näkyisi vaaleiden paitojen läpi. Ja vaikka tummien paitojen alla voisi käyttääkin kaikenlaista riemunkirjavaa, hankintaan silti ne pelkistetyt mustat liivit monikäyttöisyyteen vedoten.

Miehen ajattelutapa on kuitenkin eri, sillä hän on autuaan tietämätön värikkäiden rintaliivien aiheuttamista pukeutumisvaikeuksista. Ja tämä on miehen vahvuus rintaliiviostoksilla. Olenkin aina kuin lapsi karkkikaupassa penkoessani miehen alusvaate-tuliaisia. Kasasta ei nimittäin takuulla löydy yksiäkään tylsiä liivejä. Jee!

 

Aivan liian usein olen kuitenkin kuullut naisten suusta seuraavaa:

Ei minun mieheni kyllä suostuisi menemään naisten alusvaateosastolle. Eikä se edes osaisi ostaa mitään ja vaikka osaisikin, niin valitsisi kuitenkin ne typerimmän näköiset liivit

Höpöhöpö, sanon minä.

 

Haastankin nyt miehet ostamaan vaimoilleen tai tyttöystävilleen lahjaksi rintaliivit ja osoittamaan yllä olevan väitteen vääräksi. Ei rintaliivien ostaminen mitään ydinfysiikkaa ole, mutta vaatii kuitenkin hitusen tutkimustyötä ja paneutumista. Oikea koko on helppo tarkistaa naisen lempiliiveistä tai vaikka varastaa yhdet liivit malliksi mukaan ostoksille. Lisäksi ne liikkeessä pyörivät henkilöt, joita myös myyjiksi kutsutaan, osaavat varmasti olla avuksi. Koska oikea kokokin voi mallikohtaisista eroista johtuen osoittautua vääräksi, kannattaa säästää kuitti kaiken varalta. Äläkä missään tapauksessa edes yritä ajatella kuten nainen, mikä on käytännöllistä ja mitä nainenkin ostaisi. Osta juuri niin räikeitä, villejä ja hauskoja liivejä kuin mielesi tekee. On nimittäin se sovittelu- ja esittelykierros sitten kotosalla varmasti paljon hauskempaa.

Ja nainen, jos lahjapussukasta paljastuu ihanan sensuellien liivien sijasta kirkkaanpinkit, muutoin epäkäytännölliset tai ei ihan täydellisesti kurveihin sulautuvat super-push-upit, niin mitä sitten? Älä ota sitä vakavasti. Niitä valkoisia, puuterinvärisiä, perusmustia, täydellisesti istuvia ja vaatteiden alle sulautuvia liivejä saat varmasti ostettua itsekin.

 

Kommentit

Oranssinen

Jee! Oma puolisoni on myös "kultasormi" alusvaateostoksilla - häneltä olen minäkin saanut ne hauskimmat, erikoisimmat, kauneimmat ja ISTUVIMMAT rintaliivit, korsetit ja aluspöksyt. En tiedä mitä metodilla hän koon valitsee, mutta todellakin lahjapaketista paljastuu aina kuin mittatilaustyönä tehdyt ihanuudet!
En tosin itsekään osta niitä valkoisia saatikka puuterinvärisiä kammotuksia lipastonlaatikkoon (=lue koko sängynalusen täyttävään laatikostoon), mutta silti miehen lahjoittamat ovat niitä kauneimpia!

 

Didi Rose (Ei varmistettu)

Ihania liivejä oot saanut!
Onnekas olen minäkin ja saan milloin mistäkin syystä ihania ja todella hyvin istuvia liivejä lahjaksi. En kyllä ymmärrä miten mieheni pysyy muuttuvan kokoni mukana niin hyvin, mutta täydellisesti istuvia löytää aina!
Totta kyllä on se ettei laatikostani löydy yhtään tylsää ja tavallista liiviä, mutta väliäkö sillä. Olenhan saanut oikean värisiä ja mallisia mekkojakin ;)

Vau mikä vauva!

Samasta syystä mä haluisin joskus mennä sellaselle pukeutumisneuvojalle tms, se kun saattais tarjota mulle sellasia vaatteita joita en ite ikinä valitsis. Kokeilla vois, ja omien kangistuneiden kaavojen ulkopuolelta saattais kuitenkin löytyä jotain yllättävän sopivaa ja hauskaa :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mies ei ainakaan myönnä kokeilleensa niitä ensin :P

Vierailija (Ei varmistettu)

eieieieiei. ei. ei.

- En koskaan osta liivejä sovittamatta ja miehen ei kannata sovittaa niitä puolestani.
- Koot ja mallit vaihtelevat niin paljon, että joku koko voi olla ihan eri juttu vaikka hm:llä ja alusvaateliikkeellä.
- Kun rinnat ovat keskenään erilaiset niin hyvä jos itsekään löytää istuvia liivejä.
- Suurin osa liivimalleista ei istu ol-lenk-kaan. Kokeiltu on.
- Alusvaatteilla on harvoin palautusoikeus.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

No okei, jos kyseessä on oikein haastava tapaus niin sitten ei ehkä kannata lähteä kokeilemaan onneaan. Onko tosiaan Suomessa niin, ettei rintaliiveillä ole palautusoikeutta? Kalsarit vielä ymmärrän, mutta rintaliivit?

Vierailija (Ei varmistettu)

Se vaihtelee liikkeittäin. Monesti menettely koskee kaikkia alusvaatteita, mille en itsekään löydä järkevää selitystä.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mielenkiintoisen suunnan tää keskustelu sai tissihikineen. Mutta kuinka kotona sovittaessa tissihiki eroaa sovituskopin tissihiestä? Ja jos vielä pureudutaan asiaan tarkemmin, niin ainakin itse eritän tuskanhikeä kotona sovitellessa vähemmän kuin sovituskopissa :D

Paskapaiva (Ei varmistettu)

Tuota, tassa on nyt pettamatonta naisen logiikkaa.
Eli kaivat hyllyn perimmaiset liivit, kayt sovituskopissa kokeilemassa... oletetaan, etta on myos vahan kuuma paiva ja kopissa lammin.
Liivit eivat istu ja paatat palauttaa ne takaisin rakkiin, asetat ne siihen ensimmaiseksi, koska se nyt vaan on mita ihmiset tekevat. Seuraava naishenkilo sitten mahdollisesti saa nauttia sinun tissihiesta?

rinkeli (Ei varmistettu)

Joo harvoin saa alusvaatteita palauttaa. En myöskään pysty ostamaan kokeilematta, kun tissiä löytyy.
Ja sellasia 50e--> maksavia rintsikoita ei huvikseen ostella. Isoille tisseille nimittäin on ihan turha edes etsiä H&M, Lindex yms. halvemmalla.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Eli lisäämmä ohjeistukseen, että varmistaa liivien palautusoikeuden :) 

Oranssinen

erikoisliikkeissä yleensä kyllä vaihtavat jopa alushousut - vaikka rintaliivit miehen ostoksina istuvatkin näkee se peräpeilini paaaaljon pienenpänä mitä se on. Tai sitten se haluaa vain "imarrella" minua ja ostaa tahallaan liian pienet ;)

 

Morsio
Mennään vaan!

Ihana mies sinulla! Minulla ei ole edes käväissyt pienessä mielessä että mies voisi minulle alusvaatteita ostaa ja itse ostan aina juuri niitä "järkeviä" perusliivejä. Muistaakseni ainakin Changella oli kyllä sellainen palvelu, että siellä oli tallessa kokotiedot. Näin mies voisi vain tepastella paikalle ja pyytää myyjää kaivamaan koon ja opastamaan valinnassa. Helppoa!

karkkimaria

Oma mieheni on erikoistunut käsilaukkuihin. Nekin on olleet kaikki ihan nappivalintoja, joita en itse olisi hyllystä mukaani nostanut.. Yllättävää kyllä, miehillä usein on hyvä silmä sille, mikä omaa puolisoa voisi mielyttää.. 

Ja nyt, kun niitä käsilaukkuja alkaa olla jo tarpeeksi pitäisi varmaan ehdottaa miehelle vaihtoa alusvaatteisiin :D

Aurinkopiirakka

Parit edelliset syntymäpäivälahjat ovat hoituneet seuraavasti. Syntymäpäivälahjaksi saan noin 100 euron limitin valitsemaani alusvaateliikkeeseen. Koska mies ei voi ostaa niitä liivejä ilman minua, minä menen koppiin ja mies etsii myyjän kanssa kivoja. Saan siis kerralla sopivat. Viimeksi kyllä lähti mopo käsistä, kun osuttiin alennusmyyntien aikaan kauppaan. Yhden setin sijaan sainkin kaksi ja sukkanauhaliivit, alusmekon jne. Saisinkohan taas syntymäpäivälahjaksi luvan shoppailla alusvaatteita... Alusmekko ja sukkanauhaliivit ovat muuten uskomatonta arjen luksusta. Ne päällä tuntee itsensä erityiseksi.

C/D75/85 (Ei varmistettu)

Olisi aika ihanaa, jos rintaliivimallit sopisivat niin hyvin, että mieskin voisi ostaa niitä! Pelkkä satunnainen kierros kauppojen alusvaateosastoilla nostaa tuskanhien otsalle, saati sitten tarpeeseen tuleva ostosreissu. Joskus tuntuu että valmistaja arpoo rintaliivien kokoluokitukset...

Tanni (Ei varmistettu)

Mulla on taas semmoinen ongelma, ettei ikinä löydä tarpeeksi pieniä ja sopivia. Terveisin 70A/75AA/75A/70B, mitä näitä nyt on. :D Jostain aina puristaa, on väljä, lerpattaa, nousee ylös, valuu alas. Ongelmana myös löytää sopivat alushousut. Takamusta on siunaantunut sitten boobsienkin edestä (vai takaa ahahaha). Jos ei itekkään löydä sopivia, ni miten mies sitten? Vois kyllä lähettää sen joskus ostoksille, ehkä sen silmät kertois paremmin kun omat mikä sopii.

Finski (Ei varmistettu)

Tsiisos, tastahan kehkeytyi mahtava ( ja koominen) keskustelu tavallisen asian vaikeudesta. USAssa tosissaan voi palauttaa lahes kaiken ostamansa kauppaan josta sen osti.Tai vaikka eri osavaltioon jos on sama kauppaketju. Aina kun kayn Suomessa niin ihmettelenkin sita miten kaikki ostokset on final, kuten sanonta kuuluu. Mulla ainakin on kroppa eri kokoa ison lounaan jalkeen tai treenien jalkeen.Sit ku menee kotiin ja koittaa taas paalle niita ostettuja kuteita, ei nayta ei tunnu enaa hyvalta kun maha pullottaa jaateloannoksen jalkeen tai kegat on liian pienet kun on se aika kuusta. AARRGGHHH tata naisena oloa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.