Automaattinen poissaoloviesti (ja outouksia matkalaukussa)

Mahdatteko vielä muistaa, kuinka jokunen viikko sitten uhosin lähitulevaisuudessa juoksevani kuumalla hiekalla, snorklaavani koralliriutalle ja lorauttavani proteiinipirtelöön rommia? Aion toteuttaa uhkaukseni nyt. Itse asiassa juuri tällä hetkellä, kun automatiikka potkaisee blogitekstini maailmalle, minä istun lentokoneessa matkalla kohti Yhdysvaltain Neitsytsaaria.

lomakassi.jpgMikä kuvassa ei varsinaisesti kuulu asiaan?

Mutta eipä hätää. Vaikka palstallani saattaakin seuraavan viikon aikana olla hieman hiljaista, minä lupaan rustata ainakin pari rommin huuruista juttua lomani aikana. Vieroitusoireista ja matkakuumeesta kärsivien kannattaa kurkkia Onnenpäivän Facebook-sivulle, josta löytynee reaaliaikaisempia matkakuulumisia suoraan Karibian saarelta. Myös Instagram päivittyy matkan aikana.

Tässä laukkua pakatessani olen tirskahdellut ääneen kerran jos toisenkin tajutessani, mitä kaikkea sälää olen ottamassa mukaani viikon matkalle. Kaukana ovat ne ajat, kun matkustin auringon alle huolettomasti pelkät bikinit, sandaalit, farkkushortsit ja hammasharja laukussani. Sen lisäksi, että nykyään bikineitä täytyy olla mukana vähintään kolmet, kenkäpareja neljät ja erilaista kosmetiikkaa repullinen, löytyy matkalaukustani kaikkea muutakin kummallista.

 

Muutamia outouksia mainitakseni:

Maapähkinävoi
Myönnetään, olen maapähkinävoi-addikti. Ja mikä pahempaa, minulle kelpaa vain yksi tietty maapähkinävoi. Jotta en ihan heikkopäiseltä vaikuttaisi niin mainittakoon, että loma-asunnossamme on keittiö, joten tulemme loman ajan syömään usein ihan ”kotioloissa”. En siis ole ottamassa hotellin aamupalalle mukaan omaa maapähkinävoita.

Villasukat
Jep, ihan oikeasti. Aion ottaa villasukat mukaan Karibialle. Kaliforniassa asuessa olen jo tottunut siihen, että laattalattiat ovat kesälläkin kylmät. Minulla on siis melkein aina kotona ollessani villasukat jalassa.

Kaneli
Mmhh… no kun. Äh, minä nyt vain tungen nykyään kanelia jogurttiin, puuroon, pannukakkuihin, kahviin… Hei, olen A. Sinivaara, olen kaneliholisti.

Hyppynaru
…sekä sellainen jumppakuminauha. Olisi varmasti muuten kahvakuulakin ellei laukuissa olisi painorajoituksia. Kaunis ajatus olisi harrastaa kuntopiireilyä lomallakin tai ainakin raahata välineistöä mukana varmuuden vuoksi. Palaahan siinäkin kaloreita, kun kantaa niitä mukana?

 

Mitä outouksia te muut pakkaatte matkalle mukaan?

 

 

Suhteet Oma elämä Matkat Höpsöä

Salaatti rapeassa tortillakulhossa

Jos joku ruoka, niin se perinteinen vihersalaatti tuli kyllä tutuksi dieetin aikana. Vaikka olenkin erilaisten salaattien suuri ystävä, on pakko myöntää, että kun ammentaa viiden kuukauden ajan lautaselleen ruokasalaatin lähes joka päivä, sitä alkaa kummasti tällainen amatööri-kokkailijakin kehitellä lisämausteita kaninruoan piristeeksi.

Siitä se ajatus salaatista tortillakulhossa sitten syntyi. Idea ei toki ole omani, vaan tuttu meksikolaisesta keittiöstä. Toisin kuin ravintolassa, minä valmistan omat tortillakulhoni uunissa, en uppopaistamalla. Tällä tavalla säästetään melkoinen määrä kaloreita.

salaatti1.jpgSyötävä salaattikulho

Homma on yksinkertainen, helppo ja herkullinen. Tarvitset vain keskikokoisia tai isoja tortillalettuja sekä oliiviöljyä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Lämmitä tortillalettua 10-20 sekuntia mikrossa, jotta siitä tulee pehmeä. Hiero sormin tai sivele pullasudilla tortillaletun molemmille puolille hieman öljyä, jotta letusta tulee rapea eikä se tartu paistokulhoon kiinni. Asettele öljytty tortillalettu isohkoon uuninkestävään jälkiruokakulhoon tai soppakulhoon niin, että reunat jäävät aaltoileviksi. Pistä uuniin paistumaan n. 8-10 minuutiksi, kunnes tortillalettu on kovettunut ja reunat saaneet hieman väriä.

salaatti2.jpg

Anna kulhon jäähtyä hetki ja täytä salaatilla. Lastaa lautaselle salaatin kaveriksi tuoretta avokadoa, guacamolea, salsaa, papumössöä tai kermaviiliä, johon voit dippailla kulhosta murtamiasi palasia samalla, kun haarukoit salaattia. Herkkua!

 

 

Koti Ruoka ja juoma