Minä kerään mukeja, mitä sinä keräät?

Onnenpäivä

Melko suuri osa ihmisistä keräilee tai on ainakin joskus kerännyt jotakin. Jos ei aikuisiällä, niin ainakin sitten lapsena. Vai voitko väittää, ettet koskaan olisi kerännyt kiiltokuvia, keräilykortteja tai tarroja

Asiaa tiedusteltuani on lähipiiristäni löytynyt jos jonkinlaista keräilijää. On Star Wars -figuurien, erilaisten pöllötavaroidentietokonepelien, aseiden, Mariskoolien, seinäkellojen ja partakoneiden keräilijöitä. Niin, kerätähän voi melkein mitä vain, kaikkea kahvinkeittimistä aina vanhoihin traktoreihin. Ja onhan sitä itsekin tullut keräiltyä vuosien varrella jos jonkinlaista tilpehööriä.

Suomessa käydessä kävin ihailemassa sukulaismiehen seinäkellokokoelmaa. Kuvassa murto-osa kaikista kelloista. Voi sitä tikityksen määrää!Jo varhaisina lapsuusvuosina mummoni johdatti minut keräilyn pariin kiiltokuvien ja postimerkkien muodossa. Vaikkei postimerkit lopulta jaksaneet minua kovin montaa vuotta kiinnostaakaan, oli liekki kaikenlaiseen keräilyyn syttynyt. Postimerkeistä siirryin ikätovereitteni tavoin kirjepapereiden, tarrojen ja ALF-keräilykorttien keräilijäksi. Näiden lisäksi keräilin erilaisia servettejä, lukujärjestyksiä, pieniä kiviä, pikkuautoja ja Kinder-yllätyksiä. Sitten teini-ikäisenä tulivat muumimukit ja veivät mennessään. Nyt 16 vuotta myöhemmin minä keräilen muumeja edelleen. Kokoelmani ei kuitenkaan ole täydellinen ja hyvä niin. On eri asia keräillä ja saada iloa tekemistään löydöistä, kuin vain omistaa kokoelma, jota ei voi enää täydentää.

Mitäs te lukijat keräilette tai olette joskus keränneet? 

 

ps. Ne lapsena kerätyt kirjepaperit ovat edelleen tallessa, vaikkei kokoelma olekkaan kasvanut sitten lapsuusvuosien. Minä kun aina ajattelin, että jonain päivänä vielä antaisin ne jälkikasvulleni. Koska jälkikasvua ei perheeseemme nyt sitten kuitenkaan ole odotettavissa, tarjosin pitkällisen harkinnan jälkeen, luopumisen tuskasta huolimatta, kokoelmaani eräälle pikkutytölle. Tämä katseli papereita aikansa niihin koskematta ja kysyi: "mitä mä tämmösillä teen, eihän tällaisia kukaan enää käytä". Sillä hetkellä pikkutyttö sisälläni pillahti itkuun. Kirottu, sieluton sähköposti.

 

 

Kommentit

Mintun oma sivu

Lapsena keräsin tarroja, kiiltokuvia, Aku Ankan taskukirjoja ja Asterixeja. Kaikki ovat vielä tallella. Tai kiiltokuvia ja tarroja olen alkanut nyt aikuisena käyttää, ja varsinkin kiiltokuvista saa hienoa retrohenkeä erilaisiin onnittelukortteihin. Eli kai sitä voisi sanoa, että kannatti kerätä. :)

Nyt aikuisena yritän vain vähentää roinan määrää ympäriltäni. Kun vain raaskisi luopua niistä taskareista. Tai edes lehtiakkareista, joita niitäkin on monta hyllymetriä.

vierailija (Ei varmistettu)

Jes, kerrankin löyty joku toinen, joka on keräillyt erilaisia servettejä! Minä keräilin niitä koko ala-asteen ajan, ja nyt niitä on monta sataa. Serveteistä saa askarreltua tosi hienoja kortteja, niillä voi päällystää vihkoja jne. Eli ei menny keräily hukkaan! :)

Enni

Samanlaiset kokemukset tuosta kirjepaperista. Tarjosin sukulaistytölle ja hän ihan ihmeissään kyseli, että mitäs ne on. En jaksanu edes selittää, niin pettynyt olin. Nyt aikuisiällä minäkin keräilen muumimukeja, tai no keräilen ja keräilen... ostan aina kun ilmestyy ku joku uusi tai löydän jonkun kivan vanhan kohtuu hintaan. Lisäksi keräilen nappeja, joita olenkin nyt päässyt hyödyntämään Tommi K:n Isyyspakkaus blogissa esittelemään ideaan. http://www.lily.fi/juttu/magneettinen-inspiraatiotaulu. Keräily ei mene koskaan hukkaan, kunhan vaan löytyisi paikka kaikille kivoille keräilyille...

nimimerkki kaapit järjestyksessä, mutta täynnä

harhaanjohtava

Joku voisi väittää minun keräilevän vanhoja mainoksia. Mies tuossa viime kesänä siivosi varastoamme ja löysi monta laatikollista minulle tulleita mainoksia, hmmm... jopa 9 vuoden ja 3 eri paikkakunnan ajoilta. Mietin edelleen, mikä idea on ollut pakata ne muuttolaatikoihin muuttaessaan? :D

Toisaalta olen sellainen hamsteri, että minun luulisi keräilevän vaikka mitä. Jotenkin tuo todellisuudentaju katoaa, astuin sitten mihin kauppaan vaan.

Mutta keräilen mä jotain ihan oikeastikin. Sammakoita. Löytyy niin puutarhasammakkoa kuin pehmosammakkoakin. Ne on ihania!

Vierailija (Ei varmistettu)

En ole koskaan keräillyt mitään.

-lone star-

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Lone star: ihanko oikeasti? Ikinä? Sitten menet samaan kategoriaan niiden superihmisten kanssa, joilla ei koskaan ole ollut päänsärkyä :D

sannanaa (Ei varmistettu)

kerään kynsilakkoja ja kynsitaiteiluun liittyvää krääsää (en tiedä onko tämä yleistä naisten keskuudessa, mutta olen ainakin saanut lähipiirissäni paljon kummastelua). minulla on työkalupakillinen kynsilakkoja ja uusi pakki pitäisi hommata kun tila loppuu. on tismalleen samanvärisiä lakkoja, timantteja yms eri merkeiltä, mutta pakko aina ostaa kun vastaan tulee joku mitä ei vielä ole! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nyt en äkkiä muista yhtään keräilykohdetta. Kirjoja minulla kyllä on, mutta voiko sitä sanoa keräilyksi jos ostaa kirjan, lukee sen ja panee kappiin :). En siis tarkoituksella kerää kirjoja, harrastan lukemista ja kirjoja on sitä myötä kertynyt.

Varmasti lapsena olisin mielellään kerännyt kiiltokuvia yms., mutta ei niitä ollut kerättäväksi asti.

Mitä minä kerään? Hmmm...pitää miettiä ihan tosissaa nyt :).

lone star

Vierailija (Ei varmistettu)

Päänsärkyä minulla on ollut riesaksi asti, sillä olen ikäni kärsinyt migreenistä. Viime vuosina se on onneksi ollut melkein kokonaan pois.

lone star

Tommi K
Isyyspakkaus

Alf-keräilykortit! Mulla on ne kaikki - molemmat sarjat edelleen jossain.  Lapsena olin aina keräilijä: tarroja, postimerkkiä, erikoisia kiviä, ulkomaan rahoja... Eniten innostuin kuitenkin sellaisista asioista, joita oli rajallinen määrä, joten oli mahdollista kerätä koko sarja: Alf-kortit, Snoots-nenäkortit sekä Roger Rabbit ja Alf-tarrakirjat ainakin. Snootseja taisi jäädä puuttumaan kaksi, mutta Roger Rabbit -tarrakirjan sain täyteen.

Nykyisin keräily on jäänyt vähemmälle. Muutamia sarjakuva-albumisarjoja olen kasannut: Muumi (se A4-kokoinen), Asterix ja Calvin and Hobbes. Nyt äitini alkoi kerätä Tammen kultaisia kirjoja, ja luulen, että osallistumme tähän projektiin. Lasketaanko Suuret toivelaulukirjat?

giggle (Ei varmistettu)

Elokuvia! Ensin en ajatellut asiaa, tykkään katsella elokuvia ja näköjään myös ostella kun ei enää kaappiin mahdu.. no pitää jokaisella joku pahe olla ;)

Sandels
Sandels seuraa

Voih, en edes muistanut että ala-asteella keräiltiin ja vaihdeltiin kirjepapereita!! Niitä oli tuoksuvinakin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuvapapereiden ja tarrojen lisäksi yksi keräilykohde on ollut puhelinkortit. Eli ne erilaisilla kuoseilla varustellut "päläpälä"-kortit ym.
Ehkä oudoin keräilemäni asia on ollut erilaiset kondomipakkaukset.

Kommentoi