Moraalisten kysymysten äärellä

Onnenpäivä

Saako

hotellihuoneessa olevia shampoo-, hoitoaine- ja kosteusvoidepurtiloita

ottaa lähtiessään mukaansa?

Pitääkö

kieltäytyä, jos miesystävää odotellessa tuntematon mies baaritiskillä

haluaa tarjota sinulle drinkin?

Voinko

irtokarkkiosastolla maistaa ensin kutakin karkkilaatua ennen kuin

teen lopullisen ostopäätöksen?

Onko pakko

sanoa ystävälle totuus hänen sovittamastaan vaatekappaleesta ja

siitä kuinka hyvin se hänelle istuu?

Onko väärin

syödä salaa karkkia, vaikka kertoo perheelle olevansa laihdutuskuurilla?

Onko ok

lainata matkoilla olevan naapurin lumilapiota lupaa kysymättä

omien lumitöiden tekemiseen?

Tarvitseeko

tuntemattomalle naiselle mainita pitkin kasvoja

levinneestä ripsiväristä?

Kommentit

ninoh

Pyyhkeissä menee mun raja..mut oon kerran ottanu saksalaisesta hotellista pyyhkeen mut oikeesti vahingossa..Mun mielestä pyyhkeiden ottaminen on jotenkin ällöö kun niitä vasten on hinkannu itteensä ties kuinka monta..Vähän niin kun käytetyt alusvaatteet kirpparilla,vaikka ne näyttäs kuinka uusilta ni mun raja vaan menee niissä ja sukissa..Saippuat todellakin saa ja pitää ottaa .Ja kaverille pitää pystyä sanoon jos näyttää huonolta jos on hyvä ystävä arvostaa mielipidettäsi..Karkkin maistaminen on kakspiippunen juttu se on ok jos kukaan ei nää sitä:)

Meijän naapurit lainas kerran meidän hevos traileria kysymättä,mikä oli musta jo väh liikaa oltiin ihan varmoja et se on pöllitty.Kola on aika lievä eli  saa saa:)

Mä olin tänään sukulaisten kaa aamupalalla ja yhellä oli vähän räkää nenässä,en uskaltanu mainita,enkä katsoa silmiin.Odotin et mies huomaa sillä se ei häpee mitään(vaikka joskus vois) haha

sanumaria

Saa. Ei. Pitäisi. Jos sanoo nätisti. Ei. On ok. Kannattaa.

"Elämän tarkoitus on hankkia luontoa ja ihmistä kunnioittava henkilökohtainen moraali ja sen jälkeen noudattaa sitä.". - Aki Kaurismäki

Yksi olennainen lisäys, joka ei ole itsekkyyttä: ihmisen oma kunnioitus itseään kohtaan. Siinä esimerkiksi itsensä tuntemisessa on kysymys.

Nerokas oivallus: hanki moraali ja muista noudattaa sitä. Sanat ja teot eivät aina kohtaa.

Onko sitten pyyhkeen ottaminen hotellista maailman vakavin asia, jos samaan aikaan teet oman osuutesi orpolasten pelastamiseksi tai suvaitsevaisen maailman puolesta? Siinäpä sellainen "pieni" retorinen kysymys.

häkkilintu

1. Hotellit ovat varautuneet budjetissaan siihen, että ne shampoot ja muut mömmöt lähtee kävelemään, joten saa ottaa, mutta vain huoneestaan. Siivoojan kärrystä pöllimisessä menee raja. t. osa-aikainen hotellisiivooja

2. Aina voi sanoa: venaan tässä kuule miestäni. Jos haluaa siitä huolimatta tarjota drinkin, niin siitä sitten vaan

3.  ai, saako niitä maistella? 

4. kaunistellusti voi sanoa

5. Ei ole, nom nom

6. On

7. ei

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Saa, minä otan ne suihkumyssytkin matkaani. Se ehkä johtuu siitä, että annan ne aina tuliaisiksi miehen siskolle (meillä on erittäin kiero suhde :P ).

Sanon yleensä suoraan, et siit drinksusta ei kostu kuin mun suuni, koska olen erittäin varattu. Jos viel tahtoo sen juoman tarjota, mikä nottei.

Semmoinen mahdollisuus pitäis olla. On raivostuttavaa, kun tekis mieli testata uusia irtiksiä, mutta usein se menee tähän tyyliin: joko otat karkkeja PALJON ja ne on tosi pahoja tai otat niitä vain muutaman ja sit ne on tosi hyviä. Sama kuinka siinä käy, ottaa kuuppaan. Mur.

Mä uskon siihen, et ystävälle pitää sanoa rehellisesti, jos joku ei näytä hyvältä. Hyvä ystävä osaa sitä arvostaa kyllä. Minä ainakin janoan rehellistä mielipidettä omilta ystäviltäni. Toki en sitten töksäytä "hitto kun on kaamee kolttu, ooks sokee?" vaan sanon, et ei nyt kyllä hivele silmiä eikä aiheuta mitään WOW-efektiä, etsitäänpä jotain muuta päällepantavaa.

Harrastin sitä joskus nuorena, söin salaa karkkia, kun mamma oli joskus semmoinen kaiken syömisen tarkkailija, ettei mitään hyvää saanut olla ikinä missään. Jos tekee mieli karkkia, pitää sitä voida syödä - vaikka sitten salaa, mut toisaalta ei oo paha, jos tulee sen kans kaapista ulos...

Joskus on joutunut lainaamaan harjaa tai lumilapiota... mut yleensä oon sitten laittanu jotain pientä postilaatikkoon kiitokseksi lyhyen kirjeen saattelemana.

Olen joskus sanonut kyllä tuntemattomallekin. Musta se on vaan mukava auttaa ihmistä, koska toisaalta haluaisin, et mullekin joku sanois, jos meikit on levinny tai on salaattia hampaissa... niinkin on joskus käynyt ja sen sitten huomaa kotona vasta, se vasta nolottaakin. Kerran pelastin yhden tyttösen baarin vessassa, kun oli sukkikset legendaarisesti hameen helman päällä niin et takapuoli vilkkas. Siitä kiitoksena tyttö tarjosi drinkin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

a) Minä pöllin aina ne hotellin purtilot mukaani, jos aineet vain ovat osoittautuneet hyväksi. Ovat nimittäin erinomaisen näppäriä moottoripyöräreissuilla pienen kokonsa takia. Harmi vain, että yhä useammin törmään hotelleissa siihen, että ovat vaihtaneet pienet kertakäyttöputellit suuriin uudelleen täytettäviin pumppupulloihin, joita ei luonnollisestikaan tule "varastaa".

b) Ja sitten ne ilmaiset drinkit... hitto vieköön, jos jotain ilmaiseksi tässä maailmassa saa, niin sehän otetaan ilolla vastaan! Muuten en kyllä anna ymmärtää yhtään mitään.

c) Täällä Yhdysvalloissa maistelen ihan vapautuneesti karkkeja, pähkinöitä ja muita naposteltavia, jos niihin vain pääsee käsiksi. Mutta kyllä minä niitä sitten ostankin, jos ovat hyviä. En kulje vain maistelemassa laarilta toiselle.

d) Kyllä minä varmaan aika rehellisesti sanon mielipiteeni sitä kysyttäessä. Mutta jos ei kysytä, niin en välttämättä viitsi turhanpäiten alkaa arvostelemaan, vaan olen hiljaa. Mikä on jonkun muun mielestä hienoa, ei välttämättä ole minun mielestäni ja toisinpäin.

e) En ole niinkään huolissani toisten huijaamisesta, kun kertoo muille olevansa laihdutuskuurilla, vaikka syö salaa herkkuja. Olen enemmän huolissani siitä, että tämä laihduttaja valehtelee silloin ennen kaikkea itselleen. Muille voi valehdella, ei itselleen.

f) Olen tosi huono lainaamaan mitään, edes luvan kanssa. Ajan mieluummin kauppaan ja ostan 50 euron lumilapion, kuin lainaan sitä naapurilta. En tiedä miksi? Avun pyytäminen tai tavaroiden lainaaminen on aina ollut minulle jotenkin ennen kaikkea noloa. Jos kuitenkin joku lainaa minun lapiotani, en todellakaan ajattele, että onpas nolo tyyppi, kun ei omaa ole.

g) Pelkään, että joku voi loukkaantua jos mainitsen hänen levinneistä ripsiväreistään. Onko se sitten minulta pois? Ei kai, mutta pelkään silti. Jos omat meikkini olisivat levinneet pitkin poskia, olisi kiva saada tietää siitä ennen kuin kuusi tuntia myöhemmin katson itseäni peilistä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Saa. Ei pidä, mutta kannattaa ehkä sanoa, että odottaa miesystävää ennen kuin ottaa sen drinkin vastaan ettei tule väärinkäsityksiä. Voi maistella.Pitää kertoa totuus jos kysytään. Ei ole, mitä se kenellekään kuuluu. On ok. Täytyy kertoa (haluaisin ainakin itse tietää).

Vierailija (Ei varmistettu)

"Tee niinkuin tahtoisit itsellesi tehtävän". Mä en ainakaan haluaisi ettei kukaan huomauttaisi minulle kengänpohjassa roikkuvasta vessapaperista tai juuri niistä levinneistä meikeistä poskilla. Tosi noloa olisi räkäpallukka poskella istua pyytelemässä pankista lainaa tai yrittää saada uutta työpaikkaa asiakaspalvelualalta jos paidannapit rehottaisi auki juurikin tissiliivien kohdalta. On tietysti ihmisten omaa tulkintaa, kuka ajattelee minkäkin olevan tarkoituksenmukaista, mutten usko että kukaan haluaa tamppoonin roikkuvan näkyvillä laukustansa kun koittaa muuten ulkonäöstänsä huolta pitää.
Saa nolostua toisen puolesta mutta kanssaaihmisille saa olla myös rehellinen.

Se mitä en itse tekisi, ottaisi vastaan tarjottua drinkkiä odottaessani miestäni. se on vain oma mielipiteeni, niin vähän tarvitsen muiden vastapuolen juttuseuraa jos oma jo on.
Ja itseasiassa olen niinkin mustasukkainen ettei itselleni menisi ekalla lävitse että mieheni nöpöttäisi tiskillä jonkun naisen tarjoama lasi kädessä minua odotellessa ;)

Kaikki mikä hotellissa on kertakäyttötavaraa, otan yleensä mukaani, ne on kivoja ja mahtuu pieneen tilaan. On sitten hauska löytää vuoden päästä sukkalaatikon pohjalta kaupungin makeimman hotlan nimellä varustettu saippua, varsinkin kun muistelee miten kiireellä kikattaen niitä tyttöjen kanssa kännissä käsilaukkuumme ängettiin.
Hotellit on ihania ja kun niissä ei muutenkaan pääse usein viereilemaan, otamma niistä kaiken irti!

Toisen lumilapioon ei mun mielestä oo koskemista jos omistajat ei oo paikalla. Olen yrittänyt lapselle teroittaa ettei toisen omaisuuteen kosketa eikä auton ikkunoita lumestakaan räävitä. Tässäkin asiassa on monia poikkeuksia, ja sitäpaitsi olen taatusti lainannut tavaroita joskus kysymättä toiselta lupaa. Jos lapio menee rikki, tulee aika kiire ostaa uusi. Perusrehellisyys maan perii. Ajattelin kyllä tuossa että sen verran naapuri olisi hyvä tuntea että jos lainaa lapsaa, voisi vaikka palvelukseksi hinkata sen omat raput puhtaaksi.

Irtokarkkeja olisi kiva saada maistaa ennenkuin niitä valitsee pussiinsa, mutta suomalaiset tavat ainakin ovat sitä vastaan jos alkaa napsimaan ennen ostopäätöstä. Tässä mä oon aina sitä mieltä että pitäis saada enemmän miettiä mihin rahansa laittaa, ja maistella enemmän ruokakaupan tuotteita.

Ystävälle jos kenelle on oltava rehellinen, mielipiteitä vaihdellaan asuista. Ethän tahdokaan että rakastamasi ihminen näyttää nakkimakkaralta tai että valehtelisi sinulle hienotunteisuuttaan että "kyllä niin oot nätti kun mikään ei matsaa asussa yhteen".

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.