Mitä ennen Kaliforniaan muuttoa tulisi ottaa huomioon

Onnenpäivä

Naapurustomme täällä Orange Countyn periamerikkalaisessa lähiössä alkaa pikkuhiljaa olla täydessä halloween-loistossa; on jättihämähäkkejä, hautakiviä, kummituksia ja tikun nokkaan lyötyjä pääkalloja. Poikkeuksena tästä kaikesta hapatuksesta on kuitenkin talo numero 22052, jonka laiska emäntä ei ole saanut aikaiseksi hoitaa pihamaalle asianmukaisia koristeita. Niin, tuo naapuruston musta lammas olen tietysti minä, jonka innostus pihakoristeluihin kuoli yhdessä etupihan ruukkukukkien kanssa.


Ilmeisesti olen tällä välinpitämättömällä käytökselläni suututtanut sekä universumin että luonnonvoimat, sillä hurtista huumoristaan tunnettu luontoäiti järjesti tiluksillemme vähän turhankin todenoloisia halloween-koristeita. Seuraavassa siis selvennys yllä olevaan postilaatikon kuvaan:


Vaikkei tämä hämähäkki kavereineen kovin järeää tekoa olekaan eikä kasva edes karvaa, ei koon pidä antaa hämätä. Tuo hämiksistä suurempi on nimittäin pahamaineinen mustaleski, jonka puremasta tulee iso pipi. Pienemmän hämähäkin lajista minulla ei varmaa tietoa ole, mutta epäilisin sen kuuluvan Hipsimys Oksetusten alalahkoon. Joka tapauksessa kaveri on eksynyt kyllä väärään seuraan.

Myrkkyhämähäkit, nuo pimeyden lähettiläät, ovat Kaliforniassa vaiettu salaisuus, josta ei ulkomaailmalle hiiskuta. Näin lievästi araknofobisena olen sitä mieltä, että hämähäkeistä pitäisi ehdottomasti varoittaa etukäteen niitä, jotka tänne muutosta haaveilevat. Sillä asiahan on niin, että noita riivatun vipeltäjiä on jokaisessa kukkapurkissa, pihakasvissa, pihakalusteessa ja aurinkotuolissa. Yäääääk.

Niin, ettäs tiedätte, täällä on aina halloween eikä mihinkään kannata koskea ilman näppylähanskoja.
 

Loppuun vielä pari muutakin pikkuseikkaa, joista ei kukaan kuitenkaan etukäteen kerro:
• Täällä on muuten myös tarantelloja. Itse olen nähnyt vain yhden auton alle litistyneen, mutta voinette kuvitella kuinka iso otus on kyseessä, jos sen voi tunnistaa vielä senkin jälkeen.
• Ja onhan meillä kalkkarokäärmeitäkin. Kesäpäivinä näihin metrin parin matoihin törmää lenkkipolulla yhtenään.
• Ah, heinäsirkan siritys luo etelänloman eksoottista tunnelmaa. Paitsi kun siritys alkaa kuulua valojen sammuttua sisätiloista, sängyn alta.
• Missä hedelmäpuu, siellä tsiljoonittain muurahaisia. Ja hedelmäpuita kasvaa joka pihassa.
• Jälleen yksi esimerkki luontoäidin oudosta huumorintajusta, haisunäätä. Auton alle jääneen haisunäädän haju tunkee hetkessä autoon sisälle ja syöpyy tiukasti kaikkiin tekstiileihin. Voitte vain kuvitella paniikin määrän moottoripyöräkypärän sisällä, kun huomaat liian myöhään tien varressa retkottavan haisunäädän raadon.

Että juu, tervetuloa vaan.

 

 

Kommentit

Stiu (Ei varmistettu) http://wheresmybreakfast.blogspot.fi

Heh heh olipa hyvä kirjoitus, mielikuva tuosta haisunäätäepisodista piristi hyytävää aamua :D

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo, siinä on kuule naur... nenässä pitelemistä, kun sattuu kohdalle :S

CougarWoman
CougarWoman

Mulla tuli ekana mieleen, että tuo mustalesken pienempi kaveri on se "perheen" koiras. Kun siis käsittääkseni hämähäkkieläimillä naaras on aina koirasta suurempi, ja kovin samannäköisiähän nuo molemmat muuten ruumiinrakenteeltaan ovat ainakin kuvan perusteella. 

Eli kohta siellä on pesä ja sadoittain hämppejä? Paitsi tietysti ei sitä koirasta, koska se on syöty parittelun jälkeen. Heh. 

Ai niin, ja iiieeewwwwww.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

*puistatus

Mustalesken pesä on muuten ehkä ällöintä ikinä. Sellainen valkoinen, pikkusormenpään kokoinen, nystyräinen limapallero :S On vissiin aika tehdä myrkkyisku postilaatikkoon.

AudreyN (Ei varmistettu)

Äääkkkhhh! Mä en ole onneks edes suunnitellut muuttavani sinne suunnalle, mutta kyllä tämä Suomen syksy ja pakkaset näyttäytyy mulle nyt paljon positiivisemmassa valossa. Isommat kylmänväreet tuli nimittäin noista elukoiden kuvailuista.

Mä lohduttaudun säännöllisesti Suomen ilmastoa kirotessani sillä, ettei täällä oikeastaan tarvi varoa luonnossa juur mitään. Tai siis, lähtökohtaisesti kaikki öttiäiset ovat ällötysfaktorista huolimatta vaarattomia, eikä niin kuin suurimmassa osassa maailmaa, että kaikissa tulee ällötysfaktorin lisäksi myös ihan oikea vaarallisuus kaupan päälle.

CougarWoman
CougarWoman

Paitsi niitä käärmeitä :) Mutta eihän nekään Suomessa järin vaarallisia ole. 

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Olin toissa kesänä isäni kanssa pyöräilemässä ja tiellä oli kyykäärme. Minä isälle sanoin innoissani, että "hei kato iskä, tuolla on kyykäärmeenpoikanen" ja isä tähän totesi, että "tuo mikään poikanen ole vaan ihan täysikasvuinen". Ja se oli PIENI. Meillä käärmeet on oikeasti yli metrin mittaisia ja niin pulleita, että niillä on masussa varmaan tusina pupuja.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Hyi en tule sinne ikinä.

VIHAAN hämähäkkejä. Yöööööök.

Charkku
Charlotan silmin

Hahah, eikä :D lisää näitä! Ja tsemppiä hämppärien kans. Mut heinäsirkat sisällä.. oikeesti??

A. Sinivaara
Onnenpäivä

...Oikeesti :/

matkaaja (Ei varmistettu)

Täällä Suomessa alkaa olla pakkaset ja vaikka olenkin iloinen, että kaikki punkit ja hirvikärpäset kuolee metsistä sen myötä niin sisällä voi vielä tavata aivan typertyneitä kärpäsiä ja voi pojat kyllä vanhassa puutalossa hämähäkkejä riittää. Eilen olin aivan v a r m a että näin juuri tuollaisen hämähäkin meidän eteisessä kuin mitä tuossa kuvassa. Mutta oikeassa olet, nämä kaikki pidettiin salaisuutena kun pari vuotta sitten selailin Kalifornian matkaoppaita. Ainoa mistä varoitettiin oli nuo käärmeet. Australiassa taitaa olla maailman vaarallisimmat ja myrkyllisimmät hämähäkit ja käärmeet. Olen joskus miettinyt matkaa sinne, mutta täytyy myöntää, että tämä seikka vähän arveluttaa... ja skorpionit... *puistatus*

Arroz (Ei varmistettu)

Hahah, huumorilla selvinnee Sinivaara kaikesta, halloweenista ja hämähäkeistä..
Terkkuja Ausseista, itekkään en ennen tänne muuttoa ollut mikään hämiksien suurin ystävä, mutta kun on vessaa jakanut semmosen kämenen kokosen karvasen kasijalkasen kanssa tarpeeksi kauan niin alkaa juronpikin suomalainen sanoa huomenet ja hyvätyöt. Ja oikeesti tropiikissa ainakin on niin hienon värisiä hämiksiä ettei oo tosi, ja ihan jumalattoman isoja ja hienoja verkkojakin vielä. Ei niitä voi muuta kun ihailla.
Ja jos saan valita niin otan kyllä kaikki maholliset käärmeet ja hämikset ennen kun ne saatananrievaamat kahden tuuman lentävät torakat joita ei saa hengiltä sitten millään. -niistäkään ei juuri etukäten varoitella.. Elättelen toivoa että nua hämmikset ja käärmeet aterioivat pääosin kyseisiä ällötyksiä.

VeeraA (Ei varmistettu) http://veerakaukanakotona.blogspot.com/

Hauska sattuma, kun tänään juuri otin kuvan meidän ulkoroskiksesta, joka on aivan (mustaleski)hämähäkinverkkojen peittämä. Ei tarvitse koristella Halloweeniksi, kun luonto tekee sen meidän puolesta. Asun San Diegossa ja meillä on noita leskihämppyjä (ja muurahaisia) ihan riesaksi asti. Yöks! Vielä olen välttynyt puremalta, mutta saapa nähdä kuinka pitkään...

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Siis mitä: kalkkarokäärmeitä? Apua, mä olin ollut tästä ihan onnellisen tietämätön. Huh, alkoi kauhistuttaa ja puistattaa ihan täällä ruudun takana. Olen nolo nössö :D

Päädyin Etelä-Amerikan reissulla pari vuotta sitten siihen, että lämmin sää on ihana. Lämpimässä säässä kukat ja muut kasvit kasvaa kauniin värisiksi. Ja kaikki elukat (harmi kyllä) liian isoiksi. Tästä huolimatta en kuitenkaan vastustaisi siellä teidän kulmilla asumista ;)

 

CougarWoman
CougarWoman

Mä jotenkin tästä postauksesta inspiroituneena päädyin googlettamaan omaa inhokkiani, eli jättiläistuhatjalkaista, joka on vielä kivana bonuksena myrkyllinen. Eli olisi kannattanut.

Parastahan tässä 30-senttisessä (!) hirvityksessä on esiintymisalue, johon luetaan myös Karibian saaret. Jonne olen menossa tammikuussa. YÄKS. Voikohan matkan vielä perua..? :D

AnitaN
Tervetuloa Suomeen

Tämä informaatio juuri järkytti mut aivan täydellisesti. En edes tiennyt, että tollaisia on olemassa? Tieto lisää tuskaa, tämä on sitä ;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mihinkäs saarelle matkaatte? Mä en nähnyt Neitsytsaarilla tommosia, mutta pihassa hengaili ihan julmetun isoja iguaaneja siellä täällä. Mutta niistä mä kyllä tykkään <3

CougarWoman
CougarWoman

Joo iguaanit on <3 Sitäpaitsi nekin käsittääkseni syö kaiken maailman vähemmän viehättäviä öttiäisiä. 

Dominikaaniseen ollaan menossa. 

*minski (Ei varmistettu)

Hyi olkoon noita sun postilaatikon asukkeja! Mullekaan ei kukaan muistanut mainita että täällä Brittein saarilla on niinkin leppoisasti nimetty laji kun giant house spider. Vähän turhan ison koonsa ja karvaisten jalkojen lisäksi se on todistetusti tosi nopsa liikkeissään ja myös myrkyllinen - ja ne hakeutuu nimensä mukaisesti näin syksyisin talojen lämpöön, suihkutilat lempi lymy-paikkoinaan.
Eipä mulla muuta lisättävää tähän kun se että tuulettelu ei ole tuntunut enää niin hyvältä idealta sen jälkeen kun ikkunasta kiipesi semmoinen sisään...kääk!

Kommentoi