Pakkolevossa

Onnenpäivä

Puolisentoista viikkoa sitten mieheni alkoi pahaenteisesti yskähdellä ja valitella kurkkuaan. Samaan aikaan minä kieltäydyin pussailemasta. Marssin paikalliseen apteekkiin ostamaan kasan c-vitamiinia ja flunssalääkkeitä, popsin edellisestä taudista ylijääneet antibiootit ja heitin ilmoille nöyrän toivomuksen siitä, että onnistuisin välttymään tältä vitsaukselta vaikka sitten maksani kustannuksella. Toisin kävi.

Nappuladisco. Sodassa flunssaa vastaan ovat kaikki keinot sallittuja.

 

Hiljensin treenitahtiani heti, kun kurkkuni muuttui karheaksi. Aamucardiot saivat jäädä, mutta iltaisin kävin sinnikkäästi nostamassa rautaa. Ja kyllä se nousiki. Pientä kurkkuoireilua lukuunottamatta olo oli terve ja yllättävän voimakas. Lauantaina uskaltauduin viimein pyörälenkille, joka venähti aina 50 kilometrin mittaiseksi. Samana iltana minulta katosi ääni ja tilalle tuli yskä. Ääni on nyt palailemassa takaisin, mutta kuulostan vieläkin viisikymppiseltä, ikänsä röökiä vetäneeltä puhelintytöltä. Kaikki alkuviikon treenit on peruttu ja mitä pidemmälle viikkoa edetään, sitä varmemmin myös loppuviikon treenit peruuntuvat. Hengitys tuntuu raskaalta ja vanha astmaatikko tietää, että silloin on parempi olla ihan hissunkissun.

Sanallista viestintää ilman puhekykyä

 

Treenitaukoa on nyt takana kolme päivää ja hermoni ovat täysin loppu. Rutiinit ovat sekaisin, kun päivästä on otettu kolmisen tuntia treeniä pois ja tilalla on pelkkää yskää ja kotona kärvistelyä. Liikkumattomuuden takia olen joutunut pudottamaan myös kalorimääriä ja nyt ajatukseni pyörivätkin tuskallisen tiiviisti jääkaapin ympärillä, kun ei muutakaan ajateltavaa ole.

Hei mitä tehtäis kun ei voi treenata? No järjestellään uusiksi

kaikki keittön parikymmentä kaappia!

 

Olen käsittämättömän huono ottamaan rennosti ja vihaan päiviä jolloin en saa mitään aikaiseksi. Kun en voi treenata, on pakko keksiä jotain muuta tekemistä. Eilen vietin neljä tuntia järjestellen keittiön kaappeja uuteen uskoon ja tänään yritin leikkiä tylsistymätöntä lukemalla hömppälehteä uima-altaalla ja syömällä keittiösiivouksen yhteydessä löytyneet lakritsinjämät. Silti turhautuneisuus hakkaa vimmatusti takaraivossa. Löysäilyllä ei rasva pala eikä lihas kehity. Kurjuuden maksimoimiseksi pitäisi loppuviikon aikana käydä mittauttamassa rasvaprosentti ja minulla on vahva epäilys siitä, ettei se ole hivuttautunut alaspäin aivan sitä tahtia kuin toivoisin. Mutta saapa nähdä. 

Hömppä ja lakritsi altaalla ei liikuntariippuvuuteen auttanut

 

Nyt rommitotin äärelle, siitä sujuvasti lääkekaapille ja untenmaille. Ehkä huomenna on jo parempi olo ja positiivisempi mieli. Toivottavasti te pysytte terveenä! 

Huh-hah-hei ja rommia pullo!

 

Kommentit

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Mun käsittääkseni kipeenä elimistö on jo muutenkin rasitustilassa ja tarvitsee energiaa siihen paranemiseen. Mä en välttämättä kauheasti vähentäisi kaloreita kipeenä ollessa. Mitä sanoi personal trainer?

Pikaista paranemista, itse olen niistänyt sen verran paljon, että tulee verta nenästä ja viime yönä sain kurjuuden maksimoimiseksi päälle vielä oksennustaudin. Toivottavasti tässä on nyt sitten tarpeeksi sairastelua koko kesälle.

nansk

Kolmatta viikkoa nuhassa, yskässä ja kurkkukivussa! Hienoa aikaa tämä kevät (:

Mindeka
Ma-material Girl

Meillä oli vatsatauti ja sen jälkeen todella ärhäkkä flunssa. Yhteensä kolme viikkoa meni helmikuusta harakoille. MUTTA, siitä paranee. Jaksa vaan löhöillä ja levätä kunnolla!

Pikaista paranemista (vaikkakin altaanreunalla makoilu ei vastaa ihan näitä Suomen flunssaparantolan puitteita)..

;)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mindeka, meillä alkoi viime yönä, suunnilleen samaan aikaan yskäkohtaukseni kanssa, vesisade, jonka pitäisi kestää päivän pari. Joten, eipä tarvitse mennä enää altaallekaan. Möllötän vain sisällä ja tuijotan kelloa, josko kohta olisi ruoka-aika.

Ja Hessu, ihan maalaisjärjellä päättelin, että on hyvä pudottaa kalorit kulutusta vastaavalle tasolle. Turha kai tässä on plussaa syödä, kun ei makoillessa kasva kuin vatsa :D

Yleisesti ottaen olen muuten sairastanut täällä asuessani paljon vähemmän kuin Suomessa. Tiedä sitten johtuuko se lämpöisemmistä keleistä vai mistä. Tietysti silloin heti muuton jälkeen olin kuukauden välein kipeänä, kun ei ollut vastustuskykyä paikallisille pöpöille, mutta sen jälkeen ei ole ongelmia ollut. Paitsi joka kerta Suomessa käydessä, silloin olen aina sairastanut lyhyen, mutta ärhäkän flunssan.

pahatapa (Ei varmistettu)

Sopiiko kysyä, mikä on rouvan rasvaprosentti?

 

Meikäläisellä nimittäin alle 16, olisi hauska saada osviittaa kuinka paljon duunia eessä sen suhteen, ennen kuin saa lihakset yhtä komeiksi kun sulla

pahatapa (Ei varmistettu)

Niin, ja pikaista paranemista myös! Olenpa mää kohteliaalla tuulella...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Haha, kuule meikäläisen rasvaprosentti on tuosta kaukana, yläpuolella nimittäin. Viimeisin mittaus oli 20.5 pihdeillä. Mittauspaikkoina alli, vyötärö ja reisi.

pahatapa (Ei varmistettu)

Oho!

Ehkä mun pitäis sit vaan nostella sitä rautaa vähän enemmän...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:D Massakausi ;)

pahatapa (Ei varmistettu)

Joo vois tehä ihan hyvää, näytän kohta käppyrältä maratoonarilta jos en lopeta crossarin polkemista ja palautusjuomien unohtelua.

 

 

Vieraileva Hessu (Ei varmistettu)

Pointti oli, että lepokulutus lienee kipeänä enemmän, kuin terveenä, koska elimistö ei lepäile vaikka sä lepäätkin.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

En usko kropan kamppailevan flunssaa vastaan samalla raivolla kuin parin tunnin pyörälenkillä :P

Kommentoi