Nyt miehet oikeasti

Onnenpäivä

Vuorokausi vaihtuu lauantaista sunnuntaihin. Seurueemme odottaa kaupungin hämärässä pääsyä kauppakeskus Kampin yläkerrassa sijaitsevaan, melko hiljattain ovensa avanneeseen yökerho Maxineen. Paikkaa on mainostettu aikuisten omana olohuoneena ja viihtyisänä seurustelupaikkana, minkä vakuudeksi oveen on ripustettu K-24 -kyltti. Koska olen jo jokseenkin tietoinen iästäni eivätkä teinihelvettinä tunnetut trendipaikat muutenkaan houkuttele, olin valitsemaamme jatkopaikkaan tyytyväinen. Hissillä Kampin yläkerrokseen ajeltuamme ja narikkaruuhkasta selvittyämme, näytti päällisin puolin siltä, että ikärajan noudattamisesta oli alaovella pidetty hyvää huolta.

Riittävän iän lisäksi olisi kuitenkin jokin alkeellinen palikkatesti ollut asiakkaita sisään laskiessa paikallaan.

Pian saapumisemme jälkeen minulle valkeni, että aamuyössä liikkuu jotain paljon pahempaa kuin ne trendipaikkojen räkäposkella huijuvat, armeijasta viikonloppuvapaalla olevat pojanklopit, joilta nyt ei kovin kummoista käytöstä kannata odottaa. Luotaantyöntävyyden mestaruustaistossa voiton vievät nimittäin ne juuri ja juuri sammumatta pikkutunneille selvinneet, keski-iän merkkipaalun jo aikaa sitten ylittäneet, neljännen kaljan jälkeen takaisin puberteetti-iän tasolle taantuneet pikkutakkiin tai tummaan pukuun verhoutuneet sisäiset toppahousut.

Neljän USA:ssa vietetyn vuoden jälkeen olin jo autuaasti unohtanut tämän, osaa keski-ikäisiä suomalaismiehiä vaivaavan putkinäköisyyden, joka naisen tavatessa ohjaa miehisille verkkokalvoille kaksi asiaa - oikean- ja vasemmanpuolimmaisen rinnan. Mikäli nämä oman elämänsä supersankarit onnistuvat lyömään likoon koko havainnointikykynsä, saattavat he vastakkaisen sukupuolen kohdatessaan paikallistaa myös kolmannen torsosta ulos työntyvän ulokkeen - takapuolen.

Tuossa aikuisten omassa yökerhossa, jonne oli luikerrellut myös pari pikkutakkeihin naamioitunutta ameebaa, nousi kolme kohtaamista ylitse muiden. Pian yökerhoon tulomme jälkeen, miehisten tarpeiden riivaama luolamies ojensi karvaisen kouransa kohti poimimista odottavia persikanpuolikkaita ja naps - tunsin tiukan otteen takalistossani. Tuntemattoman ihmisen kovakouraisesta kosketuksesta yllättyneenä käännähdin ja väänsin miestä vähintään yhtä kovalla puristusvoimalla nenästä, jolloin hän tajusi perääntyä. Edellisestä tunkeilijasta selvittyäni kömpi esiin uusi nilviäinen, joka työtovereittensa rohkaisemana astui eteeni rintojani tuijottaen ja avasi keskustelun kysymällä miltä tuntuu, kun ihmiset eivät puhuessaan katso minua silmiin. Totesin keskustelukumppanin olevan siinä tapauksessa pitkälti yhtä mielenkiintoista juttuseuraa kuin rintanikin ja jätin vastauksen merkitystä pohtivan pukumiehen niille sijoilleen. Pysäyttävien keskustelunavausten sarja ei kuitenkaan päättynyt vielä tähän. Illan pohjanoteeraus saavutettiin pian valomerkin jälkeen, kun kaksi Dressmannin liian pieniin pikkutakkeihin sonnustautunutta ihmissikaa raivasi horjuen tiensä luokseni halki narikalla jonottavan ihmismassan. Lyhyeksi jäänyt yksinpuhelu ei juuri selvennystä kaivannut: höhöhöhö, sullon hei tosi hyvät kannut, höhöhöhö

Nyt ihan oikeasti. Minä ymmärrän tutustumis- ja iskuyritykset. Minä ymmärrän sen, että kepillä koitetaan jäätä ja että sormustani ei nähdä tai siitä ei välitetä. Nenäni ei ole kasvanut pystyyn eikä virtsanikaan tee ylimääräistä kiertovirtausta korvieni välissä. Minusta olisi ihan aidosti mukava jutella tuntemattomienkin ihmisten kanssa enkä vaadi baarin hämärässä käydyltä keskustelulta erityisen suuria elämänviisauksia taikka syvällistä tuntemusta ydinfysiikasta. Olisi kuitenkin suotavaa, ettei keskustelukumppani kuolaisi päälleni, koskettelisi lupaa kysymättä tai yrittäisi tivata kuulumisia rinnoiltani.

Ja ei, en pahoittanut mieltäni, en tunne itseäni halvennetuksi tai loukatuksi, piilevä feministini ei vuodata kyyneleitä eikä takapuoleenkaan jäänyt mustelmia. Sen sijaan minua säälittää.

Minun käy sääliksi kaikkien tosimiesten puolesta. Yritä nyt sitten tehdä asiallista tuttavuutta, kun se vähemmistöön kuuluva, katkaravun limaisuudella ja älykkyydellä varustettu mätämuna on juuri hetkeä aiemmin käynyt kysymässä daamilta, että saisiko imaista mehut tämän meloneista. Sen jälkeen saattaa nimittäin asiallinenkin drinkin tarjoaminen tuntua naisen mielestä lähinnä vittuilulta.

 

Kommentit

Anna Blue Eyes

Asiaa!

JonnaH.. (Ei varmistettu) http://keyword-love.blogspot.fi/

Kiitos! Muistin taas, miksi en pahemmin baareissa käy. Jostain syysta tuntuu, että nämä ameebat yhdistävät isot rinnat jotenkin löyhä luonteiseen "helppoon" naiseen. Itse olen saanut joskus ukolta juomatkin päälle, kun olen sanonut pari valittua sanaa... Sellaisia herrasmiehiä täällä...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo, kyllä itsellenikin riittää kerta vuodessa :D

En kyllä jaksa uskoa, että näissä oli oikeasti kyse mistään kaatoyrityksistä vaan ennemminkin aivopieruista. Eihän kukaan oikeasti yritä pokata tuollaisilla repliikeillä...kai.

Olisi kyllä kiva tietää se perimmäinen tarkoitus jos vain joku käytöksensä tunnistaa :D

Rahkamuija (Ei varmistettu) http://rahkamuija.blogspot.fi

Eräänä kesänä eksyin yhden kerran baariin ja yhtäkkiä tanssilattialla joku alkoi lähmiä perseestä aivan urakalla. Mää käännyin ja huitasin sitä äijää avarilla poskeen, mutta heti alkoi hirveä selittely, että `en se mää ollu, se oli toi mun kaveri.` Just. Mä olin tapahtumasta ihan pöyristynyt, mutta seurueeni naiset vaan kuittas että aika perus, tota tapahtuu. Ööö? Ei tarttis tapahtua ainakaan mun mielestä.

annemi

Ahhhhhahahahahaha :D voi apua mitä yksilöitä! itsehän käyn baarissa / yökerhossa (mikäikinäonkaanoikeasana) n. kerran vuodessa, niin sitä autuaasti aina unohtaa nämä tämmöiset sattumukset. 

_Hanna_ (Ei varmistettu)

Huhhuh! Tiedänpähän ainakin mihin baariin EI eksytä kun ollaan menossa kaveriporukalla viikonloppuna pitkästä aikaa viihteelle.. :D Mä törmään yleenä noihin perseenpuristelijoihin.. yleensä perus sovinisteja, surullista katseltavaa..

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Ei se tainnut olla yökerhon vika, se oli ihan ihmisten syytä :D Toi itse paikka oli oikeastaan aika kiva :)

huopis
Merennoita

Noitahan riittää.. ja vaikka ei olis ees merkittäviä rintoja mitä tuijotella. -.- Mun kohdalle tuntuu sattuvan ne urpot jotka kuvittelee, että sinnikkyys palkitaan. Ei palkita - se on creepyä ja inhottavaa! Siis tilanne, jossa miehelle (usein just hitusen vanhemmalle) on kerran sanonut että ei kiinnosta ja sitten tämä tuppautuu seuraan pitki iltaa, eikä mikään tunnu tehoavan. Ei ystävällisen kohtelias puhe, ei napakka toteamus, ei vittuilu, ei huuto. Siinä on aika voimaton, että mitä tässä nyt sitten pitäis tehdä, että pääsis tuostakin limanuljaskasta eroon. Hankala uskoa mitään hyvää enää kenestäkään, kun ainoat miehet, jotka baarissa lähestyy tuntuu olevan just näitä tällasia. Huoh.

heta margareta
Viinillä

Hah, omalle kohdalle osuvat aina avautujamiehet, jotka tuntuvat kuvittelevan, että jotain todella kiinnostaa, miten paljon rahaa niillä on ja kuinka vähän siitä jäi niiden eksälle, josta ne on just eronnut kymmenen vuoden seurustelun jälkeen.. Yhdestä asiasta olen kyllä eri mieltä keskusteluun osallistuneiden kanssa: vaikka sinun henkilökohtaista tilasi loukattaisiin, ei se mielestäni ole syyt turvautua väkivaltaan. Sitävastoin ravintoloissa on portaalin, jotta häiritsevästi käyttäytyvät asiakkaat saadaan poistettua..

heta margareta
Viinillä

*sitävarten ja*portsari, jopa. Puhelimella ei jostain syystä nakuteltu teksti näyjoten aikamoisella lotollasaa kommentoida...

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsekään en kannata väkivaltaa, mutta veikkaan, että portsari nauraisi päin naamaa jos menisin sanomaan, että toi äijä kähmii mun persettä, heitä se ulos...

Nauru vai puhuttelu (Ei varmistettu)

Mitä portaaleihin tulee, niin kyseisessä paikassa hyvä kokemus. Kerran henkilökunta näki tilanteen ja kysy minulta että tunnenko puristelujan? Kun en tuntenut, pyysi asiakasta pitämään sormensa kurissa. Ensimmäisestä selvisi "varoituksella". Tuntui hyvältä ja siltä että henkilökuntaan pitää asiakkaan puolia, niin ja se baarimikko oli mies joka huomautti asiasta :)

edellinen vierailija (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, että tuollaisia paikkojakin on olemassa! Itse käyn todella harvoin yökerhoissa (tyyliin kahdesti vuodessa), mutta joka kerralla joutuu useammankin takapuolenkähmijän uhriksi ja tuskin olen ainoa, jota ne samat tyypit ahdistelee. Olisi mahtavaa, jos muuallakin henkilökunta puuttuisi näiden tyyppien käytökseen! Varsinkin kun tuntuu, että samat kopeloijat käyvät läpi puolet baarin naisasiakkaista. Uskon, että silloin asiakkaatkin viihtyisivät yökerhossa paremmin :)

huopis
Merennoita

Mulle ainakin poke on vaan naureskellut, kun menin sanomaan perseenpuristelijasta... että tuli kyllä todella special olo siitä. -.-

A. Sinivaara
Onnenpäivä

On kyllä vaikea kuvitella, että löisin ketään edes litsarilla muuten kuin tosipaikan tullen itsepuolustukseksi. Toki se nenästä vääntäminenkin varmaan vähän tuntui, mutta tokko kuitenkaan enempää kuin se puristus mun takapuolessa. Että juu, samoilla linjoilla ollaan, että väkivaltaan en sentään baaripuristelujen takia soisi kenenkään turvautuvan.

hmm (Ei varmistettu)

Kerran joku mies puristeli perseestä baarijonossa, sanoin pokelle että nuo miehet eivät käyttäytyneet kovin hyvin, yksi tarttui takalistoon ja jäivätpähän herrat sitten baarin ulkopuolelle. Mutta kyllä taitaa tosiaan useimmin olla vittuilua vaan vastauksena jos jonkun toisen asiakaan käytöksestä huomauttaa.

Kas, kun sopivasti FB:ssä törmäsin aiheeseen liittyvään miehen kirjoittamaan juttuun: http://natepyle.com/seeing-a-woman/

Toi on vähän jenkkiällö, mut on siinä ihan pointtejakin.

EMerituuli
Loxodon

Ite oon muutaman kerran tarttunu miestä baarissa haaruksista ja vääntäny kunnolla sen jälkeen ku Prinssi Hurmaava oli kokenu asiakseen puristaa mun takapuolta. Etenkin Lontoossa tätä vastausta ei oo osattu odottaa ollenkaan ja muutamalla on kihonnu kyyneleetkin silmiin siinä kavereiden edessä ja sukukalleudet on mun "hellässä" otteessa. Suomessa joutuu yleensä vielä heittämään kommentin miehen säälittävästä varustelusta, jotta efekti on tarpeeks dramaattinen.

Kyllä muakin säälittää. Kuinka surullinen elämä pitää olla, jotta vajoaa tolle tasolle? Muhun ei siltikään kukaan koske ilman lupaa tai seuraamuksia.

Klubilla ei nyt oo tullu käytyy kohta kahteen vuoteen. Joskus on ikävä tanssimaan, mutta tän kirjoituksen jälkeen muistui se toinenkin puoli mieleen ja taidan jaksaa odottaa vielä toiset kaks vuotta :)

MaijaM
Puolisoviisumi

Touche!

Corde

Itse kävin viime lauantaina ensimmäistä kertaa 9 vuoteen baarissa. Totesin ettei tarvi enempää mennä. Ei siksi että joku olisi tunkenut sormiaan väärään paikkaan tai kommentoinut epämääräisiä. Joku kyllä yritti mutta lause saatiin hetkessä lopetettua. Olin vielä suhteellisen helposti lähestyttävissä 20-luvun teema vermeissä olmessani, tai olin vain niin pelottavan erilainen. TAI mukana ollut portsari puolisoni oli riittävän pelottava tummassa puvussaan 190 senttisenä, ettei kukaan muu kuin kiinteistövälittäjämme uskaltanut tulla iholle kiinni.

Suomalaiset ovat omaa kansaa humalaisina, oli kyse miehistä tai naisista. Tyttäret itkevät kavereidensa olkapäähän kun joku kundi ei tykännytkään ja ne miehet -> pojat koittavat pitää silmänsä auki ja iskeä kaikkea liikkuvaa.
Lisänä suomeen muuttaneet ulkomaalaiset jotka hetkuttavat takapuoltaan ja koittavat käsillä kutsua yhteis hetkutukseen.

Olen aivan liian vanha tähän... 10 vuoden päästä uudestaan, ehkä.

Kao Kao

Joo niin suomalaiset.. entä ne muut tuolla Helsingin yöelämässä? Bakersissä ei pysty tanssimaan klo 12 jälkeen, samoin Kallessa (etnisiä hinkkailijoita takana kiinni sussa, ei ymmärrä vaikka sanoisit 10 kertaa et mene pois) ja Mollyssa lopetin käymästä, kun eräs henkilö päätti viedä kätensä suoraan mekon alle (seisoin siellä pahaa aavistamatta juttelemassa kavereiden kanssa, ei mitään kontaktia tyyppiin) ja iloitella siellä. Istuin tunnin shokissa ja lähin sit nöyryytettynä kotiin. Pysyn mielummin sinkkuna kuin menen baariin katsastamaan olisiko elämäni mies siellä. Ei se ole mut noi muut on, joka viikonloppu. 

Kao Kao

Ja ennen kuin joku syyttää minua rasistiksi, niin voin kertoa että itse ovat nämä tietyn kulttuurin miehet hankkineet leiman otsaansa minulta juuri tällaisella käytöksellä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos joku alkaisi noin ronskisti kourimaan niin siinä vois soittaa jo poliisit paikalle! Kai tuo jotain yksityisyyden loukkaamista on mistä voi saada sakot.

anni panni
Elämää Hesassa

Vinkki: joskus kannattaa käydä muissakin yökerhoissa kuin lihatiskeissä. Helsingissä esim. Kaiku ja Kuudes Linja ja Turussa Dynamo ovat paikkoja, joissa ei juurikaan tuollaista tapahdu. (Kyllä, olen käynyt niissä todella, todella monta kertaa usean vuoden ajan.) En ehkä ole tarpeeksi hyvännäköinen kommentoimaan asiaa, mutta myöskään minua huomattavasti kauniimmat ystäväni eivät ole joutuneet kähminnän tai povituijottelun kohteeksi. Urpoja iskurepliikkejäkin tulee harvemmin kuin lihatiskeillä.

Ikäraja näihin paikkoihin taitaa tosin olla vain K20. Niin ja musiikki ei ole listoilta tuttua. Kaikkea ei voi saada :)

Läpällä vaan (Ei varmistettu)

Naiset ei oo vielä tähänkään päivään mennessä tajunneet, että poikaporukalla lähetään monesti yökerhoihin nakkaamaan vaan paskaa läppää ja heittämään oikein tarkoituksella tosi huonoja iskureploja. Mikä sen hauskempaa, kuin kiusata hieman huumorintajuttomia tissieläimiä

Henriikka. (Ei varmistettu)

Tosi huonot iskureplat on asia erikseen; kyllä me hieman huumorintajuttomat tissieläimet niille nauretaankin, usko pois. Haluaisin vaan nähdä, miten pitkälle teidän tosi huumorintajuisten pippelieläinten huumori riittäisi, jos teidän alapäitä alettaisiin kouria samoissa määrin baareissa kuin te kouritte naisia.

Mies (Ei varmistettu)

Jos mies haluaa keskustella muuta kuin alapää mielessä naisen kanssa niin naiset yleensä kääntää asian niin että heitä yritetään pokata.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Siis miksei saisi yrittää pokata... En ymmärrä miksi naiset pitää sitä pahana. Pointti on, että yritti tai ei, on keskustelu hedelmällisempää jos unohtaa kourimisen ja huonot tissiläpät :D

Yötyöläinen (Ei varmistettu)

Paras iskukommentti tähän mennessä, kun asiakas on nähnyt mut sulkemassa pelipöytää, on: "Hei! Ootko vapaa naaras?!"

Nauretaan sille vieläkin kavereiden kanssa sillon tällön.

Nella
Nellancholia

Olin kerran joulupäivänä, perinteen mukaan, Porin Kinossa. Seisoin kapealla kulkuväylällä selkä seinää vasten ja odotin, että pääsisin kulkemaan omaan suuntaani "vastavirtaan". Eräs mies siinä ohi kulkiessaan kumartui mun kohdallani ja äkkiarvaamatta puri (kyllä, puri) mua tissiin
(kyllä, tissiin). Kuin refleksistä turvauduin valitettavasti väkivaltaan ja läppäsin täydet tyyppiä poskelle. Se vaan mulkaisi mua hämmentyneenä, kohautti olkiaan ja hävisi ihmisvirtaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ehkä kuvio oli herralle tuttu aiemmista kokemuksista? Kun olin aivan pois tolaltani ja selitin tilanteen kaverilleni, ja kaveri kysyi multa, kuin yrittäen käräyttää mut jostain 'irrationaalisen raivofeministin kaksinaismoralismista', että olisinko suuttunut, jos tissinpurija olisi ollut nainen... Voi helvetti. En voinut siinä tilanteessa muuta kuin tarpoa kotiin raivosta kihisten.

Siitä täytyy kyllä antaa suomalaismiehille pisteet, että selvinpäin päiväsaikaan antavat yleensä yksinkin liikkeellä olevan naisen kävellä kadulla rauhassa. Lontoon kotinurkilla en voi lähteä minnekään yksin varautumatta huuteluun, vislaukseen tai oksettaviin ehdotuksiin.

Nuhanenä (Ei varmistettu)

Nyt naiset oikeasti,

Pahoittelen tapahtunutta. Iljettää kun emme osaa käyttäytyä. Itse kun olen alkoholia asiallisesti käyttävä sekä luonteeltani ujon kohtelias.

Baareissa käynti on tosin turhaa myös minulle. Vaikuttaa nimittäin siltä, että nama sikailevat toverini ovat yksilahkeisille paljon kiinnostavampia kun me konservatiivisemat yksilöt. Hoivavietti on voimissaan kun vain siat saavat huomiota ja ovat mielenkiintoista juttuseuraa. Asiallinen kohteliaisuus on tylsää jos vaihtoehtoisesti pääsee leikkmään Äiti Teresaa ja toivottavasti siten auttaa nostamaan yhden sikailevan räkäposken taas takaisin jaloilleen.

Kuten tuttavani asian ilmaisi; Jos illassa sataa kähmii ja yhden kerran onnistuu, on se silti parempi parempi onnistumisprosentti kun olla koko illan kähmimättä. Sitä siis saa mitä tilaa. Jos sisarenne baareissa nostaisivat tasoa ja yhdessä tuumin tyrmäisivät törkeän kaytöksen, nämä siat ehkä muuttaisivat tapansa. Mutta niin pitkään kun sinnikkyys palkitaan, ovat nämä sovisintiset tissinpuristajat radalla joka viikonloppu. Ja me tosimiehet seuraamme häpeissämme tilannetta näkymättöminä sivusta miettien hiljaa missä päin maailmaa meidän kaltaiset löytävät seuraa? Kaupungin baareista sitä kun on turha etsiä.

Oivoi, suomalainen mies uskaltaa lähestyä naista vain humalassa :D 

A.H.
Helsinki-Antwerpen

Viimeksi keskiviikkona tylytin yhtä urpoa, joka lääppi kaverin pyllyä kahdesti, vaikka tyttö teki selväksi, ettei oikeen inspannut se ensimmäinenkään kouraisu. Saatiin kuulla olevamme kapeakatseisia. Argh. Raivottaa niin paljon.

Ja samat urpot tekee itsestään vielä urpomman sanomalla, että emmä voinu mitään itelleni ku sul on nii hyvä perse. Ahaa, kerrot ihan itse olevasi niin ameeba, ettet kykene hillitsemään tassujasi vaan ne heiluvat itsestään toisten pakaroille?

Miiza

No huhhuh! Missä on suomalaisten käytöstavat? Ei se humala ole mikään oikeutus moukkamaiselle käytökselle.

Oma kokemukseni baareista on opettanut välttämään katsekontaktia näiden ah niin "charmikkaiden" pikkutakkimiesten kanssa. Jos vahingossa vilkaiseekin päin niin se on ikäänkuin oikeutus kourimiselle tai ehdotteluille. Onneksi käyn harvoin baareissa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.