Olisitko kateellinen tälle naiselle?

Onnenpäivä

Tiesittekö, että jopa 28 % blogeja seuraavista naisista kadehtii bloggaajaa? Näin ainakin kertoo Me Naiset, joka oli teettänyt aiheesta kyselyn. Vihreätä väriä nostattavat pintaan lähes tulkoon kaikki mitä vain voi blogeista löytyä; koti, matkat, kokkaustaidot, kuvat, harrastukset sekä bloggaajan ulkonäkö.

Kitkeäkseni omista lukijoistani turhan kateuden pois, kaivoin mappi Ö:stä kuvan, jolle kukaan ei voi olla kateellinen.

 

Vakavasti puhuen, kyllähän me fiksut ihmiset tiedämme, ettei elämä aina ole niin ruusuista, kuin blogeista tai kuvista voisi päätellä, ei edes Kaliforniassa. Tänään on pilvistä, huomenna sataa kaatamalla vettä, eilen löytyi talosta niin paha homevaurio, että joudumme mahdollisesti muuttamaan ja minulla särkee taas päätä. Että kyllä sitä lunta sataa tupaan täälläkin ja varmasti muillakin bloggaajilla. Ei me mitään yli-ihmisiä olla, joilla on täydellinen elämä ja kaikki menee aina niin kuin Strömsössä.

Eli jos siellä ruudun takana nyt joku kovasti vihertää, niin suotta kadehdit. Lopulta kun meillä kaikilla on ihan samat eväät laukussa, vaikka bloggaajan lounaspakki saattaisikin olla vähän nätimmin koristeltu.

 

ps. Saattoi ehkä lähteä vähän mopo käsistä tuon Photoshopin kanssa, mutta noista polvista olen ylpeä!

 

 

Kommentit

JohannaKoo (Ei varmistettu) http://ekojohanna.blogspot.com

Ja taas huippua! Ihana oot! <3

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Pakko kommentoida, kun muistan joskus lukeneeni sen polvikommentin, niin vaikka kuinka tuijottamalla tuijotin, en kyllä löydä sun polvista mitään rumaa. Miten polvet edes voi olla rumat tai kauniit?! Ne on polvet!

Hyvä kirjoitus, jälleen kerran. :)

Ameriikan Raitilla

Heh! En osaa kadehtia:D Olen onnellinen toisten puolesta jos heilla on onnea tai mita hyvaa ja kivaa sitten onkin:D Aika hurjan nakoinen nainen ja haikin taitaa uiskennella altaassa!! Ihana!!

Luru
Changes

Kiitos aamun ensimmäisestä nauruntyrskähdyksestä! Oot huippu! :D

HelloAochi

Haha minun mittapuulla tuokin nainen on aika pirun fit.

Mä oon niiiiin kateellinen sun photarointitaidoista! :D

Rintessa (Ei varmistettu)

Onneks mulla ei oo tota ongelmaa :D alkuhuuman jälkeen pikemminki musta on tullu liianki kriittinen bloggaajia kohtaan, mikä on siis huono asia koska blogeja luen juuri siksi että tulisi hyvä fiilis :) Mun mielestä blogien kuuluuki olla vähän kaunisteltuja ja realismia optimistisempia, muutenhan sitä masentuis entistä enempi ku pitäis omien murheiden lisäksi lukea toistenki murheista :D (ei sillä että bloggaaja ei saisi murheitaan kertoa, mut se luo itselleki voimia jaksaa vastoinkäymisiä jos bloggaaja koittaa suhtautua negaviitisiinki asioihin edes hieman huumorilla ja toiveikkaasti)

heta margareta
Viinillä

Haluaisin kyllä haastaa kadehtijat (en muista monellekko prosentille Facebookin käyttö aiheutti kateutta) dokumentoimaan oman arkensa positiivisia juttuja kameran ja kynän kanssa edes muutaman päivän. Oli se sitten siisti lehtikasa, kiva vanha koru, kaunis auringonpaiste tai lemppariohjelma, oon varma, että jos vertaa omia positiivisia juttuja blogien positiivisiin juttuihin, ei paljoa jää häviölle. Jos taas ottaa jokaisesta päivästään ne mustimmat hetket ja vertaa niitä blogien harkittuihin fiiliskuviin...nojoo :)

Hei, toi bodi on vähä niinku meikän just nyt miinus noi hartia- ja rintalihakset ja plus vähän vielä lisää pötsin kohtaan. Ounou!

Oot huikee photshoppaaja :D

Ja nyt vasta huomasin ton hain tuolla uima-altassa. Repesin!

-Sannis

Chic & Fit

Hahahaha mikä kuva! En tajua tuota valtavaa kateutta, johon itsekkin olen törmännyt ihan normaalielämässä ilman mitään bloggauksiakin. Siltikin olen sitä mieltä, että jokainen on oman onnensa seppä ja lähtökohtaisesti kaikilla on mahdollisuus tehdä elämästään sellainen, jollaiseksi sen haluaa. Lippu korkealle ja leuka pystyyn- niin sä kuin minäkin olemme onnemme ansainneet <3

FFFifi
Fitness Führer

Oon mä kyllä vähän kateellinen Kalifornian sääolosuhteista :D Mutta ylipäätään olen sitä mieltä, että ei kukaan varmaan halua lukea blogia, jossa negistellään _koko ajan_, ja että lukijalla täytyy olla sen verran lukutaitoa, että ymmärtää ettei blogeissa näkyvä elämä ole koko totuus.

Toisaalta en itse näe mitään mieltä siinä, että asioita hirveästi kaunistellaan tai pyritään antamaan kuva miltei epärealistisen ihanasta tai helposta elämästä. Ehkä joku kaipaa sellaista eskapismia, itse en.

Itse bloggaajana kerron useinkin, että ei kulkenut, en jaksanut, väsyttää, pelottaa, en edisty ja tulokseni eivät ole kummoisia. En halua antaa lukijalle sellaista kuvaa, että on superhelppoa olla kahden pienen lapsen äiti, käydä töissä ja treenata monta kertaa viikossa. Toivon, että kannustaisin muitakin liikunnalliseen elämäntapaan, ja uskon, että rehellisyys on siihen parempi keino kuin se, että antaisin kuvan itsestäni jonain superihmisenä.

Pineapplehead

Jos blogeja lukiessa päällimmäisenä tunteena velloo kateus, niin kannattaa jättää ne blogit lukematta ja hankkia oma elämä! ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä kateus loppujen lopuksi on? Ja onko se yksinomaan kielteinen tunne? Minun mielestäni ehkä ei, sillä voihan olla että esimerkiksi ihannoidaan jonkun toisen elämäntapaa mutta kuitenkin sanotaan että ollaan kateellisia tästä; taustalla saattaa kuitenkin olla ihannointi ja pyrkimys itsekin saavuttaa sama elämäntapa. Mielestäni kateus ei ole pahasta niin kauan kun se ei ole tuhoisaa oman, eikä kenenkään toisen elämän kannalta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai jos on lihava ja kelit paskat niin ei ole mitään mitä kahdehtia? Et ehkä tarkoittanut ihan tuota, mutta kuvasta näin kävi ekana mieleen.

Kateus sinäänsä on ihan normaalia. Monesti kateus ajaa tekemään jotain enemmän tai paremmin, jotta saavuttaisi sen mitä toisella jo on. Siinä mielessä kateus ei ole pelkkä paha asia.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Edellinen Vierailija: Tuo ei tosiaan ollut kuvan pointti (vaikka hai uima-altaassa onkin oikeasti aika paska juttu), mutta voisihan sen halutessaan noinkin ymmärtää.

Hyviä pohdintoja muuten nämä mitä kateus oikeasti on. Olen tästä joskus ennenkin jossain kommenttiboxissani kirjoittanut, että sanaa "kateus" käytetään vähän liian helposti selittämään ilmiöitä. Oikeasti kun kyse voi kuitenkin olla vaikka siitä ihailusta ja kateuden takaa voi löytyä paljon monikutkaisempia asioita, kuin vain puhdas, negatiivinen kateus.

FFFifi
Fitness Führer

Samaa mieltä tuosta kateuden liian helpolla käyttämisestä. Nykyäänhän ei voi esimerkiksi kritisoida jotakin elämäntapaa sillä kyse on automaattisesti kateudesta... Ja jos joku sanoo vaikka jonkun olevan liian lihaksikas/liian laiha omaan makuunsa, niin kateudestahan se johtuu: mielipide-eroja ei yksinkertaisesti voi olla.

Jotain fitnessprojektia en usko lähes kenenkään kadehtivan, sehän olisi ihan hölmöä, kun kerran lähes jokainen voi omassa elämässään sellaisen halutessaan toteuttaa. Erinäisiä tunteita puolesta ja vastaan se voi toki herättää. Ja jostain kumman syystä suunnilleen kaikkia näitä tunteita väitetään kateudeksi.

Enkä muuten myöskään ymmärrä tätä nykyistä itsensä mentaalivalmentamisen puolipakkoa. Mitään negatiivisia tunteita ei saisi enää ollakaan. Tietysti niistä voi olla haittaa, eikä elämää missään tapauksessa kannata viettää uhrina kärvistellen ja kateuteen tikahtuen, mutta ei minusta ole tarpeen affirmoida apinanraivolla ja "olla vastuussa elämästään ja tunteistaan" minkä ehtii. 

lone star (Ei varmistettu)

Pahanilkinen kateus on kyllä kavala tauti, se myrkyttää ympäristönsä tehokkaasti. Ei tarvitse kuin lukea suomalaisia lehtiä, niin voi aistia, että Suomessa se tauti jyllää, ja leviää kuin rutto.

Itse olen ajatellut jotenkin näin: Kaikki lähtee siitä, että hyväksyy itsensä, että on maailmaan syntynyt tällaisena kokonaisuutena. Ja että antaa arvon itselleen ja toisille ihmisille. Huono itsetuntemus ruokkii kateutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

En kyllä osaa olla kateellinen seuraamilleni bloggareille vaikka seuraankin paljon upeita naisia jotka elävät varmasti mahtavaa elämää! Omakin elämä on hyvää, ja vähän jo tympii kun nyt tuntuu jotenkin olevan taas pinnalla se naisten ikuisen kateuden korostaminen. Että miten naiset niin kovin puukottavat toisiaan selkään ja kieroilevat ja punovat juoniaan toisiaan vastaan. Uskomatonta, minusta, koska en ole omassa elämässäni tällaista ilmiötä vielä huomannut ainakaan yhtään enempää naisten kuin miesten keskuudessa. :)

Tykkään sun blogista ja susta, olet ihailtavan suorapuheinen c(:

Mia-Elina

Mun mielestä täällä Lilyssä on kuitenkin onneksi suhteellisen lämpimät oltavat, kiitos siitä kaikille asianosaisille! :)

(P.S. Blogisi nimi ei muuten olisi voinut ehkä napimpaan osua. Ihan hymy huulille tuli tästäkin postauksesta!)

Ulpe (Ei varmistettu)

Ah, kiitos tästä blogista! Eihän tätä voi lukea tulematta hyvälle tuulelle.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kiitos teille kaikille kauniista sanoistanne ja kannustuksesta, saitte minut hymyilemään tänäänkin :) Hyvillä mielin saan jatkaa taas kirjoitteluani!

Anna Blue Eyes

Ää, mä oon kyllä kateellinen.

Hai vaan olis niin makee lemmikki. Tiikerit ja apinat on nii so last season.

Toimitus
Toimitus

papum_0.jpg

Kiitos taas kiinnostavasta jutusta! Nostelemme sitä myöhemmin myös toimituksen palstalle.

Nina Enroth

Ai, siis kyllä musta ja mun elämästä ainakin tuli täydellisiä, kun rupesin bloggaamaan ;) Mitä te höpisette?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.