Mitä oikeasti haluaisit tehdä?

Onnenpäivä

Milloin olet viimeksi pysähtynyt miettimään, että mitä ihan oikeasti haluaisit tehdä? Jos lasketaan pois velvollisuuksiin kuluva aika ja käsitellään jäljelle jäävää vapaa-aikaa, niin tuleeko se oikeasti käytettyä siihen, mitä todella haluaa tehdä?Tässä aamukahvia juodessani pohdin, että aina välillä sitä jumittuu tekemään asioita vain, koska on tottunut tekemään niin. Silloin liu'utaan helposti kauas niistä ajoista, jolloin kyse oli vielä silkasta halusta. Kuvioihin astuu mukaan ruma kaveri nimeltään rutiini.

Toinen todellisten mielihalujen vihollinen on järki. Sitä haluaisi ehkä käyttää lomapäivän lukemiseen, mutta tuleekin kääntäneeksi perunamaan ja kitkeneeksi rikkaruohoja, sillä onhan se nyt paljon hyödyllisempää. Tai sitten haluaisi vain tehdä kevyen lenkin luonnon helmassa, mutta päätyykin vetämään intervalleja verenmaku suussa, koska se on niin paljon tehokkaampaa. Ja niin järki jyrää alleen sen, mitä oikeasti olisi halunnut tehdä.

En nyt tarkoita, että elämässä tulisi mennä aina sieltä, missä aita on matalin. Mutta ei myöskään tarvitse aina kivuta siitä korkeimmasta kohdasta tai kulkea tylsästi portista. Haastankin kaikki pohtimaan vapaa-aikansa käyttöä, heittämään hetkeksi rutiinit ja järjen sivuun ja tekemään juuri sitä, mitä sillä hetkellä sattuu huvittamaan.

*****

Kunhan dieetti ja kisa ovat ohitse ja kroppa palautettu pikkuhiljaa tavalliseen elämänrytmiin, aion tarkastella tekemisiäni ja todellisia halujani uusin silmin. Minä kyllä nautin salitreenaamisesta, ihan aidosti, mutta ihan näin rutiininomaista ja aikaavievää en sen tahtoisi kisan jälkeen olevan. Minulla kun olisi mielessäni niin monta muutakin asiaa, joita haluaisin tehdä, mutta en ole aikoihin ehtinyt.

Näillä ajatuksilla en nyt vielä uskalla leikitellä liikaa, jotta motivaationi pysyisi korkealla myös nämä viimeiset päivät. Yksi asia on kuitenkin varma. Lähitulevaisuudessa aion juosta kuumalla hiekalla, sukeltaa katsomaan elämää koralliriutalla ja sekoittaa aamudrinkkiini proteiinijauhon sijaan lorauksen rommia.

Tänään suunnataan kuitenkin vielä salille, toistamiseen.

 

 

Kommentit

JonnaH. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Sun tulevaisuuden suunnitelmat kuullostavat liian hyviltä! Itse rikon juuri rutiiniani, en yleensä koskaan juo keskiviikkoisin, enkä oikeastaan koskaan muutenkaan. Mutta juuri äsken tein itselleni Cuba Libren.

Sanna-smag (Ei varmistettu) http://siveltimella.blogspot.fi/

Rutiinit on yleensä tylsiä, tai jos niitä pitää rutiineina niin ne ainakin kuulostavat tylsiltä ;)
Tulevaisuuden suunnitelmasi kuulostavat erittäin hyviltä. Samanlaisia ajatuksia sinkoaa minulla usein päähän. Vielä muutama kuukausi arkea, ja sitten pääsenkin juoksemaan kuumaan hiekkaan sinne sinun "arki" maisemiisi Kalifornian lämpöön.
Tsemppiä tuleviin haasteisiin ja kisaan!

Kyllä se rutiineista irtoaminen tekee hyvää! Pääsiäisen vietossa tuli syötyä ja löhöttyä mikä ahdisti mutta olikin oikeastaan aika mukavaa tällaiselle orjallisen aktiiviselle ja touhukkaalle tyypille. Joten kyllä sitä pitää päästää irti ellei sitten todella rakasta todella rutiininomaista elämää :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep. Kysymys "Mitä minä oikeasti haluan?" johti juuri siihen, että irtisanouduin työstäni ja lähdin niinsanotusti tuuliajolle. Pienten säästöjen varassa kehitän niitä taitojani, joiden avulla toivon saavani mieluisen työpaikan myöhemmin.

Olo on kevyt. Vaikka puolisollakaan ei ole palkkatyötä (vain oma yrityksen raakile), tuntuu meistä molemmista siltä, että olemme tyytyväisempiä kuin pitkään aikaan.

annemi

Yritän oppia pois tarpeettomista rutiineista, mutta tällaiselle superorganisoijalle ja kalenteriin tuijottajalle se on aika haastavaa.. tosin, nautin myös siitä että minulla on suunnitelmia ja aikatauluja joten ihan kamala tilanne ei kyllä ole nytkään ;)

Työelämässä olen lähes aina tiennyt mitä haluan tehdä ja olenkin pyrkinyt tavoitteita kohti ja melkein aina onnistuneesti saavuttanutkin ne, kovalla työllä.

Vapaa-ajalla koen aika pitkälti tekeväni nyt juttuja mistä tykkään, etenkin bloggaaminen on IHANAA ja vie ison osan vapaa-ajasta tällä hetkellä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.