Nyt suuta soukemmalle, ruokailunillittäjä

Onnenpäivä

Koska itsessäni ei tietenkään ole mitään mikä ärsyttäisi muita, voinen huoletta keskittyä siihen, mikä minua ärsyttää muissa. Ja tänään ärsyttää viime aikoina esiin noussut, lähinnä nuorten naisten harrastama ruokailunillitys. Ja olkaapa huoleti, en nyt puhu siitä, että joku jättää parsat ja makkarat syömättä periaatteen, uskonnollisen vakaumuksen, allergian tai dieetin vuoksi. Ehei. Minä puhun niistä, jotka päinvastoin pistelevät poskeensa sitä mitä ovat lautaselleen haalineet, mutta muistavat nillittää ja kauhistella jokaisen haarukallisen välissä:

"...mun ei todellakaan pitäis syödä tätä, mut... mumskismumskismumskis"
"...yääääk, tää on ihan kamalan rasvasta, mut... mumskismumskismumskis"
"...siis mä lihon ihan silmissä, ku mä nyt syön tän pizzaslaissin, mut... mumskismumskismumskis"
"...tää on ihan kauheeta, mä olin täynnä jo ekan haarukallisen jälkeen, mut... mumskismumskismumskis"
"...eiiiih, tää on niin epäterveellistä, mä oon niin kauhee ahmatti, mut... mumskismumskismumskis"
"...no niin, nyt mä sit söin sen kaiken, oon ihan kauhee läski."
 

Ihan pikku vinkki, jos se tilaamasi/valmistamasi/tarjottu ruoka on niin saatanasta ettei omatuntosi sitä kestä, niin älä syö sitä. Ja jos nyt kuitenkin syöt, niin nauti siitä ja lopeta se turhanpäiväinen nillitys. En tiedä onko tarkoituksesi todistella, ettet normaalisti syö epäterveellisesti tai niin paljon vai onko kyseessä jokin omantunnon puhdistusrituaali, mutta kuule, ei voisi vähempää kiinnostaa.

Sen sijaan, että keskittyisin kauhistelemaan annoksesi kalorimääriä, suolasta turpoavaa naamaasi tai kykyäsi syödä puolijoukkueen edestä, minä haluan nauttia omasta annoksestani ilman vierustoverin jatkuvaa synnintunnustus-monologia.

Että nyt kuule, suuta soukemmalle ja anna mun syödä rauhassa.
 

 

Kommentit

nansk

Aamen. Ei se pizzanpala edes maistu yhtä hyvältä, jos siinä on kylkiäisenä kamala valitus!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Joo. Ei edes vieruspaikalla...

nansk

Etenkään vieruspaikalla. "Ai, kyllä tää mun mielestä maistuu taivaalliselta, mut hei voisitko vielä pari kertaa muistuttaa kuinka rasvaista ja lihottavaa tää on että varmasti kaikille muillekin tulee paha mieli?"

Mahdoton Nainen

Amen! Now gimme some chips.

tiiti
ite puin

Mun inhokki on jostain syystä se: "tsihihi, syödäänkö tää keksi puoliks"

.... mumsmums....

"tsihihihi, syödäänkö tää toinenkin keksi puoliks".

GADDÄMMIT. SYÖKÄÄ IHMISET KOKONAISIA KEKSEJÄ.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Niin justiinsa.

Tätä pienempiä keksejä ei puoliteta. Ikinä.

tiiti
ite puin

Ihan varmana tonkin keksin takana Martha vetää tota äijää kyynärpäällä kylkeen, että "irti mun keksistä, motherfucker".

Kao Kao

Mua ärsyttää mun mies "en mä haluu jälkkäriä, mut ota sä vaan". Jälkkäri tulee pöytään. "Enkö mä saa edes vähän maistaa (syödä puolet)?" No et! Tilais oman jälkkärinsä eikä yritä viedä mun herkkuja. Murr.

CougarWoman
CougarWoman

Tuttu fiilis! :D

AudreyN (Ei varmistettu)

Meillä oli kaupan taukohuoneessa aina yleensä pullaa, josta ihmiset ensin söivät NELJÄSOSAN kerrallaan. Sitten kun oli se yksi neljäsosa sitä munkkia jäljellä, niin siitä syötiin vain puolikas. Jos tekee sitä munkkia mieli niin sitten syödään kokonainen!!! Samat tyypit leikkasivat veitsellä banaanin (omg mikä syntinen hedelmä) puoliksi ja jättivät sen toisen puolen siihen mustumaan.. Onnkesi pääsi pois sieltä, itse työ oli mulle jo valmiiksi rankkaa ilman näitä napostelijoita..

MarjaanaN (Ei varmistettu) http://finnishstylemafia.blogspot.fi/

Oon aina miettinyt tota samaa! Ehkä ärsyttävintä ikinä kun meet kaverin kanssa syömään ja koitat itse nauttia ruoasta ja tionen on kokoajan "hyi täs on varmaan ihan sairaasti kaloreita" ymsyms. Menee fiilikset

Riviera

Toooodellakin! 

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Seisovassa pöydässä: "Siis ei vitsi en jaksa syödä enää otin ihan liikaa!" Jaaaaa olin just hakemassa toista kierrosta...

Suvi K.
Sisunainen

Pöh mulla on postauksia to do -listalla just tää mutta ehdit ensin. :D 

TMT (Ei varmistettu)

Hyvä ruoka on niin ihanaa, ettei sen aikana paljo tarvi puhua, nauttii vain (ja yrittää syä sillai äkkiä ettei maha hoksaa heti tulla täyteen). Joku ruoka on vain ja ainoastaan tankkausta varten ja sillon sen vetää aika vähin kommervenkein käkättimeensä, mutta anna olla jos on ihan aikuisten oikeasti joku kunnon gourmet-hurjailu nenän alla niin siihen ei kyllä kitinää kyytipojaks kaipaa. Sillon pitää vain ihmisellä olla rauha keskittyä siihen makuun ja koko tilanteeseen. Varsinki jos on jonku toisen laittama murkina, joka jostain syystä maistuu aina paremmalle..

Looking for...

Tää on aivan kamalaa kuultavaa. Itse istun usein vieressä ja mutustan sitä pitsaani ihan tyynesti. Menkööt reisiin ja mahaan, mä tykkään pitsasta joten syön sitä hyvillä mielin ja nauttien jos mieli tekee. 

Mies porukassa on hyvä syödä kun siellä saa tuntea itsensä ihan rääpäleeksi niiden megaannosten keskellä. Sinne kun iskee inisijän niin ei kauaa inise.

Finski (Ei varmistettu)

Olin tyopaikassa ilmavoimien leivissa (vaha-hiilarinen,haha) ja usein jouduin lounastamaan mies-porukassa. Kun en laske kaloreita enka pihtaa normaalipainoisena ruuasta juuri milloinkaan, miehet aina ihasteli sita etta "It's great to see a lady who eats something else than plain salad with no dressing". Yksi sanoi kerran etta "nothing is sexier than a woman with a good appetite". Siita asti olen yrittanyt pysya kauheen seksikkaana syomalla kunnolla,tulkaa siskot mukaan! Hyva mieli hyvasta ruuasta ja lopettakaa se valittaminen. Yks juttu viela, vieraskoreus ei kannata silla on todettu etta "whatever you eat in private, will show in public". Pitaakin menna tasta syomaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Todellakin! Ihan hiljattain harjoittelin itsehillintää tämän asian parissa yli vuorokauden verran, kun piti yöpyä vähän tämänkaltaisen naisen kanssa harrastusporukalla samassa paikassa. Lounas: "Ohhoh huhhuh miten tulikin syötyä koko annos" (öö joo niin munkin, siksihän me lounaalle mentiin?). Päiväkahvi: "Ei kyllä vielä YHTÄÄN jaksa tätä leivosta kun oli niin tuhti lounas" (silti syöt sitä, kuten me muutkin?). Ennen illallista: "Tänään ei kyllä tarvii enää syödä mitään kun on tullut syötyä jo niin paksusti." (Good for you, itselle kyllä pian taas kunnon ruoka maistuu.) Illallinen: "Herranjestas, täähän on kuin jouluna!" (kevyt tuorekasvispainotteinen noutopöytä). Myöhemmin illalla kun keskustelu sivuaa jotain karkkimakuja tms: "Voi hyvä ihme meitä, koko päivä syöty ja nyt me vielä puhutaankin ruoasta!" -- Ja seuraava päivä samalla linjalla.

Kyl siinä tosiaan alkaa vähän miettiä, että eikö tämä ihminen oikeasti tajua, että tuolla näennäisesti itseensä suunnatulla kauhistelulla hän käytännössä tulee jatkuvasti sanoneeksi muille seurassaan oleville naisille, että he syövät liikaa ja että heidänkin tulisi (hänen kanssaan) hävetä ruokahaluaan. Ekat pari kommenttia oisin vielä voinut laittaa vaikka erilaisen ruokailurytmin piikkiin, mutta kun vuorokauden aikana tulee jatkuvalla syötöllä itseruoskintaa ruuan määrästä, ähkystä, vatsan täyteydestä ja siitä että huomenna ei syödä mitään, on musta kyse jonkinasteisesta pakkomielteestä ja sellaisesta epäterveestä naiskulttuurin alueesta, jossa en halua olla mukana.

Finski (Ei varmistettu)

AAMEN!!!

Suvi K.
Sisunainen

Just näin! Ja mua ihmetyttää nää ihmiset jotka illalla mennäänkö-jonnekin-syömään-tilanteessa alottaa että "mä söin kyllä jo lounaan tänään..." So? Nyt on iltaruoka-aika?

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Katsos kun tää nykytrendi on, ettei naisen kuulu syödä muuta kuin ituja :P

Tiina / Parempia polkuja (Ei varmistettu) http://parempiapolkuja.blogspot.fi

Tunsin piston sydämessäni :D En ehkä ole ruokanillittäjä pahimmasta päästä, mutta kyllä tunnistan kaikki nuo "huh,nyt on kyllä jo niin maha täynnä, ei pitäisi enää syödä tätä munkkia jälkkäriksi" - kommentit. Nämä kommentit ovat minulle olleet vähän kuin säästä puhuisi, small talkia ilman sen suurempaa agendaa (muutenkin välillä tapana puhua liikaakin sitä mitä sylki suuhun tuo), mutta en ole koskaan tajunnut, että tämä(kin) piirre minussa ärsyttää :D Heh, ehkä yritän jättää nuo "huh, kuinka olen täynnä"- kommentit jatkossa oman pääni sisälle, kun ärsyttivät ne tai eivät, niin eivät ne ainakaan ketään oikeasti kiinnosta :P

Mäkin vähän tunsin piston omassatunnossani. Varmaan joka safkan loppupuolella totean että kenenköhän mahaan tää kaikki loppu pitäis vetää kun oma on jo ihan täynnä, ja myönnän myös hetkittäin pohtivani ääneen just pizzan tai rähmämunkin jäätäviä kaloreita samalla kun tungen sitä suuhuni.

Mä en ainakaan ole tarkoittanut näitä mitenkään painostavina kanssaruokailijoita kohtaan, ja pahoittelut siitä, jos niin on jollekin käynyt! Small talkia ne multakin on.

Onneksi mä kumminkin yleensä oon lounaspöydän hitain ruokailija, joten pidän pääni kiinni ihan vaan siitäkin syystä, etten lopettais safkaamista huomattavasti muiden jälkeen. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas jotenkin ilahduttavaa kykyä pohtia omia ajatuksiaan ja tekemisiään! :) Ja siis tuossa aiemmassa avautumisessani tuosta harrastuskaverin ruokakauhistelusta oli ytimenä se, että se oli jatkuvaa, tavallaan AINOA small talkin aihe ja satavarma teema joka ruokaa ennen, ruoan aikana ja sen jälkeen. Tuskin se kovasti ketään haittaa, jos nyt jonkun kerran sanoo että oonpa ihan täynnä. :) Sävy ja sanomisen tiheysaste on olennaiset!

sokeris (Ei varmistettu)

Niin ja ei kai siinä sit mitään todeta, että "nyt oon kyllä niin täynnä, että en enää jaksa" ja sitten todellakin lopettaa se syöminen. Mutta kun ihmiset, jotka hokevat sitä "ai kauheeta kun on niin rasvasta/raskasta/liikaa" yleensä syövät sitten kuitenkin ja usein vielä kerta kiellonkin päälle. Ei se munkki päivittelemällä muuksi muutu.

Elisa// (Ei varmistettu)

Täytyy myöntää, että omasta suusta välillä tulee yllä kuvatun oloisia lauseita :D Mulla kuitenkin tarkoitus on yleensä päinvastainen: jos sanon että olen täynnä, niin olen oikeasti täynnä ja vähän häpeän sitä, että tulen niin nopeasti täyteen :D Tiedän, kuulostaa tosi kummalta! Mutta harvoin saan ravintolassa syötyä kokonaista annosta (en tiedä miten Jenkeissä pärjäisin ikinä) ja sit tulee huono omatunto kun jätän annoksesta vajaa puolet, kun en vaan jaksa syödä vaikka kuinka yrittäisin. Afrikan lapset ja kaikkee.

Kaloreista ja läskiydestä yritän kyllä olla sanomatta mitään. Vähän ärsyttää sekin, että kaveriporukassa meille on tullut tavaksi heittää "läski-läppää" ja ollaan kuitenkin kaikki ihan normaalipainoisia. Just tuolleen "apua nyt oon kyllä läski ku söin hampparin". Vaikka tykätään syödä ja hyvä ruoka on ihanaa. Niin voishan tosta joku pahottaa mielensä.

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Mua vähän aina huvittaa tuo "afrikan lapset ja kaikkee"- tyylinen läppä. Ihan niinkuin se oikeesti vaikuttaa heidän elämään mitenkään syötkö sen koko annoksen vai et (viet vaikka sit kotiin loput ja syöt seuraavana päivänä, no big deal). Väitän, että yks osatekijä nykyisessä ylipaino-ongelmassa on se, että aina on lapsena pakotettu syömään lautanen tyhjäksi vaikka kylläisyys on tullut jo ajat sitten. Ala-asteella me ei saatu edes ite annostella ruokaa ja kaikki piti silti syödä. Hyvä vaan, jos osaa lopettaa ajoissa, ole ylpeä siitä. Moni ei nimittäin osaa.

Mahdoton Nainen

Tunnistan ilmiön. Mulle tulee vielä näin aikuisenakin huono omatunto jos en jaksa syödä lautasta tyhjäksi, koska Afrikan lapset (mutta myös ruokajäte).

AudreyN (Ei varmistettu)

Se on myös mukavaa, kun viet kaverin synttärin kunniaksi ravintolaan, jonne kaveri on vapaasta tahdostaan suostunut. Ilme täynnä tuskaa hän saa närpittyä palan sieltä, toisen täältä. Sitten itkee että voi kun noita ranskalaisia on paljon enkä mä jaksa kyllä tota hampurilaistakaan. Kuitenkin sama tyyppi pystyy syömään mäkkärin normiranskalaiset ja samankokoisen hampurilaisen tuosta vaan. Seuraavaksi synttärilahjaksi yksi pätkis, tai kenties puolikas keksi...

MadameM
Matala Aita

En ole kaynyt taalla pitkaan aikaan mutta osuitpahan taas naulan kantaan! :)

Ruokanillittajien kanssa samalla viivalla ovat ruokavaliojesuiitat jotka saarnaavat kulloisenkin ruokavalionsa erinomaisuutta ja kertovat kovaan aaneen kesken kivan ravintolaillallisen kuinka eivat syo ainetta x tai syovat vaan himalajalaisten neitsytuuhien maitoa ja sinunkin pitaisi koska a b c..... 

Anzi (Ei varmistettu) http://minimaalisenemman.blogspot.com

"Mä juon vaan tätä teetä ja katson sinua paheksuvasti kun santsaat kakkua."
Hyvä, tee niin. Sillä välin minä otan toisen kakkupalani ja menen syömään sen jonnekin muualle.

Eikä tämä valitettavasti ole mikään tuore ilmiö. Naiset ovat harrastaneet tätä maailman sivu.

Mutta oletteko muuten törmänneet sellaiseen ilmiöön, että ruokaa surutta napaansa lappaava mies kommentoi naisen vastaavaa isoa annosta tyyliin "Pitäiskö sun nyt tuolla tavalla, etkö ajattele linjojasi?". Minä olen. Se on vähintään yhtä ärsyttävää kuin ruokailunillitys.

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Olen, joo :). Hämmennyin niin, että (melkein) lopetin syömisen. Tosin kyse oli sipseistä. Bileissä, jossa juotiin myös alkoholia. Siihen tyyppi ei taas sanonut mitään.

Mun mies kysyi multa yks päivä, että oonko muistanut laihdutella. Ratkaisuksi ehdotti, että söisin vain kerran päivässä. Kieltämättä kävi mielessä pistää mies vaihtoon. Ehdotusta en edes harkinnut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä taas tulen niin kiukkuiseksi nälkäisenä, että mies tekee kaikkensa, jotta olisin aina kylläinen. :D Ihan erityisen perso olen salmiakille, jota mies myös muistaa tuoda säännöllisesti kaupasta. Mutta olen siis oikeasti ihan hyvässä kunnossa ja kroppa on sopivasti kuosissa, että ei tässä mitään hätää terveyden puolesta ole.

Minulle tämä kalorikauhistelu on tuttua nimenomaan vähän vanhempien naisten puolelta. Siis näiden, joille ruokaa sopii syödä hyvällä omallatunnolla vain jos se on mahdollisimman rasvatonta, suolatonta, hajutonta ja mautonta. Omassa kaveripiirissä kyllä tykätään syödä hyvin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo, olen törmännyt, exääni. Ei ollut ainoa ärsyttävä piirre ja on exä syystä...

What else is there?

Hahaa, mulla on just näin etten koskaan koe huonoa omaatuntoa syömisestä ja vähän ihmetyttää muiden nillitys :D kyllä sitten joskus (köh köh, ens kuussa) kerkee lenkille jos alkaa ärsyttää liikaa. Herkuista pitää nauttia kun niitä on!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mutta hehän vain noudattavat tätä hienoa dieettiä: "I'm on a seafood diet. I see food and then I eat it." :D :D

Hertta
Lilou's Crush

Aaaaah just tämä. Olet villakoiran ytimessä! terkuin tyttö, joka ottaa molemmat leivokset, jos ei osaa päättää ja mussuttaa hyvällä halullakun mussuttaa

 

Ruoka <3

tttt (Ei varmistettu)

Allekirjoitan täysin.

Mutta inhoan itse vielä enemmän sitä, että kytätään ja parhaillaan myös kommentoidaan muiden lautasen sisältöä (ja määrää). Ihme ruokapoliiseja liikenteessä nykyään. Miten se millään tavalla kenellekään kuuluu, mitä ja minkä verran syön? Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa, mitä toisen lautasella on.

Oi, ois muuten ihana saada tähän kommentiaa joltakin ruokakyttääjänatsilta. Pliis. Kerro minulle MIKSI.

jennikki (Ei varmistettu)

Olen törmännyt samaan työpaikalla niin monesti, että jossakin vaiheessa pinna palaa. Syön terveellisesti porukassa, joissa muut vetävät napaansa suklaapatukoita ja baageleita usein ja monta kertaa päivässä. Valitettavasti muut ovat jumppaohjaajia ja minä istumatyötä tekevä, joten energiantarpeemme on eri. Sitten siinä selittele, että kyllä tämä minulle riittää ja en yritä laihduttaa. Pitäisivät perkele huolen omista asioistaan! &gt;:(

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.